Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Mikä on vielä oudompaa kuin osarilotto? No posarilotto tietenkin.

2 tykkäystä

Tätähän oli pakko testata Midjourneyllä. Se ei oikein tajua noita yksinkertaistuksia, mitä Dalle osaa, mutta ihan kiinnostava lopputulos.

16 tykkäystä

NFT-kokoelma tulille.

2 tykkäystä

Luulen, että osuin nyt jonnekin internetin ytimessä lymyävään pimeään totuuteen osakemarkkinoista tällä promptauksellani. Jos minusta ei kuulu tämän jälkeen, tiedätte, että ne ovat käyneet hakemassa minut.

Prompt: a toothfairy with the head of a chomp is distributing free money to a herd of investors. Candles, bulls, bears. Stockmarketpunk. Hyperrealism --s 750

Miten se osasi laittaa nuo kalat tuonne pyytämättä?

20 tykkäystä


:smiley:

On kyllä suurimmaksi osaksi ihan uskomattoman hienoja nää Midjourneyn generoimat kuvat, harmi kun ite käyttäny tokenit loppuun typerästi aikoja sitten

13 tykkäystä

Subotain vastaus on todella hyvä ja kyllähän tuo brosciense on ollut vähän innoittaja tälle veliosakkeelle. Monet kovat salitreenaajatkin, jotka kisaavat, niin tekevät juttuja, jotka toimivat, mutta eivät osaa sanoa miksi ja siinäkin on ehkä hieman mukana tätä brosciencea, eli velitieteily ei suoranaisesti ole aina negatiivista, vaikka usein aika huvittavaa.

Mielestäni voidaan ottaa käyttöön termit velisijoittaminen (broinvesting ) ja velitaloustiede (broeconomics ).


Veliosake

Miltä näyttää osakesalkku, joka on täynnä veliosakkeita?

image

Veliosake on sellainen, jota omistavat velikullat, jotka ovat oivaltaneet ettei turhaan kannata nähdä vaivaa asioiden penkomiseen ja lukemiseen - he todella osaavat nähdä metsän puilta. Heti 59-sivuisen laajan raportin tullen veljet eivät käytä turhaan paria tuntia raportin lukemiseen, vaan bongaavat suosituksen ja tavoitehinnan. Tämän tärkeän kokonaisuuden bongattua he lähetävät haastamaan analyytikkoa asiasta.

Veljet tekevät osakkeen. Valitettavasti veljillä on heistä riippumattomista syistä paljon huonoa tuuria ja he edustavat jokaisessa asiassa parasta asiantuntijuutta… myös muissakin kuin sijoitusasioissa. He eivät turhaan esittele koko sijoitushistoriansa tuottoja, vaan veli osaa elää hetkessä ja sopivan vuoden alun turvin esittelevätkin YTD:tä. Veljet antavat lukuisia ennustuksia ja kun joku sadoista osuu oikeaan, niin he voivat todeta “mitä mä sanoin” ja lainaavat vanhaa viestiään, jossa kyseinen ennustus on… toki ilman perusteita… turhat perustelut vievät vain veljien aikaa.

Jotkut joutuvat uhrautumaan muiden nähden ja he ovat veliä. Veljet ovat marttyyreitä ja kärsivät tappiot muidenkin puolesta.

Veli osakkeen tyypillinen edistyminen:

Hyvä veliosake voisi olla kanadalainen vesiautofirma eli auto joka kulkee vedellä, jolla on markkina-arvo useita miljardeja ja jolla toistaiseksi ei ole liikevaihtoa, mutta paljon tappioita, joka tarkoittanee sitä, että on paljon potentiaalia ylöspäin. Yhtiön parhaiten edistynyt tuote on hienot havainnekuvat, jotka lupaavat satumaisia tuottoja.

Veliosakkeissa ei tärkeintä ole ne tappiot, vaan hyvä henki…

image

:heart:

73 tykkäystä

Kun julkaiset tällaisesta teksti- ja kuva-aineistosta tehdyn kirjan sijoittamisesta, voit sivuuttaa veliosakkeilla tekemäsi tappiot, koska ne ovat taskurahoja verrattuna myyntituottoihin.

On hienoa saada nähdä jotain näin hienoa olevan syntymässä. Jos sijoittaja-alokas olisi julkinen osakeyhtiö, sijoittaisin nyt härkävivulla.

16 tykkäystä

Olo on kyllä kuin “Wulffensteinissa”
Screenshot 2023-10-16 at 21.56.08

Tämä negari harmittaa kyllä itseäni tavanomaista enemmän sillä eihän tämä mikään varsinainen yllätys ollut, että markkina on ollut vaikea. Yritin viimeksi viime viikolla itsekin vähän kevennelleä positiotani, mutta eihän sitä tietenkään malttanut nuukana ostolaitaan myydä ja niin jäi koko possa syliin kun ei kukaan myynteihini tarttunut.

