Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Taso 4

56 tykkäystä

Samaa mieltä. Jossain podcasteissakin on kaveri vieraillut. Niistä jäi sellainen olo, että ihan kuin olisi juuri kuunnellut paljon puhetta ilman asiaa. Samaan aikaan epäilin, että oliko juttu kuitenkin niin diippiä, etten vaan ymmärtänyt.

Muistan myös, miten yhtenä haastattelukertana puhuttiin jostain max. 10 osakkeen hajautuksesta. Seuraavalla kerralla kaverilla olikin 50 osaketta salkussa. Saahan sitä strategiaa vaihtaa, ei siinä mitään, mutta perustelut ontuivat. Ei herättänyt kaveri tippaakaan luottoa.

1 tykkäys

No niin… Topi voitti EM-kultaa! :1st_place_medal:

Toi loppuratkaisu! :sunglasses:

64 tykkäystä

Ja Mäkelä nappaa kohta mitalin kolmiloikasta. Lehikoinen nappasi taas äsken pistesijan aidoista.

Ihan huikeaa suorittamista Suomelta näissä kisoissa. Parasta menoa vuosikausiin.

30 tykkäystä

Ja hopeaakin tuli! :smiley:

Aivan mahtavaa! :2nd_place_medal:

37 tykkäystä

Totta puhuen rahat on jo nyt aika lailla loppu. Mutta jos Ritari perustaa firman niin ainahan voin myydä Harvian osakkeet ja ostaa niillä Craig Knight Hydrogen Companyn osakkeita.

15 tykkäystä

Foorumilla ei tietenkään voi antaa suoria sijoitusneuvoja mutta kun katsoo Ostin/myin -ketjua ja sinne joka päivä virtaavia Hyzon-viestejä, sekä kaikkia Nonneroita jotka tänään osti Modulightia niin tulee mieleen vain tämä yksi lause:

Koskaan ei ole liian myöhäistä myöntää sijoitusvirhettä ja suojella salkussa vielä jäljellä olevia pääomiä :frowning_face:

121 tykkäystä

Mielenkiintoinen persoona, Kim Väisänen, Hesarin haastattelussa…

Tiedoksi: haastattelu on taas valitettavasti vain tilaajille mutta eiköhän täältä muitakin tilaajia löydy kuin allekirjoittanut eli lukusuositus:

7 tykkäystä

YSTÄVÄ (novelletti)

Astelen loungeen - baaritiskin päätypaikalleni. Ruuhkaa ei ole, sillä kaikki nukkuvat vielä.

Mikähän on sentimentti, mistä nyt puhutaan?
En malta odottaa ensimmäisiä ei-sijoitussuosituksia…

Myöhemmin päivällä, paikan täytyttyä ja tutun puheen taas pulputessa, teen havainnon (heidän toiveikkaat silmänsä paljastavat asian, jota ei voi eikä tahdo salata!): meitä odottavat vauraat ajat.

Tilaan santsikupin. Siitä ei täällä veloiteta.

Lasken, kuinka monta minun tulee vielä nauttia tienatakseni teoriassa yhden välityspalkkion verran.

Pian oveen koputetaan.

Tulija on ystävä - vaikka emme tunne toisiamme.

-Bosaboi 20.8.2022
(maalla, aamuvarhain)

Omistettu upean foorumin koko jengille!

32 tykkäystä

Haluan todeta vielä ennen poistumistragediaani, että tämän keskustelufoorumin käyttöliittymä on ylivertainen toiseen käyttämääni foorumiin eli KL:n keskustelupalstaan.

Parhaat onnittelut niille ketkä sitten ikinä ovatkaan tämän foorumin luoneet :clap::v:

ja vielä aiemmin postaamastani linkistä hieman muokattua lainausta:

»…Hän mietti, onko lähdön aika.
”Siinä maatessa tuli mieleen se Arttu Wiskarin Tässäkö tää oli? -kappale. Jotenkin kaikki kirkastui. Ajattelin, että jos näin, niin sillä hyvä. Sain koettua hyvän foorumin”«

5 tykkäystä

Olisiko se tällä kertaa nyt se oikea peak inflation? Tähän voisi varmaan keksiä lisää meemejä. :sweat_smile:

4 tykkäystä

Numero näyttää hurjalta, mutta pellin alla on lähinnä energian hinnan kuumatka…

Energy prices remained the biggest upward contributor (105.0% vs. 86.1% in June), namely the distribution of natural gas (163.8%) and electricity (125.4%). Excluding energy, producer prices climbed 14.6% from a year earlier.

Kyllä, 14.6% ilman energiaa on myös iso numero, mutta vähän järkevämmällä pallokentällä.

