Intrum sijoituskohteena

Tuosta mallia säästöohjelmaan Intrumilla.

(Klarnan tekoäly hoiti ensimmäisen kuukautensa aikana kaksi kolmannesta chatin asiakaspalvelutilanteista – tekee 700 ihmisen työt)

  • Tekoälyllä saavutettiin 700 täysipäiväisen asiakaspalvelijan työt kuukauden aikana suoritetuksi.
  • Keskimääräinen asianhoito aika väheni 11min → 2min
  • Kannattavuus kasvoi 40 milj. dollaria

Mä hyppäsin kelkkaan ja lisäsin jo viimeviikon, voi olla että käväsee vielä miinuksella…istun käsien päällä. Konkurssi on peruttu.

4 tykkäystä

Itsekään en usko konkkaan, mutta jos kärsivällisyys riittää niin eiköhän tästä vielä hyvä tule. Säästölinjalla eteneminen on ok. Kyllä tätä tulee pikku siivu napattua ja on jo napattukin.

3 tykkäystä

Intrumilla on Ophelos vastaamaan tähän ja onhan alalla ihan valtava tuottavuusparannus mahdollinen. Kysymysmerkki omassa mielessäni on se, onko Intrum perinteisenä toimijana kykenevä muuttumaan tarpeeksi nopeasti. Usein isoissa transformaatioissa vanhat legacy-yritykset ovat olleet vaikeuksissa. Tämä on yksi asia josta aion tänään yhtiökokouksessa haistella tunnelmia, jos vain pääsen johdon kanssa juttusille. Toinen on regulaatio, johon haluaisin yhtiön vaikuttavan vahvemmin, ts. pitäisi EU-tasolla lobata sähköisen perinnän eteen. Käsittääkseni tällä hetkellä (lähes?) kaikkialla laki vaatii, että maksumuistutukset/perintä on tehtävä kirjeitse.

Lyhyellä aikavälillä tämä ei toki ole yhtiön suurin ongelma, vaan ensin pitää saada rahoitus kuntoon.

6 tykkäystä

Sain kuunneltua webcastin kiireiden takia vajanaisesti sieltä ja täältä. Yleisesti ottaen Rubio on kyllä minusta melko vakuuttava esiintyjä ja vaikuttaa olevan hyvin perillä yrityksen liiketoiminnasta. Vastaukset tulevat kaikkiin kysymyksiin selkeästi ja virtaviivaisesti. Kysymykset keskittyivät melko paljon 5 ja 6 slaidehin ja servicing businekseen, mutta harmillisesti jäi osa kuuntelematta. Mitä osia kerkesin kuuntelemaan, niin minusta ei mitään ihmeempiä ollut webcastissa. Mikäli ymmärsin oikein puhelun lopusta, niin Rubio arvioi henkilökunnan vähenevän jopa puoleen lähivuosina teknologian ansiosta. Tämä kuulostaa kulujen kannalta hyvältä.

4 tykkäystä

Ei kummalllisempia osarissa isossa kuvassa. Lopullinen Q1 tulos nyt oli odotuksiin nähden hivenen heikompi, toisin mitä alunperin tulkitsin. Q1 nyt on Intrumin heikoimpia osareita aina kausiluontoisesti ja kurssihan on tippunut sen -65% joten luulisi että tulos olisi silti ihan sinne päin.

Andres oli innoissaan teknologian edistämisestä edelleen (Intrum osti viime vuonna parikin tech-firmaa joiden nimiä en ulkomuistista muista). Ehkä sitäkin enemmän mehusteli pankkilainsäädännön lainojenperinnän muutoksesta EU:n alueella (jotenkin sinnepäin?), jossa Intrumilla pitäisi olla erinomainen sauma saada lisää service-laskutusta.

Service-puoli kyllä kasvaa nätisti kun viime vuosi oli ennätysvuosi ja siitäkin jo parannettiin kuten on luvattu. Loppuvuodesta pitäisi tulla kaiken maailman diilejä (Cerberus-diilin lisäksi) ja tulevina vuosina viime vuosien tech-firmojen ostojen kantaa hedelmää. Osittain niidenkin myötä kustannussäästöt ja tehokkuus paranee käsi kädessä.

