Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Eikö bitcoinia tule ikuisesti markkinoille? Louhinta tahti vain puolittuu aina kun puolet jäljellä olevasta määrästä on louhittu, joten maksimia lähestytään asymptoottisesti - eli koskaan sitä saavuttamatta?

1 tykkäys

Itseasiassa. nostaa lasit silmille

Bitcoinin pseudonyymin kehittäjän Satoshi Nakamoton mukaan Bitcoin-verkon louhinta loppuu kokonaan vuonna 2140, kun kaikki 21 miljoonaa bitcoinia on louhittu. Puoliintumisen tarkoituksena on hillitä inflaatiota, sillä se rajoittaa uusien bitcoinien määrää.
https://bittiraha.fi/mita-bitcoinin-tuleva-puoliintuminen-tarkoittaa/

5 tykkäystä

Yksi Bitcoini on 100 miljoonaa Satoshia joka on pienin yksikkö mihin Bitcoinin voi jakaa. Nykyinen lohkopalkkio on 3.124 Bitcoinia. Vuoteen 2140 mennessä tulee vielä 29 puoliintumista jonka jälkeen lohkopalkkio on tippunut siis noin 537 miljoonas osaan nykyisestä eli alle yhden Satoshin.
m.o.t.

Eli siis suomeksi, pienempiä palkkioita et enään pystyttäisi maksamaan, joten puolittamiset pitää lopettaa?

1 tykkäys

Onko täällä huomaamattani käynyt joku uudelleenlinjaus, että politiikasta saa nykyään vängätä kahvihuoneella?

20 tykkäystä

Palkitsin itseni keskinkertaisista osakepoiminnoista. Voi olla , että uni tulee vähän kehnosti tänään…

58 tykkäystä

Minkäslainen investointi tämä oli? Siis ihan euroissa.

1 tykkäys

Juuri näin. En vain tiennyt tätä ennen kun pyörittelin lukuja.

1 tykkäys

Gigantissa oli joku kamppis taisi olla 1248€ 4:n vuoden vakuutuksen kanssa( 49€). Mietin kahvakoneen ja tämän välillä, mukavuudenhalu vei voiton.

14 tykkäystä

Mä haluisin kyl joskus kans tämmösen Juran, sitten ku asun jossain vaiheessa omillani :grin:

Tyyliin joku tämmönen vois olla kiva… :coffee:

9 tykkäystä

Komian olosia laitoksia! Mietin että onko noissa vaan kova huoltaminen?

2 tykkäystä

Mitä ite oon ymmärtäny niin kyllä nois vähän on huoltamista, mut ei ehkä niin paljon ku vois alkujaan luulla. @Perttu_Hamalainen sulla varmasti parempaa ihan käytännön tietoa aiheesta niin kerro ihmeessä kokemuksia :grin:

5 tykkäystä

Parin tunnin kokemuksen jälkeen voin sanoa vasta, että maitokahvien jälkeen pieni operaatio on tehtävä. Tosin kone hoitaa sen pitkälti itse. Mustien kohdalla hoitotoimet on olemattomat.

9 tykkäystä

Moderaattorit viikonlopun vietossa ja uskovat kovasti että kun politiikkaketjun pistää lukkoon niin kaikki on hyvin maanantaihin asti :smiley:

26 tykkäystä

Ei hätää, alokas kävi jo siivoamassa.
image

Decal Stain Remover - REDUX at Fallout 4 Nexus - Mods and community

25 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan tekemä juttu siitä, miten Morningstar on listannut Pohjoismaiden aliarvostetuimmat. Listalla on yhteensä 16 yhtiötä.

Salkunrakentaja on nostanut niistä Elektan, Maerskin ja Nokian. :slight_smile:

1 tykkäys

:scream:
image

23 tykkäystä

Vanhalla toimistolla oli Jurasta parikin eri vehjettä ja niissä tuli kehotus pestä laite 70 kupin jälkee. Se oli helppo homma, tabletti luukkuu ja painaa puhdistuksen käyntii. Kalkinpoisto tuli harvemmin ja siinä saiki olla ohjekirjan kanssa vieressä, että meni oikein kaikki vaiheet. Se oli yli puolen tunnin homma. Sit tietty tavallista säiliöiden tyhjennystä, eipä sen kummempaa huoltoa vaadi.

Kahvi oli omasta mielestä hyvää. Ostaisin, jos olis ylimäärästä tilaa keittiössä.

5 tykkäystä

Tätä samaa mietin joka kerta kun kuulen ylistyksen USA:n “ylivertaisesta talouskasvusta”.
Kai se talous nyt kukoistaa kun helikopterit kylvää…
Ei ole juuri se artikkeli, jota kirjanmerkeistä etsin, mutta samaa pohdintaa elvytykseen liittyen mitä oli tarkoituskin:

Onhan näitä. Kauppasotaako Jukka pyysit?

Eli jenkit pakottaa euromaatkin elvyttämään (ja velkaantumaan lisää)…

4 tykkäystä

Ostin viime kesänä minäkin bean to cup -kahvikoneen. Kyselin kovasti täältäkin neuvoja ja moni epäili että on kova huoltaminen.

Jostain sain silloin neuvon, että valitse laatumerkki ja ota siltä halvin laite, jossa on ne toiminnot, mitä tarvitset. Kuulemma kalliimmat laitteet tekevät täsmälleen samanlaista kahvia, rahan vastineeksi saa lähinnä kosketusnäyttöä ja muuta sellaista silmäkarkkia.

Ostin DeLonghi Magnifica S:n. Rahaa kului suhteellisen vähän, enkä oikeastaan kaipaa enempää ominaisuuksia. Maidonvaahdotustekniikan joutuu opettelemaan itse (eikä baristatekniikat täysin toimi tuossa). Päivittäisen säiliöiden tyhjentämisen lisäksi on kalkinpoisto automatiikalla muutaman viikon välein ja uuttoyksikön huuhtelu kerran kuukaudessa - ei kovin paha rasti.

7 tykkäystä