Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Laitoin juuri vaatimuksen viestillä.

Eilen tiistain juttelin tutun ravintoloitsijan kanssa, hän kertoi että alkuvuodesta (käsittääkseni) lohi maksoi 11.9e kilo hänelle ja nyt 19e kilo. Siinä saa vähän Lohi Teriyaki annosta myydä sitten enemmän lounasaikaan.

9 tykkäystä

Mites tää ryhmään liittyminen oikein tapahtuu? Yritän painaa tuota Liity-namiskaa, mutta mitään ei tapahdu.

1 tykkäys

Joo, noin sen pitäisi toimia. Mun pitää myös käydä hyväksymässä tuo pyyntö. Nyt on kaikki hakeneet hyväksytty, joten kannattaa vielä tarkistaa pääsitkö sisään.

Sharevillessa on usein kaikenlaisia bugeja, niin en osaa sen enempää auttaa, jos ei nyt onnistu☹️ Nordnetin asiakaspalvelukin on hieman nihkeä korjailemaan mitään Sharevilleen liittyvää, kun se tuntuu olevan jesarilla ja nippusiteillä rakennettu. Aina jostain nurkasta repsottaa.

2 tykkäystä

No vihdoin Tehtaankatu saa kaipaamiaan yhteydenottoja!

https://twitter.com/litemods/status/1504166298976395266?s=21

26 tykkäystä

Sori @NukkeNukuttaja ylistyksestä, mutta täytyy kyllä sen verta erikseen nostaa tämä kommentti ”ostin/myin” -ketjusta. Tämä on juuri sellainen esimerkillinen kommentti missä kerrotaan mitä ostettiin ja hyvät, harvinaisen selkeät perustelut ostolle. Sain tästä taas inspiraation tutkia minulle uutta yhtiötä. Joskus mietin, että jos jokainen ostin/myin -kommentin taso olisi tuota luokkaa, mutta ei taida olla ihan mahdollista. Muutenkin foorumin fokus on nyt tällä hetkellä Venäjässä eikä hyvien bisnesten nuuskimisessa, vai kuvittelenko vain.

49 tykkäystä

Kiitoksia vaan kehuista @Astrix , kiva kuulla, että kommenttini herättivät kiinnostuksen yhtiöön, lisätutkimuksia DT itselläkin vielä vaatii, mutta tapanani on ostaa aloituspositio hyvinkin aikaisessa vaiheessa, varsinkin jos hinta tuntuu mukiinmenevältä juuri sillä hetkellä. Oma nahka pelissä motivoi kummasti tutkimaan yhtiötä. Kyllähän kommenttini ovat tarkoitettu myös muille inspiraation lähteeksi sen lisäksi, että kirjoittamalla pystyy myös itselleen kaupan perustelemaan eikä ihan mutulla mennä.

Eipä itsellenikään anna oikein mitään, jos luen ostin/myin-ketjusta jonkun päivänsisäisistä veivauksista, välillä kun kommentit on vielä kirjoitettu äärimmäisellä kiireellä sisältäen lukuisia kirjoitus- ja mikä ikävintä jopa numerovirheitä, niiden nyt ainakin luulisi olevan tärkeitä lyhyissä treideissä :slight_smile:

Ja olet oikeassa, en ole erityisen perso kiitoksille, mutta sallittakoon ne täällä kahvihuoneen puolella :slight_smile:

30 tykkäystä

Huomasin yhden asian, kun Foorumimme yksi tähdistämme, eli @Pohjolan_Eka kertoi 40 000 euron tulleen täyteen keräyksessämme. :slight_smile: :blue_heart: :yellow_heart:


image
Hienosti todella monet ovat olleet mukana keräyksessä ja varmasti Inderesin oma aktiivisuuskaan ole ollut haitaksi. Todella mahtavaa ja keräys on muuten edelleen auki… saattaa olla, että 50 000 euroakin tulee täyteen! :heart:

EDIT: Laitetaan vielä linkkikeräykseen, kun “tilanne” muuttuu päivittäin:

39 tykkäystä

Jotenkin tulee mieleen lemmings tästä

10 tykkäystä

Tuli katsottua tuo noin 9 minuutin klippi Schwarzeneggeriltä. Asiana nyt ei sinänsä mitään uutta, mutta tuli herättyä ja ymmärrettyä millainen influensseri tollanen globaali viihdetähti / politiikko / urheilija voi oikeasti olla. Korostuu erittäin paljon tällaisen kriisin aikana kun ensimmäisenä ei ole ajatus että tämä on vain mainos tai muu kaupallinen toiminta.

