Tiesin sohaisevani ampiaispesään ja niin todellakin kävi.
”Kyllä meikäläinen sen kestää, ettei meikäläisestä tullut presidenttiä, mutta sitä meikäinen ei kestä etteikö meikäläinen olisi automies”. Sanoi jo Uuno Turhapuro aikoinaan.
Kummallisesti käytetyistä autoista kun puhutaan niin lähes kaikilla on vahvat mielipiteet.
Jos olisin kritisoinut jotain esim. metsäteollisuus yritystä niin tuskin kukaan olisi huomannut kommenttiani.
Mutta, viime viikolla uusien kaupan tilaussopimukset -47 % vuodentakaisesta (lähde automaahantuojat). Mitä tarkoittaa, raaka-aineen hinta nousee tulevaisuudessa. Hankinnat kiristyvät ja kate pienenee väkisin.
Saksa ja Ruotsi hankintakanavana: osa tuotteista on jo kalliimpia, kuin täällä. Ei niistä tule apua.
Voittajina ovat tässä uuden merkkiliikkeet sekä leasingyhtiöt, jotka sitovat asiakkaan omilla yksityisleasing sopimuksilla ja tätä kautta saavat raaka-ainetta tulevaisuudessa.
Monella on myös käytetyn leasing esim. Beely-tuote, onko Kamuxilla vastaavaa?
Markkinoiden epävarmuus käyttövoimista heijastuu nyt vaihtoautokauppaan eniten. Mikäli valtiot Ruotsin esimerkin mukaisesti luopuvat hankintatuista ei se voi vaikuttamatta hintatasoon ja markkinaan.
Markkinoilla kovin orgaaninen kasvu on ollut kuitenkin Bilar99:llä (Netwheels, Mittaristo).
Kasvu on tehty hyvinkin vastaavalla tavalla kuin Kamux aikoinaan.
Edullista autoa nopealla kierrolla niin kassa kilisee. Yksikkö % katteet ovatkin edullisimmissa parhaat.
Alan katteet ovat erittäin matalat, joten varaston kiertonopeus on kuitenkin ehken ratkaisevin.
Kai jossakin on se tuhatvuotinen Kuningaskunta olemassa, mutta tuskin autokaupassa.
Lähettäjä: @TeemuHinkula sivustolta Osakesijoittaminen notifications@inderes.discoursemail.com
Lähetetty: keskiviikko 23. marraskuuta 2022 9.29
Vastaanottaja: partsikka@gmail.com
Aihe: [Osakesijoittaminen] [Osakkeet] Kamux Oyj - Kannattavuusparannusta metsästämässä

|
_TeemuHinkula Inderesin ensimmäisen reaaliosingon saaja
23. Marraskuu[ta]
|
Moi @Partsikka ,
Haastaminen on ihan tervetullutta, mutta kuten @Sijoittaja-alokas moderaattorin ominaisuudessa huomautti, tällä ketjulla on jäähallillisen verran lukijoita ja osa heistä on hyvinkin vihkiytyneitä keissiin. Oli omistajia tai ei. Sen vuoksi suosittelen perehtymään asioihin tarkasti ennen haastamista ja perustelemaan haastot hyvin.
Tämä
Partsikka:
Jos markkinaosuus laskee
Tämä väite kannattaa osoittaa luvuilla, koska se on eri mitä osavuosikatsauksessa kerrottiin. Lisäksi kiinnostaa tarkoitatko YoY vai QoQ kasvua toisessa olet lähempänä.
Partsikka:
liikevaihdon kasvu tehdään uusia toimipisteitä avaamalla.
Niin silloin minusta ei asiat mene oikeaan suuntaan. Oikeastaan oma tekeminen ei ole kehittynyt.
Tässä voisit tutkia Kamuxin strategiaa ja esittää lukuja toimipisteiden määrästä. Järkevää voi olla myös verrata niitä Sakan vastaaviin lukuihin, jotta lukija saa asiasta paremman käsityksen
Partsikka:
Ja nuo integroidut lisäpalvelut(Kamux Turva) kasvattaa samalla riskiä, eikä sitä pidä tuottoon laskea. Lisäksi autokaupan liikevaihdoista tuo summa on ihan mitätön tuolla 40 miljoonallakin.,
Tässä voisi tutkia integroitujen palvelujen katerta ja niiden vaikutusta liikevoittoon eikä niinkään liikevaihtoon. Ajatuksia Kamux Plussan katteesta saat vuosikertomuksen sivulta 91.
Partsikka:
Ja mielestäni SAKA erottuu paljon positiivisemmin markkinoilla.
Tässä saatat olla jopa oikeassa, mutta sille olisi mukava antaa perusteluita. Yksi sellainen saattaa löytyä täältä.. Oliko sulla jotain muuta dataa? Osarin webcastista voit lisäksi kuunnella, mitä Kamux tekee asialle tällä hetkellä.
Partsikka:
Kamux on ehken kasvunsa tehnyt.
Tähän olisi mukava saada myös perusteluja. Tarkoititko muuten Suomea, Ruotsia vai Saksaa? Kun perustelet luvuilla, niin ota huomioon myös markkina.
Ps. Kiitos kuitenkin haastosta. Tuolta sivulta löytyi uusi mielenkiintoinen datapiste indikaattoriksi exceliini, nimittäin korjaus&huoltokult vs myydyt autot. Sinun excelistä se varmaan jo löytyykin. Löytyisikö sinulta muuten myös Sakan vastaavat luvut?