Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Minä käsitin että korkokäyrä on käännetty ylösalaisin jotta korrelaatio käyrien välillä on selkeämpi.

Jos vastaus onkin jotain asteikolla ’logaritminen vektorinäkemys kaltevasta korkoavaruudesta’ alan viiltelemään itseäni voiveitsellä

7 tykkäystä

Aah ei :joy:

Qt ja Elisa kuvaajissa oli Saksan 10v korko käänteisellä asteikolla koska silloin nouseva korko laskee kuvaajassa kurssien mukana kivasti.

Tuossa sen sijaan kääntynyt korkokäyrä joka yksinkertaisesti vain 2v korko miinus 3kk korko. Eri asia siis. :joy:

7 tykkäystä

Jahas, luulin että kyse oli siitä qt - käyrästä :melting_face:

Follow me for more investment advice

4 tykkäystä

Ompa ollu tylsääkin tylsempi viikon alku tähän mennessä. Missä se pankkikriisi nyt on, kun tekemistä kaipais?

4 tykkäystä

Nuo kyllä liittyy siinä mielessä toisiinsa että korkokäyrien kääntyminen huutaa ohjauskoron leikkausta (ja taantumaa…) ja yleensähän tuo näkyy myös pitkissä koroissa jotka taas vaikuttavat osakkeiden, kuten Qt:n, osakkeen hinnoittelussa. :joy:

3 tykkäystä

Näin tein ja maksimipanoksella. En olisi koskaan löytänyt tätä kohdetta, ellet sinä olisi nostanut asiaa alun perin esiin. Mitä sovimmekaan tuottoprovisiosta? En muista enää :sweat_smile:

15 tykkäystä

Tässä on viikon biisi. Tai koko tulevan vuosikymmenen! :grin:

7 tykkäystä

Mietin tätä samaa usein miten tulee osuttua pohjille, mutta sitten tuleekin uusia pohjia. :joy:

47 tykkäystä

Kertokaahan viisaammat että miten on kun työskentelen kotimaisessa pörssiyrityksessä. Meillä on jo toiset “muutos-neuvottelut” käynnissä tänä vuonna. Molemmat tosin nopeutetulla käsittelyllä eli 14vrk mittaisina. Yhtiö ei ole kummastakaan antanut minkäänlaista tiedotetta nettisivuille ja näin ollen ei täälläkään yhtiösivuille ole näistä tullut minkäänlaista tietoa. Miksi näin on? Ja onko näistä yleensäkin luvallista puhua “talon” ulkopuolelle? :face_with_monocle:

Edit: Sen verran voin vielä sanoa että kyseinen yritys on vielä Inderesin seurannassa :wink:

11 tykkäystä

Itse olen ollut urani aikana useammassa isossa pörssiyhtiössä ja YT:t/muutosneuvottelut tuttuja. Olen niissä ollut mukana n. 20 kertaa :astonished:

Tod.näk. teidän muutosneuvottelut eivät koske koko firmaa, vaan näitä pyörii pitkin taloa harva se kuukausi. 14 vrk pika-YT:t eivät yleensä johda irtisanomisiin, vaan tehtävien justeeramisia tai “kokoontumispaikkojen” muutoksia.

6 tykkäystä

Tammikuussa loppui jokunen työsuhde ja porukkaa lomautettiin. Nyt tiedossa mitä ilmeisimmin pelkkiä lomautuksia :thinking:

Edit: ja koskee Suomen yksiköitä

1 tykkäys

Siis pien-pupu-oluetta ei voi äänestää? Ilman olutta eli oluetta? Juurikki lupaa nauttia pien-pupu-olutta, jotta pääsee äänestämään jatkossakin. Lapin on ranskaksi jänö, joten voiko jo päätellä, mitä olutmerkkiä tässä piilomainostetaan? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Sori @Pel1k44n1, toivottavasti siedät huonoa huumoria, kun muuta ei Juurikki osaa. :blush:

5 tykkäystä

Pörssitiedote tulee laittaa ulos vain, jos tällainen olisi erityisen merkittävä tieto osakkeen omistajan / yhtiön kannalta. Monissa firmoissa käytännössä näitä pyörii aika usein ja se ei pelkällään ole välttämättä merkittävä tieto, varsinkaan jos vaikutukset ei ole suuria koko yhtiön kannalta. Jotkut toki tiedottavat avoimemmin.

