Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tuohon liittyen Purra nosti kai ensimmäisenä puoluejohtajana esiin julkisen sektorin väliportaan johdon potentiaalisena leikkauskohteena. Se olisi mielestäni ihan oikean suuntainen liike. En tiedä toisiko se säästöjä, mutta yleistä toimintakulttuuria se luultavasti parantaisi, kun jäljelle jäävät johtajat joutuisivat keskittymään oikeasti olennaiseen johtamiseen ja työntekijät joutuisivat ottamaan enemmän vastuuta tekemisistään.

14 tykkäystä

Harvoin menee pää täysin jumiin tähän pörssipeliin, mutta nyt täytyy sanoa että V-käyrä on maksimoitu.

Maanantaiksi tarjottiin aivan ilmiselvää pankkipaniikkia Amerikassa vaikka Fed oli jo pelastanut markkinat ja päätin tehdä elämäni ensimmäiset pankkisijoitukset laittamalla pitkälti koko salkun tähän treidiin kiinni, koska aivan kaikkia pienempiä ja alueellisia pankkeja lyötiin epäreilun paljon. Tarjottiin siis laatupankkeja puoli-ilmaiseksi tai viittä vaille nurin olevia kyseenalaisia roskapankkeja ilmaiseksi. Järkeilin, että heikossa pankkisentimentissä turhaan laskeneet korkeamman laadun omaavat pankit toipuvat paremmin, koska niiden laskulle on vähemmän syytä ja roskapankit jäävät matelemaan pohjamutiin pidemmäksi aikaa. Kävikin juuri toisinpäin ja roskapankit nousivat sen +50% ja paremmat pankit 0% - +20% ja osa noista hyvin avanneista laatupankeista lasketteli vielä päivän aikana miinukselle :man_facepalming: Kaipa nuo joskus toipuvat kun sijoittajat avaavat silmänsä ja huomaavat ettei maailma lopukaan, joten myydäkään ei kehtaa.

Hyvä ja oikea sijoitusidea siis, mutta toistaiseksi ei ole tarjonnut tuottoa.

No, onneksi markkinat ovat armollisia ja tarjottiin toista helppoa pelipaikkaa Credit Suissella, joka on Global Systemically Important Bank (G-SIB) ja millä on hyvä likviditeetti ja uskottava saneeraussuunnitelma. Eli ei muuta kuin sijoituslainoja vetämään ja uutta kalaa koukkuun, koska pankki tullaan pelastamaan ja shortit tullaan squeezaamaan. Tällä kertaa sijoituslainan myöntävä pankki päättikin jostain syystä hidastella rahojen toimittamisessa tilille, joten en ehtinyt ottaa positiota.

Lopputulos:

Sen sijaan että vuodesta 2023 olisi tulossa tämän viikon ansiosta elämäni paras sijoitusvuosi, niin nyt tilillä on (epämiellyttävän kallista) sijoituslainaa ilman ilmiselvää sijoituskohdetta ja salkku on vieläkin tuottokuopassa. Full tilt.

164 tykkäystä

Onko kyseessä oma äitisi vai GILF :heart: Ihan suoraan ei asiaa pysty tekstistäsi päättelemään…

EDIT:

Aivan. Vahingossa en lainannut tekstiä juuri noin

11 tykkäystä

Ei me haluta tietää.

27 tykkäystä

Tekstistä ei pysty myöskään päättelemään mitä katsotaan ja mihin pystytään. :face_with_peeking_eye: :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä

Ostaisin viimeisellä kahdeksalla kympillä 10 Wärtsilän osaketta OSTille mutta kulut ois 3 senttiä liikaa :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile:

12 tykkäystä

Malttia, kyllä varmaan tänään saa.

1 tykkäys

Kertokaas muuten miten saan peruutettua vahingossa tekemäni viestin poiston? Nakkisormi ja puhelimen ruutu ei ole hyvä yhdistelmä, enkä tajunnut heti mitä tapahtui. Siinähän taisi olla heti peruutusnappi mutta se ei enää toiminut.

3 tykkäystä

image

Olisiko nyt @Verneri_Pulkkinen hyvä aika paljastaa se paperirahan tuoksuinen osinkofetissisi, ja ottaa tuo kasvusijoittajan naamio pois päästä! Kyllä me ymmärretään.

46 tykkäystä

Hyvä sijoittaja osaa vaihtaa strategiaa ja tehdä tuottoa.

