Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Huutelen taas sivulta. Ja ohi aiheiden. Mutta pakko se on tuulettaa ku OST +60% siitä mitä sinne on lykänny.

Koodaamisesta sen verran huutelen, että jos vaan innostusta riittää niin taitaa olla sama mikä kurssi, kunhan on hyvä ja kattava. Itsellä jäämässä IT trade kesken, koska innostus ei riitä niihin pakollisiin tylsiin kursseihin ja javat + muut aika pintaraapasua, eikä tarjolla ole ollut mitään syventäviä. Sinänsä harmi, ettei jaksa näpärrellä omaksi ilokseen. Tykkäsin tosipaljon tietokannoista ja SQL:stä. Html ja CSS:kin oli sellaista kuraa (sori vaan) että en olisi mitään oppinut, jos pelkän kurssin mukaan olisi mennyt. Ja opettajan kommenttiin rakentamiini sivuihin osoitti, ettei hänellä tainnut olla kummosta osaamista itselläänkään, kun oli sitä mieltä, että kuvakarusellit ja sticyfooterit sun muut ankkurilinkkienkanssa rakennetaan ihan tosta vaan koodia kopioiden, mutta koirakuvat muutamalla kopioidulla koodilla oli ihan huippusuoritus :face_with_raised_eyebrow: puhumattakaan vastuuopettajasta, joka kertoi ettei osaa käyttää sähköpostia :sweat_smile::rofl:

5 tykkäystä

Kiitos puolien pitämisestä mutta rauha vaan, tässä taisi olla kyseessä hyväntahtoinen läppä tittelistä, ei niinkään nimimerkistä :blush:

21 tykkäystä

Aiheesta kukkaruukkuun, selailin tässä vanhoja Heikkilä ja Vilen jaksoja ja täytyy sanoa että hyvä settiä on herrat puhuneet, kiitos heille! Ainakin jaksot hajauttamisesta, kasvuyhtiöistä ja osakkeiden myymisestä tuli hyvänä kertauksena tähänkin markkinatilanteeseen.

5 tykkäystä

Omasta mielestä tämä on h*lvetin surullinen suuntaus suomalaisessa koulutuksessa: Liikaa yleissivistäviä-/alkeiskursseja. Suomalainen yhteiskunta, hyvinvointivaltio ja elinkeinoelämä vaativat huippuluokan osaajia, jotta tämä laiva pysyy pinnalla. Mikä olisi QT:n markkina-arvo, jos sen tuottamat työkalut olisivat mallia “ihan OK”? Nokian kurssin kehityksestä voidaan katsoa seuraukset, kun laatu on sitä “ihan hyvää”…

6 tykkäystä

Sanoisin, että päinvastoin. Suomalainen insinööri vääntää kammiossaan loputtoman täydellistä ja kun lopulta saa valmiiksi niin ei osaa myydä lopputulostaan. Pitäisi rohkeasti ylisanoilla myydä heikkotasoisempaakin kökköä, kuunnella asiakkaita ja iteroida tuotetta sen mukaan. Ei tarvitse olla paras pärjätäkseen markkinoilla vaan vastattava asiakkaan tarpeisiin.

22 tykkäystä

Tässä podissa on käsitelty omistajien merkitystä yleisesti, mutta en tiedä tarkoititko juuri tätä… inderesPodi jakso 16: Omistajarakenteen ja omistajuuden merkitys

4 tykkäystä

Mitä paremmin Suomi laittaa talouttaan kuntoon, sitä kalliimmaksi tulee.

Suosittelen Jan Hurrin artikkeleita viikonlopun viihteeksi. Liittyisikö tämän viimeisimmän artikkelin piilo-opetussuunnitelma jotenkin akuuttiin poliittiseen spektaakkeliin?

9 tykkäystä

Kauppalehdestä viikonloppulukemiseksi useampi kirjoitus perheyhtiöistä ja omistajuudesta ylipäänsä.

Hienoa, että omistajuutta aletaan pikkuhiljaa Suomessakin katsoa positiivisemmassa valossa (vaikka vielä pitkä matka onkin edes Ruotsiin). Kyllähän erityisesti tuosta Wallenbergien jutusta voisi valtiomme hallituskin lukea, kuinka paljon ne rikkaat suvut ja suuret (perhe)yhtiöt luovat uutta hyvinvointia ympärilleen. Eivät siis ole olemassa pelkästään työntekijää riistääkseen :upside_down_face:

8 tykkäystä

GME/WSB-animaatio :sweat_smile:

Foorumiltakin löytynee vielä (bag)holdereita?

