Konecranes - Materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia

Konecranes sai tilauksen Taiwanin pääsatamaan, tilauksen arvoa ei kerrota. :slight_smile:

Konecranes sai vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä CMA CGM Kaohsiung Terminal Co. Limitediltä tilauksen seitsemän hybridikäyttöisen Konecranes Noell -kumipyöräkonttinosturin toimittamisesta konsernin konttiterminaaliin Taiwanin pääsatamassa. Nosturit otetaan käyttöön vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä, ja ne on tarkoitus luovuttaa käyttöön vuoden viimeisellä neljänneksellä.

16 tykkäystä

Johtohenkilöissä pieniä muutoksia.

1 tykkäys

En tiedä oliko “pieniä muutoksia” tarkoitettu sarkastisesti, mutta minusta Mahlberg on ollut avaintoimija KC:n satamaliiketoiminnan hyvässä suorituksessa.

Sinänsä Pankakoskikin on käsittääkseni suoriutunut hyvin, joten muutos toivottavasti on vaikutuksiltaan pieni.

1 tykkäys

Konecranesille uusi tilaus, tilauksen arvoa ei kerrota. :slight_smile:

Texasilainen Houstonin satama on tilannut Konecranesilta Barbours Cut -konttiterminaaliinsa viisi RTG-hybridinosturia. Tarkoituksena on tukea sataman pitkän aikavälin parannusohjelmaa, joka sisältää kanavien kehittämistä ja maainfrastruktuuri-investointeja. Tilaus kirjattiin vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä, ja nosturit toimitetaan vuoden 2025 alussa.

10 tykkäystä
13 tykkäystä

Pistetetään linkki myös Konecranes -ketjuun

4 tykkäystä

@Erkki_Vesola kirjoitteli Konecranesista. :slight_smile:

Konecranesin toimintaympäristöön ja etenkin laitekysyntään kohdistuu tällä hetkellä perusteltuja epäilyksiä. Haluamme kuitenkin muistuttaa sijoittajia siitä, miten yhtiön Kunnossapito-liiketoiminta ainakin historiallisten näyttöjen perusteella turvaa Konecranesin tuloksenteon heikommassakin markkinatilanteessa. Osakkeen arvostus on edelleen houkutteleva ja positiivinen näkemyksemme yhtiöstä ja osakkeesta on ennallaan.

11 tykkäystä

Eki on kirjoittanut konepajoista näkökulmista; kuinka riippuvaisia ne ovat Euroopan markkinoista ja rakentamisesta.

Olemme tarkastelleet isojen kotimaisten konepajojen riskiprofiileja kahdesta näkökulmasta: riippuvuus Euroopan markkinasta sekä riippuvuus rakentamisesta. Johtopäätöksemme on, että isot konepajat ovat rakenteellisesti varsin hyvin suojassa tällä hetkellä kaikkein hankalimmalta yhdistelmältä eli riippuvuudesta eurooppalaisesta rakentamisesta.

9 tykkäystä

Konecranes julkaisee Q3-rapsansa ensi viikon keskiviikkona, alla on Ekin ennakkokommentit.

Konecranes julkistaa Q3-raporttinsa keskiviikkona 25.10. klo 8:30. Yhtiön toimintaympäristön perinteiset indikaattorit ovat viime aikoina olleet alavireisiä. Uskomme kuitenkin tuloslaskelman lukujen kehityksen olleen tasapainoista. Odotamme Konecranesin toistavan 2023-ohjeistuksensa. Osakkeen arvostus on edullinen.

8 tykkäystä

KC:lle uusi tilaus, tilauksen arvoa ei kerrota.

Norjalainen logistiikkapalveluiden tarjoaja Tyrholm & Farstad AS on tilannut kuudennen sukupolven siirrettävän Konecranes Gottwald-satamanosturin Ålesundissa sijaitsevaan uuteen Flatholmen-terminaaliinsa. Sähkönosturin tarkoituksena on laajentaa terminaalin kapasiteettia ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Tilaus kirjattiin vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä, ja nosturi on tarkoitus toimittaa vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Ilmeisesti jostain tällaisesta on kyse:

Italy's Campostano Anchor updates its fleet with an eco-efficient Konecranes  Gottwald Generation 6 Mobile Harbor Crane | Trade press releases |  Konecranes

8 tykkäystä

Tulos ulkona:

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/konecranes-oyjn-osavuosikatsaus-tammi-syyskuu-2023-kolmannen-vuosineljanneksen

Nopeasti katsottuna tulos vs Inderesin ennuste:

  • Liikevaihto yli (tot. 1005MEUR vs 984MEUR)
  • Tilaukset ali (853MEUR vs 984MEUR
  • EPS yli (0,88 vs 0,69 EUR)

Liikevaihto kasvoi 18,3 % edellisvuodesta vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna. Sen seurauksena kirjasimme kaikkien aikojen parhaan EBITA-kateprosentin 12,3 %, ja ylsimme ensimmäisen kerran taloudelliselle tavoitetasollemme (12-15 %).

Laskeneista tilauksista yhtiö ei tunnu olevan huolissaan.

Yleinen kysyntäympäristömme pysyi hyvänä kolmannella vuosineljänneksellä. Saadut tilaukset vähenivät 18,7 % edellisvuodesta vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna. Lasku ei johtunut niinkään heikentyneestä makroympäristöstä vaan Satamaratkaisujen asiakkaiden päätöksenteon ajoituksesta. Tilauskanta oli syyskuun lopussa 3,3 miljardia euroa eli 11,7 % suurempi kuin vuotta aiemmin vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna.