Huono sijoittaja vaihtaa strategiaa ja tekee lisää huonoa tuottoa.

@Verneri_Pulkkinen kazakstanissa olis yksi pankki joka on syrjäyttänyt kilpailun, kasvattaa tulosta oletettavasti Min 25% 2023, jolloin p/E on n. 8, jakaa osinkoa Min 5%+
,omistaa supermahtavat platformit ja domonoi kuljetuksia ja on kaikessa mukana.

Yhdistäisikö se mukavasti kasvu bulleron ja osinko sijoittamisen isoon pankkiin. Tulosta tehtiin 2022 n. 1,35-1,4 miljardia dollaria.

Hei nää ostaa myös omia osakkeitaan ja puoli tosissaan odottaa hyvää ikkunaa listausta nasdaq usaan.

Lisäksi inderesin sisäiset säännöt eivät estäisi sinua myymästä tätä jos alkaa jännittää, että venäjä ja Kiina jakaa kazakstanin keskenään.

Kai silti tarvittaisiin tällainen ylivoimainen teknologiayhtiö?

Kasvua pitäisi olla luvassa useita vuosia nyky pohjalta ja laajentuvat Ukrainaan, kunhan sota saadaan taputeltua.

Kauppiaita tulee systeemiin muistaakseni viime kvartaali ssa jotain 60-70k kpl.

Lisäksi lebittäydytään Ruokakauppaan. Ja omistetaan postiautomaatit. Ja jaetaan eläkkeet ja etuudet.

Olisi hieno nähdä Verneri sinun salkussa tällainen pankki Nordean sijaan :pray::heart::sweat_smile:

13 tykkäystä


Vernerille Fortumia 3.5% painolle🤔

15 tykkäystä

Ei tarvi. Yritän parhaani mukaan olla letkauttamatta henkilökohtaisuuksia, vaikka välillä tekisi mieli sivaltaa pahastikin. Tässäkin olisi oiva paikka, mutta maltan mieleni. :slight_smile:

13 tykkäystä

Aikoinaan ravintola-alalla ennakoille eli förskotille oli ihan oma sanontansa tyyliin
“Mites Hapzu, otetaanko vähän ‘kottaraista’ ja lähdetään baariin?”

Eipä tullut silloin mieleen että joskus tulevaisuudessa se polte voisi olla pankkiosakkeiden hankintaan :flushed:

3 tykkäystä


Ehkä näitä voisi jostain muutaman raapia kasaan ja kunnostaa. Eihän tämä edes juurikaan vanhempi ole kuin monet panssariajoneuvot, joita Ukrainaan dumpataan.

https://www.reddit.com/r/aviation/comments/11lw68h/are_there_any_airworthy_f8_crusaders_left_ive/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

3 tykkäystä

Ei oteta riskejä

16 tykkäystä

Türkiye does not recognize Russian annexation of Crimea: Ministry - Türkiye News (hurriyetdailynews.com)

Turkin ulkoministeriö on tänään päättänyt muistutella siitä ettei se edelleenkään hyväksy Krimin anneks…annex…valtausta.

Sopivasti kun Niinistö tulossa kylään. En tiedä laittaisiko Nato vai Venäjä ketjuun niin kahvihuoneelta taas löysin itseni :unamused:

9 tykkäystä

Sarjasuositus: Exit, näkee Yle Areenasta.

“Ohjelma perustuu neljän norjalaisen finanssihain haastatteluihin heidän elämästään. Sarja kertoo heidän arjestaan huumeiden, prostituution, juhlimisen, väkivallan, loputtoman rahan ja pahoinvoinnin keskellä.”

Tätä kohti :grinning:

16 tykkäystä

Kuulostaa mahtavalta sarjalta. Viimeisen viikon ajalta löytyy vain tuota pahoinvointia, joten kaikki muu tulee seikkailunhaluiselle sijoittajalle uutena viihteen muotona!

18 tykkäystä

Siis tämähän on paras ohjelma mitä telkkarista on tullut pitkään aikaan. Poislukien se myötistä aiheuttava Suomi spinoff :poop:

15 tykkäystä

Mistäs se tosiaan löytyy ”uusi” Nordean arvostustaso? Onko 8-9€ haarukka passeli. Tässähän saattaa palaa lahkeetkin monella helppoheikillä😆

Viikko sitten lööpit huusi kuinka on halpaa, #kansankapitalismi

7 tykkäystä