Inderesin kahvihuone (Osa 7)


Meillä on ns. Armstrong voimalähteellä toimiva kahvimylly.
Toimii hyvin yhteen, pilveen dataa lähettävän hellan kanssa.

11 tykkäystä

Oma up greidaus kahvinjuonnissa tasolta juhlamokka oli alkaa keittää ihan normisti suodatinkeittimellä vastajauhetuista tummapaahtoisista presso-pavuista. Hain annostelun vielä siten, että jauhoin tuolla Wilfa-myllyllä mahdollisimman hienoksi “mocca”-asetuksella. Omaan makuun hyvää kahvia puolella määrää “puruja” verrattuna tavalliseen suodatinjauhettuun. Koepapu eli Lidlin Bellarom Espresso (12 e/kg taitaa olla nyt) täytti makukriteerin. Kahvikulut putosivat puoleen😁. Pienistä puroista…

3 tykkäystä

Tämänaamuisen myllyn räjähtämisen takia turvaudun myös käsikäyttöiseen siksi aikaa, kun saan ostettua uuden. On vaan sen verran pieni laite, että täyteen pannuun joutuu jauhamaan pari kertaa.

4 tykkäystä

Pitää vissiin keitellä lisää kahvia, kun pää ei tunnu toimivan ihan niin skarpisti kuin pitäisi. Ja on vielä maanantai.

31 tykkäystä

Kotiin tuotuna ja valmiiks jauhettuna.

+

=

7 tykkäystä

Voi tätä voittajan fiilistä. Moni tietääkin jo minun ostaneen Espanjasta sijoitusasunnon. Kämppä ostettiin koronamontusta kesällä. Onneksi oli suomalainen lakimies auttamassa ja väänsi kauppakirjaan suomalaisille ihan tutun lisäyksen. Myyjä vastaa piilevistä virheistä 6kk kaupan jälkeen. No kävi niin, että talon oma viemäri oli osittain sortunut ja hulevesien mennessä samaa rööriä kämpän kellari käytännössä tulvi rankkasateilla. No viemäri kuvattiin, virhe ilmoitettiin myyjälle ja eikun käymään oikeutta. Myyjä ( pankki) ei ollut ollenkaan samaa mieltä kanssani. Nyt tuli ilmoitus asianajajalta: pankki joutuu maksamaan hyvitystä 10 000 € korkoineen. Voivat toki vielä valittaa- 20 päivää aikaa, mutta voitolta tämä alkaa maistua.

74 tykkäystä

Saako noin halvalla uudet viemärit :thinking:

5 tykkäystä

Nythän se kurssi nimenomaan lähti nousuun kun Wallet meni asiallisesti kysymään asiasta (kuvan postaus tietysti tuli vähän myöhässä vasta varsinaisten kyselyjen jälkeen). :+1:

Käypä @Wallet_Nahlroos kysymässä myös siltä melkein-kaimaltasi että joko se osti Mandatumia niin saadaan siitäkin varmaan juttu Kauppikseen parin tunnin sisään. :grin:

14 tykkäystä

Varmasti saa kun ei tarvitse maksaa suomalaisen työn hintaa.

6 tykkäystä

Joo, viemäri oli siis katki poikki naapurin puolella noin 2m meidän tontista. Se kaivettiin ylös ja korjattiin meidän puolelta. Ei siinä lähellekkään tuota summaa mennyt.

Suomalainen kylläkin tässä tapauksessa korjasi :joy:. Ei ollut aikaa metsästää edullisempaa ja itse asiassa tämän hinta oli ihan kohdillaan.

15 tykkäystä

Olen tätä itsekin ihmetellyt, varmaankin tämä on vain ollut niin käsittämätön ohilaukaus, että Ruoholahdessakin on vähän lamaannuttu ja jääty vaan seuraamaan kun se tunnelissa häämöttävä valo onkin vastaantuleva juna.

En muista olinko jo tunnustanut tätä aiemmin, mutta jos en niin nyt sitten viimeistään voin altistaa itseni naurunalaiseksi. Silloin kun Inde otti tämän mallisalkkuun niin muistan, että mulla oli hieman salkussa käteistä eikä aikaa nimeksikään tutustua uusiin osakkeisiin ja vetäisin hyvin olemattomilla omilla DD:illä tähän jonkun n. 2-3% omasta salkusta kiinni aika puhtaalla peesillä tyyliin “no ei kai tää nyt ainakaan ihan karsea pommi voi olla kun tää on mallisalkkuunkin päätynyt” (perspektiiviksi niin salkkuni kaikki positiot yhtä lukuunottamatta ovat tälläkin hetkellä luokkaa 10-20% eli tämä oli itselleni epätyypillisen pieni sijoitus).

Myin jo keväällä tuosta Duell-possasta yli puolet kun kehitys näytti tosi huonolta ja jätin vain hyvin pienen määrän salkkuun (selvästi alle 1%), mutta sitten pistin lopulta senkin laitaan kun tuo edellinen negari pamahti, koska viimeistään silloin oli selvää, että tästä ei mitään käteen jää (senkin jälkeen taitaa olla kurssi tullut jo vielä ~30-40% alas).

Kuten tuossa muutama kymmenen viestiä aiemmin totesin niin yksi omia selviä heikkouksiani sijoittajana on juuri tällaisista pommeista irrottautuminen ja siksi tuntuukin hassulta, että vaikka tästä tulikin jonkun verran turskaa niin silti onnistuin irtoamaan tästä merkittävästi mallisalkkua pienemmillä tappioilla.

53 tykkäystä

Sinne meni puolison joululahja :confounded: Seuraavina päivinä voitte lehdistä lukea, kun mukia myydään sikamaisella hinnalla eteenpäin.

Edit. Kyseessä siis muumimuki

7 tykkäystä

Oon aina pitänyt siitä perinteisemmästä metodista :face_with_peeking_eye:

4 tykkäystä

Eikös tuo ollut jo aika pieni rivi mallisalkun kannalta tuossa vaiheessa.

Se että vanhat omistajat ovat pettyneet ei tarkoita sitä, että tuleva anti ei voisi tarjota hyvää sijoitustilaisuutta.

Onko muilla www.inderes.fi sivu alhaalla vai onko vika omassa päässä? Muut sivut toimivat hyvin ja myös itse foorumi, mutta ei inderesin sivu.

13 tykkäystä

Koodari painanut väärää nappia jossain… eiköhän siellä olla jo ehjäämässä hiki hatussa.

Alhaalla on. @Yu_Gong @Yu_Gong1

200w
:sweat_smile:

3 tykkäystä

beta.inderes.fi auttaa pahimmassa hädässä

2 tykkäystä

Duell rikkoi ensin Inderesin analyysin ja sen jälkeen vielä sivut.

9 tykkäystä

Joo alhaalla on valitettavasti: Inderes.fi-sisällön kehitysideat - #2879 käyttäjältä Miikka_Laitila

Kuten @timontti mainitsi, niin beta.inderes.fi onneksi toimii.
Pahoittelut aiheutuneesta vaivasta!

5 tykkäystä