Harmillista ettei lainaneuvotteluista kuulunut, mutta epäilinkin ettei lainaneuvotteluista voinut vielä sanoa mitään. Pitää odotella niiden lopputulemaa, se on se lähitulevaisuuden tärkein ajuri. Huomasi, että kun Andres mainitsi ettei siitä ole vielä enempää kerrottavaa niin kysymyksiä esityksen jälkeen oli huomattavasti normaalia vähemmän. Kaikki olisi varmaan halunnut kysellä juuri siitä. Eiköhän siitäkin sitten järjestetä pikainen special call, Andres ei tunnu laittavan pahakseen vastailla analyytikoiden kyssäreihin. Aina mukava meininki päällä.

Joten odotus jatkuu kunnes ilmoitusta tulee. Kurssikehitykseen nyt ei kannata kiinnittää huomiota ennen sitä - luultavasti aneemista on kurssikehitys. Ellei sisäpiiriläiset sitten jatka massiivisia ostoja taasen nyt hiljaisen jakson jälkeen. Vai blokkaako niitäkin jo lainaneuvotteluiden jatkuminen, voi olla.

5 tykkäystä

Vaatimaton +12% nousu päivälle ilman uutisia.

Investing.comissa oli mielestäni aika täydellisesti wrapattu Q1 katsauksen anti. Ajattelin että voi olla englantia osaavalle, mutta osaripuhelun skipanneelle hyvä linkki.

8 tykkäystä

Ja nousu sen kun jatkuu suht pienellä vaihdolla, vaikka viikon sisään tullut downgrade SEBn (28kr → 24kr) ja UBS (33 → 30kr) suunnalta. No onhan nuo tavoitehinnat kuitenkin hiukan korkeampia, mitä ne 5-10kr tavoitehinnat olivat parin kuukauden takaa toisilta analyytikoilta.

Alkaa tuo myyntilaita olemaan jo ohkaisen näköistä :slight_smile:

image

10 tykkäystä

Intrumin “sijoitusjohtajalta” jo ihan stydi tankkaus työnantajansa osaketta.

Javier Aranguren har den 6 maj köpt 111 652 aktier i kredithanteringsbolaget Intrum där han är investeringschef. Aktierna köptes till kursen 25,66 kronor per aktie, en affär på 2,9 miljoner kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Heti perään Rubio kaivoi taskuja vieläkin syvemmältä:

Kredithanteringsbolaget Intrums vd Andres Rubio har den 6 maj köpt 553 845 aktier i bolaget. Aktierna köptes till kursen 25,66 kronor per aktie, en affär på 14,2 miljoner kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

7 tykkäystä

Intrumin johto tankkaa kyllä aika huolella, ei tule yhtään toista vastaavaa firmaa mieleen jossa nimenomaan palkkarenkeinä toimiva johto ostaisi näin isolla kädellä. Voivatko olla kollektiivisesti niin pihalla firman tilanteesta että ostaisivat porukalla merkittävästi tulevaisuudessa laskevaa osaketta? Jos oletus on että ovat järjissään niin tämän signaalin perusteella pitäisi varmaan itsekkin ostaa isosti

5 tykkäystä

Rubio tankkasi reilulla 14 miljoonalla kruunulla.

Tämä riitti jo hiukan reilumpaan buustiin kurssissa.

2 tykkäystä

Ja huomenna vielä jos saataisiin Riksbankilta korkojen laskua ja EKP:lta myöhemmin, niin on tässä ainakin positiivisia ajureita. Tuskin koko johto voisi noin pihalla olla Intrumissa? Luulisi shortteja tässä jo hieman kuumottelevan Net short positions | Finansinspektionen

4 tykkäystä

Johdolla useampia ostoja, kaikki samaan hintaan 25,667 sek. Lienevät palkitsemistarkoituksiin ostettuja.

1 tykkäys

Hyvä huomio eli ovatko osakepalkkioita? Jos näin, niin ei enää niin bullish…

Tuo Anette Kumlien osto on kurssiin 25.667 kun muut ovat 25.6627, mutta aika lähellä sekin noita toisia.

1 tykkäys

"TUKHOLMA (Nyhetsbyrån Direkt) Useat Intrumin johtoon kuuluvat henkilöt, mukaan lukien toimitusjohtaja Andrés Rubio, ovat tiistaina rekisteröineet luotonhallintayhtiön osakkeiden oston. Kaiken kaikkiaan nämä ovat ostoja vajaalla 25 miljoonalla kruunulla. Ostot liittyvät korvausohjelmaan, Intrum kertoo Nyhetsbyrån Direktille.

