Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Nesteen pe14 ja uskomatonta että sijoitus ammattilaiset näkevät tässä jopa vuoden 2024 eniten nousevan osakkeen. Täysin poliittisesti ohjattua liiketoimintaa missä kilpailu on koko ajan kiristymässä. Itse näen pikemminkin niin että arvostuskertoimet tervehtyvät sitä mukaa kun kasvu hidastuu. En yhtään ihmettelisi jos tämä menee aika ripeää tahtia alle 20e.

7 tykkäystä

Onhan toi analyytikkona oleminen välillä varmaan vähän vittumaista hommaa.

Saat hirveän määrän paskaa niskaan, kun oot eri mieltä ihmisten kanssa sijoituskeissistä. Ei mitään väliä, vaikka kuinka perustelisit hyvin näkemyksesi tai olisit jopa oikeassakin, jos tavoitehintasi ja suosituksesi on “väärä”. Analyytikot koittaa toitottaa lukijoille, että se tavoitehinta ja suositus on se turhin asia siinä analyysissä, mutta ei sijoittajilla ole aikaa muuta lukeakaan. Sit tullaan kyselemään, että “miks sä annat tämmösen tavotehinnan, vaikka tää menee kuuhun”, vaikka kaikki tavoitehintaan vaikuttavat jutut avataan raportissa yms.

Ja sitten, kun oletkin ollut oikeassa sijoitusteesisi kanssa, niin samat huutelijat on ihan hiljaa. Sitten ne ilmestyy uuden keissin kimppuun ja huutelee siitä. En edes ole analyytikko, mutta silti alkaa ketuttamaan joka kerta, kun noista tavoitehinnoista huudellaan noissa ketjuissa. Jokanen analyytikko ansaitsee pelkkää hyvää, kun tekee työtä sijottajien puolesta. Muistakaa se ihmiset, ja antakaa kehut sillon, kun niitten aika on.

Hyvää duunia koko analyytikkotiimi! Jatkakaa samaan malliin, ja kiitos duunistanne!

68 tykkäystä

Pingataan pääanalyytikot @Antti_Viljakainen & @Petri_Gostowski niin voivat välittää terveiset koko tiimille. :partying_face:

16 tykkäystä


”Text book” suoritus :smiley:

13 tykkäystä

Tulipa käytyä taas tekeen -60% ruokaostokset… Kaikesta tietysti lopuksi -5% S-bonukset. Että ei siinä paljon ruoalle hintaa jää.

5 tykkäystä

Raaka-aineet & luonnonvarat - Talouden primaarisektori

Magnora ASA - Vihreän siirtymän aallonharjalla

Pitää tutustua näihin.

Siellä, missä poksahtamaton kupla, sinne suuntaa Alokas. :cowboy_hat_face:
Alokas haastattelee - Yleinen - Osakesijoittaminenimage

22 tykkäystä

Olet selvästi perehtynyt asiaan koska niin varmuudella sanot ettei niissä mitään hyötyjä ole? Ja onko vinkkiä heittää kirjoja aiheen tiimoilta niin pääsen itsekin perehtymään niiden hyödyttömiin ominaisuuksiin. :grin:

Mukava päivä, velaton mies taasen. Ostin joulun alla kakkosauton, hintaa se vajaa 9 000 , lähes puolet maksoin korkotuloilla ja loput tammikuun ja helmikuun palkalla, ei sijoittajana kärsi maksaa korkoa ja supervauhtia tulee aina maksettua velat pois. Hyvä esimerkki miksi rahoja ei kannata makuutta perustilillä 200 ke kotiutettu sijoituksista ja pelkillä koroilla maksat puolet autosta. Hyvä fiilis kyllä olla nettovelaton.

No sitten se homman pihvi. Puoliso halusi ostaa kakkosauton itselleen autokaupan tarjouslainalla, kokonaiskorko oli se vajaa 9 % . No tein ehdotuksen, mitä jos alennan koron verran auton ostohintaa ja maksat minulle pelkän koron verran alennetun pääoman eli 6 864 euroa, joka olisi mennyt rahoituslaitokselle. Eli auton ostohinnasta se paritonnia pois ja loppuosan maksu 4 vuoden ajan 143 euron erissä ja auto on suoraan puolison oma. No sijoitan nuo 143 e/kk. ja saan hivenen takaisinpäin. Kaikki voittivat, paitsi autoliike. Puoliso säästi jotain 4 ke auton hinnanalennuksena ja sillä ettei tullut korkotappioita. Tällä tavalla perheelle kotiutettiin korkohyöty, joka olisi valunut rahoituslaitokselle. Sijoittaja ajattelee hivenen poikkeavasti, mutta korkoa ei haluta maksaa :slight_smile:

19 tykkäystä

Kertoisitko mistä nämä näkee? Investor paketti löytyy.

