Oma Säästöpankki - "Luultavasti Pohjoismaiden nopeimmin kasvava pankki"

Positiivinen tulosvaroitus sieltä tuli. :star_struck:

18 tykkäystä

Eniten ehkä mietityttää millaiset tulevaisuuden kulut tulossa kun purettu tuo sopimus Cognizantin kanssa, jos tuohon ei sopivaa yhteistyökumppania ala löytymään… Olen käsittänyt muiden vanhempien uutisten kohdalla että Oma SP:n (ja mm. POP-pankin) kohdalla järjestelmät olisivat suht vanhaa kantaa?

1 tykkäys

Yhteistyö ainakin jatkuu.
Tulevista kuluista ei vielä tiedä.

Tässä taitaa olla joku bugi.
(Analyytikot olisi mukamas vaihtuneet)
Vai onko multa vaan mennyt jotain ohi?
:thinking:

2 tykkäystä

Bingo :slight_smile: Itse näen tämän niin, että vaikka tämä onkin lyhyellä tähtäimellä posari riskit ja tulevaisuuden kulut tulevat kasvamaan.

1 tykkäys

Hyvä huomioida että tämän päivän kurssinousun jälkeen Inderesin suositushintaan (15€) on edelleen n 20% nousuvara, huomisen todennäköisen noston jälkeen vielä enemmän. Taitaa olla yksi HKIn isoimpia gappeja kurssi vs tavoitehinta ja kyseessä on kuitenkin vielä solidi pankkiosake.

Eiköhän se nousu huomenna jatku.

14 tykkäystä

Tuosta viiden päivän takaisesta listauksesta on taas myyty SEBin kautta 45k lappua ja tänään jo tähän mennessä 63k lappua eli jo lähes 110k lappua. Tämä single seller setup kun loppuu niin eiköhän purkaannu tästäkin pahin aliarvostus

18 tykkäystä

SingleSellerillä on tosin reipas 20miljuunaa lappua joten tuossa tovi vielä menee :slight_smile:

6 tykkäystä

Onko jollain arviota, mitä peruspankkihankkeen uudistamista koskevan yhteistyösopimuksen purkaminen Cognizantin kanssa tarkoittaa lyhyellä - keskipitkällä - pitkällä aikavälillä?

Kuinka kauan vanhalla järjestelmällä on mahdollista jatkaa ja miten uuden hankkeen aloittaminen sitoo aikanaan aikaa, resursseja ja rahaa? Oliko yhtiöltä tullut aikaisemmin ulostuloja tätä peruspankkihanketta koskien?

EDIT1: Aah, @Junnu1 olikin myös jo tätä pohtinut. :ok_hand: Mielestäni parempi laittaa pillit pussiin, jos on huomattu ettei projektilla ole menestyksen edellytyksiä. Toisaalta tästä johtuvat miljoonat taskussa luulisi lämmittävän yhtä paljon kuin soosit housuissa talvipakkasella - hetken hymyilyttä ja pian hirvittää.

EDIT2: “OmaSp kertoi, että yhtiön liiketoimintavolyymit jatkavat vahvaa kasvua epävarmasta taloudellisesta ympäristöstä huolimatta ja yhtiön kannattavaa kasvua vauhdittavat viime vuosien panostukset asiakaskokemukseen ja asiakaspalvelun saavutettavuuteen uusien digitaalisten palvelukanavien ja uusien yksiköiden avaamisen myötä.” Uusien digitaalisten palvelukanavien ja yhtiön jo aikaisemman onnistuneesti toteuttaman hybridi(digi ja konttorit)-strategian osalta en tosin liian huolissani asiasta olisi. Johan ne on rakennettu vanhan peruspankkijärjestelmän päälle ja pullonkauloista huolimatta suorituskyky vs. kilpailijat on tällä hetkellä hyvällä tasolla. Miten kestävä tilanne sitten on, lienee se epävarma tekijä.

1 tykkäys

Tämähän se on, mitä nyt aikasempia artikkeleita lukenut niin OmaSP ja POP-pankki pitkällä jäljessä järjestelmien uusimisessa vs Nordea / OP. Nyt saatiin positiivinen posari ja hyvät “korvaukset” kun ylläpitosoppari purettiin, mutta kuin nopeasti toi korvaussumma katoaa uuden kumppannin etsimiseen ja kokonaan uuden projektin aloittamiseen vs nyt kun jo ollaan jäljessä isompia kilpailijoita ja takas aloituspisteeseen.

