Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Hienoa, tämähän oikeastaan varmisti ohjeistukseen yltämisen :santa:

13 tykkäystä

Näin oman yrityksen kautta ajatellen, liikevaihto toki se helpoin ja reaaliaikaisin. Sitä mukaan kun asiakkaita laskuttaa voi mennä katsomaan liikevaihdon vaikka jokaisen laskun jälkeen. Teoriassa voisi siis näkyä vaikka firman sivulla reaaliaikaisesti. Ne muut rivit sitten alkaa vastata todellisuutta sitä mukaa kun kirjanpitäjä ehtii pohtia mihinkä firmaan tulevat laskut kuuluu ja kysellä, kenellekäs sitä on iPhone ostettu ja miksi - laitetaanko ostoihin vai tuliko omaan käyttöön. Esim omassa firmassa näyttää tulos tällä hetkellä aika nollaa, koska kirjanpitäjä ei ole ehtinyt tilisiirtoa Nordnetiin merkitä ostojen sijaan oikeaan paikkaan

1 tykkäys

Tässä on SEB:in kommentit asiaan liittyen. :slight_smile:

12 tykkäystä

Kokemukset kk-raportoinnista ovat olleet positiivisia tähän mennessä. Parantaa läpinäkyvyyttä niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Kuukausitaso on joka tapauksessa sisäisessä raportoinnissa käytössä, joten äkkiäkös siitä pyöräyttää yhden kevyen tiedotteen vieläpä Inderesin omalla tiedotejakelujärjestelmällä :star_struck:

64 tykkäystä

Tää on kyllä kova! :sunglasses:

64 tykkäystä

Oikealla alakulmassa näköjään myös @Verneri_Pulkkinen osinkotulo-kyltteineen🙂

Hups, hiukan väärään ketjuun tuli kommenttini, luulin olevani kahvihuoneessa. @Sijoittaja-alokas voi toki siirtää asianmukaiseen paikkaan ennen kuin joku ehtii liputtamaan🙂

27 tykkäystä

RIP :goat:. AGM-palvelujen inspiraatio. Mulla oli suunnitelmissa mennä ens vuonna Omahaan :frowning:

58 tykkäystä

Spämmätään nyt taas ketjua uusimmalla omistajaluettelolla, Jens Kyllönen näköjään siirtänyt osakkeensa firmansa(Kj Capital) nimiin: Inderes Oyj

Tärkein meinasi unohtua, @Verneri_Pulkkinen on lisännyt 215 kpl osinkojen perässä :slight_smile:

34 tykkäystä

Tilausanalyysin viimeisetkin padot alkaa murtua ja toimialan uskottavuus kasvaa - iso investointipankki hyppää mukaan avoimen analyysin vallankumoukseen

49 tykkäystä

Miten näet tämän asian @Mikael_Rautanen , onko tämä uhka vai mahdollisuus? (Omasta mielestäni sekä-että) Carnegie on huomattavasti tunnetumpi pohjoismaisilla markkinoilla kuin Inderes (pl. suomi ) eikä Inderes ole kerennyt saamaan " First mover " etua.

Onko vaikeampaa koittaa myydä Inderesin seurantaa, jos yhtiölle tutumpi investointipankki tekee samaa?

Onko vielä kantautunut korviin - minkälaisessa hintahaarukassa Carnegien seurannat liikkuvat?

35 tykkäystä

Olin taas käymässä Ruoholahdessa eli Inderesin pilvenpiirtäjässä. Tuli todella paljon nähtyä ihmisiä, joten ei voi tai jaksa kaikkia oikein mainita nimeltä, mutta oli oikein kiva jutella monien kanssa ja valitettavasti en ehtinyt höpöttämään kenenkään kanssa tarpeeksi. Eli kaikkien kanssa jäi jotenkin jutut kesken, mutta aikaa oli rajoitetusti ja ihmisiä oli niin paljon niin ei sille oikein voinut mitään. :slight_smile:

