Inderesin kahvihuone (Osa 4)

40 tykkäystä

Onko jäädytettyjen keskuspankkivarojen tulevaisuudesta mitään suunnitelmia? Siinä olisikin kansalle selittelemistä kun Putinin purkuryhmä lähetetään henkensä uhalla paikalle ja rakennetaan myöhemmin Ukrainaan venäläisten rahoilla parempaa tilalle…

2 tykkäystä

Nordea.fi aukee, mutta verkko tai mobiilipankki ei aukea ainakaan itellä loginista eteenpäin.

OP-mobiili toimii, toivottavasti vain Nordean omia sähläilyjä, eikä hybridivaikuttamista naapurista.

2 tykkäystä

Sama täälä Nordean suhteen. Tapiola pelittää kuitenkin mobiilivarmenteella :thinking:

Nordean etusivulla lukee että tilapäinen häiriö. Jos tuo haluttaisiin alas, niin miksi se tehtäisiin yöllä?

1 tykkäys

Tämä varmasti taustoittaa tuota videota tarpeeksi. Eli parhaimmillaankin propaganda materiaalia.

Ja kannattaa vähän pitempään asiaa miettiä. Mitä tapahtuu sodassa siviileille jota vihollinen ei enää pidä siviileinä? Tälläisestä seuraa vain ennen pitkää järjettömiä sotarikoksia siviileitä kohtaan.

5 tykkäystä

En ole tietenkään mikään strategi tai itään päin kallellaan oleva dosentti. Mutta pointti on että nämä tempaukset luovat sitä tarinaa mitkä saavat Ukrainalaiset jatkaman taistelua. Sota ei lopu siihen että toinen valloittaa vaan siihen että toinen lopettaa vastustamisen.

Lisäksi tämänlainen toiminta saa hyökkääjän pysymään varpaillaan. (Ei tietenkään tämä yksittäinen tapaus.) Ei voi luottaa siihen että jostain ei sada randomisti napalmia niskaan.

2 tykkäystä
7 tykkäystä

Kekseliästä ja tyylikästä.

Norjan Coop ilmoitti vaihtavansa kilpailuasun numerolappuihin kuuluvan logonsa värit ennen seuraavia maailmancupeja, jotka kilpaillaan Drammenissa ja Oslossa. Asiasta kertoo esimerkiksi Aftenposten.

Logoista aiotaan tehdä Ukrainan värien mukaan sinikeltaisia, joten jos Venäjän joukkue aikoo osallistua, myös sen urheilijat saavat kantaakseen Ukrainan lipun värit.

43 tykkäystä

Raaka-aineiden hintojen nousu ja polttoaineen hintojen nousu tuskin innostaa hirveästi auto kaupoille. En uskaltanut Kamux ketjuun kirjoittaa mutta voi olla että on jälleen jo hieman piristynyt markkinat joutuvat kokemaan kovia. Uusien autojen toimituksiin tulee jälleen ongelmia Euroopassa.

1 tykkäys

image

(Kaikki varmasti huomasivat, että kuvan mittasuhteet ovat hieman arveluttavat, mutta kaunis kuva ja ajatus silti) :slight_smile:

20 tykkäystä

Putin on kuin kotona kovaksi hakattu koulukiusaaja, johon kukaan ei luota, mutta kaikki mielistelevät peloissaan. Se kuitenkin lyö heti turpaan, jos vähääkään vastustaa sitä. Vaikka hän yrittäisi saada ihan vain aitoja kavereita, niin kukaan ei kuitenkaa halua olla hänen kaveri. Koko järjestelmä on häntä vastaan. Opettajat olettavat, että hän on aina kaiken pahanteon takana. Ja silloin kuin on, häntä rankaistaan rajummin kuin muita. Ja kukaan ei näe, että hänellä on paha olla. Kun mikään yritys olla ystävällinen ei toimi, hän päätyy kiusaamaan muita.

Ei heru sympatiaa sinne suuntaan, mutta vaikea rooli on Putinilla ja hänellä, joka seuraavaksi valtaan astuu.