Tässä onkin mielenkiintoinen kuvio. Cognizant omistaa edelleen tuon Samlinkin jonka järjestelmän käyttöä jatketaan. Saattaa ylläpitomaksut hieman nousta ja mikä on muutenkaan kiinnostus ko. järjestelmän ylläpitämiseen?
Samlinkin järjestelmä on tehty ilmeisesti pääosin Cobolilla jonka osaajia ei ole juurikaan. Joten vaikka koneita löytyy missä järjestelmä pyörii, niin eipä se auta jos ei ole osaavia henkilöitä.

1 tykkäys

Yhtiön suurin omistaja on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö n. 9,6M lappua. Jos lasketaan kaikki eri säästöpankkisäätiöiden omistukset yhteen niin päästään tuohon reiluun 20 miljoonaan lappuun. Ei varmaankaan ole realistista kuvitella, että nämä 7 suurinta omistajaa yhtäkkiä myisivät kaikki osakkeensa?

Aiemmin isoimmat myynnit ovat tulleet tosiaan suurimman omistajan Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiön toimesta, mutta eivät he aiemmin ole SEBin kautta myyneet, oliko sinulla @Turpo1 tietoa, että he myisivät nykyään SEBin kautta? (omistajalistauksestahan tämä sitten kuun vaihteen jälkeen nähdään). Joka tapauksessa vaikka he olisivat tuo iso taho myyntilaidalla niin tuskinpa heilläkään on tavoitteenaan kaikkia n.9,5M lappua laitaan hakata.

Siinä tän aamun kommentissa oli mun ja Thomasin naamat sen takia, että kirjoitettiin tuo tän aamun kommentti yhdessä ja laitetaan aina juttujen perään niiden kirjottamien analyytikoiden naamat. Sauli ja Matias ovat tän viikon molemmat lomalla eli analyytikot eivät siis ole vaihtuneet. Huono tsägä vaan lomien osalta. Tuuraajia tarvii aina olla näinä kesäpäivinä, sillä analyytikotkin tarvitsevat joskus lomaa :wink:

33 tykkäystä

Olet toki ihan oikeassa. EKSP on näistä suurin myyjä keventänyt sen 1 milj lappua viime vuosien aikana. Muilla muutokse enemmän kosmeettisiä (kymmeniä tuhansia), joskin näin pienivaihtoisella se tuppaa näkymään.

Nämä säätiöthän toimivat melko yhtenäisillä periaatteilla. Kts liite.

Mikäli oikein exceli erotti summat, niin säätiöistä suurin olisi jakanut 2016 lähtien reilut 4 miljoonaa avustuksia. Tämän tietty kuittaisi helpoisti jo pelkillä osingoilla.

Tarkoitus nyt oli ehkä enemmän korostaa, että suurimmilla on äärimäisen suuri omistus, osakkeella on heikko likviditeetti, eikä myyntien tarkoitusperästä ja määrästä ole kenelläkään mitään käsitystä ja tällä vauhdilla tuota painetta voisi pahimmillaan tulla vuosia.

Toki tämä tähän hintaan alkaa jengiä taas kiinnostaan. Ainakin hetken… :laughing:

2 tykkäystä

Ihan hyvä jos johto tankkaa omalla rahalla myös

16 tykkäystä

Nyt alkoi itseasiassa kiinnostamaan enemmän tämä keissi. Todella maltillinen reaktio posariin sekä Digipalveluiden johtaja tankkaa Rissanen Ville

Ajattelin ensin että tuossa järjestelmätoimittajan vaihtamisessa on riski, mutta jos digipuolen johtaja käy tankilla, niin onkohan tilanne kuitenkaan niin negatiivinen. Jos tällaiseen ratkaisuun päädytään, niin toivoisin että OmaSP:lla olisi jo vaihtoehtoinen ratkaisu tai kumppani tiedossa?

7 tykkäystä

Ihan totta, mutta on osakkeen vaihto sentään aika paljon parantunut. Esim. vielä viime kesänä näihin aikoin päivävaihto saattoi olla vain muutama sata lappua ja keskimäärin varmaan muutama tuhat. Viimeiset pari kuukautta keskimääräinen päivävaihto on ollut kuitenkin jo suuruusluokkaa 30k lappua/pv ja tänään on jo tähän mennessä vaihdettu 235k lappua, mikä on saman verran kuin Q1-osaripäivänä ja päivää on vielä jäljellä useampi tunti.

