Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Todella härskiä tämä yritysjohtajien verovälttely!!!11

sarkasmi

2 tykkäystä

Päivän hatunnostot kahdelle fiksulle:

Säntillistä toimintaa. Itsehän roikun kiinni keskihinnalla 30$ kun ei nuo stopparit oikein napostelleet aikanaan. Edittinä, että vilaisin omaa DCF-laskelmaa, piti silmiä hieroa, että kuinka negatiiviset luvut olen lyönyt siellä pöytään, mutta tietenkin, jos sijoitusteesinä on jatkuva liiketoiminnan arvon lasku niin silloin vain pohja on rajana.

Erittäin hyvin tehty, ja itsekin olen menestynyt vain jos olen löytänyt ITSE osakkeelle järkevän ostohinnan. Oma ostohinta Olville sanoo -18% tämän hetken hinnasta. Näen kuitenkin, että velattomuus oikeuttaa jonkinlaisen preemion maksamisen. Omistan ja keskihintani (niin-ikään) ~30€.

4 tykkäystä

Mitäs ajatuksia?

6 tykkäystä

Siellä eletään edelleen vuotta 2006.

1 tykkäys

Karsastamassasi politiikkaketjussahan siitä hyvinoinnista ja sen tulevaisuudesta on kirjoiteltu muutaman pyhän kirjan verran. :slight_smile: Taloustietäjät tietävät, että politiikka ja poliittiset päätökset ohjailevat sitä, mitä Euroopassa ja Suomessa tapahtuu.

Itse 90-luvun laman (aikuisena) eläneenä voin sanoa, että silloiset päätökset olivat pakon sanelemia. Sitä en koskaan ole ymmärtänyt, miten hyvinvointivaltiomme on jatkanut hyvinvoinnin jakamista 90-luvun opetusten jälkeen vaikka meillä ei siihen ole varaa.

Oletko muuten huomannut, että yksi Bloombergin etusivun valikoista on nimeltään “Politics”?

1 tykkäys

Kuten selkeästi näkee, en ole mukana b2b markkinoinnissa koska muuten motto kuuluisi “Tuokaa osingot pörssiin” “tunkekaa innovaatiot pörssiinne” sijaan.

Tuo lakana missä lukee “kasvun puolesta” muuttuisi myös muotoon “kasvua vastaan, suosi osinkoja”.

Pitää yrittää hivuttautua tuonne b2b puolelle tuomaan tuoreita ajatuksia Inderesin yrityspuolen viestintään…

24 tykkäystä

ESG ei enää DEI sekoilun jälkeen tuo uusia rahavirtoja kalliisin etf rahastoihin, niin uusi lypsylehmä keksitty. Ei mitään uutta maailman alla.

Halvin globaali etf rahasto jenkeissä maksaa tyyliin 0.05% ja esg rahasto 0.2%. Kyllä tästä luontoa syleilevästä voi pyytää 0.25% ainakin hetken eläkeyhtiöiltä ennen kuin kilpailu kiristää läskit pois.

5 tykkäystä

Tällä hetkellä kotona netti kyllä lataa mutta ei juuri lähetä uudelleenkäynnistelyistä huolimatta (Elisa :rage: ) joten Vartti saattaa myöhästyä enemmän tai vähemmän paljon. :imp:

Lisäys: heti kun “potkin auton renkaita” niin lähtikin pelittämään. :smiley:

24 tykkäystä

Tein nyt perus-Vartinkin tällä uudelle “diashow” formaatilla, kun Erikoisjakso sai niin valtavasti hyvää palautetta.

Voisin seuraavaksi udella, toimiiko kuvaajat hyvin katsojalle? Käytän nyt vaaleampaa pohjaa aiemman tumman sinisen sijaan ja blummankin käppyrät yritän värjätä valkoisiksi selkeyden vuoksi. Yritän huomioida, että monet katsovat näitä puhelimiltakin jolloin pitää olla selkeä visuaalisesti myös pienellä näytöllä.

20 tykkäystä

Kuuluisa sijoituslauselma kuuluu ‘sentimentti syö fundamentit aamupalaksi’ tjsp.

Olen miettinyt silloin tällöin kuinka tärkeä yritykseen pesiytynyt yrityskulttuuri on firman menestykselle.

‘Pesiytynyt’ lienee väärä sana mutta on vaikea määritellä mistä osasista yrityskulttuuri koostuu. Ehkäpä palstalta löytyy asiaan vihkiytyneitä.

