Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Eikö tämä Martela ollutkaan fantastinen yhtiö ja miksi se tekee tappiota noin paljon? Sain viime vuoden helmikuussa sijoitusvihjeen, että Martelassa olisi hyvä ostopaikka.

1 tykkäys

Tämä tuli taas mieleeni ja jos olisin muistanut aiemmin, niin olisin laittanut tämän jo ennen tuloskauden alkua.

Hyvä teksti Verneriltä parin vuoden takaa, joka on toki osin kirjoitettu pilke silmäkulmassa. :slight_smile:

28 tykkäystä

Olisihan se kiva lukea Kauppalehdestä “Inderes päivittää Harvian suosituksen HOLD-lisää suosituksesta Hazardi-osta:ksi ja nostaa tavoitehinnan 40:een.”

37 tykkäystä

Sinänsä olen ihmetellyt, miksei Inderes käytä hodl-suositusta. Siksikö, että pakotetaan analyytikko ottamaan näkemystä? Onhan käsien päällä istuminenkin ihan normaali sijoitustaktiikka.

2 tykkäystä

Positiivista aamukaffittelua - not :bear:
5 tykkäystä

Mistä tuli mieleen, että olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että yhtiöketjuja ei kannattaisi ehkä hirveästi lukea ostopäätöstä tehdessä, koska vahvistusharha on aika kova. Keskimäärinhän ketjuissa keskustelevat kuitenkin omistajat.

16 tykkäystä

Tämä on ihan totta, ketjussa kerrotaan miksi kaverienkin kannattaisi hypätä kyytiin jotta omistuksen arvo kehittyy suopeasti :smiley:

Pitäisiköhän olla erillinen “osakepoimijat etsivät seuraavaa kohdetta tositarkoituksella”-ketju, tai alakohtaiset ketjut jossa ei-omistajat voisivat potkia firmojen renkaita ja omistajille sanottaisin että menkää sinne yhtiöketjuun fanittelemaan, täällä katsotaan raakaa numerodataa ilman haihatteluja :smiley:

20 tykkäystä

33 tykkäystä

Opintovapaan autuudesta nautittu vapusta alkaen. Seuraavan kerran työmaalle juhannuksen jälkeen.

Eipä ole näin pitkää aikaa poissatyöelämästä ollut sitten 9. luokan eli 10 vuoteen.

Heinä-elokuuksi takaisin töihin ja sitten syyskuusta jouluun taas opintovapaalla. Kyllä kelpaa, suosittelen muillekin :sunglasses: aikuiskoulutustuki on vielä yllättävän hyvä raha, minulla noin 2100€/kk brutto.

33 tykkäystä

Tässä odottelen myös vapaiden alkua. :grinning:
Tuossa reilu vuosi takaperin juteltiin työkaverin kanssa jos jäätäisiin pidemmälle vapaalle, mutta miten sen sitten järjestäisi jäi vielä vähän auki.
Päädyimme sitten hieman erilaisiin ratkaisuihin. Hän opintovapaalle ja itse tekaisin yhden lapsen. Olihan siinä toki muutama muukin tekijä kuin pelkkä tulevaisuudessa siintävä vanhempainvapaa. Eihän tuo lapsen kanssa oleminen mitään täyttä lomaa ole, mutta saapahan ainakin puuhailla kotosalla kaikkea mielekästä ja sulkea työt pois mielestään.

5 tykkäystä

Onnittelut! hieno päätös.

Tässä on vain sellainen ongelma, että kun on tarpeeksi kauan ollut vapaaherrana niin alkaa ymmärtää ettei töissä käymisessä ole mitään järkeä. Olen aika varma etten tule itse enää koskaan tekemään yli 80% työaikaa jos se on minusta kiinni. Päivät täyttyy kaikella paljon mielenkiintoisemmalla tekemisellä kuin töillä.

32 tykkäystä

Toisinaan haaveilen salaa uudesta työurasta, jonka tekisin tavalla tai toisella sijoittamiseen liittyvien asioiden parissa. Tätä silmällä pitäen olen monesti pohdiskellut, että mitkä olisivat mahdollisuudet päästä lukemaan esimerkiksi kauppikseen jotakin maisteriohjelmaa.

Onko sijoittajakollegoissa tällaisia alanvaihtajia tai vastaaviin maisteriohjelmiin suoraan hakeneita, ja jos on, niin minkälaisia kokemuksia? Pohjalla on yksi maisteritutkinto ja sen jälkeen seitsämisen vuotta tietotyöläisenä pyörimistä.

