Eikö bitcoinia tule ikuisesti markkinoille? Louhinta tahti vain puolittuu aina kun puolet jäljellä olevasta määrästä on louhittu, joten maksimia lähestytään asymptoottisesti - eli koskaan sitä saavuttamatta?
Bitcoinin pseudonyymin kehittäjän Satoshi Nakamoton mukaan Bitcoin-verkon louhinta loppuu kokonaan vuonna 2140, kun kaikki 21 miljoonaa bitcoinia on louhittu. Puoliintumisen tarkoituksena on hillitä inflaatiota, sillä se rajoittaa uusien bitcoinien määrää. https://bittiraha.fi/mita-bitcoinin-tuleva-puoliintuminen-tarkoittaa/
Yksi Bitcoini on 100 miljoonaa Satoshia joka on pienin yksikkö mihin Bitcoinin voi jakaa. Nykyinen lohkopalkkio on 3.124 Bitcoinia. Vuoteen 2140 mennessä tulee vielä 29 puoliintumista jonka jälkeen lohkopalkkio on tippunut siis noin 537 miljoonas osaan nykyisestä eli alle yhden Satoshin.
m.o.t.
Mitä ite oon ymmärtäny niin kyllä nois vähän on huoltamista, mut ei ehkä niin paljon ku vois alkujaan luulla. @Perttu_Hamalainen sulla varmasti parempaa ihan käytännön tietoa aiheesta niin kerro ihmeessä kokemuksia
Parin tunnin kokemuksen jälkeen voin sanoa vasta, että maitokahvien jälkeen pieni operaatio on tehtävä. Tosin kone hoitaa sen pitkälti itse. Mustien kohdalla hoitotoimet on olemattomat.
Vanhalla toimistolla oli Jurasta parikin eri vehjettä ja niissä tuli kehotus pestä laite 70 kupin jälkee. Se oli helppo homma, tabletti luukkuu ja painaa puhdistuksen käyntii. Kalkinpoisto tuli harvemmin ja siinä saiki olla ohjekirjan kanssa vieressä, että meni oikein kaikki vaiheet. Se oli yli puolen tunnin homma. Sit tietty tavallista säiliöiden tyhjennystä, eipä sen kummempaa huoltoa vaadi.
Kahvi oli omasta mielestä hyvää. Ostaisin, jos olis ylimäärästä tilaa keittiössä.
Tätä samaa mietin joka kerta kun kuulen ylistyksen USA:n “ylivertaisesta talouskasvusta”.
Kai se talous nyt kukoistaa kun helikopterit kylvää…
Ei ole juuri se artikkeli, jota kirjanmerkeistä etsin, mutta samaa pohdintaa elvytykseen liittyen mitä oli tarkoituskin:
Onhan näitä. Kauppasotaako Jukka pyysit?
Eli jenkit pakottaa euromaatkin elvyttämään (ja velkaantumaan lisää)…
Ostin viime kesänä minäkin bean to cup -kahvikoneen. Kyselin kovasti täältäkin neuvoja ja moni epäili että on kova huoltaminen.
Jostain sain silloin neuvon, että valitse laatumerkki ja ota siltä halvin laite, jossa on ne toiminnot, mitä tarvitset. Kuulemma kalliimmat laitteet tekevät täsmälleen samanlaista kahvia, rahan vastineeksi saa lähinnä kosketusnäyttöä ja muuta sellaista silmäkarkkia.
Ostin DeLonghi Magnifica S:n. Rahaa kului suhteellisen vähän, enkä oikeastaan kaipaa enempää ominaisuuksia. Maidonvaahdotustekniikan joutuu opettelemaan itse (eikä baristatekniikat täysin toimi tuossa). Päivittäisen säiliöiden tyhjentämisen lisäksi on kalkinpoisto automatiikalla muutaman viikon välein ja uuttoyksikön huuhtelu kerran kuukaudessa - ei kovin paha rasti.