Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Mietin tässä kun on puhuttu tuosta Fortumin DD:n tekemättä jättämisestä niin miten edes tuollaisessa hostile takeoverissa tehdään DD:tä? Eihän siellä ostokohteena olevalla yhtiöllä ole mitään velvollisuutta toimittaa materiaaleja Due Diligencen tekoon. Varmasti jotain sisäistä riskikartoitusta on tehty, mutta jos siellä ollaan kauniisti oltu käsi ojossa pyytämässä Uniperista tietoja niin tuskin on toimitettu. Olen ihmetellyt tätä keskustelua mediassa ja korjatkaa jos olen väärässä, mutta yleensähän DD toteutetaan yhteistyössä ostettavan yrityksen kanssa. Oma riskikartoitus ostettavasta yhtiöstä ilman ostettavan yhteistyötä perustuu kuitenkin aina julkisiin lähteisiin ja näihinhän perehtymiseen on viitattu Fortumin osalta. Onko sitten valtio-omisteisen yhtiön järkevää tehdä ns hostile takeoveria on sitten toinen kysymys.

1 tykkäys

Näinä aikoina, kun on hyvin hajautettu salkku, saa melkein joka päivä kokea jonkin yhtiön arvostuksen romahduksen. Ei tarvitse jäädä päiväkausiksi jumittaen pohtimaan ja kiukuttelemaan jotain yhtä ja tiettyä, vaikkapa kiuasta tai käytettyä autoa. Ja jos joku tekisi romahduksien erilaisista syistä bingon, niin voittaisi sen heti.

13 tykkäystä

Nordealta sain aikanaan suosituksen johonkin aktiivirahastoon joka tyyliin seurasi indeksiä ja kulut oli 2% luokkaa, kyllähän siitä jäi kakanmaku suuhun. Täysin itseä vartenhan ne noita tekee.

9 tykkäystä

Kohta on taas se aika (osa)vuodesta kun pääsee tekemään osavuosikatsaus bingoa kun firnoilta tulee negaria ja kurssit rommaa. Q2:lla oli 4/4 Suomi lapuista ja joku 30% Ruotsi vekkuleista lisäksi.

5 tykkäystä

Amerikoissa kotitalojen myyntimäärän arvioitiin tippuvan elokuussa 4,7 miljoonaan vissihin ja oli 4,8 miljoonaa, aika sama mitä heinäkuussakin (4,82).

Reilun tunnin päästä sitten 75 pisteen korotus. Mietin että jos jopa 20% todennäköisyys on laskettu (WSJ) 100 pisteen korotukselle, riittäisiköhän 75 pisteen korotus pieneen helpotusralliin? Vai sanooko Powell vähä rumasti ja markkinat loukkaantuneena tippuu -5%.

2 tykkäystä

Haluan vielä muistuttaa täällä kahvihuoneessakin ettette vain unohda, että @Marianne_Palmu on tänään kello 21.00 alkaen antamassa tuoreita kommentteja Fedin korkopäätöksestä Pörssien suunta -ketjussa.

Muistakaa tulla paikalle! :slight_smile:

9 tykkäystä

Positiivista tässä on se, että vähn reilu 3kk enää YTD mittarin nollaukseen ja päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä :relieved:

60 tykkäystä

Aika käydä siis saunassa ja olla valmiina. Turpaanhan ysiltä tulloo, mutta tulkoon sitten yhessä. :smiling_face_with_tear:

6 tykkäystä

Mistä mä saan käydä noutamasta ne hävityt sata kiloa sitten uuden vuoden päivänä?

30 tykkäystä

Verottajalta, tulevista tuotoista.

Vähä kuin Fortum. Ultimaattinen verovähennysmyynti joka hyödyttää kaikkia suomalaisia. Pitääkin ehdottaa hallitukselle jos tuon oman osan Fortumin tappiosta saisi vähentää omasta maksetusta sähköverosta.

9 tykkäystä

Oliko tämä lupaus? Eikö pörssi laskekaan tästä ikuisuuteen. Sellanen on ollut fiilis vähän joka puolella.

