Kysy & vastaa -ketju sijoittamisesta

No itse en näe mitään syytä miksi se tippuisi nyt, muuta kuin yleisen senttimentin mukana. Mutta pohdin, että droppaako kurssi hetkellisesti vähän, kun anti toteutettu ja uudet osakkeet on Kyöstillä (jos nimen nyt oikein muistan) eli tuleeko se ns. laimennus kurssiin sinä päivänä, kun periaatteessa arvo liudentuu. Ainakin joidenkin osakkeiden kohdalla on uusien osakkeiden “markkinoille tulopäivänä” kurssi hieman lasketellut.

2 tykkäystä

Miksi?

Jos annin vuoksi kurssi niiaisi pysyvästi, se olisi sen jo tehnyt. Kaikki speksit tiedetään.

Unohdatko nyt että annin lisäksi tuli muitakin uutisia samaan syssyyn.

Saa nähdä minne kurssi asettuu keskipitkällä aikavälillä mutta oma näkemys on että uutiset velkasaneerauksesta pois pääsystä ja Vikingin oikeusjuttujen sopiminen (liittyvät toisiinsa) nostivat kurssia. Markkina ajan myötä selvittää mikä oli “oikea” korotus tästä. Jos tietäisin mikä se olisi olisin tänäänkin joko kauhonut lisää tai pistänyt kaikki laitaan, mutta kun en tiedä niin tyydyn holdailemaan.

Diluutio ei ole vielä teknisesti tapahtunut koska uusia lappuja ei ole vielä kaupankäynnin kohteena, mutta käytännössä osakkeen hinta on aina sen verran eteenpäin katsova että se treidaa aivan kuin tämä olisi jo tapahtunut. Ainoa mikä voi teoriassa muuttua on että kun ko. laput oikeasti pullahtavat Kyöstin kouraan, se voisi teoriassa alkaa kaataa niitä laitaan kaksin käsin ja tämä myyntipaine voisi sitten painaa kurssia. En tietenkään voi tietää mikä on Kyöstin sijoitussuunnitelma, mutta en jaksa uskoa pikavoitto-rahastukseen heti kun laput on saatu… varsinkin kun lappumäärä on iso ja on tiedossa että nykyvaihdolla tuota määrää ei saisi upotettua markkinalle kovinkaan nopeasti.

2 tykkäystä

Tämä tapahtuisi jos annissa kaikki osakkeet olisivat oikeutettuja vaikka merkkariin, joten osake dippaisi kun nämä irtoavat.

Toinen vaihtoehto olisi että tämän kyöstin annin läpimeno olisi todella epävarmaa, vaikka 50-50, joten tällä hetkellä osaketta hinnoiteltaisiin johonkin näiden kahden skenaarion väliin, ja toteutuessaan, kurssi laskisi sitten “oikeaan” arvoonsa.

Kumpikaan näistä ei taida olla tecnotree casessa totta, vaan tuon annin läpimeno on lähes varmaa ja se voidaan hinnoitella täysimääräisesti jo nykykurssiin, kun kaikista osakkeista ei irtoa mitään eikä ne oikeuta mihinkään extraan.

5 tykkäystä

Itse kanssa uskon, että laput eivät tule myyntiin ja toivon, että myynnistä on tehty jonkin tasoinen sopimus. (että milloin voi aikaisintaan alkaa lappaamaan).

Ja sen tiedän, että osake treidaa “eteenpäin” muutoinhan olisin pe lyönyt omat laput laitaan, mutta oletin oikein, että tämä nähdään hyvänä asiana kun alku paniikki hälvennyt.

Mutta vähän kuin Nokia. Oletin, että lasketteli tänään osittain USA:n vuoksi, ei niinkään siksi, että paljoa olisi muuttunut muutaman päivän takaisesta. Niin pohdein, että mahtaako markkina toimia samalla mekanismilla myös silloin, kun uudet osakkeet “tulevat” :thinking:

1 tykkäys

Jes, tämä oli avaava vastaus. Tattis :ok_hand:

1 tykkäys

Moi. Mitens tuo lainan takaisinmaksu toimii Nordnetin superluoton kanssa kun lainaa käytetty ja tili miinuksella? Laina lyhentyy sitä mukaan kun tilille lisätään rahaa automaattisesti vai pitääkö jotain käydä klikkailemassa? Meneekö välityspalkkion kulut samaan lainaan vai miten tämän kanssa toimii?

Niin ja mitens nuo luoton korot meni? Syntyneet korot lisätään kuukausittain lainasummaan?

1 tykkäys

Luotto lyhenee automaattisesti kun myyt positioita pois.

1 tykkäys

Ja ilmeisesti sama jos lisää rahaa tilille?

1 tykkäys

Ymmärtääkseni näin juurikin.

Tämä voisi kuulua toiseen ketjuun paremmin, ehkä johtaja @Johannes_Sippola siirtää kysy&vastaa ketjuun jos näkee tarpeelliseksi

1 tykkäys

Korko lasketaan päivittäin, mutta koko kuun summa veloitetaan tilin saldosta kuun vaihteen jälkeen.

