Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Lisäksi toi on rakennuspuun hinta, joka jenkeissä on pitkälti douglas kuusta. Saunoissa käytetään enemmän eksoottisempia raaka-aineita: tuija, radiata mänty, haapa, poppeli, apassi,leppä, khaya mahonki jne, jne. Monesti vielä lämpökäsiteltynä. Näiden hinnat eivät ole huipuista pudonneet mihinkään, vaan ovat aivan yhtä korkealla kuin 1/2 vuotta sitten, ja moniin on tullut siitäkin 20% lisää. Saunavärkit vielä monta kertaa lämpökäsitellään, ja energian hinta on nostanut käsittelyn kuluja. Eli saunan rakentaminen on edelleen huomattavasti kalliimpaa kuin vuosi sitten.

8 tykkäystä

Sori… en ollut huomannut tätä :slightly_smiling_face:. Vähän kiirettä pitää näinä päivinä :money_mouth_face: :hugs:. Joo siis viikonlopun ja vielä Sunnuntai yön käytin Hyzonin tutkimiseen. Ja sen perusteella ei ole ollut mitään tarvetta ostaa :slightly_smiling_face:. Tutkin lähinnä kiinan kuvioita josko sieltä saataisiin rivakka kurssin suunnan muutos.

8 tykkäystä

Parempi kai näin.

3 tykkäystä

Yleisen pulkkamäen lisäksi Nesteen suositusta oli Société Générale päivittänyt entistäkin negatiivisemmaksi edellisestä (Myy 50e → Myy 40e).

1 tykkäys

Jenkit kääntynyt iltaan kohden laskuun…olisikohan laskuavaus meillä täällä pohjolassa

2 tykkäystä

Luulisi että adelis on enemmän fundasijoittaja kuin nämä veivarit ketkä latoo nyt tappiollisesti lappujansa laitaan. Ellei adeliksella ole jotain akuuttia käteisen tarvetta. Joten tuskin he mitään 5D-shakkia pelaavat, vaan koittaa treidi positioista päästä nopeasti eroon samalla kun markkina muutenkin happanee käsiin.

Riippuen kuinka iso osa noista meni tälläisille veivaajille, niin aika iso mälli heillä vielä on osakkeita myytävänäkin.

1 tykkäys

Hytsonni sulki reilusti alle liukuvien… Laskutrendiä pukkaa - vai vahvistuu vain :thinking:

7 tykkäystä

Nyt osui ajoitus kerrankin oikein :grinning::partying_face:

13 tykkäystä

Seurantalistalla oleva Stillfront julkaisi ennakkolukuja Q4 ja ilmeisesti markkinat eivät jälleen tykänneet.


Ladataan: AAAAAAAAStillfront2.png

“Sympatia” laskua luvassa jälleen koko Ruotsin pelisektorille? :smiley:

Edit. Mukana taisikin tulla myös yritysosto ja osakeantia

2 tykkäystä

Joku nordnettiläinen massimies mennyt tilttiin ja pistää Kamuxia laitaan pää märkänä. Yleensä mitä enemmän Kamux putoaa, niin sitä enemmän Nordnet välittäjätilastossa ostolaidan kärjessä.
Olisiko pohjat vihdoinkin tässä?

3 tykkäystä

Ulkomaat ovat pitkälti olleet nettomyyjiä tässä Kamuxin viime kuukausien laskun aikana, mutta nyt viime päivinä tämä on kääntynyt ja tuolla on taas Morgan Stanley suurin netto-ostaja. Ainoa iso myyjä taas Nordnet niinkuin viime päivinäkin. Eipä näistä nyt hirveän isoja voi päätellä, mutta hieman tulee mieleen että pakkasella olevat nonnerot ovat nyt turhautuneet tilanteeseen ja lyövät lappua laitaan, hinnasta viis.

17 tykkäystä

Viimeistään 9-10e tason luulisi tuovan pohjatukea kun siinä pyörittiin pitkään 2020 syksyllä ja toimi myös vastustasona ennen koronakevättä. Ja tietenkin henkinen vastustaso kun tasaluku. Kamuxin liiketoiminta on kehittynyt sen verran 2020 helmikuusta, että vaikea nähdä hinnan tippuvan alle 9e ellei indekseihin tule jotain -30% romahdusta. Ja jos tippuu niin kauhon kaksin käsin salkkuun :rofl:

Vestas +4%, normaalia päiväheiluntaa?

3 tykkäystä

EVO heräs muutamassa sekunnissa sen jälkeen, kun poistin salkusta, että vois lisätä iltapäivästä vähäsen alennus-Hyzonia :joy: :rocket: :sunglasses:

edit. Mulla pitäs varmaan alkaa postaamaan ostin/myin -ketjuun välittömästi joka liikun jälkeen, niin meikäläisen liikkuja kontraamalla porukka sais taottua jäätäviä voittoja, oli sitten laskumarkkina tai mikä hyvänsä.

Mulla on selkeästi se klassinen ns. “paskainen kosketus”.

45 tykkäystä

Oisko tällä vaikutusta, Vestas named most sustainable company in the world

4 tykkäystä

Hei, mitäs nyt on meneillään kun salkussa on jotain ihan ufoa väriä. Tuttu punainen väri katoamassa vauhdilla ja tilalla jotain ihmeellistä… onko tämä… vihreää!!! :grimacing:

Edit: Jenkit hyppäsivät takaisin kaivoon, aamulla “korjaantuu” varmaan taas…

27 tykkäystä

Veikkaisin, että substanssialennuksella selittyy tuosta jonkin verran. Seuraan Investorin ja Industrivärdenin tilannetta tuolla sivustolla: ibindex

Industrivärden sisältää pelkkiä pörssiyhtiöitä ja silti sitä saa välillä 15% alennuksella verrattuna omistusten arvoon.

Investoria olen ostanut taas salkkuun tuolta 10% alennuksen paremmalta puolelta. Substanssialennuksen nousu alkuvuonna selittyy pitkältä listaamattomilla yhtiöillä.

Ja tämän lisäksi on tietenkin selvää, että molemmat näistä laskee silloin jos niiden omistuksetkin laskee reippaasti.

Olen luopunut Spiltanin rahastosta (mainitut kaksi firmaa muodostaa yli 43% siitä) ja ostelen näitä kahta mainittua aina kun substanssialennus näyttää houkuttelevalta.

4 tykkäystä

Pitkäjänteisenä sijoittajana aikahorisonttini on tietenkin yhtä päivää pitempi. Joten tässä kolmen viikon graafilla ei edes värisokea erehdy väristä.
Ps. Jos vertailuindeksiksi valitsee FirstNorth25 niin voi vielä juhlia.

33 tykkäystä

Joo tuolla yläkulmassa YTD käppyrä vielä kyllä hohkaa turvallisen lämpöisiä värisävyjä (YTD ~ -11.5%) mutta tässä on ollut monta päivää jossa koko taulu on ollut tasaisen punaista…

10 tykkäystä

Puuilo +3,37% ja luonnollisesti Nonnerot siirtyneen isoimmaksi myyjäksi ja ulkkikset alkaneet myöskin ostelemaan.

Jos jokaisella ulkkisten algolla ei ole NN myynnit jatkuvassa tarkkailussa, niin on kyllä ihme ja kumma :slight_smile:

5 tykkäystä