24 tykkäystä

Tässä on vielä Ekin kommentit tuloksesta. :slight_smile:

Konecranesin Q3-numerot olivat muutoin oivallisia ja ylittivät ennusteet, mutta tilaukset pettivät ikävästi. 2023-ohjeistus säilytetiin odotetusti ennallaan, eivätkä kysyntänäkymät ole heikentyneet kolmen kuukauden takaisista. Kurssireaktio lienee melko neutraali.

6 tykkäystä

Konecranesin tilauskannan arvo oli katsauskauden lopussa 3 282,1 miljoonaa euroa, kun vertailukauden lukema oli 3 052,1 syyskuun lopussa. Siinä kasvua on vuodentakaisesta 7,5 prosenttia, ja vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna se tarkoittaa 11,7 prosentin kasvua. Näillä puksutetaan tovi eteenpäin. Itse uskon tilausten lähtevän kasvuun seuraavilla kvartaaleilla.

7 tykkäystä

Yleinen kysyntäympäristömme pysyi hyvänä kolmannella vuosineljänneksellä. Saadut tilaukset vähenivät 18,7 % edellisvuodesta vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna. Lasku ei johtunut niinkään heikentyneestä makroympäristöstä vaan Satamaratkaisujen asiakkaiden päätöksenteon ajoituksesta. Tilauskanta oli syyskuun lopussa 3,3 miljardia euroa eli 11,7 % suurempi kuin vuotta aiemmin vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna.

Toimarin osio. Kysyntä jatkunut hyvänä mainitaan.
Ei ainakaan huoleta itseäni. Seuraavat kvartaalit näyttää tietä…

1 tykkäys

OP:n Jussi Mikkonen ja KC:n Q3

Konecranes raportoi aamulla Q3-tuloksensa, joka oli kannattavuuden osalta vahva, mutta uudet tilaukset jäivät odotuksista. Yhtiön uudet tilaukset laskivat 22 %.

Juha Varis ja Konecranes

EDIT:

Tässä vielä Sijoittaja.fi:n juttu Konecranesista ja Q3:sta.

Vaikka toimintaan liittyy epävarmuustekijöitä, näkee Konecranesin johto yhtiön lähitulevaisuuden positiivisessa valossa. Johto arvioi edelleen yhtiön kysynnän pysyvän hyvänä, ja saatujen tilausten kasvavan vuoden viimeisellä neljänneksellä Q3:sta. Konecranesin nykyinen tilauskanta on suuri, ja yhtiö osoitti päättyneellä neljänneksellä pystyvänsä purkamaan tilauksia tehokkaasti, vaikka globaaleissa toimitusketjuissa esiintyisi haasteita.

5 tykkäystä

Uutta rapsaa pukkaa: https://www.inderes.fi/fi/research/kaikkiaan-kelpo-suoritus

Eki on Konecranesia varovaisempi tulevaisuusarvioissaan. Ennusteita leikattu, samoin tavoitehintaa 38e → 33e.

Omistan, ja kai, siis varmasti, lisäilen tätäkin nyt kaiken synkkyyden keskellä. :sweat_smile::nerd_face:

6 tykkäystä

Laitan tänne tämän Juha Variksen tviitit, ei mitään ihmeellistä, mutta pari kiinnostavaa huomiota. :slight_smile:

5 tykkäystä

Kauppalehden tilaajille:

Business Finland myönsi keväällä hankkeeseen Konecranesille 20 miljoonan euron ja hankkeessa luotavalle ekosysteemille 50 miljoonan rahoituksen, jonka lisäksi Konecranes investoi itse hankkeeseen 40 miljoonaa euroa viidessä vuodessa. Zero4:n lanseeraustapahtuma järjestettiin lokakuun alkupuolella.

”Tavoitteena on luoda ympäristö, jossa samassa suljetussa tilassa, olipa se satama tai tuotantolaitos, operoivat älykkäät laitteet ja ihmiset pystyvät saumattomasti vaihtamaan informaatiota ja toimimaan sekä tekemään päätöksiä mahdollisimman optimaalisesti. Me voimme tuoda siihen yhden elementin eli älykkäitä nosto- tai siirtolaitteita”, Pankakoski kertoo.*

Hienoa, että Konecranes lähtee kehittämään kyseistä ekosysteemiä. Hienoa myös nähdä valtio rahoittamssa hanketta.

9 tykkäystä

Tällaista tiedotetta Konecranesilta tänään, tilauksen arvoa ei julkistettu. :slight_smile:

Konecranes toimittaa 16 nosturia Hybarille, joka on Yhdysvalloissa toimiva kestävään metalliromun kierrätykseen ja terästuotantoon keskittyvä yhtiö. Nosturit tulevat muun muassa kauha-, täyttö- valssaamo- ja kuljetuskäyttöön, ja ne tukevat keskeisellä tavalla Hybarin terästankotuotantoa. Tilaus saatiin vuoden 2023 syyskuussa, ja nosturit on tarkoitus toimittaa vuonna 2024 ja alkuvuodesta 2025.

13 tykkäystä

Konecranesilta tuli tänään tällainen tiedote. :slight_smile:

Tilauksen arvoa ei kerrottu.

Konecranes on solminut sopimuksen ruotsalaisen Oskarshamnin ydinvoimalan reaktorisalissa käytettävän siltanosturin päivittämisestä. Nosturilla on ratkaisevan tärkeä rooli sen varmistamisessa, että reaktorin huollossa ja käytetyn ydinpolttoaineen kuljetussäiliöiden poistamisessa noudatetaan tiukkoja sääntelyvaatimuksia. Tilaus kirjattiin vuoden 2023 neljännellä vuosineljänneksellä.

12 tykkäystä