Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Meneillään tuollaisen ”latosaunan ” remppaus. Uutta laudetta, vähän ilmanoton parannusta, maalausta ja uusi kiuas

Voi pojat! Ei muuten tule kipakat löylyt :smile:

Mutta kylä lähtee! Jos Kamuxin osakkeenomistajat ovat kaljan auki niin Harvialta lähti nyt jo mallikappaleet mukaan :ok_hand:

62 tykkäystä

Olen lukenut erinomaisia keskusteluja tällä foorumilla, vaikka mistä eri aiheista tason ollessa keskimäärin ja yleisesti ottaen oikein hyvä. “Uutena” sivistäjänä ja ajatusten tuojana @musa_2 on mainio; vähän eri näkökulmaa, uusia ajatuksia ja myös juttuja, mitä en ole tiennyt.

Osaan omasta mielestäni lukea sopivan rennolla otteella foorumilaisten kirjoituksia, eli en kai liian tosikkomaisesti tai kuin piru raamattua lukien. Tosin se on todettava, että itseltäni asiantuntemusta mihinkään asiaan ei kovinkaan paljon löydy, tosin onneksi yritän lukea varsin kattavasti kaikkea. :slightly_smiling_face: Tiedän ehkä aika hyvin sen, mitä en tiedä. Oli kirjoittaja sitten bullilla tai bearilla tuulella, eri tai samaa mieltä, niin ihan sama mulle, kyllä lähes aina sieltä teksteistä jotain irti saan - varsinkin niistä, joissa joku on eri mieltä tai eri kannalla. Mihin pörssi menee, niin en osaa heittää itse siihen hyviä ajatuksia, mutta luen mielelläni erilaisia ennustavia kirjoituksia. Eri kirjoituksista saa ajatusta siitä, mitä kaikkea voi tapahtua ja saa ehkä jotain etäästi suunta-antavaa haarukkaa, mihin suuntaan pörssit saattavat mennä, toki pitäen mielessä sen, että aina tulee yllätyksiä, joita kukaan ei osaa nähdä.

Pitkällä aikavälillä keskimääräistä parempaa tuottotekevien henkilöiden ja/tai “aitojen” asiantuntijoiden väärin menneitä ennustuksia tai huonompia sijoitusvuosia en katso kovin pahalla silmällä (no en kyllä muidenkaan). Pitkä aikaväli totuuden useimmiten kertoo, monilla on voineet olla loogiset päätelmät, mutta sitten on ollut huonoa tuuria ja inhimillisiä erehdyksiä matkassa, minkä myötä heidän salkkunsa on tietyllä ajanjaksolla ollut punaisempi kuin muilla. Sitten tuhmat irvileuat naureskelevat näille ja sanovat, “mitä mä sanoin”-tyylisesti unohtaen, että kyseiset huonot kaudet ovat vain pieniä kupruja pitkässä juoksussa. Joskus sijoitusaiheisia tekstejä ja miksei muitakin toisten tuottamia kirjoituksia luetaan kuin piru raamattua, melkeinpä kuin suosituksina, vaikka useimmiten tällaiset tekstit ovat ehkä informatiivisia, mutta toisaalta ehkä enemmän ajatusten heittoa ilmoille esim. mahdollisista skenaarioista. On varmasti joskus haastavaa tehdä vartin videota tai blogitekstiä tai kirjoittaa tänne, kun saa tavallaan pelätä, että jotkut ottavat materiaalin kirjaimellisesti ja tosikkomaisesti, vaikka kyseessä on vain pohdintaa, minkä taustalla tosin voi olla myös hieman tilastofaktoja etc. :thinking: :slightly_smiling_face:

Koetan kerätä paljon erilaista informaatiota ja materiaalia sisääni muistaen etten tiedä kauheasti sekä olla samalla nöyränä tulevaisuutta kohtaan, jota on todella vaikea ennustaa. Yksinkertaisena tyyppinä yksinkertaisilla säännöillä eteenpäin, joista sitten tunnekuohuissani välillä lipeän - paljonkin. Sen halusin sanoa, että pidetään jatkossakin keskustelu monipuolisena, toisia ymmärtävänä… joskus tuntuu, että tulee välillä väärinymmärryksiä, mitä ei ehkä tulisi kasvotusten keskustellessa. Voi joku ehkä jopa minun kirjoituksistani saada jotain ajatuksia irti, kuitenkin aika moni piensijoittaja toimii vajaavaisilla tiedoilla, kuten minäkin ja eikä me olla mikään pieni massa loppujen lopuksi, eli siitä saattanee olla hyötyä joskus, kun tietää miten tällaiset joskus ehkä hieman itsepäiset sopulit toimivat. :upside_down_face: :wink:

26 tykkäystä

Katsonta suositus tälle webinaarille. Tunnin pläjäys. Aikalailla jatkaa samaa laulua mikä on foorumilla soinut viimmepäivät.

https://youtu.be/moMajcErwHI

Ps. Rob Arnott näyttää kyllä vähän liian “Autokaupan myyjältä” mutta silti (vai siitä syystä?) kevyet 200MRD usd varallisuutta hallinoitavissa.

