Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Itsekään kryptoja juurikaan tunne, mutta @Olli_Koponen on tehnyt aiheesta pari podia joissa taidettiin käydä läpi myös mm. ethereumin funda puolta jne.:

7 tykkäystä

Näissä “kryptoilla tuottoa” virityksissa kyllä tuoksuu vanha kunnon ponzi-huijaus. Lukusuosituksia alla.

Ja siis en sano että joka ainoa sellainen on, vaan että seassa todennäköisesti on sellaisia. Ei ole ilmaisia lounaita ja maagisten bittinumeroiden omistamisesta korkean koron saaminen on todennäköisesti “too good to be true”

https://medium.com/@crypto-yoda/defi-staking-is-ponzi-scheme-7d8614025abc

SEC sanoo myös “lets be careful out there”:

Ja siis varmuuden vuoksi: Nämä ovat eri asia kuin “osta BTCtä tai ETHta tai niiden johdannaista trackkeria ja toivo että greater fool ostaa sen parempaan hintaan huomenna” joka on ihan normaalia valuuttaspekulointia.

6 tykkäystä

Nämä @Jarnis sekä @Johnnyboy että @JHeiskanen keskustelut vois siirtää sittenkin tuonne cryptopuolelle.Joku mainitsi tästä että täällä ei cryptoja katsota hyvällä. Steikkaus on minulle vierasta, siitä en lähde puhumaan lainkaan. Cryptoissa osa on huijauksia, se on selvää. ON TUTKITTAVA OSTOKOHDE miten itse kirjoitin.

Mietin tuossa aamulenkillä että mustat joutsenet, karhut, possut, härät yms on kaikille tuttuja, mutta miten tuo viikonlopun mursu kuuluisi tulkita pörssin kannalta?

Vai onko mursu vain yksinkertaisesti “this time is different”-ilmentymä?

Eipä ois ehkä reilut 3vuotta sitten uskonut, että pian on maailmanlaajuinen tappava kulkutauti, täysimittainen sota euroopassa ja Haminassa rannalla köllöttelee mursu.

61 tykkäystä

Malliesimerkki mistä tämä markkina käytännössä syntyy! :smiley:

48 tykkäystä

Ajauduin lukemaan keskustelun @JHeiskanen kanssa. Komppaan Heiskasta kyllä kovin, ja pohdin, että minkälaista fundaa sinä löydät cryptoista? Viestisi oli pitkä ja varsin hankalasti ymmärrettävä näin cryptonoviisille. Ymmärsitkö kaiken itse? Osaisitko selittää tuon fundapuolen kuin olisin 10 vuotias? Tai antaa tosiaan esimerkin jostain cryptosta :slight_smile:

Yllä kopioimani pätkä herätti huomion. Tarkoitatko, että sijoitat kaikkineen 500e cryptoihin, vai 500e/kk palkastasi? Toki palkkaasi en tiedä, mutta jotenkin toivon, että tarkoitat ensimmäistä.

Vain näkemyksiä jos haluat sparrata, jokainen tekee suunnitelmansa itse. :slight_smile:

14 tykkäystä

Oikein. :+1:

Lomalla kuuluu ladata akkuja. Kannattaa pitkällä aikavälillä (ja miksei lyhyemmälläkin).

5 tykkäystä

Sijoitan 500e noin 2-3kk välein. Kuukausittain olisi mahdoton nykyisellä palkalla. En osaa antaa esimerkkiä enkä selittää fundapuolta yhtään.

4 tykkäystä

Kiitos vastauksesta! :slight_smile:

Jokainen pelaa juuri sillä riskillä, kuin itselleen sopivaksi näkee. Mulla tulis vatsahapot varmaan nenästä noin suurella panostuksella spekulantteihin, joista ei täyttä ymmärrystä/ näyttöä vielä ole. Nostan hattua rohkeudelle!

Toivotan onnea sijoituksiin, olkoon ne sinulle suotuisat! :relaxed:

24 tykkäystä

Inderesin etusivu, joka osaa kertoa, että syy ei ole minun joten onko muilla sama?