Rispektiä. Toivottavasti tulisi samanlaisia esim. Venäjälle tärkeiltä urheilulajien megatähdiltä.

Linkki alla jos ei joku vielä ollut nähnyt - pyörinyt täälläkin jo aiemmin.

16 tykkäystä

Useimmissa asioissa tekeminen opettaa. Mitä enemmän tekee päätöksiä, sitä helpompaa se on. Toisaalta toimii myös vastakkaiseen suuntaan - mitä vähemmän tekee päätöksiä, sitä hankalampaa se on.

Jos pohdit mitä kaikkea päätät päivän mittaan, niin huomaat tekeväsi kuitenkin niitä aika paljon. Kävelenkö punaisia päin, kun autoja ei näy, laitanko leivän päälle juustoa, katsoisinko tv’tä vai surffaisinko netissä jne. Tuon päättämisen voi sitten monistaa vähän sinne sun tänne. Sijoitusten antaminen kokonaisuudessaan on päätöksen teon siirtämistä muille - mieti mistä itse voit ja haluat päättää.

3 tykkäystä

10e pistetty Ukrainan kriisin uhreille.

13 tykkäystä

Laita ite ja anna toisellekki hoitoon. Itse oppii samalla ku tekee. Voiha sitä antaa ammattilaiselle pyynnön suosia ulkomaan markkinoita ja itse ottaa Suomen. Täten voi keskittyä yhteen markkinaan ite aluksi/enimmäkseen. :thinking:

1 tykkäys

Viestin perusteella tuo tulkinta osaamisesta on ylilyönti. Rahat tuli asunnon myymisestä. On täysin eri asia hoitaa kerralla jotain 100k pompsia kuin maksaa kerran kuussa automaattisesti lainanlyhennystä.

Rahastoihin hajauttamalla antaa päätöksen teon muille, vaikka päätös tiettyjen rahastojen ostoista jääkin itselle. Suorat osakkeet ei kuulosta kovin hyvältä vaihtoehdolta. Jos ammattilaisella tarkoitetaan jotain pankkivirkailijaa, joka siirtää rahat pankin omiin, kalliisiin rahastoihin niin välttäisin kyllä viimeiseen asti.

Jos päädyt osakesijoittamiseen niin foorumin rahastoketjut kannattaa ainakin lukea vaikkapa tuosta lähtien:

15 tykkäystä

Hienoa Kylteri2, että olet löytänyt tiesi tänne foorumille. Osakkeet varmasti kiinnostavat, eihän niihin koko varallisuutta kannata laittaa kiinni :blush:

Hajautus on tärkeää ajallisesti ja maantieteellisesti. Kyllä oman pankin kanssa keskustelisin virkailijan kanssa ensin mitä vinkkejä sieltä voisi saada. Mutta en silti haluaisi siirtää päätöksentekoa minnekään! :smirk:Virkailijalla on kuitenkin kahteen suuntaan taiteiltava ohjeineen ja hän on töissä pankissa jonka etuja hänen tulee ajaa ensisijaisesti.

1 tykkäys

Mitä ikinä päätätkään tehdä, ole tarkkana pankin omien sijoitusinstrumenttien kanssa. Niitä sulle myydää ensimmäisenä, jos pankin kautta asioit.

13 tykkäystä

Taas on sellainen olo, että ahdistaa, kun indeksit toipuvat :grinning: Olen sitten varmaan parhaimmillani laskumarkkinassa pohjaa hakemassa? Vähän kyllä myös harmittaa, että jos tämä lasku on taputeltu niin jäikö taas liikaa käteistä reserviin.

26 tykkäystä

Sama täällä! Käsien päällä istuttu tiukasti… Kun ei osaa eikä uskalla…

“Kyselyyn vastasi 12 Siilinjärven lottovoittajaa. Sitä ei siis voi pitää kattavana läpileikkauksena nimenomaan Siilinjärven miljonäärien ajatuksista. Kyselyn tulokset kuitenkin paljastavat mielenkiintoisia yksityiskohtia siitä, miten äkkirikastuminen muuttaa elämää.”

Perjantailukemista. Sijoittaminen mainittu myös mihin voittajat ovat rahojaan laittaneet.

3 tykkäystä

En lue. Boikotoin veikkauskratian (nimi kirjoitettu tahalleen pienellä) mainoksia, jotka on puettu uutisen/artikkelin pukuun.

:pray::nerd_face:

48 tykkäystä