On hyvin mahdollista, että tätä samaista asiaa on käyty läpi foorumilla jo aikaisemminkin, mutta siitäkin huolimatta otan riskin ja kysäisen!

Onko Inderes koskaan harkinnut seminaarin/konferenssin järjestämistä? Ihan oikeana yleisötapahtumana siis. “Inderes Business Forum”. Eteviä oman toimialansa piinkovia ammattilaisia löytyy tukku omasta talosta, joille InderesTV:n eri jaksojen tai livelähetysten perusteella esiintyminen on luontevaa. Seminaarin keskustelijoiksi luonnollisestikin mielenkiintoisten kotimaisten yhtiöiden nokkamiehiä, esimerkiksi @Petri_Kajaani:n ja Pajuharjun rennolla otteella käytyä keskustelua Harviasta ja yhtiön tulevaisuudennäkymistä seuraisin innolla. @Verneri_Pulkkinen toimisi tapahtuman juontajana, @Mikael_Rautanen toimittaisi toimitusjohtajan terveiset ja olisipahan mukava törmätä kanssa-foorumisteihinkin. Ehkä olisin onnekas ja pääsisin esittämään yleisökysymykseni ulkomailta vieraaksi saapuneelle Smart Eyen johtohahmolle. Tuotemyyntipisteestä ostaisin Inderes-lippiksen. Iltajuhlassa aka. afterpartyissä luultavimmin nolaisin itseni ja nimimerkkini.

Ostaisin tähän lipun mielelläni!

Tämä siis luonnollisestikin sillä aikakaudella, kun tapahtumien järjestäminen suurelle yleisölle on jälleen mahdollista rajoituksetta.

88 tykkäystä

Optomed on indereksen yhtiöasiakas, miksi inderes ei seuraa tai tee analyysiä yhtiöstä?

5 tykkäystä

@Masse:n jutut oli mahtava piristysruiske sillon kun ite tulin Foorumille marraskuussa 2018 :heart:

63 tykkäystä

Niillä on ilmeisesti vain jokin karvalakkisoppari jossa tehdään toimarin haastis aina jokaisen kvartaalin jälkeen.
Ehkä hekin päättävät jossain kohti laittaa kättä syvemmälle lompakkoon ja ottavat siihen kylkeen analyytikkoseurannan.

5 tykkäystä

Nonni se selventyi! Kiitos :slight_smile:

Onko mitään tietoa paljonko inderes seuranta maksaa frimoille?

Ei mitään tarkkoja lukuja ole tietääkseni koskaan avattu mutta Mikael avasi suuntaa antavasti sitä että millä pelikentällä hinnat pyörivät pohjoismaissa.

7 tykkäystä

Tärkeä kysymys yksityiskohdista, olisiko osallistujien nimilapuissa foorumin käyttäjänimi vai omanimi? :smiley:

Tähän ja foorumin tekniseen toteutukseen liittyen, mikäli liputtajan nimi näkyisi liputetulle, tulisi siinä tapauksessa messukeskuksen esitystilan kulmaan virittää painihäkki koetun vääryyden selvittämiseksi.

12 tykkäystä

Tämä olisi kyllä mielenkiintosta.

Konfressissa/seminaarissa voisi sitten olla vieraina Inderesin seuraamien firmojen lisäksi jotain tuoreita mielenkiintoisia ei pörssifirmoja, joilla joskus voisi olla haaveissa listautuminen.

2 tykkäystä
6 tykkäystä

@Oiskosplitinaika Optomedin kanssa on haastatteluyhteistyö käynnissä, sen takia sillä on tuo yhtiöasiakas leima. :slight_smile:

7 tykkäystä

Täällä foorumilla aina ihmetellään samaa asiaa miksi Inderes ei seuraa jotakuta yhtiötä. Ei se ole Inderesin käsissä vaan se on asiakkaan päätös ja tilaus aivan kuin mistä tahansa palvelusta. Kysymykset pitäisi osoittaa yhtiölle itselleen mikseivät he ole ostaneet Inderesin palvelua.