Mutta asiasta jutteleminen talon ulkopuolella voi olla ok tai ei, riippuen esim mahdollisista salassapitosopimuksista jne. Jokainen yt:n takia lomautettu tai irtisanottu voi toki kertoa itselleen näin käyneen, mutta esim naapuritiimin tilanteesta toreilla huutelu voi olla eri asia.

Se menee näin:

Työvoiman vähentämistä koskeville neuvotteluille on laissa säädetty vähimmäisajat. Vähimmäisneuvotteluaika on joko 14 päivää tai kuusi viikkoa . Sovellettava neuvotteluaika riippuu yrityksen koosta ja toimenpiteiden kohteena olevien työntekijöiden määrästä sekä lomautuksen kestosta.

Vähänkin isommissa yrityksissä se on tuo 14vrk kun koskee max 9 henkilöä.

3 tykkäystä

Nyt ois @Verneri_Pulkkinen osinkotuottoa kerrakseen pienellä PE:llä.

35 tykkäystä

Sampo Arolan haastattelussa on ollut sijoittaja ja kirjailija Henri Elo.

En myöskään väheksyisi Nokian Renkaiden uutta tulemista ja Puuilon konseptia halpakaupassa. Myös Kesko taitaa olla enemmän osto- kuin myyntihinnoissa, jos kurssitaso on alle 20 euroa. Teollisuuden puolelta omistan muun muassa SSAB:tä, joka kehittää vihreää terästä ja jonka osinkotuotto on erinomainen.

Fodeliakin on mainittu haastattelussa. :slight_smile:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/rahasampo-haastattelussa-henri-elo

1 tykkäys

Onkohan naiset nyt alkaneet löytämään tämän inderes foorumin, koska Harvia ketjua selatessa huomasin, että kuva Cristiano Ronaldosta on saanut niin paljon tykkäyksiä. Vai tykkääkö pojat Ronaldosta, oli se sitten kentällä tai saunassa.

1 tykkäys

Tässä ihmeteltiin kuitenkin, että miksei niistä ilmoiteta talon ulkopuolelle, vaikka kyseessä on pörssiyhtiö.

Kyllä minua ainakin kiinnostaisi omistajana jos firma irtisanoo tai lomauttaa porukkaa. Mielestäni Harvian YT- uutisistakin pystyi noin vuosi sitten päättelemään paljon. Jos monen sijoittajan/markkinan toiveissa on täydet tilauskirjat, mutta saadaankin YT- uutinen puun takaa niin kyllä tuolla on iso merkitys omiin odotuksiin. Tuosta hetkestä Harvian kurssista katosi pahimmillaan melkeen 2/3, vaikka muutakin toki tapahtui maailmalla. Tuotanto “täydellä höyryllä” oli kuitenkin takana päin ja oli aistittavissa, ettei niitä nousukauden jymypaukkuja tule näkymään osareissa.

Vaikka firma pitää irtisanomisia vähäpätöisinä niin minua ne kiinnostavat. Mitä jos sijoittajat olettavat, että myös tuo firma työntää tavaraa ulos niin paljon kuin tuotannosta pystyy? Eikö silloin ole erittäin olennaista tietoa, että firmalla on tarve vähentää työntekijöitä joko lomautuksilla tai jopa irtisanomisilla?

8 tykkäystä

Firman politiikasta se on kiinni, ei meilläkään niistä ilmoiteta edes Intrassa,vaikka ollaan pörssiyhtiön omistuksessa.
Eivät ole ns. salaista tietoa, mutta niitä ei yleisesti markkinoida, jotkut kertoo avoimemmin, jälkimmäinnen on mielestäni nykyaikaa…

Muistan myös entisenä Telian osakkeen omistajana ihmetelleeni tammikuussa Kauppalehdessä esillä olutta juttua muutosneuvotteluiden kasvavasta määrästä.
Oheinen lainaus kauppalehdestä Miljardin tulos, työntekijälle potku-uhka – Jo tuhannet suomalaiset ovat muutosneuvottelujen piirissä | Kauppalehti, oli maksumuurin takana.

Pienimuotoinen kohu nousi, kun pörssin teleyhtiö Telia jätti tiedottamatta muutosneuvotteluistaan julkisuuteen. Niiden piirissä on noin 800 työntekijää Suomessa. Tehtäviä loppuisi noin sata, mutta uusia aukeaisi kymmeniä. Yhtiö kertoo olevansa ”muutosmatkalla”.