Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Ellei tähän tule jotain reunaehtoja niin tuo käytännössä kyllä tarkoittaa yleisöantia - se että pitää tehdä Inderes-yhteisöön (ilmais)tunnari että voi osallistua antiin on aika pieni “este”. Tosin voihan olla että tuohon tulee joku jokerikortti siitä milloin tunnus pitää olla luotu…?

Muutoin lienee aika selvä…

image

21 tykkäystä

Yhteisöanti! Tykkään. Pitää varmaan alkaa jo säästämään tätä antia varten, että on paukkuja osallistua.

Mielenkiinnolla kyllä odotan listautumisesitettä. Mukava päästä tutustumaan ihailemaani firmaan lähemmin.

7 tykkäystä

Yhteisöanti on sanana hienompi niin mennään sillä? :smiley: Olisihan se toki kiva saada näin, krhm, Premiumjäsenenä edes symbolinen pienenpieni alennus merkintähinnassa.
(No oikeasti en ole kyllä sen kannalla. )

4 tykkäystä

Tulee muuten suomen ennätys. Vähintään 30k uutta omistajaa

31 tykkäystä

Tulihan se sieltä :fire::+1::v::grinning:

81 tykkäystä

Tähän sijoittaminen ei ole minua juurikaan napannut, mutta olen huomannut OmaSp:n pyörivän jatkuvasti kärkipaikoilla tuolla Inderesin osakevertailun potentiaalisarakkeessa. Samoin TietoEvry on ollut kärkipäätä jo kuukausitolkulla. Molemmat lienee hyvän turvamarginaalin ostoksia jos luottaa analyyseihin. Myös Konecranes, Cargotec ja Aktia ovat pistäneet silmään tuolla listalla. Toki todella monella on yli 10% nousupotentiaali tavoitehintaan, mutta nämä ovat erottuneet jo jonkin aikaa.

4 tykkäystä

Siinä vaiheessa kun Inderes on pörssissä niin foorumeillehan täytyy sitten tietenkin saada uusi luottamustaso: “Omistaja” :grinning_face_with_smiling_eyes:

69 tykkäystä

Se että koodaus oli naisvoittoinen vuosikymmeniä sitten vaikuttaa siihen mikä naisia kiinnostaa nykypäivänä miten? Selvästi ovat valinneet muut hommat koodauksen sijaan nykypäivänä, kun eivät kouluttaudu alalle.

Ei kasvatusta voi alkaa syyttämään naiskoodareiden puuttesta. Ja vaikka osaltaan vaikuttaisi asiaan, ei se muuta sitä että kaikki saavat vapaasti valita minkä koulutuksen haluavat kiinnostustensa pohjalta. Kiinnostus ei synny pakottamalla loppujen lopuksi.

Erilaisuutta pitäisi vaalia, ei tasapainottaa pakolla. Ei ole väärin että jotkin työt painottuvat jollekin sukupuolelle, mikäli se tapahtuu ihmisten vapaasta tahdosta. Miesten ja naisten henkiset ja fyysiset ominaisuudet nyt vaan eroavat luonnollisesti toisistaan ja täten sopivat paremmin tiettyihin tehtäviin.

17 tykkäystä

Jos taksikuskien sijoitusneuvot eivät ole vielä varoittava esimerkki korkeista kursseista, niin luulisi viimeistään analyytikkotalon listautumisen olevan merkki siitä.

Varmasti tulossa yksi halutuimmista, jos ei jopa halutuin anti koskaan.

12 tykkäystä

Inderes painaa Puuilo tyylillä ipo mainoksen.

Nätti ajaa perjantaisena kesäiltana mökkiä kohti, kun Novalta pärähtää listautumismainos ja taustalla soi Inderes house bandin faija anna mun ottaa vipua :ok_hand:

29 tykkäystä

Missasit kokonaan pointin kirjoituksesta.

Aivan kuin et olisi lukenut viestiä tai siinä olleita linkkejä lainkaan. Asia ei ole niin mustavalkoinen, että koska naisia hakeutuu vähemmän opiskelemaan tietotekniikkaa se ei kiinnostaisi.

ICT-alaa ja tietokoneisiin liittyviä harrastuksia on systemaattisesti lobattu 50-60 luvulta saakka poikien ja miesten alueena. Ja vastaavaa lobbaamista tapahtuu systemaattisesti myös toiseen suuntaan. Erona on se, että suurin osa korkeakoulutetuista naisvaltaisista aloista on järjestäen heikommin palkattuja (hoivasektori, opettajat jne.).