6 tykkäystä

Tämä kriisi palauttaa ympäri maailman tietoisuuteen omavaraisuuden ja huoltovarmuuden merkityksen. Voisi ennakoida, että näkyvimpänä tulee olemaan Euroopan asteittainen irtautuminen venäläisestä kaasusta. Tämä voi vauhdittaa muutenkin energiapuolella teknologista kehitystä ja kaupallistamista. Maatalous nousee myös esiin, ruoka kun ei vaan saa loppua edes lyhyeksi aikaa.

Tällä kriisillä tulee olemaan pitkäkestoisia ja pysyviä vaikutuksia; vaikka kriisi loppuisi lyhyeen niin paluuta vanhaan ei enää ole.

21 tykkäystä

Olisi hienoa jos pikkuhiljaa alettaisiin arvostaa myös omavaraista maataloutta.

61 tykkäystä

Jep. Tuli huomattua että omassa AOT-salkussa (pelkkiä ETF-rahastoja ja normirahastoja) CleanEnergy-ETF otti aika makoisan pompun. Luulisi, että kun sota väistyy, niin CleanEnergy saa aika kovan ruiskeen poliitikkojen toimesta. Ja jospa nyt olisi viisautta käyttää sitä ydinvoimaakin enemmän siirtymäkaudelle uusiutumattomista energioista uusiutuviin.

7 tykkäystä

Foorumin NATO äänestyksellä jo yli 650 mielipidettä. Yritän tänään illalla muistaa sulkea äänestyksen, niin saadaan aikahaarukka sidottua tähän maaliskuun alkuun.

1 tykkäys

Veikkaan, että tämä omavaraisuuden lisääminen ei koske pelkästään Venäjää, vaan Euroopan kannattaa miettiä muutenkin riippuvuuksiaan, niin Kiinaan kuin Yhdysvaltoihin jne. Protektionismin ja paikallisuuden ajat ovat palaamassa. Suurin häviäjä tässä on ilmiö nimeltä globalisaatio.

Kehittyvät markkinat voivat muuten olla isoja sijaiskärsijöitä tulevaisuudessa, jos protektionismi ja omavaraisuusasiat laajemmin yleistyvät.

1 tykkäys

Entisenä maatilan poikana ehdottomasti samaa mieltä arvostuksesta, mutta ekologinen aspekti huomoiden, omat haasteensa siinäkin, jos jokainen maailman valtio alkaa itse viljelemään ja tuottamaan kaiken tarvitsemansa sen sijaan, että se tehtäisiin siellä, missä se on tehokkainta/taloudellisinta/ympäristötekijät huomioiden kestävintä.

8 tykkäystä

Tämähän on ollut se globalisaation suurin hyöty ja luonut vaurautta maailmaan, kun asiat on voitu tehdä tehokkaasti ja järkevästi.

Omavaraisuus ja protektionismi johtaa siihen, että yhteenlaskettuna maailman ruoka- ja energiatuotanto ovat tehottomampia ja kalliimpia, mikä johtaa yhteenlaskettuna negatiiviseen tulokseen. Tätä toki sitten vaimentaa pidemmällä aikavälillä teknologinen kehitys yms. mitkä tuovat taas tehokkuutta.

Mutta lyhyellä (tyyliin jokunen vuosi) aikavälillä yhteenlaskettuna koko maailma häviää tässä, miten se sitten jakautuu niin voi olla, että toiset voittavat ja toiset häviävät. Oma veikkaukseni on, että kehittyvät markkinat ottavat tästä enemmän negaa kuin kehittyneet taloudet.

1 tykkäys

Niin, kyllähän sen taas esim. koronakriisi ja rokotteiden jako osoitti, että solidaarisuus riittää tiettyyn pisteeseen saakka. En epäile hetkeäkään, etteikö maailmantalouden “isot pojat” käyttäisi kaikkia keinoja omien etujensa suojaamiseen tässäkin asiassa.