Finanssivalvonnan avoimuusrekisterin tietojen mukaan seitsemän ylintä johtajaa ovat ostaneet noin 964 000 osaketta. Toimitusjohtajan lisäksi ostajia ovat Intrumin operatiivinen johtaja Annette Kumlien, talousjohtaja Emil Folkesson ja sijoituspäällikkö Javier Aranguren.

“Johdossa on ihmisiä, jotka ostavat osakkeita yhtiökokouksessa 25. huhtikuuta raportoidun ja päätetyn pitkän aikavälin palkitsemisohjelman mukaisesti”, kirjoittaa Intrumin lehdistöosasto sähköpostissa Direktille."

  • Nyhetsbyrån Direkt

(Mitä nyt muistelen niin pitikö näitä johdon sitten holdailla aina 2026 asti että saivat palkitsemisohjelman hyödyt itselleen)

Edit: saattoi hyvin ollakkin 2027 asti, mitä @Vodel1 muisteli. Aina parempi.

3 tykkäystä

Muistaakseni 2027 saakka pitää holdata.

Merkkejääääääääääääääääääää

3 tykkäystä

Finwire ilmoitti Nordnetin kautta Bloombergin lähteisiin vedoten. Cerberus olisi ostamassa itselleen 7:n miljardin euron arvosta huonoja lainoja kolmannelta osapuolelta. Intrum liittyisi portfolioon mukaan pienellä sijoitusosuudella ja huolehtisi keräämisestä ja portfolion ylläpidosta ainakin osittain.

Kiehtovaa sinällään, että Cerberus tekee haluaa näin selvästi tiivistää välejään Intrumiin. Halutessaan voisivat varmaan ostaa Intrumin kokonaankin pois.

Ruotsiksi

"Kredithanteringsbolaget Intrum och riskkapitalbolaget Cerberus är i samtal om att köpa en portfölj med dåliga lån värda cirka 7 miljarder euro, motsvarande 80,9 miljarder kronor. Det uppger källor för Bloomberg News enligt en artikel från i fredags eftermiddag.

De dåliga lånen ägs för närvarande av norska kredithanteringsbolaget Zolva Group. Cirka 6 miljarder euro av lånen är spanska och resterande norska, finska och svenska. Intrum avser att hantera de norska lånen om affären går i lås, enligt källor.

Hela processen uppges vara i ett tidigt skede, med bindande anbud planerade att lämnas under de första dagarna av juni.

Om Cerberus och Intrum lyckas förvärva lånen väntas Cerberus stå för större delen av finansieringen, medan Intrum blir förvaltare av vissa tillgångar och möjligen en minoritetsägare.

Samtliga parter har avböjt att kommentera.

Reno Santic"

Kääntäjällä suomeksi

Luottoyhtiö Intrum ja pääomasijoitusyhtiö Cerberus neuvottelevat noin 7 miljardin euron, 80,9 miljardin kruunun arvoisen huonojen luottojen salkun ostamisesta. Tämä on Bloomberg Newsin lähteiden mukaan viime perjantai-iltapäivän artikkelin mukaan.

Huonot lainat ovat tällä hetkellä norjalaisen luotonhallintayhtiö Zolva Groupin omistuksessa. Lainoista noin 6 miljardia euroa on espanjalaisia ​​ja loput norjalaisia, suomalaisia ​​ja ruotsalaisia. Lähteiden mukaan Intrum aikoo hoitaa Norjan lainat, jos kauppa toteutuu.

Koko prosessin sanotaan olevan alkuvaiheessa, ja sitovat tarjoukset on tarkoitus lähettää kesäkuun ensimmäisten päivien aikana.

Mikäli Cerberus ja Intrum onnistuvat hankkimaan lainat, Cerberuksen odotetaan vastaavan suurimmasta osasta rahoituksesta, kun taas Intrum hoitaa tiettyjä omaisuuseriä ja mahdollisesti vähemmistöomistajana.

Kaikki osapuolet ovat kieltäytyneet kommentoimasta.

