Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Taisi olla sarkasmia tämä @CitizenJ kommentti alkuperäiseen viestiin.

2 tykkäystä

Onko veto riittävä? Jokainen piippu ja tulisija on yksilönsä. Toiset kuristaa liikaa ilmamäärää, niin ei pala kunnolla → ei lämpene ja nokeaa. Oikeanlainen palamisen veto on tärkeä ymmärtää. Lämmöt ei saa myöskään mennä harakoille.

Itse sytytän kuivalla sekapuulla, joka tuotu sisälle vuorokautta aikaisemmin.
Pinoaminen pystyyn (arinan ilmavirta pääsee puiden välistä
Sytytys päältä
Ilmavirran / vedon oikeanlainen säätö, kun on syttynyt kunnolla
Luukkujen ja peltien sulku oikeaan aikaan

Aina kehunnut nuohooja kuinka siistissä kunnosa on hormi. Kituva palaminen on suurin sotkija.

4 tykkäystä

Tuli kävästyä pitkän teams palaveri päivän lopuks sijoitusmeemiketjussa. Ei jumalauta, nyt ei enää vuoden ytd miinukset paina hetkeen sielussa.

8 tykkäystä

image
Kaksi erilaista suhtautumistapaa.

Karhu-Kinnunen:
image
Alokas-Härkänen:
image

(jälkimmäisen kommentin on bongannut @Markus14 KL:n palstalta, kun QT oli päivän suurimpia tippujia :smiley: )

Tämä sopii tähän alle:

20 tykkäystä

Viimeisen kahden viikon suosituspäivitykset. “No myöhäistä niitä nyt on enää vähentää…”

16 tykkäystä

Sijoitussuunnitelma käskee istumaan koko matkan alas asti, ja sitten se oikein ajoitettu laitaan kaato koko osakesalkulla. Henk koht koitan vielä yrittää löytää parempia paikkoja :wink:

3 tykkäystä

Sitten se hetkellinen helpotuksen tunne kun ei tarvi stressata enää osakesalkun sulamista, ja seuraavana päivänä kusetusmarkkinoiden kuolinkorahdus ja indeksit aloittavat loputtoman rallin. Katsot kun se Qt/Kamux/Harvia/Tecnotree nousee uusiin huippuihin ja sinä ammuit sille lähtölaukauksen myymällä kaiken.

3 tykkäystä

Lisäisin vielä lopuksi mieleeni luoman kuvan Inderes nimisestä pyramidihuijauksesta :face_with_hand_over_mouth:

Uskoisin vedon olevan riittävä. Talo on korkea ja pitkä piippu parantaa vetoa lyhyeen verraten. Aina tietenkin savupelti täysin auki, ja myös tuhkaluukun ilmarako täysin auki. Jos sitten menee tuhkaluukkua raottamaan lisäksi niin alkaa tuhka pyöriä pesässä villisti, joten se on jo selvästi liikaa.

Myös meillä on tästä nokiongelmasta huolimatta nuohooja kehunut paikkojen olevan oikein puhtaita. Taitaa olla päätelmä tästä kaikesta että palaminen on meillä alkuvaiheen jälkeen riittävän tehokasta joten alkuvaiheen nokeaminen täytyy johtua liiallisesta kosteudesta (silloin kun on kosteampia puita, ei aina tietenkään), puiden sytytystavasta ja mahdollisesti takasta itsestään. Voi olla että ilmankierto ei ole ihan optimi suuaukolla, ja pesä saisi olla mielestäni isompi. Silloin voisi latoa puut vapaammin ilman että joku aina kaatuu seinää päin jolloin seinä nokeentuu kun palaminen osumakohdassa huonontuu.

Tuo V-mallinen arina ei suoraan taida sopia mutta pitää kokeilla “V-polttamista” muutoin. Ensin testaan tekemällä pidemmistä puista sen veen, ja jos vaikuttaa lupaavalta niin ostan sitten vaikka jotkut halvemmat arinat jotka asetan V muotoon tuonne pesään. Jos vielä ottaa itseään niskasta kiinni ja totuttelee sytyttelemään päältä, niin eiköhän jotain muutosta parempaan luulisi tapahtuvan.

5 tykkäystä

Tuo piipun pituus on vähän yksilöllistä. Itsellä yksikerroksinen omakotitalo ja veto on ihan levoton. Takan kaikki pellit kokonaan auki, kunnes syttynyt kunnolla. Suuaukon ja tuhkaluukun säätö puoleen väliin aina hiilloksen alkuun asti. Suuaukon ilmaraot kiinni hiilloksen alusta loppuun asti.

Tuhkaluukun pellin jos pitää auki palamisen aikana, niin klapit lentää piipusta. Takka humisee liikaa ja liekit lepattaa korkealla. Takka ei myöskään lämpene tällä menetelmällä lähellekään yhtä tehokkaasti, koska lämpökäytännössä karkaa vedon mukana.