Toimistokoira Torsti oli paikan päällä ja hänen yhtä ystävällinen ystävänsä, josta ei valitettavasti ole kuvaa. Oli kyllä todella hauska meno heillä ja molempia oli mukava rapsutella - nämä kaverit tuovat todella paljon hyvinvointia toimistolle. :slight_smile: Tässä on vanha kuva Torstista Inderesin sivuilta:
Torsti | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Enpä voisi olla tuolla toimistolla töissä, koska kaikkien kanssa olisi kiva jutella ja toimistokoirienkin kanssa pitäisi hengata. Tosin kävisi sääliksi kävisi toimiston väkeä, jos olisin siellä joka päivä häiritsemässä ihmisten työ- ja mielenrauhaa. :slight_smile: Ennen etätyöaikaa varsinaisessa päätyössäni, niin jotkut pitivät mua toimistomaskottina tai -lemmikkinä. :cowboy_hat_face:

Oli kyllä kaikin puolin kiva olla toimistolla ja tuli nähtyä väkeä laidasta laitaan, mutta pakko edelleen todeta, että harmittaa, kun ei valitettavasti ehtinyt kunnolla keskustelemaan kaikien kanssa. Se oli tosi kiva nähdä livenä ihmisiä, joita en ollut ennen nähnyt - jokainen kohtaaminen oli tosi mukava… ainakin itselleni. :smiley:

Sippolan kanssa annettiin Inderesille mahtavia eväitä tulevaisuuteen, joten lähivuosina Blumman terminaalit eivät ole mitään eikä muiden tahojen analyysit tai muut palvelut, koska Inderes dominoi maailmaa niin vanhoilla sekä uusilla alueilla. Tänä vuonna 2023 kova juttu oli ”Magnificent Seven” (Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft, Tesla, Meta ja Nvidia) ja ehkä vuonna 2025 “Kauhukaksikko” eli Hyzon ja Inderes.

Tämä oli upea ja liikuttava lahja (kuva alla). Hyvä etten avannut toimistolla, koska olisi tullut “roska silmään”… :slight_smile:

Erityiskiitos porukalle, jotka kohtasin ja kiitos toki kaikille muillekin Inderesin työntekijöille! :blue_heart:

P.S. @Frans-Mikael_Rostedt:in ja Sippolan kanssa jäätiin vikaksi höpöttelemään, mut jutut jäi heidänkin kanssa kesken… :slight_smile:

85 tykkäystä

Kiitos kysymyksestä!

Mielestäni tämä on upea uutinen. Jotta voi käsittää miksi ajattelen juuri näin, pitää ymmärtää taustaa mistä tulemme. 12 vuotta sitten kun aloitimme tilausanalyysiliiketoiminnan, lähdimme rakentamaan mallia, joka ei ollut yleisesti hyväksytty ja tunnettu markkinalla. Vastarinta oli suurta, osa huusi viranomaisia lopettamaan toimintamme. Asiakkaat olivat osa uteliaita, osa skeptisiä. Taistelimme olemassaolostamme todistaaksemme, että laadukasta sijoittajia palvelevaa analyysiä voi tehdä myös näin. Kun pankit alkoivat viimein tulla mukaan markkinalle n 2016 alkaen, niistä jokainen oli tärkeä leima koko toimintamallin uskottavuudelle. Evli, ABG, Nordea, Danske, SEB, OP ja nyt Carnegie… Jokainen näistä on ollut tärkeä leima validoimaan toimintamallimme uskottavuutta yritysten ja sijoittajien silmissä sekä luonut uutta markkinaa. Jos pankit eivät olisi ikinä tulleet mukaan, Inderes olisi tänä päivänä todennäköisesti pienempi joidenkin mielestä epärelevantti toimija, joka yrittäisi edelleen todistaa toimintamallia, jota toimialalla ei nähdä yleisesti hyväksyttynä. Johtavan investointipankin leima on viimeinen merkkipaalu ja tärkeä etenkin Ruotsin markkinalle, missä tilausanalyysi on kärsinyt maineongelmista. Yleisesti ottaen pankit eivät ole hintavetoisia kilpailijoita, vaan myyvät enemmän laatua ja rajapintaa instituutiosijoittajiin.

