Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Harvia kassi on nyt niin paksu 1300kpl (keskihinta 49,59€), että lupaan tatuoida Harvian logon pakaraan jos torstain päätöskurssi on huomista päätöskurssia väh 10% korkeampi.

Pidätän oikeuden huomenna keventää jos kurssi karkaa.

Tarjous ei voimassa liputettuna.

139 tykkäystä

Mummin siskolla oli harvia teksti kannikassa ku oli joskus pakittanu saunoessa vahingossa kiukaaseen. Tuli vaa mielee, truu stoori, saa ja kuuluu liputtaa

80 tykkäystä

Uskon myös että Harvia voi valahtaa johonkin 40 euron tuntumaan jos positiivisten uutisten jatkumo Harvian osalta päättyi tähän, eli yrityskauppoja ei enää tule ja liikevaihto ja kannattavuusluvut tasaantuvat. Jos tulee jotain negatiivisia uutisia kuten että liikevaihto jopa laski, niin voidaan toki mennä lähemmäksi 30 euroa.

5 tykkäystä

:joy: nyt on kova. Lupaathan laittaa pakarasta kuvan sitten Haarumille… tai ehkä kafferoomin puolelle kuitenkin :sweat_smile:

12 tykkäystä

Ilman muuta. Kuva tai ei ole tapahtunut. Näinhän se menee :+1:

18 tykkäystä

Toivottavasti @Sauli_Vilen on jo tervehtymään päin, muutenkin mutta myös Sammon tulosliveä silmällä pitäen? Vaikka onneksi Sammolta on vielä muutamat osarit tulevaisuudessakin tulossa.

1 tykkäys

@Torniojaws haluatko vähän avata kuinka olet päätynyt tuohon osinkostrategiaan? On vain niin kovin harvinaista nähdä nykyään osinkosalkkuja. Salkussa vipua ja osingoilla maksellaan näppärästi korot?

Tämän viikon tunnelmat salkussa:
Eilen: :scream: :stuck_out_tongue: (omnicar)
Tänään: :neutral_face: (omnicar + kaikki muut)
Ennuste huomiselle: :cry: (Sampo + Marimekko)
Ennuste torstaille: :skull: (Harvia ja koko salkku)
:smiley:

22 tykkäystä

Joo täällä ollaan hiljalleen kunnossa ja huomenna vedetään liveä 09.20 alkaen! :rocket:

47 tykkäystä

https://twitter.com/NorthmanTrader/status/1455549504095199237?t=6WJSuH1y28GN44m4AsL3Kg&s=19

Ajankuva?

7 tykkäystä

Välillä vähän kyselyä! Kuinka taitavaksi osakepoimijaksi arvioit itsesi? Kuinka arvioit pärjääväsi suhteessa vertailuindeksiin (SP500) seuraavan 20-30 vuoden aikana?

  • Todennäköisesti voitan indeksin
  • Todennäköisesti (noin) tasapeli
  • Todennäköisesti häviän indeksille
  • Todennäköisesti häviän juuri nyt, mutta uskon tietotaidon kertyessä voittavani tulevaisuudessa

0 voters

8 tykkäystä

Laitetaan heti perään toinen kysely:

Kuinka monesta osakkeesta muodostuu mielestäsi sopivan kokoinen osakepoimijan salkku?

  • 1-3
  • 4-8
  • 9-13
  • 14-19
  • 20-25
  • yli 25

0 voters

Toki salkun koko vaikuttaa asiaan aika paljon, joten sovitaan että puhutaan vaikka 100 000 euron salkusta. Ja salkun tyyli on enemmän tai vähemmän mallisalkkumainen buy and hold.

11 tykkäystä

@Parre

Sen verran masokisti ilmeisesti olen että Divioon on ollut pilkki asetettu tuolla 0,88SEK tienoilla, mutta vielä ei ole napannut… :sweat_smile: Pitkin matkaa hyvin maltillisesti lisäillyt, mutta tässä on nyt aika iso riski että tullaan aika rumasti vielä alaspäin. Vaatisi jonkun isomman uuden sopimuksen, että saataisiin tuulta purjeisiin. Tämäkin kuitenkin salkussa sinne 2030 asti ja liiketoiminta kuitenkin kehittyy, niin katsellaan tehdäänkö tällä loppupeleissä kunnon turskat vai hyvä tili :ok_hand: Hölmönä menin aikoinaan lähellä huippua lisäämään, mutta eipä sitä kaatuneen maidon perään kannata itkeä

2 tykkäystä

Ei riitä aika ja omat rahkeet hyvien arvo-osakkeiden poimintaan :slight_smile: 2016-2020 pre-korona salkku oli jotain +20 % kautta aikojen. Siinä oli peruspapereita tyyliin Sampo, Nordea, Fortum, CapMan, Nokia, Telia. Ja sitten koronadippien jälkihypen ei-osinkopapereilla oli negatiivinen tuotto :smiley: -3,13 % tarkalleen. Sitä tosin tasapainottaa sitten koronadippien osinkopapereiden +29 % nousu kaikkinensa (korkein +57 % eli RioCan).

