Pörssien suunta (Osa 2)

Ensin FedEx ja nyt “kansanauto” Ford.
:us: talous on ajamassa lujaa seinää, aivan kuten FED haluaakin.

13 tykkäystä

Mutta samalla yhtiö nosti koko vuoden näkymiä, mikähän tässä on takana…?

1 tykkäys

Iltaa! Huomenna eletään jännittävissä tunnelmissa, kun Federal Reserve julkistaa korkopäätöksensä. Ohessa ennakko kokoukseen liittyen, ja vielä tuoreet todennäköisyydet nostoille: 0,75 %-yksikön nostolle 82 % ja kokonaisen prosenttiyksikön nostolle 18 %. Toivottavasti “nähdään” huomenna täällä foorumilla!

81 tykkäystä
23 tykkäystä

Onhan se varmaan niin kauan kun energian hinnoille ei tehdä mitään… sieltä se leviää joka alalle…

Se että core-inflaatiota voitaisiin katsoa ilman energiaa ja tehdä johtopäätöksiä tässä tilanteessa ei ole mielestäni relevanttia… kyllähän järjettömät kaasu/sähkönhinnat leviävät myös coreen… mikä toimiala tältä voisi välttyä? Näitä energian hinnan nousuja hinnoitellaan joka sektoriin epäsuorasti taikka suorasti+ työvoimakulut ennakoidusti.

25 tykkäystä

Huomenta Pörssien suunta -ketjuun!

Tänään FED julkaisee korkopäätöksensä ja @Marianne_Palmu on täällä tietysti kello 21.00 alkaen antamassa tuoreet kommenttinsa asiaan. Tämän tilaisuuden aikana voi hyvin antaa tapahtumaan sopivia sisältörikkaita kommentteja tai jakaa aiheeseen liittyvää tärkeää tietoa, näiden lisäksi voi esittää hyviä kysymyksiä Mariannelle. :slight_smile:

Haluan muistuttaa muutamista asioista, jotta tilaisuutta olisi erityisen helppoa ja kiva seurata. :slightly_smiling_face:

1.Jos aiheeseen on vain kevyttä kommentoitavaa, niin sellaiset kommentit voi laittaa tänne: https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-kahvihuone-osa-5/
2.Tähänkin teemaan liittyvät meemit kuuluvat tänne:
https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-sijoitusmeemiketju/
3.Yksittäisten osakkeiden tai “sijoituskohteiden” heilahtelut voi laittaa tänne:
Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2) - #1996 käyttäjältä Vodel1
4.Pörssien nopeat heilunnat voi laittaa tänne:
https://keskustelut.inderes.fi/t/porssin-paivaliikkeet-ja-korjaukset-karhunpesa-harkataisteluareena/

Muistakaa ottaa tuttuun tapaan popparit esille tai sitten pörssitunnelmien mukaisesti turskat. :fish: :popcorn:

Tervetuloa seuraamaan! :cowboy_hat_face:

24 tykkäystä

Rahoitusvarallisuus on kasaantunut isolta osaltaan pienelle porukalle. Tähän on tosiaan mehukasta Fedin iskeä.

Yksi ongelma on se osa hyvätuloisista kotitalouksista jotka kokevat itsensä kaikin tavoin ath-varakkaiksi ja siitä varallisuudesta merkittävä osa on kiinni hulppeassa lukaalissa josta on 3 % kiinteäkorkoinen laina. Näiden kulutusjuhlia Fedillä on kaikkein vähiten lyhyen tähtäimen edellytyksiä tulla häiritsemään.

Inflaatio muuttuu näille hyväosaisille suorastaan kaveriksi kun se syö lainaa pois ja kuuma työmarkkina mahdollistaa positiivisen reaalipalkkakehityksen kunhan kilpailuttaa työpanoksensa.

Patoutunutta kysyntää lienee edelleen erityisesti palvelujen puolella, ja sieltä tulee sitkeämmän sorttinen inflaatiopaine.

13 tykkäystä

Uutta Traders’ club -jaksoa :smiley:

12 tykkäystä

En heidän metodologiaansa tarkasti tiedä, mutta tuo on karkeasti linjassa sen kanssa mitä olen näitä yrittänyt tutkia ja miettiä.

Jos katsoo suomalaisten pörssiyhtiöiden (osakkeet, bondit) ja Suomen valtion (bondit) liikkeelle laskemien arvopapereiden tämänhetkistä markkinahinnoittelua …

… tuotto-odotukset vastannevat kohtuullisen hyvin tuota “global”-osastoa.