5 tykkäystä

Turska on hyvää lautasella, ei salkussa. Maistoin ekaa kertaa ehtaa turskafilettä 1kk sitten, nyt sitä ostettu pakkaseen lisää. :grin:

1 tykkäys

Jonkunhan pitää rahoittaa se kansankapitalismi :face_with_hand_over_mouth:

Elokapinoitsijoita ei taida odottaa 15 vuoden linnareissu tai pakkovärväys suoraan kadulta.
Antaisin näille hetken aikaa kerätä kriittistä massaa. Kun ylittävät tietyn kokoluokan niin silloin vasta alkaa tapahtumaan.

6 tykkäystä

On hyvä muistaa, että Suomessa poliisi saa melkeinpä virkasyytteen voiman käytöstä jos menee elokapinaa härkkimään. Venäjälässä nämä Putlerin turvajoukot saa ihan huoletta möykyttää pampulla ja rahdata porukkaa putkaan/linnaan.
Kyllä se vaatii enempi rohkeutta lähteä mieltä osoittamaan tuolla rajan toisella puolen vaikka mieli tekisi.

9 tykkäystä

Siihen on kyllä helppo syy, miksi Suomen urheaakin urheammat elokapinoitsijat pitää kapinansa nimenomaan Helsingin kaduilla, eikä siellä missä sille kapinoinnille olisi tarvetta…

2 tykkäystä

Tunnistan itseni tästä. :smiley:

5 tykkäystä

En tiedä olenko vain se ”sinisilmäinen” joka uskoo. TV:stä tulee perusteluita miten Suomi tai Fortum voittaisi ”markkinan”.

Haaveilla ja harrastuksilla on aina hintansa.

Markkina muuttui nopeammin kuin osaat sanoa ”UMTS”. Raha palaa. Raha haisee.

Jotenkin itselleni alkaa Suomi näyttää huonolta väärennökseltä Venäjän parhaasta kuvitelmasta itsestään.

Saksa on pa maa, mutta onko Suomi vielä p**mpi?

Alkaa usko loppua meidän päättäjiin.

T.PettynytVeronMaksaja

Edit: lainaus @Masse , harrastus maksaa aina, sijoittamalla voit menettää kaiken, voit luoda uutta ja voittaa.

…tai, hyvästä harrastuksesta voi joskus maksaa ….

9 tykkäystä

Sijoittamisessa tärkeintä lienee jatkuva oppiminen ja omien virheidensä myöntäminen. Lähes jokainen sijoittaja tekee alussa virheitä ja jotkut luulevat jopa tietävänsä kaikesta kaiken, vaikka todellisuudessa näin ei ole. Minä kuulun tähän joukkoon, joka luuli nousukauden huipulla tietävänsä kaiken kaikesta kun samaan aikaan tein kaikki aloittelevan osakesijoittajan virheet. Lähes jokainen sijoittaja maksaa oppirahansa jossain muodossa jossain vaiheessa ja ylimielisyys markkinoita kohtaan pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jatkuvasti lisää tappioita ja lopulta kaiken pääoman tuhoamisen.
Ostin Hyzonia 16.63USD kurssilla. Tänä päivänä positioni olisi 88.3% tappiolla. Olin bullero.
Sijoittajana paras tapa kehittyä on todennäköisesti analysoida virheitään, ei onnistumisia. Paras tapa kehittyä on että ennen ostamista selvittää riskit eikä se että yrittää todistaa itselleen kuinka paljon nousupotentiaalia ostettavalla osakkeella on.

Tiivistettynä: pitää osata olla nöyrä markkinoita kohtaan, ylimielisyydellä ei tee ylituottoa.

19 tykkäystä

Iltaa kahvihuoneelle! Yhdeksältä tapahtuu, kun Federal Reserve julkistaa korkopäätöksensä. Sitä ennen lohdutuksen sanoja niille, jotka potevat päänsärkyä nopeasti kiristyvästä rahapolitiikasta: onneksi emme elä Argentiinassa (uutinen tosi, vaikka lähteenä Powellin parodiatili)

21 tykkäystä