Mutta asiaan: Kuulin aamulla töissä iskulauseen joka sopii tähän aiheeseen ja kiteyttää asian aika timangisti. Tämä siis on peräisin yritysjohdolta. (sanonnan on interwebin mukaan alun perin kehittänyt Peter Drucker)

‘Kulttuuri syö strategian aamupalaksi’

Hyvää huomenta :slight_smile:

8 tykkäystä

Nyt on @Sijoittaja-alokas vaikean päätöksen edessä. Jos haluaa maksimoida Lidl:n uuden edun (eli käyttää sen päivittäin) niin pitää alkaa moninkertaistamaan päivittäiskauppalaskut. :sweat_smile:

Lidl:n uusi kamppis antaa 5€ alennusta 40€ ostoista, mobiilisovelluksella käytettävissä vaikka päivittäin 30.11. alkaen jouluun asti

Vaikuttaisi siltä, että Lidl haluaa isomman osan joulumarkkinasta itselleen S:ltä ja K:lta. Onhan tuo ihan tuntuva alennus jos jaksaa optimoida (optimiostoksella 12,5%) .

9 tykkäystä

Mulla on pakastinkin täynnä ettei pyyge ostamaan varastoonkaan. :grimacing:

Toisaalta ehkä täytän sitten vanhempien ja sisarrustenkin “pakkaset”. :smiley:

7 tykkäystä

Paljonko terve luonto tuottaa vapaata kassavirtaa?

Jos vastaus on nolla, niin oikea taho hoitamaan luontoasioita on sijoittajatoiminnan sijaan tehokas lainsäädäntö.

14 tykkäystä

Tein tällaisen yhteisökyselyn Inderesin hallitukseen ja sen palkkioihin liittyen. Nimitystoimikunta kiittää ja kumartaa kaikkia, jotka suovat kallisarvoista aikaansa tälle kyselylle:

11 tykkäystä

Käytän katseluun älypuhelinta melko tavanomaisella 6,4" näytöllä. Pääsääntöisesti toimii hyvin. Pienimmät printit jää tämän kokoisella näytöllä huonosti luettaviksi, tästä vartista lähinnä “EKP:n euroalueen talousennusteet” -dian taulukot. Ei mikään valtava ongelma, koska kun avaat käppyröitä puheella riittää yleensä pelkän grafiikan näkeminen havainnollistamaan asian. Tarkempaa syynäystä varten voi toiston pysäyttää ja zoomata ne pienet präntit. Mutta jos tuohon pitäisi tässä nyt jotain lausua niin ehkä tuossa ko. diassa voisi olla jokunen prosentti varaa taulukkojen kokoa kasvattaa asettelun kärsimättä :slight_smile:

Tumma vai vaalea teema, taitaa olla ennen kaikkea kysymys mieltymyksistä.

2 tykkäystä

Kavereitten kanssa jaetaan viikonpäivät jolloin kukin ostaa muidenkin tilaamat tavarat ja wesharella jaetaan kustannukset.

Nyt täällä kaukana kotoa täkäläinen valtio myönsi virallisen oleskeluluvan siihen asti kunnes paluulentoni lähtee suunnitellusti helmikuun alussa.
Olisi ollut melko hankalaa keksiä syitä, että miksi hakisin Suomalaisena turvapaikkaa.
Kotona saan olla montaakin erillaista poliittista mielipidettä, housuissa saa olla vaikka molemmat värkit ja eivätkä poliisitkaan kummemmin pamputtele.
Tässähän taidan olla mallikansalainen koko maailmalle. Matkustelemaan ja omilla rahoilla kotiin.

Olit oikeassa.

Siinä vaiheessa kun alat unohtaa asioita joita sinun ei pitäisi unohtaa, olisin huolissani. Sovit vaikka lastesi kanssa tapaamisen ja sitten et saavu paikalle.
Tuon kaltaisista jutuista se lähti liikkeelle lähiomaisellani.
Tsemppiä tulevaan ja muista rentoutua hyvin! Luonto piristää erinomaisesti jos siihen on mahdollisuus.

11 tykkäystä

Taksikuski ja hälytysajossa ollut poliisi suojatierikkomusten äärellä. Tässä lopputulokset. Molemmista tapauksista on jutuissa videot.

=> Kukaan ei loukkaantunut. 26 päiväsakkoa ja kortti hyllylle.

=> Poliisin suojatiellä yliajamalle lukuisia murtumia ja aivotärähdys. Oulun käräjäoikeus hylkäsi kaikki konstaapelin syytteet.

Ei tämä ihan oikeustajuun mene. Poliisin suorittama yliajo ei tainnut olla ihan puhdas giljotiini, sillä viereisen kaistan auto taisi hieman liikkua. Mutta vastuu ei koskaan voi olla jalankulkijalla. Ei kai poliisikaan voi teloittaa seuraamuksetta ihmisiä suojatielle – edes hälytysajossa – ja edes Oulussa? Vai voiko tosiaan? :slight_smile:

4 tykkäystä