36 tykkäystä

Veliosakkeiden omistajien kirjanpito tuotoista toimii varmaan kans samalla logiikalla kuin Kelalla? Vain luovutusvoitot lasketaan eikä luovutustappiot vähennä tämän määrää.

13 tykkäystä

Tämä kaikille niille joiden salkkuja moukaroidaan nyt negareilla :sweat_smile::heart:
638244ff6139c_thumb

54 tykkäystä

Hyvää huomenta. Joko on pohjat lähellä

image

10 tykkäystä

Kyllä noille uskaltaa antaa 10 vuoden takuun kun ovat olleet 70-luvulta käytössä ja edelleen ehjiä.

11 tykkäystä

Saanalla on huikea menestystarina ja vaikuttaa siltä, että hänellä on hyvä itsetunto. Nostan pari asiaa, mitkä jäivät mieleeni.

Osakeantia seuraavana vuonna Koti Puhtaaksi palkittiin Suomen parhaana työpaikkana. Tyni uskoo, että heidän päätöksensä avata osakeanti työntekijöille vaikutti sijoitukseen kilpailussa.

On kuitenkin muutakin. Tyni sanoo, että hän on tietoisesti pyrkinyt luomaan yritykseen tietynlaista kulttuuria. Sen ytimessä on tasa-arvo.

ja

Kun puhutaan vaurastumisesta, ikuisuuskysymys on, onko se mahdollista kaikille.

Jos vain tekee kovasti töitä, voiko kenestä tahansa tulla miljonääri? Tynin kaltaisia tuhkimotarinoita käytetään usein ”todisteina” siitä, että kyllä voi.

Tyni itse ei ajattele niin. Hän nostaa esimerkiksi kehitysvammaisen veljensä.

– Pystyykö hän mihin tahansa? Ei. Ikinä. Entä joku, jolla on vaikkapa joku diagnoosi. Valitsiko hän itse? Ei. Oliko se asenteesta kiinni? No ei.

30 tykkäystä

Sähkösoppareiden hengessä, koska lanseerataan pörssikurssi ja kiinteä kurssi. Jos markkina heiluu rajusti, saa kiinteällä osakekurssilla varman pohjatuoton, mutta jää paitsi kurssinousuista. Pörssikurssilla taas kantaa riskin, että kurssi tippuu -30 %, mutta voi toki myös nousta +40 %.

:wink:

12 tykkäystä

Avasin uutisen koska turkkilainen paikka nimeltä Batman tuntui
niin hassulta. Sitten hymy hyytyi.

Alkaa olemaan tämän vuosikymmenen menestystarinan palikat kohdillaan. Maailmansota
in the making. Samaan aikaan turkkilaiset arkeologit: 'Hold my beer. Ajattelimme kaivaa auki
helvetinlaaksosta löytämämme hautausmaan. Löysimme tämän koska paikalliset varoittivat meitä tästä paikasta.

Olemme löytäneet 150 hautaa, osittain uurnia, osittain normihautoja,hautakammioita sekä sinettejä.

Ei kai siinä sit mitään. Mennään päätyyn asti kun kerran ollaan menossa.

3,000-year-old necropolis found in Batman (hurriyetdailynews.com)

5 tykkäystä

Tai Vaasan sähkön hengessä:
Pörssikurssi, mutta kurssin painuessa negatiiviseksi asiakas maksaa vaan välityspalkkion.

8 tykkäystä

Tai Oomin hengessä: palvelutarjoaja irtisanoo sun kiinteän suojauksen kun kurssit painuu punaiselle.

22 tykkäystä

Tämä kaiketi kuvaa Suomen tämänhetkistä rakennusmarkkinaa

25 tykkäystä

Huomenta.

Vieläkö joku odottaa urheilu-uutiset, tulosruudun tms suoraa lähetystä, kuullakseen miten joku aitajuoksentelija juoksenteli tai pituushyppelehtijä hyppeli kaltaistensa seurassa?
Mielestäni resurssien tuhlausta tuottaa moista ainakaan Ylellä
verovaroin.

Penkkiurheilijat ovat kuitenkin saaneet ongittua haluamansa tulokset jo netistä tai muualta.
Eikä aiheen kiireellisyystaso muutenkaan ole sillä tasolla ertä vaatisi uutislähetyksen.

Aamukahvihuone hetkessä tehty havainto, kun TV lähetti urheilu-uutisia salonkiini, ja aloin miettimään että miksi ja kenelle näitä enään nykyaikana tuotetaan.

Lisää kahvia.

11 tykkäystä

EIkös tuo sama logiikka päde sitten normaaliin uutislähetykseen myös. Kaikki uutiset saa aina myös jostain muualta ongittua.

Se lisäarvo on valmiiksi koostettu paketti, jossa saat pääuutiset kompaktisti ilman suurta vaivaa tiedon etsimisestä. Samalla saatat kaupanpäälle altistua vaikka jonkin uuden oppimiselle (esim uutinen lajista josta et ole kuullutkaan).

27 tykkäystä