Inderesin kahvihuone (Osa 7)

31118 on myös vaihtoehto, vaikka 31181 on tosiaan suurempi jos tikkuja saa siirtää tuonne loppuun.

4 tykkäystä

HJK pelaa parhaillaan Norjan Moldessa Uefa Champions League -karsintapeliä. Taukotilanne 0-0, HJK voitti ensimmäisen osaottelun viikko sitten 1-0, joten tasapeli riittää jatkoon.

Jatkopaikka takaisi jo pääsyn Eurooppaliigan lohkovaiheeseen. Pelkästään Eurooppaliigaan osallistumisesta saa n. 3,7miljoonaa euroa. Ottelun voitosta 600ke ja tasapelistä 200ke bonuksia.

Mestareidenliigassa rahat olisivat reilusti isommat, lohkovaiheeseen pääsy 15,6miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi HJK pelaajabudjetti 2,1miljoona euroa tällä kaudella.

Jännityksellä ootellaa miten käy. HJK ollut melkosessa myllyssä ekan puoliajan, mutta tulos ratkasee.

19 tykkäystä

Toista vuotta putkeen, jos pääsis Hjk jo Eurooppaan. Tekee kyllä tosi hyvää Suomen jalkapallolle, jos tänne saadaan Euroopaan tasokkaita jengejä vierailemaan vuosittain. Ja toki rahaa lisää liikkeelle.

E: Voihan paskan vitut

18 tykkäystä

HJK on vissiin kerran voittanut kaksi karsintakierrosta putkeen. Se oli '98 kun mentiin historiallisesti lohkovaiheeseen asti. Eli tänään jatkoon ja seuraavan kierroksen läpimenosta on 100% recordi. :smiley:

Kaiken lisäksi ensi kierroksen vastustajan matsissa ruotsalaiset näyttäisi olevan pulassa färsaarelaisjoukkuetta vastaan!

5 tykkäystä

Tiukille joutuu Klubi kyllä nyt, Molde painaa kyllä tulemaan ja sai maalin :grimacing:

Kupongilla HJK +1,75. Tekisi hyvää punaisen pörssipäivän päälle.

4 tykkäystä

Kuulostaa pahaenteisen ylimieliseltä, tämmöisten kommenttien jälkeen yleensä kaikki menee päin helvettiä🤔

5 tykkäystä

Tulin saunasta, avasin television, ja ensimmäinen lause jonka kuulin oli vuoden 1991 Arskan sanomana: ”My CPU is a neural-net processor, a learning computer. The more contact I have with humans, the more I learn.” Näin on hyvä.

35 tykkäystä

En olisi muuten huomannut tätä, mutta Jarmo Friman jakoi tämän twitterissä. :point_down:

2 tykkäystä

“stock prices have reached ‘what looks like a permanently high plateau.’” - Irving Fisher

:wink:

2 tykkäystä

Tuli katseltua myynnissä olevia asuntoja pitkästä aikaa ja huomiota herättävää on kuinka vähän yksityiset ihmiset myyvät omakotitaloja tai mitä tahansa omistusasuntoa. Mikä idea tai oikeastaan järki on edes maksaa tuhansia euroja lähes olemattomasta työstä minkä voisi helposti hoitaa itsekkin. Muistan kun aikoinaan oltiin ostamassa taloa niin oli hämmästyttävää kuinka vähän välittäjä tiesi talosta mitään ja kun kysymyksiä oli useita niin välittäjä toimi tavallaan sanansaattajan asemassa kun mielummin olisin ollut yhteydessä suoraan talon omistajan kanssa niin kaikki olisi ollut helpompaa.

24 tykkäystä

Välittäjä sanoi näin: moni ei halua ostaa suoraan omistajalta, moni ei yksinkertaisesti saa sitä myytyä, moni hinnoittelee sen väärin, moni ei ymmärrä miten lait toimivat, vastuuasiat jne.

Välittäjät eivät paljoa kyllä tiedä. Toistavat myynti-ilmoitusta

8 tykkäystä

Välillä näkee myös myynti-ilmoituksia, jotka ovat niin umpisurkeita, että mietin valittaako ihmiset välittäjilleen mistään? vai tyydytäänkö siihen että “se on ammatttilainen, kai se tietää miten näitä myydään…”

Eli kuvat on surkeita, ja teksti vielä surkeampaa, kuin copypastettu jostain muusta ilmoituksesta, vain osoite, pinta-ala ja rakennusvuosi muutettu. Pohjapiirrustuskin saattaa puuttua.
Kuvattu jotain uunin luukkua ja kukkavaasia, mutta mistään ei saa edes vähän osviittaa minkälainen huonejärjestys on.

Itse kun olin joskus yhtä taloa ostamassa, yleistä näyttöä ei ollut, sovin välittäjän kanssa yksityisnäytön. Samana päivänä kun yksityisnäyttö olisi ollut, välittäjä soitti ettei pääsekään paikalle “mutta mee sinne vaan, omistaja on paikalla…”

Periaatteessa oli kiva jutella ihan omistajan kanssa, mutta itse olisin hänenä kyllä älähtänyt välittäjälle, että jos hän tätä saa itse myydä niin ei välittäjä kyllä palkkiotaan saa.

En ostanut, ihan muista syistä oli jo selvää ettei ollut tuleva kotini.

11 tykkäystä

Yleensä nämä itsemyyjät hinnoittelevat kämppänsä aivan utopisesti. Ja en itse henkilökohtaisesti muutenkaan osta taloa ilman välittäjää. Sama kuin en enää ostaisi autoa ilman liikettä suoraan yksityiseltä vaikka pari tonnia säästäisikin hyvällä tuurilla

3 tykkäystä

Capmanin Q2 ei oikein hyvältä näyttänyt. Tätä ei omasta salkusta kuitenkaan löydy. Mallisalkku taitaa tänäänkin ottaa pientä hittiä.