Opiskeluhan on jo itsessään supermukavaa puuhaa, joten kyllähän opintovapaalle hyppääminen maistuisi myös ilman suoraviivaista alanvaihto-suunnitelmaa.

22 tykkäystä

Onpas mukava lukea terveitä kommentteja työnteosta!

Ihmettelen mitä porukkaa tuonne politiikka-ketjuun on eksynyt, kun ovat väkisin ajamassa ihmisiä töihin.

Itse katson, että kollektiivinen matkamme kansakuntana kohti oleskeluyhteiskuntaa :heart: on hyvässä vauhdissa, lisää kaasua vaan!

Painakoon ne töitä otsa hiessä, joilla on siihen kutsumus ja paloa, ja koska nämä ilmeisemmin työstä nauttivat, olkoon tämä nautinto verotettava ankarasti.

13 tykkäystä

Tämä voi kyllä pitää paikkaansa. Juuri eilen juteltiin tyttöystävän kanssa aiheesta, joka alkaa kesän jälkeen tekemään 80% työaikaa ja yhden neljästä työpäivästä etänä. Tuo yksi ylimääräinenkin vapaapäivä viikossa tekee kummia. Jos talous kestää, niin tuo kyllä kannattaa. Ja onneksi hävyttömän korkea marginaaliverotus toimii myös toisinpäin - 20% bruttotulojen lasku tarkoittaa 10% nettotulojen laskua marginaaliveroprosentin ollessa 50% valtaosalla suomalaisista. Ei mikään kauhea hinta ylimääräisestä vapaapäivästä :slight_smile:

17 tykkäystä

Kuinkas tämä tuki määrittyy, ja millä ehdoin tuetaan?
“Kaverin puolesta kyselen”

10 tykkäystä

kts. https://www.aikuiskoulutustuki.fi/

Ei ehkä kannata koko sivustoa tänne postata. Se mitä kannattaa huomioida on että tuo tuki kannattaa hyödyntää vielä kun se on tarjolla.

7 tykkäystä

-Vähintään 1v nykyisellä työnantajalla, työsuhteen on jatkuttava aikuiskoulutustuen nostamisen ajan
-Vähintään 8v työssäoloa (työssäoloajaksi lasketaan kaikki palkkatyö, työssäoloaika lasketaan tulojen perusteella eli vaikka olisit vuonna X tienannut tammi-maaliskuun aikana esim 16 000€ ja lopun vuodesta työttömänä, niin tämä lasketaan 12kk työssäoloksi)
-Olet opintovapaalla aikuiskoulutustuen nostamisen aikana

Tarkemmat ohjeet täältä:

Laskuri työhistorian täyttymisen laskemiseen:

Ja laskuri aikuiskoulutustuen määrään löytyy täältä:

4 tykkäystä

Sivuilta lainattua:
"Yrittäjän aikuiskoulutustuki on taas suuruudeltaan kiinteä. Vuonna 2023 se on 660,91 euroa kuukaudessa. "

Kyllä on raha löysässä

3 tykkäystä

Tuo 660,91 €/kk on minimituki, joka on tarjolla myös työ- ja virkasuhteisille. 1 € kk-palkka riittää tuohon tukeen. Palkkatyöläinen voi saada tuloihin sidottua tukea, esim. 3400 € kk-palkalla saisi tukea 1 675,87 €.

Ainakaan ei voida puhua yrittäjän kannustinloukusta. Miten ihmeessä esimerkiksi yhden tuolin kampaamoyrittäjä voisi jäädä opintovapaalle? Lappu luukulle ja vuodeksi palkolliseksi toiselle yrittäjälle, ja sitten opintovapaalle. Toivoa sopii, että on työkykyinen.

Pahoittelut purnaamisesta, mutta ottaa päähän tämä yrittäjien sorsiminen.

14 tykkäystä

Ihan piti hieraista silmiä kun aamulla olin kirjautumassa Komplett Ba… anteeksi, Morrow Bankin sovellukseen. Joku käsittämätön brändin uudistus, kohdeyleisönä ilmeisesti teinitytöt? Karmea pinkki teema ja nimikin kuin jostain C-luokan kauhuelokuvasta.

Kauhulla odotan uutta, brändin mukaista luottokorttia saapuvaksi. Eiköhän sekin ole kirkuvan vaaleanpunainen.

2 tykkäystä