Toinen näkökulma on kilpailun merkitys meille ja alalle. Kun Inderes sai ensimmäistä kertaa kilpailua vuonna 2016, muistan elävästi miten paljon se laittoi vipinää liiketoiminnan kehittämiseen: yhteisönrakennukseen, myyntiin, web-alustan kehitykseen, analyysiin jne. Jos mikä tahansa yritys saavuttaa monopoliaseman, seireenit kutsuvat omistajat lilluttelemaan lihavien marginaalien mahdollistamiin ihaniin osinkovirtoihin. Kehitys taantuu, fokus siirtyy asemapuolustukseen ja tunnuslukutuijottavaan marginaalioptimointiin itse toiminnan ydinajatuksen jäädessä powerpoint-kelmun pintaheijasteeksi. ”Hankkikaa itsenne kuseen, olette liian mukavuusalueella”, kuului tuolloin hallituksessamme aloittaneen Kai Seikun kuuluisat sanat hänen ensimmäisessä kokouksessa. Ilman kilpailua Inderes ei olisi sitä, mitä tänä päivänä olemme.

Meidän unelma ei ikinä ollut rakentaa analyysimarkkinan monopolia ja tehdä sillä isot fyrkat. Haluamme demokratisoida sijoittajatiedon, tuoda analyysin kaikkien yhtiöiden ja kaikkien sijoittajien ulottuville. Tässä puhutaan systeemisestä, toimialan mannerlaattoja liikuttavasta muutoksesta, jossa Inderes on tärkeä muutosvoima, mutta Inderes ei siihen yksin pysty. Koko toimialan on uudistuttava. Siksi olen viime päivät ollut niin innoissani tästä uutisesta :star_struck:

96 tykkäystä

Tässä marraskuun liikevaihtoluvut, pientä kasvua (11%) edelleen: Inderes Oyj

Inderesin liikevaihto kasvoi marraskuussa 2023 11 prosenttia ja oli 1,7 (1,5) miljoonaa euroa. Financial Hearings- ja Streamfabriken -yrityskaupat konsolidoitiin lukuihin osittain marraskuussa 2022, joten yritysostojen vaikutus kasvuun päättyi raportointikuukauden alkupuoliskolla. Jatkuva liikevaihto kasvoi edelleen. Tapahtumaliiketoiminnassa marraskuussa toteutetaan tyypillisesti runsaasti pörssiyhtiöiden pääomamarkkinapäivien tuotantoja, mikä vaikuttaa projektimyyntiin. Marraskuussa 2023 tuotannot painottuivat edellisvuotta enemmän pieniin tuotantoihin.

26 tykkäystä

GPT tekee (huonoista ohjeistani johtuen) aika kiireisen oloisia graafeja ja nuo riviosoittimetkin meinaa näyttää miinuksilta, mutta tuosta näkee hyvin miten kumulatiivinen liikevaihdon kertymä on muuttunut 2022 vs. 2023.

Miljoonan kun raapaisee joulukuulle myyntiä, niin liikevaihto-ohjeistus (17 M€) on kasassa.

20 tykkäystä

Voipi olla väärä ketju aiheelle, mutta ratsastetaan nyt näiden tuoreiden liikevaihtotietojen tykönä. Eli mistä lähtien nää SEBin Inderes-lyhytanalyysit on olleet maksumuurin takana? Eikös nämä aiemmin olleet kuitenkin ihan avointa kamaa vai pätkiikö muisti nyt pahemman kerran?

12 tykkäystä

Eikös se tuosta ihan normaalisti aukea:

https://www.inderes.fi/files/bb3b5d8c-1350-4db8-be43-b88d7b35636c

Tai SEBin sivuilta:

https://research.sebgroup.com/corporate/reports/124389

7 tykkäystä

SEBin linkki toimii, mutta tuo ensimmäinen linkki vaan ilmoittaa että vaatii premium-tunnarit…

9 tykkäystä

Pitäisi olla avoimena! tarkistetaan @Miikka_Laitila

14 tykkäystä

Tää on nyt korjattu, kiitos kun ilmoitit!

16 tykkäystä

Kun tässä tänään annettin painetta päivityksistä, niin julkaistaan ne nyt ennen Zoneen lähtöä.

Laskekaa itse kasvuprosentit.

Kanava Q4 2022 Q3 2023 Q4 2023
Foorumi FI 21909 21086 21218
Foorumi SE 115 162 181
Foorumi DK 39 88 95
YouTube 21300 23600 24200
YouTube Nordics 271 625 690
Facebook 23792 25000 25000
FB:n Osakesijoittaminen-ryhmä 57000 60600 60965
Instagram 10000 10600 10800
TikTok 4312 5843 6571
LinkedIn 4442 5546 5683
HCA LinkedIn 7557 8335 8444
42 tykkäystä