Reno Santic

7 tykkäystä

Intrumissa ollut voimakkaan positiivisia liikkeitä viimeisen n reilun viikon aikana. Useita reippaita + 10 % päiviä, mitään spesiaali uutisia en ole nähnyt. Onko muille sattunut silmään tai mitäs nyt taustalla tapahtumassa nousun tueksi? :+1:

1 tykkäys

Tärkeintä uutista odotellessa, mutta positiivisia ajureita on ollut. Tässä kuussa Ruotsin keskuspankki alensi korkoja 0,25 ja odotuksissa on että EKP tekee saman kesäkuun alussa.

Edellisessä uutisessa olikin tuosta viimeisimmästä Cerberus yhteistyöstä, mutta Cerberuksen ja Intrumin pitäisi viimeistään kesäkuussa “klousata” entinenkin diili.

Santiago Pardo, ilmeisesti Harvard-mies, on rekrytty sijoitustoiminnan johtajan tehtävään Santiago Pardo - Intrum | LinkedIn .

Ja yleisesti ehkä markkinoilla on riskinottohalukkuus kasvanut. Myös kilpailija Lowell raportoi hyvän tuloksen ja siitäkin tuli uutinen tänään.

Ruotsiksi:

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Intrums sektorkollega Lowell har på torsdagen rapporterat för årets första kvartal och redovisat ett cash ebitda-resultat som steg 7 procent under tolvmånadersperioden fram till den 31 mars.

I sina utsikter skriver Lowell att bolagets servicingaffär visar ett starkt momentum, med viktiga kundavtal och ökade utkontrakteringsnivåer.

“Detta väntas fortsätta under 2024 och leda till kapitallätta intäkter”, skriver bolaget.

Även Intrum har på senare år ökat sitt fokus på servicingdelen av bolagets verksamhet där Intrum inkasserar åt tredjepartskunder.

“Att öka externa serviceintäkter är fortfarande en viktig del av vår kommersiella strategi och de kontrakt vi har vunnit hittills under 2024, i kombination med det omfattande servicing-mandatet för Cerberus (relaterat till tillgångsförsäljningen), är ett bevis på de förbättringar vi gör i detta avseende”, skrev Intrums vd Andrés Rubio i bolagets rapport för det första kvartalet som publicerades den 24 april.

Vidare inom sektorn meddelade på torsdagsförmiddagen Hoist att bolaget köper en portfölj av Lowell med en utestående balans om 10 miljarder kronor, där Lowell enligt ett sexårigt serviceavtal ska förvalta portföljen.

Intrumaktien har stigit kraftigt från de bottennivåer på omkring 11-12 kronor som noterades i mitten av mars. På torsdagen hade aktien vid 11-tiden stigit 14 procent till 34:25 kronor.

Mutta nämä nousut on pysyviä totta kai vasta kun saadaan mustaa valkoisella uudesta rahoituskokonaisuudesta. Ehkä markkinat (tai joku markkinoilla) veikkaa senkin tiedon tulevan positiivisena ja luultavasti kesäkuussa. Tai sitten tämä on silkkaa manipulaatiota ja huomenna -50%. Pelkkiä arvauksia siis, suomeksi sanoen.

6 tykkäystä

On toi algojen kaupankäynti Intrumin kanssa melko ilmiselvää :grin: Nykyään siellä hyörii paljon tuo 671 ja 3000 nipuilla kauppaa käyvät.

Ei tullut nyt ainakaan vielä mitään uutista, mikä olisi parin päivän rallin oikeuttanut. Olisiko tässä käynyt niin, että joku Instikka avasi position kuun loppuun juuri ennen kesälaitumille siirtoa ja tämä sitten aiheutti shorttien sulkua ja nosti kurssia reippaasti :thinking:

5 tykkäystä

TUKHOLMA (Nyhetsbyrån Direkt) Capital Groupin yksityinen sijoittaja ja vuoteen 2022 asti rahastonhoitaja Jesper Lyckeus oli 29. toukokuuta Intrumin uusi omistaja 390 000 osakkeella, mikä vastaa noin 0,3 prosenttia pääomasta ja äänistä.

Tämä käy ilmi omistajatietopalvelun Holdingsin kuukausittaisesta päivityksestä.

Jesper Lyckeuksen salkussa arvoltaan suurimmat omistukset ovat tällä hetkellä Holdings Vicore Pharman, Calliditasin ja Adtractionin mukaan.

Ruotsalainen sijoittaja ja entinen Capital Groupin varainhoitaja ilmestynyt suuromistajien listoille 390 000 lapun positiolla viime kuussa, eli pientä näkemystä otettu Intrumin suhteen.

7 tykkäystä