1 tykkäys

Se toimii siis samaan tapaan kuin luotollinen tili. Tilille tuleva raha vähentää luottoa ja tililtä lähtevä raha lisää luottoa. Välityspalkkio myös on kulu eli sekin vähentää saldoa eli lisää luoton määrää jos tili on miinuksella.

6 tykkäystä

Se on vaan vapaasti liukuva “jatke”, kaikki kulut menee siitä ja kaikki tulot menee siihen läjään, oli kyseessä sitten osake-listautumiseen osallistuminen tai mikä vaan. Itselläni korko ampui tappiin johtuen QT:n noususta.
nord

Kannattaa sitten varoa, Nordnet voi poistaa lainoituskelpoisia yhtiöitä eikä lähetä siitä minkäänlaista viestiä, esim. nyt meni Senzime AB 0%:iin. kiva kiva…

6 tykkäystä

Lainaa ei varsinaisesti tarvitse maksaa takaisin tai lyhentää vaan lainakorko vähennetään saldosta aina kuukauden viimeinen päivä. Se on sitten oma asia minkä verran lainaa pitää “aktiivisena”. Jos on tapana pysyä superluoton korkotasolla niin ylilainoitustilannettakaan ei pitäisi tulla kovin helposti kunhan limiitti on tarpeeksi korkealla.

Kaupankäyntikulut ei liity luottoon mitenkään. Ne napataan yöllä saldosta. Ainoastaan siinä tilanteessa pitää ottaa huomioon jos limiitti on esim 10k ja saldo -9999e päivän päätteeksi niin yön aikana tulee ylilainoitustilanne mikäli on tehnyt kauppoja.

6 tykkäystä

Tää on kyllä jännä. Ei voi olla kovin vaikea lisätä sellaista työnkulkua että jos lainoitusastetta muutetaan niin uudesta lainoitusasteesta lähtee viesti jokaiselle jolla on laina käytössä ja kys. lappua salkussa :confused:

Tosi pienillä muutoksilla / kehityksillä saisi aina huimasti lisäarvoa käyttäjille, mutta eipä ole mitään ideakanavaa joka ei olisi silppurin / roskiksen kanssa yhtä toimiva.

2 tykkäystä

Ja siirretty :slight_smile: @Seinakadun_Keisari

1 tykkäys

Luottolimiittisi määrää, kuinka paljon tilisi saldo voi käydä miinuksella.

Kuluvan kuukauden korot ovat erikseen, niitä lasketaan päivittäin mutta lisätään saldoon kuun vaihtuessa.

Eli kun osingot, myynnit, talletukset jne jne ilmestyvät tilille, niin sitten seuraavana päivänä menee vähemmän korkoa.

Jos saldo palaa takaisin nollan yläpuolelle, niin korkoa ei enää mene seuraavana päivänä.

1 tykkäys

Onko Nordnetin Superluotossa joku enimmäismäärä myönnetyssä limiitissä, esimerkiksi suhteessa salkun kokoon? Itselläni meni juuri 300 000 euron Superluottohakemus heittämällä läpi. Jotenkin kuumottaa ajatuskin sijoittaa 300 000 euroa lainarahalla. 185 000 euroon saakka saisi lainaa 0,99% korolla.

Mutta kun salkun lainoitusarvo on tällä hetkellä hetkellä reilut 900 000 euroa niin voinko anoa seuraavaksi miljoonan limiittiä? Voisi sitten sanoa että limiittiä löytyy 7-numeroinen summa :grinning:

8 tykkäystä

3x salkun arvo tuo on normaalisti ollut.

Hehän kysyvät palkkatietoja liitteeksi eikä palkallakaan ole mitään ylärajaa.

1 tykkäys

Olen hakemassa (yhden miehen säästöpossu)yritykselle luottoa. Nordnetille olen toimittanut vuoden 2020 tilinpäätöksen - sen mukaan liikevoittoa ~1,4 miljoonaa ja oma pääoma ~1.2 miljoonaa. Nordnetissä ~1.2 miljoonaa sijoituksia joiden lainoitusarvo reilut 900 000 euroa.

Kysymykseni oli että onko olemassa joku kaava jolla Nordnet laskee maksimin myönnettävän limiitin näistä (tai muista) taloustiedoista? @RahatonMies mainitsi kaavan “3x salkun arvo”, näin ollen voisin hakea 3,5 miljoonan limiittiä. En aio tosiaankaan ottaa miljoonia lainarahaa mutta voi olla että joissain tapauksissa nykyinen 300 000 euron limiitti tuntuu pieneltä. Superluoton hopeatasolla pysyisin vielä 540 000 euron vivulla. Nordnetin luotonhakulomakkeessakin isoin mahdollinen haettava määrä on 500 000 euroa :man_shrugging:

Edit. Löysin Nordnetin sivulta seuraavan tiedon: “Myönnettävän luoton maksimisumma on normaalisti kolme kertaa salkun velaton arvo”. Elikkäs laitan uuden hakemuksen vetämään limiitin kymmenkertaistamiseksi tasalukuun 3 miljoonaa.

8 tykkäystä