Kiinan talouden tulevaisuus

Alt right tyypit twitterissä. Brics jyrää, dollari on kuollut. Jep jep.

Main stream left twitterissä. Paha äärioikeisto voitti Italian vaalit. Italia tulee menemään totalitääristen valtioiden kelkkaan. Jep jep

13 tykkäystä

Niin kauan kuin BRICS :brick: mitkä lie maat eivät luovu vientivetoisesta talousmallista, kumuloi säästöjä ja muuta pääomamarkkinoitaa avoimiksi ja houkutteleviksi ei Yhdysvaltain dollarilla ole mitään hätää.

Näillä mailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa säästöjensä heittämistä maailman suurimmalle säästöjen parkkipaikalle eli jenkkiassetteihin.

Jos jostain olisin huolissani niin missä vaiheessa Yhdysvallat kyllästyy tähän muiden säästöjen imemiseen eli velkaantumiseen.

Jos kun dollarin rooli joskus pienenee, saattaa aloite yllättäen tulla Washington DC:n suunnalta.

11 tykkäystä

Tässä tiivistyy muuten hyvin USA:n ja Kiinan kaupan kehitys.

17 tykkäystä
12 tykkäystä

Lyhyt tweetiketju Kiinan talouden menneisyydestä. Huippukohdat vain alla. Loput Xssä

Jotain hyvääkin Pölhexin mörnintään?

8 tykkäystä

Kiinan roolista merenkulussa, kuten satamaomistuksissa, satamasoftassa, satamaverkoissa, yms.

Vähän vaikea kuinka paljon on teoriaa ja kuinka paljon totta, mutta pointtina - ja riskinä mahdollisuus.

First, China has introduced massive and little-understood information-gathering infrastructure at critical ports worldwide.
Second, Chinese laws require that all Chinese companies operating overseas—both private and state-owned—must gather and report intelligence on foreign entities to the Chinese government.

China’s control of trade information and port infrastructure provides substantial commercial advantages in peacetime. Given China’s intentional decision to treat all civilian assets as an extension of its powerful military, however, the consequences of this control in wartime could be catastrophic.

8 tykkäystä

Kiinaa on hyvin vaikea tulkita. Tarkoittaako tämä, että maassa on herätty (Kiinan) talouden realiteetteihin?

image

8 tykkäystä

OP:n kaverin tviitti Kiinan kiinteistökriisiin liittyen, sopinee tähän ketjuun. :slight_smile:

8 tykkäystä

On hiton helppoa olla Kiina-vastainen, mutta… Juttu muurin takana, pitäisi melkein lunastaa.

https://tekniikanmaailma.fi/lehti/18b-2023/kiinaa-et-paase-pakoon/

Tässä tviitti Kiinasta, otin kuvakaappauksen lopusta tviittiä, jotta äxättömätkin näkevät. :slight_smile:

image

15 tykkäystä

Tuollainen talouden elvytyspaketti tarkoittaa joko yrityksiä lämmittää taloussuhteita länteen tai voimakasta suhteiden heikentämistä esimerkiksi IPR-maksujen välttämistä, polkumyyntiä ja vastaavia. Venäjän Ukrainaseikkailun epäonnistuminen siirtänee Taiwanhaaveita.

7 tykkäystä

China economy: September CPI unexpectedly flat (cnbc.com)

Kiinan tuottajahintoja ja inflaatiolukuja. Päinvastaisia ongelmia kuin läntisissä talouksissa.

6 tykkäystä

Tässä on aika pitkä tviittiketju liittyen Kiinaan. Siinä käsitellään, onko Kiina ajautumassa taantumaan sekä laajemminkin Kiinan taloutta.

Ihan kaikkea en itse sisäistänyt, koska huonosti osaan englantia ja oli osin haastavaa asiaa mulle. :slight_smile:

10 tykkäystä

China posts 4.9% growth in the third quarter, stronger than expected (cnbc.com)

Kiinan BKT:n kasvu ylitti odotukset ja työttömyys hellittänyt hieman edelliskuusta.

7 tykkäystä

Kiinassa on sanottu olevan 4-5 miljoonaa huippuälykästä ihmistä, halpaa energiaa ja raaka-aineita virtaa Venäjältä, kysymys kuuluukin Kiinan kehityksestä, antaako Kiinan johto luovuuden kukoistaa ja salliiko se ihmisten vaurastumisen, ihminen tarvitsee ainakin illuusion rikastumisesta, vaikka se kovin monen kohdalla toteutuisikaan.

2 tykkäystä

Kiina on kehittynyt, tai kehittänyt itsensä, raaka-aineiden jalostusmahtimaaksi, jos kyllä jossain tapauksissa tuottajiksi.

Taannoin ‘rare earths’ eli harvinaisia maametalleja koskevia vientirajoituksia on luotu ainakin puhetasolla, nyt grafiitista puhutaan.