Onhan tässä vähän samanlaista setuppia kuin Sievissä viime vuoden puolella. Isoin omistaja painaa kurssia alas ns. “hinnasta piittaamatta” ja myy pienivaihtoista lappua, joka fundan puolesta voisi olla paljon korkeammallakin.

10 tykkäystä

Olihan tuo posari mutta aika tekninen mitä ilmeisesti ei ole huomioitu laajalti. Posarissa vertailukelpoisen liikevoiton ohjeistus pysyi samana eli operatiivinen ennen eriä. Alla Inderesin aamukommentti;

“Ennen tämän aamun positiivista tulosvaroitusta meidän ennusteemme vuoden 2021 tulokselle ennen veroja oli 47,7 MEUR (kasvu 27 % edellisvuodesta) ja vertailukelpoisuuteen vaikuttavista eristä oikaistulle tulokselle ennen veroja 46,1 MEUR (kasvu 73 % edellisvuodesta). Meidän ennusteissamme ei ole otettu huomioon Cognizantin yhteistyön purusta johtuvaa 22 MEUR:n kertaluonteista korvausta, joten ainakin siltä osin ennusteissamme on tämän vuoden osalta korotuspainetta. Tulemme päivittämään ennusteemme ja näkemyksemme yhtiöstä lähipäivien aikana.”

Inderes ennusti siis noin vahvaa kasvua joten mielestäni posari on edelleen suht tekninen koska se koski pitkälti kertaerää eli ei vertailukelpoista tulosta. Toki se ei poista sitä että tässä markkinassa ja tällä vauhdilla mitä ennusteet on omaSP olisi voinut ja tulisi sekä omasta mielestäni nostaa loppuvuonna myös vertailukelpoista ohjeistusta.

“…vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvaa edelliseen tilikauteen verrattuna.” Tänään.

“Yhtiö arvioi, että kannattava kasvu jatkuu edelleen vahvana yleisestä talouden epävarmuudesta huolimatta ja konsernin vuoden 2021 tulos ennen veroja sekä vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvavat edelliseen tilikauteen verrattuna.” 8.2.2021 annettu ohjeistus.

@SijoitusSeppo Muuten täysin samaa mieltä mutta tuo vaatisi aina näin isoja triggereitä. Muutenhan päivävaihto ollut todella maltillista ja viime kuussa pääomistajan myynnit taisi olla vain luokkaa alle 100 000 kpl. Huono homma koska tälläinen tasainen räkiminen on melko myrkkyä kurssille. Eli tavataan seuraavien triggereiden aikaan taas. :grin:

5 tykkäystä

:point_down:Mitä sieltä oikein tuleekaan? :sweat_smile::sunglasses:

"Sydänlammi kertoo erikseen, mitä korvausuutinen merkitsee omistajille. Hän puhuu siitä, kuinka ”sijoittajat saavat kouriintuntuvan palkinnon”.

”Meillä on noin 29,5 miljoonaa osaketta. Saatu 22 miljoonaa euroa tekee noin 0,75 euroa osakkeelle ja verojenkin jälkeen noin 0,60 euroa per osake.”

Summat ovat huomattavan suuria, sillä viime vuonna OmaSp teki 1,04 euron osakekohtaisen tuloksen."

9 tykkäystä

Hassunhauskaa, että heidän isoin omistaja dumppaa osaketta alle tasearvon, yhtiö listautuu pörssiin jotta hinnanmuodostus tapahtuisi osakkeelle tehokkaasti, yksityisomistajat nuolee näppejään holdatessa (= jokainen yhtiö on noussut mm. viime vuodelta ilman kummempaa performaatiota paljon ja huomattavasti enemmän eli omaSP tuloskunto ei ihmeemmin suhteellisesti verrattuna ole imo realisoitunut omistajille jota mm. Inderesin analyysit puoltaa), osinkoja ei tipu syystä jonka tiedämme, omia osakkeita ei osteta, yritysjärjestelyt on sitä mitä ovat olleet…

Aiemmin kun kysyin kysymyspatteristoani, kysymykseen pääomistajan myynneistä, P.Sydänlammi vastasi jotakuinkin:
“Blokeille ei ole myyjiä - ostajia kyllä olisi”.

Mutta kiitos, on tossa silti Pasi pointtinsa että olemme saaneet palkintomme jos swingaamme tätä säkkiä sen mitä se liikkuu. :sweat_smile:

8 tykkäystä