Inderesin kahvihuone (Osa 5)

En vielä hetki sitten tiennyt, että en ole kovin woke. Kiitos hesarin – nyt tiedän. Enkä tiennyt sitäkään, että se tarkoittaa, että minua ahdistaa ja masentaa vähemmän (kuin ilmeisesti monia muita) – kiitos foorumin, ei hesarin.

Mitä hesarin journalismin ailahtelevaan tasoon tulee – olen pahoillani nuoriso, mutta – yliopistot pitäisi määrätä maksullisiksi. Ei olisi enää aikaa kehitellä vasemmistoideologioiden uusia versoja filosofian opinnoissakaan, ainakaan muiden kustannuksella. :wink:

10 tykkäystä

Oletko @Gadus vielä INBK:n kyydissä?

Vaihteeksi nettokorkomarginaali supistumassa ja ROE painui alle 10 %:in.

Mietin aina välillä tähän paluuta, mutta alle 10 % ROE:lla ei pitkälle pötkitä.

2 tykkäystä

:grin:

Tainnut mennä tuubi jos toinenkin harjoitellessa – ja unohtuneet ilmeisesti korkit auki…

Sakolla tuollaista pitäisi muistaa. Jos ei muuta, niin ympäristön roskaamisesta. Toivottavasti joku tunnisti.

14 tykkäystä

image

Nämä otsikot on kyllä taas sitä itseään…

12 tykkäystä

Markkinaromahdus (-50 %) tulossa – Mitä pitäisi tehdä? - YouTube Tällainen tuli vastaan tubessa. Ei helvetti mitä analyysiä… :rofl:

1 tykkäys

Hajosin ääneen toimistolla tälle muotoilulle. :smiley:

35 tykkäystä

Kyllähän sitä ollaan kyydissä. Taisin lisäillä aikanaan jossain 16 dollarin kulmilla

En näe hirveästi syitä myydä, vaikka markkinatilanne olisikin haasteellinen lyhyellä tähtäimellä. Lainaportfolio/talletuskanta monipuolistunut, monia mielenkiintoisia uusia tuoteaihioita tulilla, johto ollut suht taitava allokoimaan pääomia mm. omien osakkeiden ostoihin. Yhtiö on paljon paremmassa tuloskunnossa kuin joitain vuosia takaperin, joten ihmettelisin mikäli merkittävästi tultaisiin nykyisestä alas varsinkin jos luottotappiot eivät karkaa käsistä

Pohdiskelin olisiko tulospohjat käsillä? Palkkiotuotot ovat kolmen vuoden pohjissa, mutta kuitenkin tuplaten miten aikaisemmin. Nythän korkojen noustua refinance-puolen tuotot ovat pohjamudissa, joka vielä joitain vuosia takaperin romutti tuloksen totaalisesti, kun korkotuotot olivat matalammalla tasolla. Korkojen tasaantuminen tai lasku nostaisi palkkiotuottoja nopeasti. Lainoitus on painottunut yrityspuolelle, jossa paljon vaihtuvakorkoisia lainoja. Kiinteitä lainoja taitaa kuitenkin olla enemmän kuin monella muulla pankilla, joten NIM voi olla paineessa.

Kylläpäs tuli sekavaa ajatuksenkulkua. Joka tapauksessa firma kehittyy oikeaan suuntaan ja kurssi ollut uusissa huipuissa jokaisen syklin huipulla. Sopii tällaiselle paatuneelle holdarille, vaikka ei tästä bumtsibumeja saa aikaiseksi :smile:

1 tykkäys

Modun ketjun nimen vois kyl päivittää… Esim “Modulight - lääketieteen myyntisaamiset ja jääkiekko”

52 tykkäystä

Noh noh, eikö tuo olisi jo vähän liioiteltua?

44 tykkäystä

Kertsin sillalla kuulemma tällainen väliaikainen kiertoreittiopas:

31 tykkäystä

Kannattaa jokaisen foorumilaisen nyt miettiä viittiikö rahoittaa tuota roskaa. Kunniakas sanomalehti on taantunut tommoisen vasemmistopropagandan äänenkannattajaksi.

27 tykkäystä

Toimari on tuttu näky aitiossa, joten hyvin pyyhkii!

1 tykkäys

Ensin ne ydinvoimalat sitten tämä. Seppo Räty oli kertakaikkiaan oikeassa.

5 tykkäystä
44 tykkäystä

Jos sinua laillani nyppii wokeajattelu, hallituksen jatkuvat sekoilut, koulutuksen alasajo, jatkuva koronaenergiasotahysteria, katujengien kieltäminen ja ylipäätään koko maan ajaminen suohon, niin suosittelen lopettamaan täysin IS, HS jne lukemisen. Totaalistoppi. Lupaan, että vitutus vähenee ja olo kevenee.

Elä omassa kuplassasi ja keskity omiin asioihisi. Tämän maan pelastaminen on jo myöhäistä.

35 tykkäystä

Voi @Sijoittaja-alokas mitä menitkään tekemään :scream:

133 tykkäystä

Ja minä kun luulin, että en ole taikauskoinen :joy:

20 tykkäystä

Näissä kannattaa myös ylempänä ketjussa olevien huomioiden (onko maksullinen asiakas palvelussa) lisäksi ottaa huomioon se, että aina käyttäjäkokemus ja bisnes ei korreloi keskenään. Esimerkiksi Mäkkärillä taitaa pyyhkiä ihan hyvin, vaikkei käyttäjäkokemukseltaan olekkaan mitään Michelin tason fine dining.

8 tykkäystä

image

No… ei ole kahta sanaa siitä, kellä on Suomen sijoitusmaailmassa eniten vaikutusvaltaa… (ainakin tervehdyttämään arvostustasoja), eli mun rinnalla Inderes-efektit, timontit, ekat, kakkoset ja muut eivät ole mitään. :smiling_face_with_tear:

78 tykkäystä

Nämä palvelut tarjoavat hienon venttiilin jossa muutoin ilman palautekanavaa oleva asiakas voi avautua kun meni pieleen.

Jos 1% asiakkaista sai huonon kokemuksen ja näistä 10% avautuu trustpilotiin samalla kuin 0.0001% niistä 99% jotka sai ok tai hyvän kokemuksen vaivautuvat, tähdet ovat nopeasti rumat.

Ellei joka asiakkaalta kysytä tapahtuman jälkeen arviota - joka tapahtuu vain jos firma on trustpilotin maksava asiakas ja integroi palvelun omaan asiakastapahtumaan - numeroilla on lähinnä viihdearvoa.

8 tykkäystä