14 tykkäystä

Iltapäivää rakkaat kanssasijoittajat. Tänään heräsin klo 04 mielenkiintoisiin tulevaisuuden “uutisiin”. Näin unta kahdesta mielenkiintoisesta tapahtumasta. Ensimmäisessä Harvian päätöskurssi vuoden 2021 lopussa oli 82 EUR :grinning: ja toisessa pandemia julistettiin voitetuksi 02/2025. Tämä tarkoittaa siis kahta asiaa…vahva hodl Harvialle ja aimo annos kärsivällisyyttä kotona työskentelyyn!!

17 tykkäystä

Sulla on parempi uni ollut. Iyse näin unta että tiistaina Evolution gaming antoi ihan ok tuloksen, vastaavan kuin QT ja osakekurssi laski 70% ihmettelin että mitä hittoa ja ostin koko suvun rahoilla lisää jostain 300sek kohdilta :sweat_smile:

10 tykkäystä

Osakeunet ja painajaiset ovat melko varma kuplautumisen merkki. :slight_smile:
Seuraava yö: Blade Runner 2022. Isot neonkyltit “HODL”, mutta salkku -90%, Verneristä on tullut paperikäsien johtaja, GameStop on ostanut Teslan ja QT:n taskurahoilla, Suomen presidentti Vanhanen ostaa velkarahalla Nokian osakkeita @24.5 €/kpl.
Miksei?

15 tykkäystä

Tämä Harvia-aiheinen uni vaikuttaisi erittäin hyvältä unelta, make it happen. Meikäläinen eläkkeelle :slightly_smiling_face:

Tuo Evon unihan laittoi oikeasti pohdintaan, että tiistaina voi todella hieman rommaakin jos kaikki ei mene kuin elokuvissa :thinking: No, sitten tehdään vielä vuosi hommia ennen eläköitymistä :+1:

6 tykkäystä

Tai liian suuresta osakepainosta. Liian suuresta vivusta. Liian suuresta riskistä… tai jokaisella on ihan omanlaiset märät unet :joy:

4 tykkäystä

Varmasti riippuu ihmisestä. Jos näkisin unta, että harrastan seksiä Taylor Swiftin kanssa en olisi kovin huolissaan. Minusta olisi kuitenkin huolestuttava, jos unen aihe olisi esim. X osakkeen romahdus/raketointi ja Vernerin videot.

8 tykkäystä

Tuli muuten huomattua etten itsekkään ole kovin vakavasti miettinyt tällaista vaihtoehtoa. Voiko Evo rommata osarissa🤔. Hyvää dataa kokoajan Evolle ja suorastaan loistava firma, mutta kun viime osarin alla pyörittiin 800kruunun hujakoilla niin onhan toi reilu 1400 jo sellanen stretsi että kova saa olla tuloskin🤔. Eli kaipa se täytyy tarkastella varmuuden vuoksi käteiskassa läpi jos “pääsee” täyttöhommiin.

4 tykkäystä

En itse nää noita mitenkään huolestuttavia.
Samalla tavalla sitä unta näkee muistakin asioista.

Mikäli on ollut aktiivisesti mukana sijoituskuvioissa (päivittäin) esim lukenut sijoitusaiheisia ketjuja tai katsellut videoita ja miettinyt tulevia siirtoja, niin en ihmettele.

Tuohon vielä hyvien yhtiöiden tulevat osareit päälle.
Jos jotain voi sanoa huolestuttavaksi on se jos käydään miettimään (yli) optimistisia skenaarioita osakkeella aikajänteellä X.
Esim JOS tämä tenbäggäisi joskus niin rahaa olisi niin ja niin paljon kun sen myy.
Syyllistyn vastaavanlaiseen haaveiluun joskus.

Markkinat ovat olleet tuottoisat ja siksi asiat eli raha on mielessä ehkä enemmän.

3 tykkäystä

Tuli itsekkin nähtyä unia viime yönä Ilkan äänivaltaisesta osakkeesta. Joku osti laidat tyhjiksi ja kurssi huiteli 15-25€:n välissä. Unessa teki myydä ostolaitaan, muttei siellä ollut ostajia tarpeeksi omistukselleni, joten myynneilläni olisin romauttanut kurssin. Niin nythän kurssi on 6€, joten unen päivä nousu oli melkoinen.

2 tykkäystä

Mitä muita sijoitusfoorumeita tai keskustelupalstoja seuraatte? Missä on teidän mielestä pätevin ja asiallisin keskusteluilmapiiri? Kiinnostais analyysipainotteinen keskustelu osakkeista suunnalla USA/Keskieurooppa/Kiina/Japani. Mieluiten tietenkin suom… siis englanniksi.

2 tykkäystä

Jep, voihan se olla. Ehkä EVOuni oli enne, onneksi myin puolet evon minifutuureista jo 50% voitolla. Oli kuukauden palkka kiinni :partying_face: