Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Meni roska silmään tätä katsoessa :smiling_face_with_tear:

40 tykkäystä

Ok, myös minulla ollut periaate, etten sijoita lainarahalla…

Tervetuloa sijoittajakoulutukseen 2020-2023 :disguised_face:

Koulutus suoritetaan kolmen vuoden intensiivikurssina, konseptissa asiat puristetaan opiskelijan päähän noin 10x nopeudella.
Kokeita järjestetään neljännesvuosittain ja epäonnistumisista opiskelija maksaa huomattavan lisämaksun.

Koulutuksen sisällön pääkohdat:

-Pandemia ja maailmanlajuinen sulkutila
-Jäätävä fiskaalielvytys
-Räjähtäneet arvostukset
-Osakemarkkinan sekä kryptojen kuplaantuminen
-Sota Euroopassa ja energiakriisi
-Karhumarkkina
-Inflaatio 9% ja taantuma.
-Bonuksena koulutuksesta hengissä selvinneille voidaan järjestää samaan hintaan myös stagflaatio.

Iso hatunnosto ja onnittelut tähän asti selvinneillä, sillä teillä on tulevaisuudessa erinomainen mahdollisuus olla entistä parempi sijoittaja, enää ei kannata luovuttaa :+1:

Uskoisin, että uusia koulutuksia julkaistaan taas viimeistään ensi vuonna, mutta yleisön toivomuksesta pyritään intensiivikoulutusta vähentämään.

Suunnittelin alustavasti yhtä tulevaa koulutusta ja lähti vähän ajatukset väärille urille…No yritetään huomenna uudestaan :crazy_face:.

164 tykkäystä

Just :grimacing:
Mulla oli Fortumia, QT:ta, Harviaa ja G5:sta (mahtaa seki nyt dipata, Remex näyttänee mallia). Mutta onneksi ei ole enää. Fortumit myin jo aiemmin, kun selvisi tämä Uniperikytkös itelle kunnollaan, niin aloin vaan yksinkertaisesti jänistämään (onneksi). Eikä kauaa mennyt kun selvisi koko se karmea miljardihölmöily Fortumin johdon tekemänä ja osake syöksy. Siinä oli tuuriakin mukana (myynnin ajoituksessa). Se kokemus “takaraivossa” sitten tulin hermoherkäksi QT:n ja Harviankin suhteen ja laitoin ne myös myyntiin -ihan oman mielenrauhan takia. Aloittelijan tuuria varmastikin, kerrankin näin päin.

5 tykkäystä

Tämä oli kyllä huippuhyvä! Kolmen vuoden vuoden sijoittajakoulutus, todellakin! :rofl:

2 tykkäystä

Tää oli aivan superihana ja lämmitti kovasti reissun päällä.

Terveiset täältä maailmalta! Huomenna viedään neuvottelut näiden kanssa Kultaisiin Ympyröihin ja Kultaisen Vesiputouksen äärellä.

Ensi viikolla sitten aika palata sorvin ääreen neuvottelemaan. :grin:

Otan Ulkomisterin tittelin vastaan suurella lämmöllä. :heart:

28 tykkäystä

Qt on hyvä esimerkki. Jos Juurikki olisi Qt:n analyytikko X-pankissa, niin vaihtoehtoja olisi kaksi: idiootin leima tai potkut. Kun firma tekee alle 1 € EPS:n, voi nykyisen tuloksentekokyvyn mukaan laskea hinnaksi noin 10 €, johon tietysti tulee lisätä kasvuodotuslisä. Olisiko toinen 10 € vai peräti 15 €?

Ei käy analyytikkoa kateeksi. Voit valita, oletko epärehellinen ja seuraamalla kurssia saat pitkässä juoksussa idiootin leiman vai oletko rehellinen ja saat sekä analysoitavan firman että asiakkaiden pyynnöstä siirron ulkohommiin.

18 tykkäystä

Osavuosikatsausaika on rankkaa aikaa. :grimacing:

Osareita tulee ja Inderes tyrkkäilee yhtiörapsoja sekä kommentteja, joten herätyskellokin soi tarpeeksi aikaisin, jotta ehdin aamulla lukemaan kaikki mahdolliset aamun materiaalit läpi.

