Kysy & vastaa -ketju sijoittamisesta

Mietin tässä että mitä tarkoittaa monilla Foorumeilla puhutut Nonnerot/ NON-sijoittajat ? :smiley:

2 tykkäystä

NON on Nordnetin välittäjälyhenne, se esiintyy tehdyissä kaupoissa.

Tuulipukuihinhan siinä viitataan.

2 tykkäystä

Tämä on ihan helppo juttu. NON eli nonnerot tekee kaiken aina toisinpäin(negaatio) kun pitäisi. Kun pitäisi ostaa nousevaan kurssiin niin Nonnerot myy. Kun pitäisi luopua turskasta niin Nonnerot vaan pilkkii lisää.

13 tykkäystä

Toi on aika julma tulkinta. Eikös nonnero ole “tavis”, ja kyllä tavikset aika usein tekee suuren osan ajasta kuten on ihan järkevää.

Tällä hetkellä sekä supertähdet että nonnerot ostaa (ja holdaa) pää märkänä. Kumpi ryhmä on väärässä?

Pahoittelen, jos en ymmärtänyt huumoriaspektia.

1 tykkäys

Nonnerot on itseään keskimääräistä osaavampina pitävien foorumilaisten tapa puhua tuulipuvuista, tuulareista, reiskoista, jani-pettereistä; sopuleista ja rahvaasta, eli siis “tavallisesta kansasta” johon puhujat eivät itse katso kuuluvansa. Se on siis tapa ylentää itsensä vaurastumisen ehdottomaksi osaajaksi ja lahjakkaaksi, näkemykselliseksi sekä kokeneeksi sijoittajaksi.

Sana on kekseliäästi johdettu Nordnetin NON-lyhenteestä.

27 tykkäystä

Vastaan omaan pohdintaani Noho-ketjusta vähemmistöihin liittyen:

Niin piti nuo vähemmistöt vähentää tuosta EBITistä, niinkuin @Petri_Gostowski n Panimo OY teki mainiossa blogi-kirjoituksessa:

2 tykkäystä

Hei,

Mulla alkaa/jatkuu oman alan opinnot nyt syyskuussa ja teen juuri aikuiskoulutustukihakemusta työllisyysrahastolle. Ongelma on et mul on sijoitukset perinteisellä AOT ja ei saisi tulla tuloja samaan aikaan, kun nostaa työllisyysrahastosta tukea.

Pystyykö omia arvopapereita siirtämään OST tilille, vai pitääkö kaikki ensin myydä ja antaa verokarhulle osansa. Menee aikamoiseksi veivaamiseksi, kun osingonmaksajia on paljon salkussa, joten ongelma on hyvinkin relevantti tästä näkökulmasta. Eihän tässä mitään hätää olisi, jos omistaisi pelkästään ei-osinkoa-jakavia kasvuyhtiöitä.

Joka tapauksessa tulee olemaan aika hurjat verot tulossa ensi vuonna, kun olen jo nyt kotiuttanut voittoja, kun maksoin kaikki velat pois ennen opintojen alkamista (riskien välttämiseksi ja kuukausimenojen hallinnoinnin takia).

OST:ille ei voi siirtää osakkeita, vain rahan tallettaminen onnistuu.

4 tykkäystä

Kiitos nopeasta vastauksesta. Eli veivaamiseksi menee. Apua. :sob:

2 tykkäystä

Se ei varmaan tule kuitenkaan yllätyksenä, että pääomatulosta maksetaan veroa?

Tarvitseeko tähän nyt vastata jotain? Ei tukita ketjua turhanpäiväsyyksillä.

Sanoin sen ihan selkeästi jo viestissäni, että olen joutunut miettimään näitä asioita paljon jo pelkästään pääomaverotuksen näkökulmasta. Mikäli mun sijoitukset enemmän kiinnostavat, niin niistä löytyy enemmän useista ketjuista täällä jo vuosien ajalta ja salkkuni Sharevillessä on julkinen.

Kiitos kuitenkin, huolestasi(?).

6 tykkäystä

Avaat OST:n ja kun se on auki eli toiminnassa, myyt kaikki osakkeet, siirrät rahat OST:lle ja ostat samana päivänä takaisin osakkeesi. Ei ole iso veivi. Iso veivi on jos menet siirtämään osakkeesi ensin toisen palveluntarjoajan AOT:lle ja vasta sitten myyt osakkeet ja siirrät sitten rahat OST:lle. Sitä älä mene tekemään. Aiheuttaa pirusti paperitöitä. Oon kerran sen virheen tehny.

Edit: Mielestäni verottajankaan kanssa ei pitäisi tulla ongelmia päivänsisäisistä kaupoista koska kyseessä on osakkeiden siirto toisen tyyppiseen säilytykseen, johon ei edes voi niitä osakkeita suoraan sellaisenaan siirtää vaan ne on pakosti realisoitava ensin.

5 tykkäystä

Tää oli erittäin hyvä vinkki, kiitos. Koska mietin juurikin tuota, että ottaisin sen AOT samasta pankista mistä nostan opintolainat (jotka menevät sijoittamiseen).

1 tykkäys

Tässä voittaa lähinnä verottaja ja välittäjä.

1 tykkäys

Ei ole vaaraa koska et voi siirtää rahoja tarjoajalta toiselle ennen kauppojen selvitystä, eli T+2… Samana päivänä rahoja ei saa vielä ulos kun painaa myyntinappia.

Edes saman tarjoajan sisällä ei taida pystyä rahoja siirtämään AOT:lta OSTille ennen kuin kaupat on selvitetty, tosin tästä en ole ihan satavarma. Joku kenties tietää varmemmin?

Välittäjä ja verottaja voittaa aina. Jos on sekä tavoite että kykyä pitää osakkeet kauan (ihan vähintään +5 vuotta), erityisesti osinko-osakkeet, niin sitä parempi on siirtää ne OST:lle mahdollimman pian.

Totta, hyvä pointti! Mutta Nordnetissä voi ainakin siirtää AOT:ltä OST:lle mutta niiltä päiviltä otetaan korko. OP:ssa voi myös omien tilien välillä siirtää veloituksetta.

Omasta sijoitussalkusta löytyy ns. kasvuyrityksiä, Optomed ja Tecnotree. Onko näitä järkevämpi ostaa OSTille vai AOTille. Eivät juurikaan maksa osinkoja nyt tai lähitulevaisuudessa. Nämä nyt sijoitusuran alussa ostin OSTille. Näitä jos haluaa lisäillä matkan varrella niin onko tosiaan järkevä OST vai AOT. OSTilla kuitenkin sen 50k katto joka mennee umpeen lähitulevaisuudessa. Entä jatkossa jos löydän muita hyviä kasvuosakkeita niin OST vai AOT?

1 tykkäys

Kasvuosakkeet laittaisin AOT:lle varsinkin jos tarkoituksena holdata pidempään, koska vain siellä toimii hankintameno olettama. Esim case Amazon, joka ei ole tainnut koskaan maksaa osinkoa, eli OST:llä ei olisi saanut mitään hyötyä pitkästä pitoajasta.

Tämä, lisäksi vain AOT:lla saa mahdolliset tappiot vähennettyä. Mutta toisaalta jos on niin sanotusti tarkoitus vaihtaa voittavaa hevosta usein (esim vuoden kahden välein), niin sitten OST saattaakin olla parempi, sillä muuten verokarhu käy välissä ottamassa omansa (olettaen että vähennettäviä tappioita ei ole).