Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Katsaus Foorumilaiset Shareville-ryhmään

Suosituimmat osakkeet, kuinka iso %-osuus ryhmästä niitä omistaa ja YTD

  1. Harvia (37%), -48,88%
  2. Qt Group (33%), -44,91%
  3. Sampo (29%) -1,93%
  4. Kamux (27%) -23,45%
  5. Remedy (26%), -28,21%
  6. Indeksirahasto Suomi (23%), -13,09%
  7. Tecnotree (19%), -49,05%
  8. Revenio (19%), 26,37%
  9. Indeksirahasto Ruotsi (18%) -23,01%
  10. Evolution AB (18%), -29,33%

Ryhmän 172 jäsenestä viisi on saanut tänä vuonna positiivista tuottoa. Heistä kolmen tuotto on yli 20%.

77 ryhmäläisen salkku on tänä vuonna tappiolla 20% tai enemmän. Seitsemän jäsenen salkku on tippunut 40% tai enemmän.

9.5. ryhmän jäsenet tekivät yhteensä 70 toimeksiantoa. Aktiviteettia yhä riittää.

Ryhmän salkkujen tunnelmat GIFeinä.

Elmo Fire GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Lord Have Mercy GIF - Lord Have Mercy - Discover & Share GIFs

image

78 tykkäystä

Sama homma ja ehdottomasti suurin hyöty hienon yhteisön kanssa keskustelun lisäksi on ollut oman ajattelun jäsentely ja yritys säilyttää laajempi perspektiivi arvostustasoista vaikka markkinaeuforian huuma olikin lähes vastustamaton tuossa vuosi-puolitoista sitten. Toki tätä kontraamista on hieman helpottanut pessimismiin taipuvainen luonne. Mites Prudent Bear meillä sujuu tuo härkäily sitten jos aidosti päädytään syvän laskumarkkinan upottavaan suohon? Ihan yhtä raskasta se on olla foorumihärkä silloin kun lukemattomien pettymysten ja epäonnistuneiden dippiostojen jälkeen sijoittajat eivät enää jaksa uskoa että osakemarkkinat voisivat kääntyä takaisin nousuun :smiley:

17 tykkäystä

Mihin tämä kaikki aiemmin pumpattu julma määrä rahaa osakemarkkinoille nyt oikein pakenee? Mummon sukanvarteen se ei mahdu eikä sitä siellä kannata näillä inflaatioluvuilla säilyttääkkään. :wink:

Jos tässä nyt isoa rahaa seurais niin mihin se pakenee? Onko se tavallisen tuulipukusijoittajan saatavilla?

2 tykkäystä

Lisäksi sanoisin, että monillanoilla yrityksillä kurssit kävivät sellaisissa tasoissa, että ei olisi mikään ihme vaikka sellaisia tasoja ei saavutettaisi enää ikinä. Taisi monien kurssit perustua liiallisiin odotuksiin sekä ilmaiseen rahaan.

1 tykkäys

Op-mobiili näyttää taas pyörittävän vaan ja ei pysty tekemään toimeksiantoja. Testattu useammalla eri lapulla ja tämä tapahtunut jo useasti näihin aikoihin. Lienee jo ominaisuus vai onko kyseessä vain yksittäistapaus?

Bloomberg Surveillance Early Edition:ssa oli mielenkiintoinen vertaus, joka alunperin on Jeremy Granthamin käsialaa.
“Markkinat on välillä, kuin Brontosauruksen aivot ja hermosto. Sillä menee tovi tajuta, että sitä on puraistu hännästä.”

Nythän markkinoiden ajatuksenkulku taisi mennä suurinpiirtein näin:

  • “0.75 koronnostot poistettu pöydältä. Jee. Ehkä sittenkin säästymme taantumalta”. :partying_face:
  • “Hmm… Miksi 0.75 koronnosto poistettiin pöydältä? Tietääkö FED jotain mitä markkinat ei tiedä?” :thinking:
  • "FED olettaa taantuman tulevan joka tapauksessa, eikä halua antaa viimeistä niittiä 0.75 koronnostolla. Kääk. Äkkiä osakkeet myyntiin. :cold_sweat:

Tässä on tuo pätkä jos joku haluaa kuunnella:

Kohdasta 3.40 eteenpäin.

4 tykkäystä

Jossain vaiheessa Evolutionin vauhdin hakeminen 900 SEK tasoilta loppuu ja seuraa väistämätön ja väkivaltainen räjähdys ylöspäin.

giphy

5 tykkäystä

Jos hypit jatkuvasti lattialla niin onko todennäköisempää että a) lattia pettää vai b) muuttuu trampoliiniksi ja lennät katosta läpi?

20 tykkäystä

Sen verran rakettipolttoainetta repussa, että arvioisin vaihtoehdon B huomattavasti suuremmaksi!

5 tykkäystä

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Odessan vierailu sujui veljellisissä merkeissä…

EU:n presidentti Charles Michel ja Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal. Tai sitten toisin päin.

40 tykkäystä

“arvonluoja”
“sarjayhdistelijä”
“compounder”

Rakkaalla lapselle on monta nimeä. Itse kutsuisin tätä nimellä MÖRNIÖ

24 tykkäystä

Pakko vielä palata tähän Boreo-Sievi juttuun kerran. One more time!