21 tykkäystä

Oon nyt keskellä farmakologian etäluentoa ja missannut jo ihan tarpeeksi kun oon tutkinut tätä ulos tullutta uutista :joy: Mut hyvä pointti, kysymyshän lienee se et saako Boreota lainaan. Mutta nyt mä otan kyllä hetken aikaa iisisti ja kuuntelen farmakokinetiikan luentoa :slight_smile: BTW: Teaser kaikille, jotka odottaa mun Salkkujen tuotto-% -ketjun päivitystä, se tulee kyllä. Siinä vaan vähän kestää nyt kun on kaikenlaista säätämistä ollut tässä, mutta tästä vaikka tämän päivän YTD-tilanne tähän oheen (suhteellisen sanattomaksi vetää).

73 tykkäystä

Kiitos Johannes! :heart_eyes:

Joo, kauaksi on tultu niistä takavuosista, kun Masse-sedän luottopakit olivat Johannes ja @viljo ja Aston (nykyinen @timontti) avasi latua oikeana laiturina. Noksu rinkulat oli kriisissä ja sedällä ja pojilla oli varasuunnitelma vuokrata rekka ja lähteä hakemaan omansa pois konkurssipesästä Venäjän aroilta. Pari konttia tuoretta hakkapeliittaa oli sitten tarkoitus myydä Masselan takapihalta ilman sen suurempaa kuittihässäkkää, jotta edes osa menetyksistä olisi tullut korvatuksi :rofl: Oi niitä aikoja … :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

No, kaikki muuttuu ja huumorintaju yleisössä tuppaa laskemaan. Toisaalta on se perskuleen hienoa tulla liputetuksi 100 peukun kera :sweat_smile: Ja Aston joskus sanoi hyvin, että kun näkee sedän uuden kirjoituksen, jolla on jo ennen itseä yli 50 peukkua ja liputus jopa kafferoomissa, niin se viesti on vaan ihan pakko avata … :rofl: :rofl: :rofl:

Masse-setä, FA, Sedät jaksaa heilua :beers: :beers: :beers: :beers: :beers: :beers:

251 tykkäystä

Juurikin OST-arvomönkijäreppu sai tänään kuudennen numeron - tai kahdeksannen, jos pilkun jälkeisetkin lasketaan. :clinking_glasses:

56 tykkäystä

Varsinainen mörnijä jos juustotili on vähintään tuplannut arvonsa alle kahdessa vuodessa. Saataisiinko tuosta sellainen käänteinen mallisalkku: “osta näitä jos haluat kasvaa partaa odottaessa”… :sarcasm:

2 tykkäystä

Meni niin pasmat sekaisin tästä Sievi-hommasta. Odotan vaan, että @Olli_Vilppo perkaa tämän auki. Niin paljon meteliä kumpaankin suuntaan, että vaikea muodostaa omaa mielipidettä. Tai on se muodostettu, mutta katsotaan mitä viisaammat sanoo.

Sen verran taidan olla perillä, että tänään syödään vähän paremmin.

11 tykkäystä

Semmoinen filosofinen kysymys, että mitä firma hyötyy Inderesin seurannasta? Jos osakkeiden hinta nousee, niin ei nousu tule yhtiölle vaan nykyisille osakkaille. Tietysti uusanneissa osakehinnan voinee laittaa suuremmaksi, jos joku yleisesti luotettavan tahon analyysiä on “strong buy”?. Uskovatko rahoittajat vastaavassa tilanteessa enemmän firmaan, eivätkä tee omia analyysejään? Ainakin moniin start-uppeihin sijoitetaan satoja miljoonia ilman Inderesin julkisia analyysejä. Saako analyysitalon analyysistä todellisia vihjeitä liiketoiminnan kehittämisen? Optomedin tapauksessa, kun Inderesillä ei luultavasti ole ns. substanssiosaamista silmäkuvaamisesta, niin mistä tulee analyysin hyöty yhtiölle? Rahoittajat ovat ainakin tähän mennessä uskoneet Optomediin. Jos otetaan tapaus Orocell, niin vaikka alalyysitalo sanoisi, että lupa tulee ja kurssi ei laskisikaan, niin mitä hyötyy yhtiö pl. uusannit? Vastavasti Fortumin hyöty analyytikon vakuutteluista, että ei mitään hätää, niin mitä se auttoi Fortumia yhtiönä. Tietysti näillä isoilla yhtiöillä julkinen kuva /ESG merkitsevät jotakin.

3 tykkäystä