Takkavalmistajan käyttöohjeesta löytyy hyvät ohjeet esim ylilämmittämisen välttämiseksi. Lisäksi mainitsemasi sytytysmenetelmät löytyy.

Alla ihan hyvät yleisohjeet:

2 tykkäystä

Tietää että pörssi on pohjamudissa kun sijoitusfoorumilla puhutaan päivä kausia takan sytyttämisestä. Ei siinä, hauska aihehan se on vaikka itsellä ei mitään lisättävää. Samaa voisi sanoa omasta kyykkypyllistely keskustelusta :grinning:

Näyttäisi että riski on taas pöydällä. Vähän tekisi mieli ostaa nasse longia… :roll_eyes::person_gesturing_no:t2:

44 tykkäystä

Kun tässä alkaa kuplat poksahtelemaan, saattaa viranomaiset todella puuttua asioihin,

Karo Hämäläiseltä ilmestyi huikea kirja jokin aika sitten, jossa oli käsiteltynä joitain historian makoisimpia, joskus vuosikausiakin läpi menneitä huijauksia.

Esimerkiksi nämä tunnetut huijaukset

  • Idmanin kavallus, oma lemppari Tampereen historiasta
  • Charles Ponzin postin palautuskuponkeihin liittyvä pyramidihuijaus
  • Wincapitan sijoitusklubi
  • Tredateiden Libor-manipulaatio
  • Enronin kirjanpitokikkailua

Tyypilliset osapuolet näissä on läpi vuosisatojen ollut

  • se tyyppi, joka päätyy huijariksi
  • se tyyppi, jota huijataan
  • ja joukko tyyppejä, jotka ovat tietoisia siitä, että jonkinlainen koijaus on meneillään, pyrkivät hyötymään siitä ja uskovat pystyvänsä irtautumaan tilanteesta ajoissa.

Tyypillistä ja odottamatonta näissä oli myös, että vaikka olit se tyyppi, joka ehti tekemään rahaa ja realisoimaan omaisuutensa mukavalla voitolla ennen kuin huijaus paljastui, saatoit joutua palauttamaan rahat.

Oikotietä onneen ei ole. Parempi vain, että lukee analyysia ja tekee hyviä osakepoimintoja.

Älä ole noissa mukana.

26 tykkäystä

Taas tylsä ja tapahtumaton päivä Harvia sijoittajalle.

37 tykkäystä

Viimeksi kun vaihdoit strategiaa markkinat päättivät kontrata. Parempi onni tällä kertaa.

23 tykkäystä

In its annual report on the global economic outlook, the United Nations Conference on Trade and Development said the Fed risks causing significant harm to developing countries if it persists with rapid rate rises. The agency estimated that a percentage point rise in the Fed’s key interest rate lowers economic output in other rich countries by 0.5%, and economic output in poor countries by 0.8% over the subsequent three years.

:face_with_monocle:

8 tykkäystä

Kiitokset @Kale-possu lle kauniista sanoista ja muillekin foorumilaisille positiivista viesteistä. :blush: Kiitos myös @Sijoittaja-alokas uudesta arvonimestä, ei taida löytyä Suomesta toista yhtä kallista arvonimeä, vuorineuvoksenkin arvonimen olisi saanut merkittävästi edullisemmin tähän verrattuna :smiley:

Profiilikuvaa en valitettavasti ole @Jurpo2 vaihtamassa sillä nykyinen on valikoitunut oman sijoitustavoitteeni “one million dollars” perusteella. Vaikka se onkin tämän vuoden jälkeen aika paljon kauempana niin tavoite ei ole muuttunut miksikään.

EDIT: Näköjään tuosta sijoitusvirhe-postauksestani tuli jo foorumihistoriani tykätyin viesti kun se ohitti aiemmin kärkipaikkaa pitäneen jo legendaariseksi muodostuneen (vaikka itse itseäni kehunkin) BUMTSIBUM™ viestin:

78 tykkäystä

Eikös tuo lähinnä kerro, että firmat ovat listautuneet liian korkeilla aloitushinnoilla? Esim. Harvia listautui 5 € hintaan ja nythän tilanne on siihen verraten oikein mainio eli karvan alle 14 € kaiken myllerryksenkin jälkeen :slight_smile: Toisessa ääripäässä sitten Lifa Air, joka putosi 3,40 € → 0,6 € eli -82 %.

6 tykkäystä

Artikkelissa mainitaan, että 1-2 pesällistä puuta on tarpeeksi ylilämpiämisen estämiseksi. Oma uuni ei kyllä tuolla määrällä lämpiä, kuin noin 175 - 200 asteeseen. Olenko lämmittänyt uuniani aina väärin? :laughing:

1 tykkäys

Aiemmin sytytin takan pesän 20 € seteleillä,nyt kun kurssit pudonneet niin joutunut tyytymään kymppeihin,toivottavast ei enää tulla alaspäin kun nuo vitosen setelit on niin pieniä.

19 tykkäystä

Vaihda arvopapereihin seuraavaksi. Palaa paremmin.

2 tykkäystä