Kesko - Kaupan alan osaaja

Tässä vielä posarin pureksintaa suhteessa meidän aiempiin ennusteisiin.

13 tykkäystä

Keskon Q1-tulostiedote julkaistaan perjantaiaamuna noin kello 8.

Suomenkielinen tulosinfo alkaa kello 11.30. Kysymyksiä voi esittää lähetyksen chatin kautta ja tallenne infosta on katsottavissa jälkikäteen.

Tervetuloa linjoille!

12 tykkäystä

Hyvältä näyttää kehitys. Tuore marinointivaiheen Premarketraportti ihmeteltäväksi.
Kesko.pdf (1,4 Mt)

3 tykkäystä

2 viestiä yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju

Keskon kolmea segmenttiä pyöritellessä tulee jatkuvasti esille, miten autokauppa on vaikeuksissa jne. K-auton markkinaosuus tietyissä malleissa on hyvä, mutta monesti tulee mietittyä, olisiko Helanderilla vielä joku ässä hihassa. Suomen lähikaupan ja Onnisen ostot + laajentuminen Pohjoismaissa rautakaupan osalta olleet menestyksiä. Voisiko autokaupassa tulla joku iso fuusio? Voisiko K-auto ostaa Kamuxia (markkina-arvo 387 milj.)? Toki Kalliokoski haluaa varmasti katsoa korttinsa loppuun, mutta Kesko pystyisi tarvittaessa kyllä tekemään tarjouksen. Toisaalta Saka voisi olla jopa parempi vaihtoehto, sillä myynti koostuu enemmän kalliimmissa autoista ja siten se sopisi k-ryhmän mielikuvaan paremmin. Tämä on nyt vain omaa pohdintaa, mutta uskon Keskon miettivän eri vaihtoehtoja autokaupan kasvun nopeuttamiseksi.

7 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju

7 tykkäystä

Keskon kurssi laskee jyrkästi, kun ajatellaan, että sille käy sittenkin, kuten Targetille Jenkeissä? Vaikka juuri tuli posari ja hyvää dataa huhtikuusta.

1 tykkäys

Tällaisinä hetkinä harmittaa, kun pörssi ei enää näytä välittäjätietoa large cap -osakkeista. Ketkähän tuota ovat nyt myymässä, varmaan ulkomaiset rahastot? Olisipa mukavaa jos Nasdaq Nordic laittaisi nuo välittäjätilastot takaisin näkyville.

2 tykkäystä

Jenkkien vähittäiskaupan Walmarttien romahdus vaikuttanee myös täällä.

Mielenkiinnolla odotan Helanderin seuraavaa liikettä. Olisiko seuraava steppi autokaupan puolella. Virtasten kaappaaminen Kamuxista voisi viitata siihen suuntaan pidemmällä aikavälillä.

2 tykkäystä

Tais tosiaan olla toissa päivänä Wallmart ja eilen Target, jotka eivät päässeet konsensus odotuksiin. Vähän ihmetyttää, jos jenkkien laineet heiluttaa täälläkin asti, kun kyse on kuitenkin eri markkinoista. Ainakin itselläni on luottoa Keskon ammattijohtoon ja siellä varmasti mietitään seuraavaa liikettä. Muistaakseni Kesko jakaa tänä vuonna ja on jakanut osinkona noin 50% tuloksesta, jolloin voisi kuvitella Keskon kassan olevan kunnossa yritysostoja ajatellen. Oman käsitykseni mukaan Keskon mahdollisuudet kasvaa orgaanisesti voivat olla rajalliset, jolloin kasvua olisi haettava juuri yritysostoin.

1 tykkäys

Nielsenin pt-kaupan markkinaossudet julkisti eilen.
Niin Kesko menetti markkinaosuuksia 2021. (Kesko 2020: 36,9%)

image

3 tykkäystä

Tämä oli kyllä tiedossa jo Keskon tulosraporttien perusteella niin en usko, että se oli taustalla. Toki ei se, että kelle osuuksia menetettiin.

4 tykkäystä

Onko teoriaa miksi kauppiaslappu A on -6% B:hen muuta kuin että suurempi vaihto?

1 tykkäys

Mainitsemasi asia on varmaan ehkä isoin tekijä. Ja lainoitusaste eroaa mm.

Alla olevista linkkeissä tietoa

6 tykkäystä

Kiitos linkeistä Ade!

1 tykkäys

Eikö tuo holdarille ole aika no-brainer ostaa A-sarjaa? Mahdollinen sarjojen yhdistely kuvittelisi hyödyttävän enemmän kyseistä sarjaa kun kuitenkin 10x äänivalta B-sarjaan verrattuna? Ja toki halvempi tällä hetkellä. Itse en ainakaan keksi tuossa mitään järkeä ostaa B-sarjaa kun puhutaan nimenomaan holdarista ja varmasti monelle tuonkin tasoinen likviditeetti riittää. Onko muilla jotain valaisevaa vasta-argumenttia näihin pohdintoihin?

2 tykkäystä

Tämä on hyvä kysymys🙂. Asiassa on monia puolia ja eikä varmaan yhtään yhtä selkeää ja oikeaa vastausta

Jos pohtii asiaa esim. osinkotuoton kautta niin tänä päivänä paremman osingon saa A-osakkeella. Se näyttäs numeroiden mukaan olevan faktaa. Siis koskien tätä hetkeä. Tulevaa ei kukaan tarkkaan tiedä

Taitaa loppuviimeksi olla sijoittajasta itsestään kiinni kumpaan sarjaan mahdollisesti alkaa sijoittamaan

Tai vaikka molempiin. Saaden hajautuksen hyöty, yhtiön sisäisesti molempiin sarjoihin

Niinkin voi tehdä

Sijoitusneuvoja ei saa täällä antaa!

Tokkopa sillä isoa merkitystä silti ole vaikka omistais molempia sarjoja😆

1 tykkäys

No on, jos ei osta todella isoja määriä, eikä veivaa edestakaisin. Spreadi on toki isompi A:ssa. A:ta liikkuu senkin takia vähemmän, että K-kauppiaiden on tietääkseni pakko omistaa jokunen tuhat A-sarjaa, eli ostavat ja ikiholdaavat.

3 tykkäystä
2 tykkäystä