Inderesin kahvihuone (Osa 8)

“Olen täällä vain katselemassa” omat päätökset tekee jokainen täysi-ikäinen :wink:

Lisäys: Eipä oikein löytynyt mitään mielenkiintoista hesulista tähän mennessä tänää.

VOLCAR saattaa nousta tänää 27+ kruunuun

2 tykkäystä

Joo siinä on pienen pieni kuva. Ja merkit täyteen ja niin edelleen.

6 tykkäystä

Tarviiko sen Nokian tulosveikkauksen olla oma ketju? Entä jos se olisikin webapp, johon voi syöttää veikkauksensa ja nimimerkin? Vastauksen jälkeen se voisi vaikka piirtää jonkin histogrammin vastauksien hajonnasta jne? @Verneri_Pulkkinen taisi olla tänään devauspalaveri, joten tässä lisää kättä pitempää.

1 tykkäys

Olen miettinyt, miksi äänestyspalikkaan ei voi tehdä kyselyä mihin vastataan numerolla.


Toinen mitä olen miettinyt, että mitä ovat nämä wiki-viestit. Joka tapauksessa Wikipedian tapainen mahdollisuus olisi tapa nostaa foorumin laadukkaimpia viestejä esiin.

Efectestä tuli mukava annualisoitu tuotto, vaikka euromääräisesti voitot ei päätä huimaa. Piti myydessä ihan tarkistaa, että vaadittu 30 päivää on holdattu karenssin jälkeen, mutta olihan se sentään täynnä. Yleensä ei ole tämmöisiä tarvinnut miettiä, kun osakkeet löhöilee helposti salkussa vuosikausia.

Mukava muistutus siitä, että pörssi voi tarjoilla myös pikavoittoja - vaikka hyvän yhtiön poistuminen listoilta aiheuttaa aina ristiriitaisia tunteita.

Kiitokset vaan @Antti_Luiro ja @Frans-Mikael_Rostedt jotka minut puhui tähän caseen mukaan :+1: Tarjoan :beers: kun aikataulut sallii :wink:

(Edit: tämä oli kyllä tarkoitettu ostin/myin -ketjuun, mutta karkasi näköjään tänne - saa siirtää jos haluaa)

66 tykkäystä

Tässä olisi foorumin somevaikuttajille valmis aihe. Kuka ottaa koppia? Myös wannabe vaikuttajat kelpaa. Minua ei twitterissä seuraa kuin muutama erikoisella nimimerkillä varustettu aasialaisnainen, niin jätän mielelläni twiittailun muille.

23 tykkäystä

Kasvatuksellinen Zeitgeist on nykyään todella kummallinen. Jos edes pintapuolisesti pohditaan sitä, että mikä on alaikäinen lapsi, niin kyseessähän on alikehittynyt ihminen, joka on täysin riittämätön älyllisesti ja etenkin moraalisesti, eikä kykene pitämään huolta muista tai edes itsestänsä. Vaaditaan aktiivista kasvatusta, että hänestä jonain päivänä kasvaa täysivaltainen aikuinen ihminen, mutta tämän sanominen ääneen kuulostaa radikaalin puheelta, koska olemme alkaneet kohdella lapsia tasavertaisina olentoina meidän kanssamme.

Moderni pehmeysajattelu on johtanut siihen, että nykyään halutaan pitää yllä kulisseja antamalla tuollaisia täysin virheellisiä ‘tähtiarvosanoja’ ja riistetään lapselta mahdollisuus oppia kohtaamaan oma rajallisuutensa ja riittämättömyytensä. Kaikki eivät ole huippuoppilaita. Osa on paskoja ja siinä ei ole mitään väärää. Eräs ihmiskunnan vanhimpia juonirakenteita on monomyytti, missä sankari kohtaa suuria vastoinkäymisiä, mutta omalla toiminnalla ja moraalisella käytöksellään hän lopulta selättää nämä vastoinkäymiset. Tätä vastoinkäymisten ylittämistä ei valitettavasti enää opeteta missään, joten nykyään lukioikäiset kokevat mielenterveysongelmia ja ahdistusta vaikka heidän elämänsä on materiaalisesti ja vaatimuksellisesti helpompaa kuin millään vastaavalla ikäryhmällä koko ihmiskunnan historiassa.

