Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Helsingin Pörssin toimarilta aikoinaan haastattelussa kysyttiin, että miksi suuryhtiöiden välittäjätilastot menevät piiloon. Syynä kuulemma se, että nykyään Helsingin pörssillä ei ole monopolia kaupankäyntiin. Ulkomailla on vaihtoehtoisia kauppapaikkoja, jotka eivät kerro julkisuuteen ostajien ja myyjien välittäjiä. Jos Helsingin Pörssi ei suostu tähän ulkomaalaisten ostajien ja myyjien vaatimukseen, kaupankäynti siirtyy muualle ja OMXH:n osakevaihto kuivuu kasaan / markkinaosuuksia menetetään lisää.

Ikävä kehityssuunta kyllä, mutta Helsingin Pörssi ilmeisesti vain joutuu hyväksymään realiteetit, jotka heille Suomen ulkopuolelta sanellaan kilpailutilanteesta johtuen.

6 tykkäystä

Alko tuhoaa venäläiset tuotteet - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Myisivät mielummin varastossa olevat, ja lahjoittaisivat rahat Ukrainaan. Lisää ei tarvitse tietenkään tilata Venäjältä niinkun ei ollakkaan tekemässä.

31 tykkäystä

Käsittämätöntä. Vaikka Musk leikkii jumalasta seuraavaa niin ei voi käsittää ko.herran toimintaa. Monikaan ei muista kuka perusti tesla motorsin. Ei ainakaan yhtä #yrpä .

1 tykkäys

Telia uusi all time low
“Kyllä se sieltä tulee kun vähän potkii” - 2min kohdalla

  • edit: näiden kanssa pitää olla tarkkana @OldFeki, kerkesin
3 tykkäystä

Kappas, sehän otti oikein loppukirin. On ollut tapana tällaisten osakkeiden (ei siis kaikkien) kohdalla ostaa all time low -hinnoista. Missasin kolmella minuutilla. :slight_smile:

3 tykkäystä

Oijoi, onnea! Tervetuloa kerhoon, loistava päätös! :heart: :sunglasses:

27 tykkäystä

On se mukavaa, kun pääsee kerrankin kokeileen tätä ostopuolta. Tällä viikolla se oli ensimmäistä kertaa mahdollista, kun silentit ja sipit oli poissa :). Innoissani tyhjätessä seinää taisin kyl aiheuttaa jonkun system errorin ja tuli stoppi (kahdesti).

Ps. Edellisellä kerralla kun ostin niin 2500€:lla sai kaikki osakkeet :sweat_smile:

51 tykkäystä

Harrin toimintaa täällä foorumilla on ollut ilo seurata! Keep it coming.

Kuinkahan monta muuta (pörssiyhtiöiden)toimaria täällä aktiivisesti kirjoittelee tai lurkkii?

Ps. wittedin kelkassa annista asti mukana (=

10 tykkäystä

Onkohan tämä suomalainen erikoisuus vai yleis-eurooppalainen toimintamalli, että voit saada pankilta luottokortin, jos olet työtön tyhjätasku-opiskelija, jolla ei ole yhtään mitään omaisuutta.

Sitten myöhemmin elämässä kun sulla on miljoona-omaisuus, käteistä, osakkeita, kiinteistöjä ja nolla luottohäiriömerkintää/perintää koko elämän ajalta, niin sitä luottokorttia ei enää voida myöntää. Olen ihan tätä pankilta(OP) kysynyt ja näin se vaan on. :performing_arts:

25 tykkäystä

Näin se muuten on, jos ei ole vakituisia tuloja. Itse sain aikoinaan samanlaisen päätöksen S-Pankilta, kun osingoilla elelin. Ei kannata vanhoja kortteja sulkea, oli opetus. Hain lähinnä S-tilin tueksi korttia ja myönsivät vain pankkikortin, kyllä nauratti.

17 tykkäystä

Tuli noista meemiketjun autokaupoista mieleen, että Suomessahan perustettiin jo yksi jättiläinen, jossa koko Pohjois-Euroopan autokauppa kasaantui samaan pyramidiin. Hauskana knoppina kuluvan lokakuun aikana Ritaluoma saatiin haastettua ennen syyteoikeuden vanhenemista.

Sunny Car Centerissä olisi ollut ainekset sellaisiin Ipoihin, että tän hetken urheilusponssit ja kehittyvien maiden maksusaatavat kalpenisi. :sunglasses:

13 tykkäystä

@jokuvaan1 @DayTraderXL Norwegianilta mielestäni saa kyllä about aina kortin, muutenkin paras vaihtoehto kun saa maksutapaetua eikä mitään kuluja.

6 tykkäystä

Juu tätä monet pikavippi-sivustot suosittelee (oman kuoppansa kaivamiseen), mutta hylky sieltäkin tuli, kokeilin ensin työttömänä 0 tuloilla ja sitten yrittäjänä 800 euron tuloilla(on minulla Y-tunnus). Ei lainoja.

En siis luottoa tarvi muuhun kuin jos esim. debit ei toimi jostain syystä vaikkapa huoltoasemalla tai kannettavassa maksupäätteessä. Ikävää jos tulee vaikka nokisutari käymään ja ei pysty maksamaan, käteistä huolii yhä harvempi.

1 tykkäys

-Ei ollut tuloja ja hain OP Visa kortin luottorajan korotusta 2500euroon per kk, hakemus ei mennyt läpi, vastatilillä oli 90 000 euroa käteistä ja oli ollut jo pidempään, siis tilillä jolta kortti veloittaa ostot kuukausittain. Ulkomaan ostoihin tarvin korkeampaa käyttörajaa.
-Tein uuden hakemuksen johon laitoin virtuaalista(ei oikeita) säännöllistä freelancer yrittäjätuloja(ei ole yritystä) muutaman tonnin per kk ja hakemus meni läpi. Joku softa vaan tarkistaa(laskee vakitulojen mukaan) “maksukyvyn”.

2 tykkäystä

Säälittävää tää Helsingin ja muunkin Euroopan pörssitouhu kun ei uskalleta tehdä mitään ilman jenkkipörssejä.
Miksei kaupankäyntiä Helsingissä voisi siirtää 16.30-23.00 kun jenkkipörssit kuitenkin määrää mitä täällä tehdään…

6 tykkäystä

Brittien pääministeriarvontaan vihdoin uskottava ehdokas?

(Nuorisolaiset! Rick Astley laului vuoden 1987 myydyimmän singlen UK:ssa.)

image

Edit. Pyysing oli (taas) jättänyt jotain oleellista pois. Korjasin.

43 tykkäystä

Itse hain kerran Valion markkinointipäälikön paikkaa ihan vain huvin vuoksi, eikä minulla ammattikoulun käyneellä tietenkään koulutustaso(kaan) riittänyt, mutta vastauksen sain silti. Minä ainakin muistan Valion lämmöllä tämän jälkeen:)

15 tykkäystä

Nuoriso tietänee Rick Astleyn ja kampanjan teemat vanhuksiakin paremmin Rickrollauksen ansiosta. :grin:

edit. eli varma voittaja

6 tykkäystä

Rick on saanut jopa oman paradoksinsa.

fxdcrpqo1yc71

37 tykkäystä

Kuppi kuumaa :coffee: + Gurulta uusin video. Suosittelen.

4 tykkäystä