Lisäksi huolestuttavaa on maatalouden peruskaman tuplaaminen, joka väkisin näkyy viiveellä ruuan hinnassa.

fertilizers and nitrogen compounds (100.4 %)

(luvut vertaavat vuoden takaiseen)

5 tykkäystä

Tää kaveri tais olla se tyyppi joka vois olla poliitikko. Puhu niin helvetisti sanomatta yhtään mitään. Oli muistaakseni Pörssipäivässä joskus, kun vielä sitä kuuntelin ja meinas jakso jäädä kesken.

Mielestäni Inderes tekee hyvää työtä hypettämällä Kenpoweria. Näin jokainen hyzonisti näkee miten naurettavalta tuollainen fanitus näyttää.

Itse en tosin ole lainkaan perehtynyt kumpaankaan firmaan. Sijoitan vain kohteisiin joista ymmärrän tarpeeksi ja näitä kahta en osaa analysoida, en firmoja enkä sovellusaloja, saati että minulla olisi haaveunelmaa parempi käsitys alan 5-10 vuoden tulevaisuudesta ja toimijoista.

Ymmärrän myös, että en voi ulkoistaa tämän analyysin tekemistä kenellekään niin että myös vastuu ulkoistuisi siinä samalla.

Sen kuitenkin ymmärrän, että aikamme nero, E.M. rocket scientist (kaikissa merkityksissä) -kavereineen ovat nämäkin sovellusalat jo miettineet ja ratkaisseet, jos ovat nähneet tarpeelliseksi ja kannattavaksi.

3 tykkäystä

Indeksimies lapioi kuoppaan rahaa ilman huolta huomisesta. Kyllä se joskus täyttyy :grin:

Myönnän, että olen silti kaihoisasti vilkuillut muutamia osakkeita, kuten esimerkiksi Harviaa. Rajoitetullakin kysynnällä tehokkaasti rullaava tuotanto, korkea pääoman tuotto ja hyvä johto ei tunnu ihan surkealta yhdistelmältä. Samalla ymmärränkin senkin, että onhan sille syynsä että tämäkin katosi Evli Suomi pienyhtiöiden top 10 omistusten joukosta jo kauan ennen kovaa kurssilaskua.

Mikähän vaihe tässä sijoittamisessa on “ymmärrän kuinka vähän ymmärrän enkä omaa mitää varsinaista kilpailuetua markkinoilla” :thinking:

22 tykkäystä

Noh, hinnanmuutokset koostuvat aina jostain komponentista. On vain mielenkiintoista, että medialla on tapana nostaa esille, että eihän tilanne näytä niin kehnolta, kun poistetaan tarkastelusta ruoka/energia/jne. Siis ne kaksi asiaa, joita ehdottomasti tarvitsee selviytymiseen. Volatiileja hinnanmuutoksia toki on, mutta ei se poista raaka-aineiden tarvetta. Tai hieman kärjistävänä esimerkkinä kukaan tuskin sanoisi “osakesalkkuni on plussalla tältä vuodelta, kunhan ei lasketa niitä paria osaketta, jotka tippuivat vain 50%, eli ihan hyvin meni vuosi.” :thinking:

1 tykkäys

Joo, tarkoituksena ei ollut vähätellä lukua, vaan todeta pikemminkin että “energian hinta raketoi, joten se nostaa noita tuottajahintoja tunteella”.

2 tykkäystä

Meitsikin törmäsi tähän muka-älykköön aikanaan Twititterissä #sijoittaminen hashtagillä ja kuten aiemmissa vastauksissa on jo todettu, pitkästyttävän oloinen kaveri ja aika huuhaata sisältö oli (imo) enkä kauaa tuhlannut arvotonta aikaani häneen.

On hieman eri asia kirjoittaa nettifoorumille nopeasti lyhyt kommentti, kuin kirjoittaa lehtiartikkeli… Lisäksi noista ajoista on jo melkein 20 vuotta. Nin, ja täällä ei ole sitä toimitussihteeriä pistämässä bumerangina takaisin jos hutiloi liikaa. Vai oletko ottamassa tätä duunia? :slight_smile:

Lupaan että viesteistäni löytyy tulevaisuudessakin typoja, kielioppi- ja välimerkkivirheitä ja muuta mukavaa, enkä lähde jokaista oikolukemaan ennen lähetystä, ainakaan ennen kuin siitä maksetaan rahallinen korvaus.

72 tykkäystä

Se on kyllä karman laki, että viestissä, jossa kritisoidaan toisen kielioppia tai kirjoitusvirheitä, on tuhottomasti enemmän virheitä kuin siinä viestissä, jota kritisoidaan :smiley:

Täällä foorumilla on muuten hieno ketju asiaan liittyen:

Siellä ihmiset kysyvät neuvoja ja antavat vinkkejä hyvässä hengessä.

32 tykkäystä