Koska yhteiskunta nykyään opettaa lapsille laajamittaisesti vääriä asioita, korostuu vanhempien kasvatuksellinen vastuu entisestään. Esimerkiksi lapsille suunnatuissa elokuvissa, sarjoissa ja kirjoissa on nykyään hyvin yleinen tämä täysin korruptoiva ajatus, että olet jo tarpeeksi hyvä sellaisena kuin olet ja että sinun pitää vain löytää sisälläsi oleva voima. Melkein kaikki lapsille suunnattu materiaali sanotaan nyt vaikka Harry Potterista alkaen takoo tätä myrkyllistä ajatusta lapsien päähän ja he oppivat haaveilemaan, että joku mörökölli lentää luudalla kertomaan miten he ovat rikkaita ja kuuluisia ilman että pitää itse tehdä asialle mitään. Yritän taistella tätä mädätystä vastaan lähipiirissäni esimerkiksi näyttämällä lapsille alkuperäisen Die Hardin, jotta oppivat että välillä miehen pitää ryömiä epämukavasti ilmastointikanavassa ampumassa terroristeja sen sijaan, että hän lentäisi ansaitsemattomin supervoimin ratkomaan kaikki eteen tulevat haasteet ihan kuin itsestään.

Ellemme kasvata lapsista moraalisesti hyviä ja vastuuta kantavia aikuisia ihmisiä, niin turha tulla ihmettelemään sitä, että viiden vuoden päästä katuja hallitsee itsekäs roskasakki ilman minkäänlaisia elämänhallintataitoja.

61 tykkäystä

Allekirjoitan Eka kommenttisi, mutta vielä enemmän pisteitä saat Hopsinista! Lempiartistini juuri siksi, että biisien sisältö käsittelee em. aiheita ja esim. mielenterveyttä. :handshake:t4::clap:t4:

Kyseinen kappale pitäisi soittaa kaikille nuorille, jotta voivat valita mikä on se oma tavoiteltu määränpäänsä.

Yo, society’s got you living for a whack 'cause
You’re a fucking adult with no skills at all
You don’t read any books or play ball
You don’t draw, you literally do nothing at all

15 tykkäystä

Markkinatilanne on nyt siinä vaiheessa, että ei kannata yhtiöketjuihin mennä kehumaan kyseisiä yhtiöitä. Kilpailijoita voi kehua.
Täten jos haluaa löytää positiivisia kommentteja omasta yhtiöstä, kannattaa niitä mennä etsimään kilpailevien yhtiöiden ketjuista.

2 tykkäystä

Sinulla on hyvä pointti tuosta nykyajasta ja kasvatuksesta.

Minusta tuo rinnastus Harry Potteriin on kuitenkin erittäin huono. Itse sanot että sankari kohtaa suuria vastoinkäymisiä ja omalla toiminnallaan ja moraalisella käytöksellään selättää nämä vastoinkäymiset? Ja sitten Harry Potter on esimerkki nykyajan yhteiskunnasta, jossa ihmisen ei tarvitse tehdä mitään?

Spoiler alert Harry Potter-kirjoista ja elokuvista…
Harry Potterin molemmat vanhemmat murhataan hänen ollessaan hyvin pieni lapsi.
Harry Potter asuu lapsuutensa sukulaisilla, jossa häntä vähätellään ja häneen suhtaudutaan, ei perheenjäsenenä, vaan sukulaisena.
Harry Potter on synnynnäinen huispauspelaaja ← CHECK, tässä hän “syntyy kultalusikka suussa”. Tietenkin hän harjoittelee joukkueen mukana kovasti, mutta on luontaisesti äärettömän lahjakas.
Harry Potter ei ole koulussa erityisen lahjakas; kirjoissa ja elokuvissa hän opiskelee aika kovasti saadakseen OK arvosanat. Toistuvasti hän hakee tutorointia Hermionelta ja tekee koulun eteen selvästi enemmän kuin minimin.
Taistelumagiassakaan Harry Potter ei ole mitenkään synnynnäinen tähti, vaan sitäkin hän harjoittelee kovasti. Harry Potter mm perustaa kouluun itse kerhon, jotta voi itse oppia ja opettaa muille taistelutaikuutta. Harry Potter hakee erityisopetusta Lupinilta oppiakseen suojelious-loitsun.
Kerta toisensa jälkeen järjestelmä yrittää lannistaa Harry Potteria ja mm Dolores Pimento kiduttaa Harry Potteria saadakseen tämän taipumaan järjestelmän tahtoon.
Kerta toisensa jälkeen Harry Potter vaarantaa terveytensä tehdäkseen sen mitä hän pitää oikeana. Harry Potter kärsii useita kertoja taistellessaan Voldemortia tai hänen apureitaan vastaan, Harry Potter kärsii auttaessaan Dumbledorea esim etsimään hirnyrkkejä. Harry Potter mm saa nestemäistä onnea, jolla hän voisi vaikka varmistaa itselleen jättipotin lotossa, mutta hän käyttää sen yhteiseen hyvään saadakseen tietoa Voldemortin heikkouksista.
Aika kirjaimellisesti pelastettuaan maailman Harry Potter ei lähde tekemään uraa poliitikkona tai mediassa tms, vaikka sellaiseen on varmasti mahdollisuus hänen ollessaan velhomaailman kuuluisin henkilö ja maailman pelastaja, vaan hän päättää tehdä uransa valtion virastossa lainvalvojana.