Kun katsoo tuota kuvaajaa, jossa huiput ovat 17.8 ja tietää, että Boreo teki Sievistä 18.8 fuusiotarjouksen, joka perustui yhtiöiden markkina-arvoihin, niin on vaikeaa oikeasti uskoa mihinkään muuhun kuin kurssimanipulaatioon.

Onhan se mahdollista, että tämä kaikki on vain täydellistä sattumaa. Silti pidän todennäköisempänä, että osa tuosta kurssinoususta liittyi Sievistä tehtävään fuusiotarjoukseen, osa oli varmastikin viime kesänä nähtyä laajaa pörssihypeä.

Mitenköhän FIVA:lla on edistynyt tutkinta tämän osalta?

42 tykkäystä

Uusi kaupankäyntitunnus?

8 tykkäystä

Viimeisimmän tiedon mukaan Pullavan Kuningatarpitko nauttii tällä hetkellä suurempaa suosiota kuin kampaviinerit. Loppu työaika taitaa mennä sosiaalista mediaa selatessa, jos siellä joku yksityishenkilö vaan sattuisi antamaan sijoitussuosituksia!

39 tykkäystä

Varmaan yhtä hyvin, kun Lehdon tulosvaroitus 30min ennen osaria tutkinta. Eli jossain mappi öössä ja jatketaan kampaviinereiden syöntiä.

Vois Inderes hommata Roastiin jonkun tuolta. Vaikka veikkaan, että tulijoita ei ole jonoksi asti jos yhtään.

26 tykkäystä

Haha, ei mihinkään yhtiöön pidä rakastua.

Mutta mielestäni Remedyllä on herkullisia arvonluontimahdollisuuksia seuraavan vuosikymmenen säteellä. Lyhyen aikavälin peilailut osakkeella jätän muille.

Remedyllä on vahva tiimi ja ainutlaatuista osaamista. Nämä ovat pelimarkkinalla kysyttyjä ominaisuuksia. Eivätkä ne ole muuttuneet, oli kurssi 50 tai 28 euroa. Tai 20 euroa.

Yhtiön kannattavuusprofiili on myös herkullinen, jahka pelejä on enemmän ulkona. Sillä se pääoman tuottokin alkaa näyttämään paremmalta. Nythän valtava kassa rasittaa ROI:ta ja ROE:ta.

Remedyssä on myös asymmetrisyyttä: riskejä hallitaan hyvin. Teoriassa joku peli voi olla menestyshitti, ja sitten se CFO:n “EBIT EBIT EBIT EBIT” -slaidi konkretisoituu.

Tottakai tällaisessa firmassa on paljon riskejä.

Itselläni kyllä löytyy luottoa ellei faktat muutu, enkä myisi nyt vaikka suositus olisi toisin päin.

Tottakai jos Remedyllä pelit alkaa myöhästellä, osaajia alkaa lähteä talosta ja moniprojektimalli näyttää puuroutuvan tapausta pitäisi käsitellä uudelleen.

Nykyinen pörssiympäristö ei ole myöskään herkkua tällaiselle firmalle. Mutta mitä väliä sillä on, jos omistan firmaa enkä “osaketta”? :slight_smile:

35 tykkäystä

En tietenkään kiellä etteivätkö mainitsemasi asiat kenties voisi toteutua jollain aikamääreellä tulevaisuudessa, mutta tuntuu kovasti että viimeaikaisten kurssilaskujen jälkeen pörssiyhtiöiden pitkäjänteisten omistajien määrä on lisääntynut rajusti tuottojen perässä juoksevien sijoittajien kustannuksella. Ettei tämä nyt vain kuitenkin olisi kokeneemman sijoittajan tapa siirtää tappiolliset tai mörnivät osakkeet “pitkään salkkuun” :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jos jotain olen huomannut niin mitä fiksumpi ja kyvykkäämpi ihminen, sen monimutkaisempia selityksiä kykenee kehittelemään omalle toiminnalleen :sweat_smile:

6 tykkäystä

Äläs nyt, koskaan ei ole näin tapahtunut, aina mennään vahvasti pitkäjänteisen suunnitelman mukaan.

:grimacing:

(tai ainakin melkein joka kerta, tai siis… no ainakin Remedyn kanssa…)

4 tykkäystä

Olen ollut melko kurinalainen Remedyn ostojen kanssa joista viimeiset oli 20.3.2022 10,20 euron hinnalla. Tämähän tekee holdaamisesta psykologisesti helpompaa. Ei ole mieltä vaihdella voittavaa hevosta, tai oletettavasti voittavaa hevosta, heikon kurssikehityksen takia.

Ei sekoiteta osakekurssia ja bisneskehitystä keskenään. :smiley:

Eri asia jos sijoittaja on ostanut vahingossa osakkeita 50 euron hinnalla. Pitäisikö nyt realisoida tappiot? En osaa sanoa, enkä ole sijoitusneuvoja.

Mun mielestä osake kannattaa myydä jos a) bisnes rapautuu vastoin odotuksia b) osake on rajun ylihintainen. Nyt en näe kumpaakaan Remedyn tapauksessa.

Siis nyt. Ja olen tosi usein väärässä, enkä edes häpeä sitä. :smiley:

38 tykkäystä

Yhteyshenkilöni ison finanssitalon ylemmässä keskijohdossa vuosi kuvakaappauksen yhtiön aamupalaverista parin tunnin takaa. Nyt on kovaa settiä.

112 tykkäystä