Rauhallisimpiin aikoihin verrattuna menee osariaikana päivässä tunti pari enemmän aikaa sijoitusjuttujen parissa kuin normaalisti. Noin 1,5 vuoden aikana osariajat ovat olleet rankkoja mulle, kuten olette varmaan nähneet salkun tuottokäyrän perusteella. :grin:

Täytyy myöntää, että kaikesta aikaisemmasta kirjoittamastani huolimatta odotan osariaikaa, tässä on Foorumilla samaa meininkiä ja tunnelmaa melkein kuin jalkapallon arvokisojen aikana. :cowboy_hat_face: Toisaalta, jos ja kun vuosien mittaan kehityn sijoittajana, niin voin luottaa itseeni, joten ehkä silloin stressaan vähemmän, vaikka tulisi välillä haastavampia (osari)aikoja… vielä en voi luottaa täysin itseeni sijoittajana - mutta ehkä vielä joskus? :slightly_smiling_face:

(Nyt olen lyhyellä reissulla; on “pikkasen” hitaampaa kirjoittelu ja rapsojen luku😬)

17 tykkäystä

Mitähän mielenkiintoista tänään nähdään Inderesin tuloslähetyksessä :grinning: (Muutakin kun ennusteet alittavat luvut). Vai taannuttiinko viime kerran kommenteista sen verran, että vaihteeksi tylsä ja tavallinen tuloslähetys? :rofl:.

Myös analyytikko on käynyt läpi @Tollo_Hilppa :n sijoittajakoulutuksen. Rehellisyys uppoaa nyt hyvin otolliseen sijoittajakuntaan. Parhaat sijoittajat ovat nyt tarkkaan kuulolla ja syväkairaavat yhtiöanalyysit luetaan tarkkaan. :smiling_face:

Tämä on totta, kiperä pulma analyytikolle ratkotavaksi. Analyytikko kyllä voisi nostaa osakkeen riskiluokkaa ja kirjoittaa disclaimerin, että markkinasentimentin vuoksi osakkeelle hyväksytään nyt koholla olevia kertoimia, joka korjautuessaan vaikuttaa osakkeen hintaan.

3 tykkäystä

Kyllä se nousukausi oli mukavaa aikaa. Oli Kajaanin Petri analysoimassa monia meikäläisen suosikkeja sekä Rautanen Revenion ja Qt:n puikoissa. Kauaksi se aika jäänyt, syksy tullut on.

43 tykkäystä

on.

mutta oliko jotenkin jostain mahdollisuutta saada sähköpostiin ilmoitusta negareista tai posareista seuraamiltaan yhtiöiltä?

onnistuuko premiumilla?

Tuntuu että muuten on aina myöhässä… :face_with_peeking_eye:

2 tykkäystä

Kyllä minä oikeasti vähän yllätyn, jos pörssien lasku oli tässä ja kaikki on priced in :sweat_smile: Kohta vedetään taas matto alta?

6 tykkäystä

Taitaa jokaiselta pörssiyhtiöltä saada tilattua pörssi- ja muut tiedotteet suoraan sähköpostiin. Näin saa ainakin tiedotteen samalla hetkellä kun se julkaistaan. Eli ei muuta kuin valitsemiesi yhtiöiden sijoittajasuhde-sivuille ja sieltä tilailemaan tiedotteita sähköpostiin.

14 tykkäystä

Nyt ku on kauhisteltu QT:ta ja Harviaa ja mitähän muutakin niin itse olen kauhistellut jo kuukausia Kempowerin arvotusta. Ja yhä nousee vain.

Katselin samalla tapaa QT:ta ja Harviaa tyyliin vuoden ettei uskalla hypätä mukaan. Jännä nähdä miten Kempower vetelee tulevan talven, taitaa olla Helsingin pörssissä suurin oikaistu P/E (982,1). Haluaisi hypätä siihenkin tarinaan mukaan, mutta arvostus on aivan törksysen pilvissä ja jos joku meniskin mönkään niin kosahtaa.

16 tykkäystä

Kasvuyhtiö vaatii kunnon kertoimet, muutoinhan meno ei vakuuta - sellasilla Teslan kertoimilla käy hyvin kaupaksi, ei muuta kuin ämpärillä salkkuun.

20 tykkäystä

Tilaat yhtiöltä pörssitiedotteet sähköpostiin. Etukäteen Niitä ei valitettavasti saa.

Sellaiset ottaisin muuten itsekin mielellään… :sweat_smile:

2 tykkäystä

Jessus

Nyt lensi kahvit ja pää meinas jysähtää näppikseen ku repesin :grinning:

5 tykkäystä

Onneksi Inderesin reaaliosinko jaetaan kvartaaleittain.

49 tykkäystä