Sitä kautta sitten päädyin varmempiin tuottoihin osingoilla :slight_smile: Ja siitä loogisesti seuraa hajauttaminen, jottei kaikki munat ole yhdessä korissa, jolloin tuloksena on jotakuinkin oman salkun kaltainen kokoelma, jossa osinkoja tulee neljästä maasta ja edustettuna monta eri osinkolajia (erilaiset REITit, BDC:t, pankit, jne) eri riskiprofiileilla. Toki yritän löytää ne järkevät maksajat, eikä mitään yield trapejä.

Vipuja ei ole koskaan tullut käytettyä, ekan kappaleen syistä :smiley: Pistän nykyisin reilun osuuden kuukausipalkasta etukäteen tekemäni suunnitelman mukaisesti ja toistaiseksi se on ollut se voittava strategia ja vuositason osingot ovat kasvaneet jo kivaan kokoon ja nykytahdilla vauhti alkaa kiihtyä korkoa korolle myötä, kun sisään tulevat osingot ovat ns. ylimääräistä rahaa, niin pistän ne ihan sellaisenaan takaisin salkkuun.

Toki tässä on sivussa yrittänyt löytää jotain kivoja arvopapereitakin, jos nyt sattuisi onnistumaan :smiley: Mutta taitaa sillä saralla loppujen lopuksi jäädä Microsoft voittajaksi…

20 tykkäystä

Lisäksi osinko-osakkeilla ehkä hieman pienempää volaa ja sitten juuri tuota jatkuvaa tuloa. On se mukava kun joka kk kirstuun kilahtaa, useita kertoja. Ei niin noita kursseja tule niin seurattua, paitsi kun ostopaikkoja hakien…

2 tykkäystä

Kiitos hyvästä vastauksesta. Hyvä tapa kasvattaa tulovirtaa, kun pörssi on muutakin kuin pelkkiä numeroita näytöllä :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Sampo ylittänee odotukse. Kurssireaktiveikkauksesi

  • +1
  • 0
  • -1
  • -2
  • -4

0 voters

1 tykkäys

Vuonna 1720 oli kuumat ipo-markkinat aivan kuten nytkin.

A passion for gambling meant the public quickly got taken in by the potential for huge gains. The desire to invest in any project, no matter how extreme, or even whether it was genuine or bogus reached manic proportions. The Commentator newspaper (run by Daniel Defoe) described it as:

“Tis plain, the Novelty of things at this time has its beginnings in the new fashioned frenzy of men’s minds, I mean in their hunting after money which is done with such rage in their avarice that suffers no restraint and that knows no bounds.”

Nearly 200 “bubble companies” were launched at the time, hoping to cash in on the speculative mania that was gripping the South Sea Company. Some of these ventures actually involved tapping investors for money for apparently worthy business ideas — improving the Greenland fishery or importing walnut trees from Virginia.

Most however were shady ventures looking to extract as much money from gullible investors in the shortest time possible.

Samaan aikaan Hollannissa:

In addition to multiple share offerings of West Indies Company shares there was also an attempt to launch an insurance firm (Stad Rotterdam) to compete with the British maritime insurance companies.

Within weeks of Stad Rotterdam’s flotation at least 30 other Dutch companies floated fearing that if they delayed they would miss the wave of speculative fervor

15 tykkäystä

Vastasin kyselyyn, että “todennäköisesti voitan indeksin”.

Eihän siinä oo muuta kuin all in Hyzoniin ja let the winnings run! (ei suositus) :grin:

(mulla oli tähän loppuun joku mukahauska selvitys, mutta oon niin väsynyt, että kerkes jo unohtumaan)

edit:(jahas, sain manattua punaista kynttilää ruutuun, ois vaan pitäny olla kirjottelematta)

19 tykkäystä

Enemmän vakavissaan tarkoituksena olisi saada vähän alkukassaan korotusta kovemmalla riskillä ja 2-8 vuoden sisään siirtyä asteittain pikkuhiljaa varmoihin osingonmaksajiin, eli tuskin sitä indeksiä tulee voitettua 30 vuoden tähtäimellä. Ei vaan riitä elinvuodet niin pitkälle, että jollain 4-7% vuosituotolla näiltä tasoilta vielä vois eläkkeelle tähyillä.

13 tykkäystä