Tämän yhteisön kannalta on toki kiva että Suomessa kupla painottuu enemmän bondipuolelle (vs. USA:ssa osakepuolelle).

Joka tapauksessa kaikkien aikojen eeppisimmästä kuplasta on pitkä matka jotenkin normaaleihin tuotto-odotuksiin.

5 tykkäystä

No en kyllä p/e lukujen tai fw-pe perusteella saa mitään eeppistä kuplaa aikaiseksi ainakaan hgi pörssiin… jos ei e-komponenti tule alas kuin lehmänhäntä.

18 tykkäystä

@Tunturisusi

Äärimmäisen matalat tuottovaatimukset ==> regression to the mean tai ainakin sinne päin.

Äärimmäisen korkeat tuottovaatimukset ==> regression to the mean tai ainakin sinne päin.

Äärimmäisen optimistiset pitkän aikavälin tulosodotukset ==> regression to the mean tai ainakin sinne päin.

Äärimmäisen pessimistiset pitkän aikavälin tulosodotukset ==> regression to the mean tai ainakin sinne päin.

Toki lienee niin että tuottovaatimuksissa on hyvin pitkä trendi hitaasti alaspäin. Mutta äärimmäisiä markkinatilanteita ja odotuksia (tyyliin 2021) seuraa vähemmän äärimmäisiä tilanteita ainakin – jos ei sentään ylilyönti toiseen suuntaan.

6 tykkäystä

Pääkomponentit ovat mahdollinen arvostuskertoimien muutos, jos haluaa ottaa näkemystä tämän suhteen (aqr ei ota) , (matala) osinko ja tuloskasvu. Tuloskasvu pitkällä tähtäimellä on kohtalaisen stabiili, mutta lyhyellä tähtäimellä heiluu hyvin merkittävästi. Jos ja kun tätä ei pysty ennustamaan, niin paras odotusarvo on käyttämällä keskimääräistä tuloskasvua. Lyhyellä tähtäimellä yllätykset dominoi.

Suomi ja USA ovat täysin eri tilanteessa.

3 tykkäystä

Näinhän se on mutta se kannattaa varmaan tarkentaa mistä pörssistä milloinkin puhutaan. Veikkaan että tälläkin palstalla 90% sijoittajaa pääsääntöisesti kotimaan markkinaan.

Lyhyellä tähtäimellä heiluntaa voi olla suuntaan jos toiseen… jos ostaa selvästi alle historiallisen mediaanin niin ei siinä pitkällä jänteellä todennäköisesti huonoa kauppaa tee… varsinkin jos hajautus kunnossa.

1 tykkäys

Sieltä se tuli, 0,75 %-yksikön nosto. Heti ensi silmäyksellä voinee huomata, että maininta “ongoing increases in the target range will be appropriate” on tulkittavissa kovien nostojen jatkumista (vahvistus tähän saataneen lehdistötilaisuudessa)

121 tykkäystä
36 tykkäystä

“FED foresees terminal rate of the hiking cycle 4.6%” Oli aiemmin 3.8%.

Markkina sanonee tähän että “iiik” vaikka nosto muuten oli ennusteisiin.

39 tykkäystä

Korko bombbas

28 tykkäystä

Paras olisi että inflaatio lähtee talossa ja puutarhassa tämän jälkeen…

9 tykkäystä

Joo tämä on hitusen näkemiäni markkinaodotuksiani korkeammalla. Tässä sitten ennustekavalkadia: aika rumia alaspäin korjauksia talouskasvuennusteisiin tälle vuodelle kun huomioidaan, että vähän yli kvartaali jäljellä. Myös ensi vuoden bkt-ennustetta laskettiin 0,5 %-yksiköllä. Työttömyysaste nousee Fedin arvioiden mukaan, mutta pysyisi alle % %:n eli täystyöllisyydestä ei paljoa jouduttaisi tinkimään lopulta.

45 tykkäystä

Korkoennusteisiin tosiaan kova nosto, tai onhan näihin jo totuttukin tämän vuoden aikana. Kovin tasaisesti ovat jakautuneet korko-odotukset, ja hieman yllättävää on se, että lähes kolmannes avomarkkinakomiten jäsenistä odottaa ohjauskoron nousevan ihan 5 %:n pintaan ensi vuonna.

48 tykkäystä