Minun mielestäni Harry Potter on esimerkki tarinasta, missä ihminen kokee valtavia vastoinkäymisiä ja valtaapitävät yrittävät kerran toisensa jälkeen lannistaa, mutta tekemällä kovasti töitä ja toimimalla itseään säästämättä sen eteen, mikä on oikein, voi saada muutettua maailmaa paremmaksi paikaksi :heart:

27 tykkäystä

Aika tyypillinen supersankaritarinahan se on. Kaveri elää kurjuudessa ja sitten yhtäkkiä täysin ansiottomasti huomaakin olevansa kaikista kaunein lumihiutale, joka on voittanut loppupahiksen jo vauvana, omaa erityisiä taikavoimia, on kuuluisa ihailun kohde ja vielä mahdottoman rikas.

Tuo tarina olisi voinut hyvin olla vaikka sellainen että HP pidetään typeränä jästinä, jota ei hyväksytä velhomaailmaan ja että HP joutuu lunastamaan asemansa ja hyväksynnän velhona muiden joukossa vastoinkäymisten kautta.

Tätä tarinaa voi verrata vaikka toiseen taikapojuun Luke Skywalkeriin, joka joutui näkemään paljon vaivaa ja saavuttamaan statuksensa kovalla työllä

5 tykkäystä

Todella hyvin sanottu. Juuri tästä aiheesta keskustelin ystäväni kanssa ennen foorumin avaamista ja manailtiin vanhempia, jotka eivät aseta lapsilleen minkäänlaisia rajoja. Pidetään 5-vuotiasta jo kuin kaveria ja sitten ihmetellään kun on teininä vaikeuksia auktoriteettien kanssa. Onneksi on myös täyspäisempää Die hard koulukuntaa vielä jäljellä. :smile:

13 tykkäystä

:smiley:

Tämä kuvaa hyvin sentimenttiä.

Tehtiin juuri @Atte_Riikola kanssa Admicom videota (alan editoimaan jahka TEKOÄLY editoi ensin ääniraidan) ja videon lopussa jubailtiin arvostuksesta.

Atte heitti, että 2027 jos ennusteet osuu (aina tottakai iso jos) olisi EV/EBIT 10x, mihin tokaisin viettomasti että osake voi tuplata siihen mennessä. Voihan kannattavalla softafirmalla, joka kasvaa tyydyttävää vauhtia, nähdä jonkin EV/EBIT 15-20x arvostuksen, ja ollaan anteliaita ylälaitaan päin.

Pelkkä ääneen puhuminen tuplaamisesta kuitenkin tuntui jotenkin väärältä ja jäi paha maku suuhun. :smiley: Vielä kolme vuotta sitten kaikki oli tuplaamassa koko ajan, vaanpa karhumarkkinassa pikemminkin puolittumassa. :smiley:

Vaikka nyt parin vuoden laskun jälkeen useammassa osakkeessa pitäisi pikemminkin olla mahdollisuus hyviin tuottoihin, kuin jälleen uusiin puolittumisiin. :smiley:

39 tykkäystä

Jos raha nyt pakenee Kiinan osakkeista, niin mihin se sitten mahtaa liikkua? Ehkä Helsingin pörssiin, ehkä hyvä uutinen meille?

2 tykkäystä

Ennen epiikka oli täynnä geneettisiä puolijumalia. Siinä mielessä Harry Potter on aika nostalgisen klassinen valmis sankari. Aristoteles linjasi nerokkaasti, että tragedia on paskajuttuja tärkeille ihmisille, komedia samaa paskaa vähemmän tärkeille ihmisille.

Vastoinkäymisiä on molemmissa. Vanhempien murhan vuoksi Harry vietti joulun sisäoppilaitoksessa muiden rientäessä lomille. John McLane ryömi aseistettuna krapulassa IV-kanavissa.

Die Hardkin on oikeasti hyvin teknisesti taitava klassisen tarinankerronnan rakenteiden mestariteos ja jouluklassikko. Potter enemmän laajahko sukupolvikokemus.

7 tykkäystä

Voisitteko joskus ottaa Vernerin mukaan kaljoille?

67 tykkäystä

Toivottavasti joskus pääsen myymään tolla hinnalla :smiley:

4 tykkäystä

Ostin kai joskus jotain Tokmannia ja ilmoitin Sammon osakkeen hinnan. En tiedä/muista miksi. :smiley:

7 tykkäystä

Kiitos jakamisesta, @Sijoittaja-alokas! Mieluusti kuulen jos jollain on ideoita mitä näkökulmia tähän analyysiin pitäisi ottaa mukaan.

1 tykkäys

Admicom: Kasvupanostuksia rakennuslaman keskellä

Joo o, ettei tämä nyt olisi uusi Duell ?

4 tykkäystä