Yritä asettaa itsesi nuoren tytön / naisen asemaan, joka ajattelee tulevaisuuden suunnitelmia yläkoulussa tai lukiossa. Jos jokin ala näyttäytyy sinulle hostiilina, kuinka herkästi haluat hakeutua sinne vaikka se kiinnostaisi? Olet koko ikäsi kuullut, että se on poikien juttuja.

Ei kyse ole siitä että naisia tulisi väkisin tuputtaa sinne, kuten ei miehiäkään tule pakottaa esimerkiksi hoiva-alalle. Nyt tulee se pointti: Jos on tunnistettavissa rakenteita, jotka ovat ohjanneet uravalintoja sukupuolien perusteella, niin meidän tulee kannustaa ihmisiä uskaltaa astumaan ulos näistä rakenteista. Vain näin ihmiset voivat aidosti tehdä haluamansa valinnat. Rikotaan nämä keinotekoiset rakenteet lapsesta alkaen.

Kun kerran naiset olivat aikaisemmin enemmistö ohjelmointitehtävissä, niin evoluutioko on muuttanut naisten fyysisiä tai henkisiä ominaisuuksia ratkaisevasti 50-vuodessa, että eivät enää sovellut yhtä hyvin ICT-alan tehtäviin? Harva työtehtävä muutenkaan tarvitsee siinä määrin fyysistä kuntoa, että pitäisi sukupuolen perusteella valita ihmisiä.

“Teknologia on miesten ala” -mantra on niin syvällä yhteiskunnan rakenteissa, että sitä on ravisteltava kuten TietoEvry ihailtavasti tekee, jotta siitä päästään eroon.

29 tykkäystä

Pitää kommentoida, koska olen itse juuri kuvailemasi tapaus, mutta mies.

Työskentelen naisvoittoisella alalla (erityisopettaja), ja en ole koskaan kokenut alaa femiiniseksi tai hostiiliksi miehelle. Päinvastoin. Olen saanut paljon kannatusta alalle hakiessani, koska miehistä on alalla pulaa, ja “ihan kivasti” olen pärjännyt, vaikka en ole stereotyyppinen äitihahmo-opettaja.

Tästä syystä en itse halua ajatella, että esim. IT-ala ei kiinnosta naisia siksi, että se koettaisiin millään lailla hostiiliksi, saati maskuliiniseksi. :blush:

10 tykkäystä

Katsotaanpa nyt se listautumisesite, arvostus ja muukin FUNDA ensin :rofl:

Tuleekohan analyytikkoseurantaa ja jos tule niin keneltä? Nordeallakin on joku eristetty pankista itsestään itseään arvioimaan, niin joku joutuu nyt Mikaelin koirankoppiin (komeroon) arvioimaan sijoituskohdetta???

9 tykkäystä

Juu toi hostiili sana kyllä särähti pahasti korvaan. Voi olla, ja varmasti onkin, että yhteiskunnan kasvatus ohjaa lapsia eri suuntiin ja jossain määrin jopa kannustaa tiettyihin uravalintoihin, mutta vaikea kuvitella että jos joku sen “epätavallisemman” valinnan haluaisi tehdä niin ei sitä tästä syystä uskaltaisi tehdä.

Miehet ja naisethan ovat erilaisia, ihan hormooneista lähtien, ja yhteiskunnissa missä valinta on täysin vapaata, esiintyy ammatinvalinnoissa enemmän polarisoitumista kuin autoritäärisissä yhteiskunnissa. Se on sitten loputon syy väitellä johtuuko tämä naisten keskimäärin suuremmasta empaattisuudesta, ns hoivavietistä, miesten suuremmasta aggressiivisuudesta esim isompien testotasojen vuoksi, vai vaikka siitä millaisia Disney elokuvia lapset pienenä katsovat. Pitäisi laittaa kaksoset keskenään autiolle saarelle ja katsoa kumpi metsästää ja kumpi hoitaa majaa, ja kumpi sitten lopulta isoksi kasvaneina alkaa rakentamaan lauttaa pois sieltä saarelta.

Huxleyllä on muuten hyvä dystopia romaani Uusi uljas maailma jossa käsitellään konseptia jossa valinnanvapaus on viety kokonaan pois ja kaikki ovat kokoajan ainakin näennäisestu rooliinsa tyytyväisiä.

3 tykkäystä

En usko että missasin, en vain anna painoarvoa ns. lobbaamisille vaan enemmän ihmisten itse tekemilleen päätöksille.