2 tykkäystä

Nyt ei ruveta Tomi ollenkaan jarruttelemaan! Se on kohta puoliin täyttä päivä treidausta!

18 tykkäystä


:slightly_smiling_face:

45 tykkäystä

Jokos Kamux on antanut negarin vai odotellaanko huomiselle? :grin:

2 tykkäystä

Remppaa mökillä:

En ole remppataitaja mutta ajattelin silti uusia vanhan saunan ulkovuorilaudat ensi kesänä. Tai niiden alaosat. Laudat ovat päässeet mätänemään alaosasta koska ne tulevat melkein maahan asti kiinni. Ainakin lumesta imeneet kosteutta ja vuosien saatossa mädäntyneet. Lahoa taitaa olla n. 50cm matkalta tai sinne päin. Ensi kesänä tarkoitus tehdä tarkempaa tutkimusta. Taitaa olla luonnonkivisokkeli ja laudan päät tulee sokkelin yli lähes maahan asti.

Täällä varmasti osaajia niin miten tuollaisen kesäsaunana, puuvarastona toimineen kylmänä pidettävän liiterin ulkovaurauksen uusiminen kannattaa tehdä? Jos mätää on laudan alaosissa niin riittääkö mätien osien katkaisu ja uutta lautaa tilalle ja maalaus vai miten? Ja millä tuo katkaisu kannattaa tehdä?

Netistä poimittuja kuvia muutama. Mutta ulkoasu samankaltainen. Pystylaudoitus ja laudoituksen päällä ohuet rimat.


7 tykkäystä

En ole erityinen osaaja mutta vaihdoin hyvin saman tyyppiset lahonneet mökin ulkoverhouslaudat ja -rimat juuri viime syksynä. Todella kovaa työtä ja saattoi muutama kirosanakin päästä. :innocent:

Korvasin laudat ja rimat koko pituudeltaan. Kannattaa varautua siihen että vanhat laudat eivät irtoa ihan vapaaehtoisesti vaan naulojen repimisessä voi olla todellinen työ varsinkin tikapuilla keikkuessa. Työmaalla pitää olla kunnon jiirisaha että laudat saa helposti ja nopeasti oikeisiin mittoihin.

Onnea matkaan ja kerrohan homman edistymisestä!

4 tykkäystä

Tavoitehinta mainittu ja Taavetti sanoo silloin tällöin toistamansa mielipiteen asiasta. Koko sanan tavoitehinta voisi poistaa Suomen kielen sanastosta ja kielitoimistolle pitäisi antaa sakoitus ja vangitsemisoikeus sen käyttämisestä muissa kuin sijoitusyhteyksissä sekä siperiaanlähetysoikeus sen käytöstä jäljelle jäävissä tapauksissa.

Taavetti ehdottaa: miten olisi “mallin mukainen arvo”, “malliarvo”, “näillä ja noilla oletuksilla saatu satuluku” tai joku muu vastaava termi? Parhaassa tapauksessa tämä saattaisi vähentää alalla työskentelevien kokemaa henkistä painetta cro magnon -asiakkaiden taholta ja vielä paremmassa tapauksessa parantaa erilaisien keskustelupalstojen keskustelujen tasoa… Uskoo ken tahtoo, ja toki pahimmassa tapauksessa se sama kura lentää tuulettimeen.

1 tykkäys

Kannattaa myös arvioida ilmansuuntakohtaisesti mitkä seinät tarvitsevat remonttia. Voi olla että vain esim. varjonpuoleinen tai tuulenpuoleinen seinä vaatii uusimista ja muut ovat hyvässä kunnossa.

5 tykkäystä

Uudet laudat sydänpuoli ulospäin. Muuten sää taivuttelee.

3 tykkäystä

Jos olen kolmen toimeksiannon jälkeen näin hengästynyt, niin voin vain kuvitella missä kunnossa olisin kuukauden treidaamisen jälkeen. :hot_face:

12 tykkäystä

Museovirastolla hyvät ohjeet. Voi korjailla vaikka pala kerrallaan tai alalaitaan uusi lauta vaakaan, liitokset vaan vinoon sahattuna niin ei kerää vettä. Käsisirkkeli+ohjainlauta hyvä apu.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/Julkaisut/korjauskortti-3.pdf&ved=2ahUKEwj-kv77pdKEAxVN1wIHHTE0DoAQFnoECCUQAQ&usg=AOvVaw3iCvp25vsNf4cOOZVQxprZ

4 tykkäystä

Ja maalaus molemmin puolin. Asia, missä poikkeuksetta säästetään ja jälkipolvet kiittää.

3 tykkäystä