:thinking:

Edit. Korjaantui näköjään

1 tykkäys

Ihan oikeasti? Hänkö on niin loukkaantunut liputuksista, että linkittää tänne ainoastaan omia Twitter-postauksiaan, juttelee enää yksityisviesteillä ja käskee muiden kirjoittaa yhtiöketjuun omasta puolestaan jos on jotain muuta asiaa kuin oma Twitter-postaus?

11 tykkäystä

Jaaha, pohjat oli sitten siinä :rocket:

12 tykkäystä

Luottotappioiden riski näyttäytyy pienenä mutta eikös Nordealla oo edelleen varattuna joku 0.5 jaardia ylimääräistä koronan peruja luottotappiovarauksia? Vai onko mulla mennyt niiden vapauttaminen ohi?

Yritän foorumihistoriani vaikeinta temppua, viestin lainaamista toisesta ketjusta.
Möin Kia Niron, josta suuresti pidin. Laatuauto, jonka hinta on mielestäni kuitenkin nyt kuplassa. Vetäydyn etsimään tilalle arvoautoa, joka imee tasaisesti kassavirtaa. Mahdollisesti aikanaan siirryn sähkö-bumtsibumiin kunhan kertoimet rauhoittuvat.

Edit: hei sain tämän kuitenkin oikeaan ketjuun. Vähän hassusti muotoutui, mutta älä korjaa sitä jos se ei ole (pahasti) rikki.

21 tykkäystä

Sitä ylimääräistä koronavarausta on purettu viime neljänneksen aikana. En muista kuollaksenikaan kuinka paljon, mutta mielestäni Frank mainitsi sen tulkkarin yhteydessä.

Edit. 45me covid luottotappiovarasta on luovuttu toimarin mukaan

Täällä on jossain vaiheessa ollut keskustelua että kannattaako niillä senteillä pelata toimeksiantoja tehtäessä. Itselleni hyvä esimerkki miten voi toimia myös toiseen suuntaan oli QT:n toimeksianto ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan missä en suostunut tinkimään hinnasta. Taisi kurssi käydä 10 snt korkeammalla kuin missä toimeksianto oli ja ei tarttunut tuolloin QT pilkkiin. Nyt sitten 4kk myöhemmin päätyi salkkuun 35€ pienemmällä hinnalla per osake.

8 tykkäystä

Ei kannata. Yksittäinen onnenkantamoinen ei muuta tilannetta. Yhtä lailla se olisi voinut olla myyntitoimeksianto ja sentinvenetyksen takia olisikin oltu pitkässä laskussa mukana. Lisäksi tuo on ollut joku hetken aikaa voimassa ollut ostotoimeksianto, koska sehän olisi mennyt läpi tinkimättömällä hinnalla aika nopeasti. :slight_smile:

12 tykkäystä

Millos se Qt Groupin positiivinen tulosvaroitus tulee? Viime vuonna oli heinäkuun lopulla. Sisäpiiri tankkaillut toukokuussa, komponenttipula helpottamaan päin jne :face_with_peeking_eye:

5 tykkäystä

Viime vuonna tuli osaria edeltäneellä viikolla. Veikkaan että tänä vuonna sama kaava, jos on posari/negari tullakseen. Taisi Varelius Inden haastattelussa sanoa, että katsoivat alustavat luvut läpi kun johto palasi lomilta heinäkuun lopussa.

Eli ensi viikolla tulee uutisia, jos on tullakseen. Osari tosiaan To 4.8.

8 tykkäystä

Mielestäni tämä on suhteellista. 0,50-2€ osakkeissa senteilläkin on väliä, kun tullaan 100-1000€ hintaisiin osakkeisiin silloin ei sentit itselle merkitse mitään.

Tosin nämä psykologiset tasaluvut ovat mielenkiintoisia :sweat_smile: Ehkä se oma ostorange pitää vain hyvin miettiä ajoissa