Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

5 tykkäystä

taas kerran rymistään kunnolla
image

viimeksi öljy on ollut näin halpaa tammikuun lopussa. Tämä ainakin auttaa inflaation hillitsemistä.

42 tykkäystä

Tämä kun vielä näkyisi bensapumpuilla niin olisi hyvä. Käsittämätöntä että polttoaine huitelee edelleen reilusti yli 2 eurossa.

21 tykkäystä

Stockmann +0,69%

18 tykkäystä

Öljyn dollari hintaan pitää muistaa vielä valuutta konversio. Euro on -12% tammikuun lopusta.

18 tykkäystä

Klassinen nousu heti sen jälkeen, kun piti parin edellisen päivän nousujen jälkeen hiukan kevennellä, koska varmasti tipahtaa jo huomenna :slight_smile:

Algot ovat eri mieltä ja aika selkeästi siellä nyt nostetaan kurssia, kun pienellä vaihdolla mennään taas ylös. Yllättäen saman tien alkoi investorplacessa yms. “laatupalveluissa” näkymään pumppausartikkeleja, joissa kehotetaan juoksemaan Payshit ostoksille.

5 tykkäystä

Mikä juttu?

Pieni vaihto, pieni freefloat ja luokka: Nakkikioski. Tästä ei paljon uutisia kuulu niin onko jotain tapahtunut?

2 tykkäystä

Joku massikeisari kävi ostamassa kunnolla, eli oikein 100 kpl korkeammalla hinnalla :grin:

11 tykkäystä

GSAG pisti isomman vaihteen päälle Tecnotreen dumppaamisessa ja kurssi sen mukainen. Noh ei sillä, mitä nopeammin myy lappunsa pois niin myyntipainekkin alkaa helpottamaan.

2 tykkäystä

Joo nyt on sen verran isolla kuorma-autolla kipaten lappua markkinalla että nonneroiden kädet eivät riitä ottamaan kaikesta kiinni… Erikoinen tilanne kyllä, “tietääkö joku jotain” vai mitä kettua on menossa… :thinking:

3 tykkäystä

Mikäs äkkisyöksy SP500 futuureihin tuli :thinking:. Mentiinkö liian lähelle 4000 paniikkimyyntirajaa :smiley:.

Edit.


Kun ottaa alla olevan päivän graafin sijaan 1kk graafin, niin mikäli lähiviikkojen trendi jatkuu (maalaisjuntti-teknisen analyysin termein ‘nopeita nousuja, sitten vaakatasossa, ja romahdus kohti uuia pohjia’) , matka kohti alaspäin mahdollisesti jatkuu

No ehkä eilisen rallin jälkeen ei voi tuossa puhua mistään syöksystä. Ihan normaalia sahaamista nykyään.

3 tykkäystä

Porukka on kyllä pikkasen herkillä täällä

29 tykkäystä

Samoja havaintoja itsellä, kesän nousumarkkinassa kun oltiin EMA20:n (vihreä viiva) päällä, liike oli melko selkeää liikettä ylöspäin. Pienemmiltä timeframeilta pystyi hyvin hakemaan long-treidejä liukuviin keskiarvoihin luottaen.

Nyt laskutrendissä EMA20 alapuolella liike on ollut melko sahaavaa ja yllättäviä nousuja ja laskuja tulee jatkuvasti. Aina kun näyttää liike ylös tai alaspäin alkavan, suunta vaihtuukin samantien.

Myöhäistä tässä nyt on enää shortata, vitun kusetus laskumarkkinat ja kriisit saatana :grin:

25 tykkäystä

Juuri tämä on se mitä tarkoitin kuin jokunen päivä sitten sanoin että markkina on jenkkitermein “choppy”. Trendi juuri nyt on päivien jänteellä alaspäin, mutta periaatteessa myös haetaan uutta higher lowta isommalla aikajänteellä ja markkinalla tuntuu olevan vahvaa yritystä ponnistaa, mutta koko ajan tulee “ähäkutti”-suunnanvaihtoja, milloin minkäkin uutisotsikon vetämänä. Markkinalla hirveästi löysää rahaa joka hyppää katsomoon heti kun vähänkin rasahtaa, ja sitten taas pinoaa kyytiin heti kun notkahdus hidastu ettei vaan missata ylöspäin menevää junaa. Kunnes tulee seuraava negatiivinen ajuri ja taas mennään…

Pohjien ajoitus on vaikeaa mutta paljon tuntuu olevan pelureita jotka sitä kovasti yrittävät ja ankara veivaus näkyy jo ihan kurssien vahvana sahauksena.

9 tykkäystä

Twitteristä löydetty mielenkiintoinen graafi, jossa US 30 v korko seuraa Baltic Dry Indeksiä (BDI), joka on romahtanut.

Toi ja öljyn hinnan aleneminen viittais et 30 v korko tulis alas eli bondin hinta ylös. Samasta puhuu monet kontraajat ja strategit kuten David Hunter, jotka uskoo että fed on pakotettu kohta elvyttämään, koska ajaa myöhästyneillä koronnostoilla talouden kurimukseen.

Löytyisköhän joku käppyrä jossa jäätelön kulutus korreloisi osakekurssien kanssa myös?

Lähinnä vaan heittona että varmasti sitä saa teetettyä vaikka minkälaisia yhteneväisiä käppyröitä ilman että sillä on oikeastaan mitään merkitystä mihinkään.

Tuntuu että kasvavassa määrin näkyy kollektiivista panikointia ja stressiä ja toivotaan että kurssit kohta ampais takas ylöspäin. Antaa itselle sellaisen kutinan että eiköhän tässä kunnolla vielä romahdeta.

Wolf of wallstreetin mukaista “Fugayzi, fugazi. It’s a whazy. It’s a woozie. It’s fairy dust.” ennustamista parhaimmillaan!

18 tykkäystä

Se kuuluisa Nordnet Whale :sweat_smile:

5 tykkäystä

Eilen ilalla ja tänään aamulla ehdin jo iloita, että saadaan vihdoinkin pieni (väli)nousu pörsseihin. Aamulla oma salkku noin 1% plussalla, mutta nyt jo 1% miinuksella. Kiitos Kamux, Revenio, Stockmann ja Qt.
Pitää toivoa, että tässä vain hermoillaan EKP:n korkopäätöstä ja lopulta nousu tarttuu omaankin salkkuun. :rocket:

2 tykkäystä

No mikäs nyt tuli Telialle joka on kestänyt tuulet ja tuiskut tähän asti? Toki siis kaikki laskee ja EKP nosti korkoa yms. mutta tähän lappuun nuo on aiemmin purreet hellemmin.
image

4 tykkäystä