On tää meno pörssissä kyllä tosi ankeeta.
Oma salkku on hieman miinuksella (osinkojen jälkeen varmaan vähän plussalla). Lähes kaikki ostot tehty tässä 15kk sisällä, joten en onneksi huipulta ostellut. Varmasti olisi huomattavasti isompi v*tutus jos olisi 2021 syksyllä ostanut.

7 tykkäystä

Tämä on se suomalaisen jalkapalloilun porkkana, jonka perässä nyt Ilveksen jääkiekon joukkuekin lähtee mukaan jalkapallopuolen toimintaan, joka itsessään on muuten varsin surkealla tolalla, mutta jossa löytyy potentiaalia talousalueen, juniorityön ja fasiliteettien puolesta menestyä kotimaisessa liigassa, vetää nykyisiin lukemiin nähden jopa kaksinkertaisia yleisömääriä ja pidemmällä aikavälillä kamppailla jossain siellä missä HJK nyt on. Matka on kovin pitkä, mutta päässä siintävät mainitsemasi palkintosummat, joten sinne on pyrittävä.

Hinnoittelu voi olla ihan yhtä lailla välittäjillä pielessä, välittäjä ei pääsääntöisesti tuo mitään lisäarvoa ostajan kannalta. Välittäjän vastuu rajoittuu vain hänen itsensä tekemiin virheisiin. Usein asunnon omistaja tietää paremmin ympäristöstä, palveluista ja taloyhtiöstä kuin välittäjä. Mikäli olisin kämppää ostamassa, niin mulle on ihan yksi lysti onko siinä välittäjä, tosin hintaneuvottelut ovat helpompia suoraan omistajan kanssa. Myydessä taas ei ole tullut eikä tule, mieleenkään käyttää välittäjää.

10 tykkäystä

Venäjän aggressiot -ketjusta “”

@Nortti1 , olisin painanut samaan viestiin samaa nappia. :slight_smile:

Tätä muuten kokeiltiin foorumilla aikoinaan. Olisiko ollut 2019-2020? Muiden lähettämien viestien arvioimiseen oli käytössä useampi ikoni.

Lopputulos: Multi-ikoni / epätykkäily -kokeilusta pakitettiin melko nopeasti takaisin pelkkään tykkäilyyn.

Perustelu kokeilun loppumiselle: Epätykkäyksen ultimaattiseksi ikoniksi oli tarjolla, ainakin jonkin aikaa, pökäle, ja foorumihan tietenkin täyttyi pökäleistä. Pökäleiltä ei voinut välttyä enää missään. Jokunen foorumisti oli elämänsä elementissään pökäleiden ilmestyttyä ja otti asiakseen pökälöittää kaiken mahdollisen. Toiset käyttivät mahdollisuuden hillitymmin pökälöittämällä rakkaan vihollisen kaikki viestit.

Inderesin foorumi oli nuo historialliset päivät täynnä :poop::aa. Onneksi kaikki pökäleet saatiin siivottua pois yhtä nopeasti kuin ne ilmestyivät. Nyttemmin sitä itseään löytää varmimmin enää politiikkanurkkauksesta.

25 tykkäystä

Moi! Mikäli tällaiselle on parempi ketju olemassa, voi viestini siirtää sinne. Taloyhtiön hallitus esittää hoitovastikkeen lähes tuplaamista reilusta 3€/neliö → 6€/neliö. Yhtiö on viime vuonna valmistunut kerrostalo, joten korjaustarpeitakaan ei pitäisi olla. Sijantina Tampere. Taloyhtiöllä ei ole liiketiloja ja tontti on oma. Viime vuoden hoitojäämä negatiivinen, noin -0,5€/neliö/kk.

Jonkinlaista korotuspainetta vastikkeeseen siis on ja se on yleisen kustannustason nousun myötä ymmärrettävää, mutta en itse keksi järkisyytä noin korkeaan korotusehdotukseen. Parviäly, auttakaa :wave:t3:

2 tykkäystä

Kyllähän tuohon voi pyytää hallitukselta perusteluita miksi niin korkeaa nostoa kaavailevat? Alla arvuuttelua, mutta kysy nyt sieltä suoraan itse :slight_smile:

  • Onko hallituksella pelko siitä, että osakkaiden keskuudessa voisi esiintyä maksuhäiriöitä rahoitus / yhtiövastikkeissa ja tällä kerätään yhtiölle puskuria?
  • Suunnitteilla esimerkiksi sähköautonlatausinfraa jne. halutaan kerätä sitä varten puskuria?
  • Onko rakennuttaja mennyt konkurssiin ja olisi pelko, että 10v virhevastuita tai uuden yhtiön takuukorjauksia joutuisi hoitamaan taloyhtiön piikkiin?
12 tykkäystä

Olisiko asuntoja myymättä ja täten maksajista pulaa? Ei tuohon oikein muuta keksi, kun kyse on uudesta rakennustakuun piirissä olevasta talosta. Toki rakennusyhtiökin voi olla vaikeuksissa ja varaudutaan johonkin (mahdollisesti tiedossa olevaan).

Rahoitusvastikepuolen pitäisi tietenkin olla täysin erillinen, mutta en tunne käytäntöjä tilanteessa, jossa taloyhtiön lainataakkaa ei kyetä hoitamaan ja sitä uhkaa maksukyvyttömyys.

Näistä kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä esim. hallituksen puheenjohtajaan.

5 tykkäystä