Palkkakeskustelu on oma lukunsa. Sukupuolella en näe juurikaan vaikutusta asiaan. Enintään miesten ja naisten ero enemmän tai vähemmin kärkkäästi korotusta pyytämisessä, alttiudessa vaihtaa työpaikkaa paremman palkan toivossa yms. Paljon toitotettu naisen euro on 80 senttiä on monen monta kertaa todistettu vääräksi, oikean eron ollessa noin 2%, joka voi johtua edellä mainituista eroista miesten ja naisten välillä. Tietysti poikkeustapauksia on, sitä en kiellä.

Moni asia vaikuttaa hostiililta yläkoulussa ja lukiossa, kun miettii mitä elämällään haluaisi tehdä. Ei rajoitu lainkaan poikien/tyttöjen juttuihin. Jos jokin asia kiinnostaa tarpeeksi, sitä lähtee tavoittelemaan. Yhtälailla, kuten sanoit aikaisemmin, “lobbaamista” tapahtuu myös toiseen suuntaan. Se vain johtuu siitä, että yleisesti se lobbaus pitääkin paikkansa. Pojilla ja tytöillä on eri mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet yleisesti, ilman mitään suurempaa salaliittoa taustalla. Kasvatus on helpompaa, kun voi suunnata tietyt asiat tietyille ryhmille, joita ne todennäköisesti kiinnostavat. Toki jos yksilöt eivät koe näitä omikseen, tulee heitä tukea tämän pohjalta.

Naiset voivat olla aivan yhtä soveltuneita ICT-alan tehtäviin, tai enemmän tai vähemmän. En tiedä. Se kiinnostus kyseisiä tehtäviä kohtaan taas ei synny soveltuneisuudesta. Kuten Eka sanoi, nykyaikainen parempi mahdollisuus suuntautua tehtäviin, jotka itseä kiinnostaa voi hyvinkin olla yksi merkittävä syy miksi naisten osuus on vähentynyt.

50-luvulla voi ajatella että fyysinen puoli on ollut kyllä yksi tekijä, miksi naiset tekivät enemmän toimistotyötä, kun miehet olivat tehtailla tai kaivoksilla tms.

En ajatellut valinnan puolelta, vaan henkilön itsensä halusta suuntautua tehtäviin omien, tässä esimerkissä, fyysisten ominaisuuksien perusteella.

Miten TietoEVRY ravistelee koululaisten suuntautumista kiinnostustensa perusteella? Nähdäkseni TE on asettanut tavoitteen, jota ei voi saavuttaa syrjimättä miehiä nykyisen koulutusjakauman perusteella, olettaen että miesten ja naisten keskimääräinen osaamisjakauma on sama.

15 tykkäystä

Juu. Kannatetaan!!! Ihan loistavaa peliliike, Inde :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

Asiaan: Vähintäin 3v. tunnarin omanneet saanevat raapia Inden yhteisöannista ensin kassinsa täyteen ja sen lisäksi erityisarvonimen omaavat (esim. joku Foorumin Aatelinen tai @timontti Olohuoneen Oraakkeli) saanevat vielä lisäraapimismahdollisuuden :slight_smile: Pitäisköhän Massela myydä, jotta sais maksimit?? :thinking:

Ja jos jotain vielä jää, niin kaikin mokomin hajaosakkeita tuoreille Mestareille ja muille rivikansanedustajille :laughing: :laughing:

Masse-setä, FA, Nyt muorin pussille käteisvaroja kaivelemaan … :moneybag: :moneybag: :rofl: :rofl:

19 tykkäystä

Luokung (LKCO) uutispäivitys:

Huhuttu Microsoft yhteistyö vahvistettu:

http://www.emapgo.com.cn/news.php?id=1079055020

eMapGo saanut ensimmäisenä toimijana “jatkoon” leiman Kiinan… öö… autoinsinöörien standardointipumpulta. Saa kääntää paremmin kuka osaa :laughing:

Intelligent and Connected Vehicles—Highly Automated Driving Map—Acquisition Element Model and Exchange Format standard (standard number: T/CSAE 185-2021), sponsored by Luokung’s wholly-owned subsidiary eMapgo Technologies (Beijing) Co., Ltd. (“EMG”), a leading provider of navigation and electronic map services in China, has passed the project approval and review process by the China Society of Automotive Engineering Standards (CSAE) and was approved for official release.

This is the first published industry standard for the Highly Automated Driving Map production industry in China.

1 tykkäys

Oliko näin hyvin sisään hinnoiteltu vai miksi Orocoa saa alle eilisen hinnan?

3 tykkäystä

Sai, taisi olla joku hätäinen myymässä

2 tykkäystä

Olisiko aika avata oma ketju ja keskittää kaikki yritykseen liittyvä sinne (vaikka menisi yksinpuheluksi) :wink: ?

1 tykkäys