Jos 2000-luvulla Kiina on tarjonnut mahtavaa markkinapotentiaalia, halpaa työvoimaa, valtion tukemaa tuotantoa (investointi, sähkö, yms) ja höveliä ympäristöpolitiikkaa,
tarjoaa Kiina 2020-luvulla bonuksena myös niin kauppapoliittista riskiä kuin geopoliittista riskiä (Taiwan, South China Sea).

Välillä kyllä itse toivoo, että paitsi itänaapurimme johtaja vaihtuu, myös että itä-itänaapurimme johto vaihtuu.
Yksinvaltiaan egolla ja kaikkitietävyydellä on näet tilaa kasvaa.

“China’s graphite curbs will accelerate plans around alternatives”

9 tykkäystä

Osui aamulla silmään Bloombergin kolumnistin kirjoitus, jossa Kiinan kerrottiin tekevän samoja virheitä kuin Neuvostoliitto aikanaan.

Jutussa kerrotaan Kiinan, Venäjääkin ahkerammasta, Neuvostoliiton tutkimuksesta ja siitä, kuinka tuo CCP:n 90-luvun alussa tekemä laaja tutkimus on unohtumassa. Yksi tärkeimmistä opetuksista oli, että Neuvostoliiton ja USA:n välinen asevarustelukilpailu vei pohjan Neuvostoliiton taloudelta ja ajoi sen lopulta konkurssiin.

Jutussa kerrotaan Kiinan massiivisesti kasvaneesta asevarustelusta ja esitetään vertaus kärryn (sotilaallinen voima) asettamisesta hevosen (taloudellinen tuottavuus) edelle.

Itsekin kylmän sodan aikaa pitkän matkaa eläneenä on tietenkin todettava, että Kiina ja Neuvostoliitto ovat taloudellisesti kaukana toisistaan. Kiinalla on varaa aseistautua hampaisiin asti. Siinä missä Kiina on maailmantalouden kiistaton jättiläinen Neuvostoliitto ei koskaan ollut mitään muuta kuin läntti viinalta haisevaa ja vuosikymmeniä taloudellisesti jälkeenjäänyttä takahikiää, jossa tavalliset ihmiset elivät kuin pellossa ja joka pisti kaikki rahansa aseisiin.

(linkki juttuun)
image

12 tykkäystä

Kiinalainen Svolt suunnittelee Suomeen neljän miljardin euron investointia – työllistäisi yli 3 000 henkeä

Päätöstä Kotkaan rakennettavasta akkukennotehtaasta ei ole vielä tehty.

Markkinoilla liikkuvien huhujen mukaan saksalainen autojen valmistaja Bayerische Motoren Werke (BMW) olisi sopinut Svoltin kanssa akkutilauksesta, jonka arvo on enimmillään 13 miljardia euroa. Kumpikaan yhtiöistä ei ole vahvistanut tietoa.

5 tykkäystä

Xi Jinping maakuntamatkalla Kiinan keskuspankissa ensimmäistä kertaa 10 v valtakauden aikana
-Bazookan viritystä?
vai
-3000 Mrd valuuttavarannon turvaan?

Kiinan presidentti Xi Jinping vieraili keskuspankissa Pboc - BN
Tiistaina 24.10.2023 klo 11:50 FinWire-uutisia
Kiinan presidentti Xi Jinping on vieraillut maan keskuspankissa Pbocissa ensimmäistä kertaa kymmenen vuotta sitten astuttuaan virkaan. Tämän kertovat nimettömät lähteet Bloombergille.

Vierailun kuvataan korostavan hallituksen entistä enemmän keskittymistä talouden ja rahoitusmarkkinoiden elvyttämiseen. Xin ohella paikalla oli myös varapääministeri He Lifeng ja muita hallituksen edustajia. Heidän on täytynyt vierailla myös ulkomaankauppaviranomaisella SAFElla ja valtion sijoitusrahastolla China Investment Corp.

Lähteiden mukaan SAFE-vierailun tarkoituksena oli antaa Xille parempi käsitys Kiinan valuuttavarannoista, joiden arvo on kolme biljoonaa dollaria.

Muutoin Xin läsnäolon katsotaan vahvistavan useita toimenpiteitä, joita hallitus on viime aikoina toteuttanut kasvun lisäämiseksi ja markkinoiden vakauttamiseksi. Vierailu saattaa myös auttaa vähentämään joidenkin sijoittajien huolenaiheita siitä, että presidentti on saattanut laiminlyödä taloutta korkeiden ministerien puhdistuksen ja epävakaan suhteen yhteydessä Yhdysvaltoihin, kirjoittaa Bloomberg.

Pboc ei ole palannut kommentin kanssa

https://www.swedbank-aktiellt.se/telegram/KAxVDR5g

4 tykkäystä

Mielenkiintoinen ketju, joka yhdistää Kiinan, Venäjän ja Iranin. Paljon faktoja, sekä päätelmiä. En tiedä, ovatko ne oikein, mutta voi hyvinkin pitää paikkansa.

3 tykkäystä