Kysy & vastaa -ketju sijoittamisesta

3 tykkäystä

Applen Stocks käyttää Yahoota tietolähteenään. Yahoo puolestaan vähät välittää usan ulkopuolisesta maailmasta. Euro Stoxx 50 kuitenkin sieltä löytyy, kun laittaa oikean tikkerisymbolin, joka on ^stoxx50.

1 tykkäys

Lyall Taylorin viimeisin blogi hieman sivuaa tätä asiaa:

Hänen pointtinsa siis, että yhtiön arvostuksen pitäisi lopulta perustua odotettavissa olevaan voitonjakoon, eli yhtiö joka vain ikuisesti sijoittaisi kaiken pääomansa kasvuun, eikä tulisi koskaan missään tilanteessa jakamaan mitään omistajilleen, olisi tässä mielessä arvoton. Mutta tietenkään minkään yrityksen ei todellisuudessa odoteta toimivan näin. Kuten yllä joku jo ehdotti, jos ennustejakso ei yllä sinne odotettuun voitonjakovaiheeseen asti, niin lienee järkevintä käyttää arvon perusteena ennustejakson lopun liiketoimintaa jollain sopivalla kertoimella.

4 tykkäystä

Tämä on vähän väärä ketju asiaan (modet voi siirtää), mutta Inderesin pörssikalenteri auttaa: Inderes pörssikalenteri

1 tykkäys

Ei tänne varmaan kuulu mutta

Kiitos vastauksista. Poistan viestin.

Kauppalehdestä löytyy oheinen kalenteri => Kauppalehti (mitä tapahtuu minäkin päivänä) (poistaa voi tämänkin)

onko tosiaan niin että nordnetissä ei voi asettaa stoplossia sertifikaateille vai enkö osaa vaan ajaa systeemiä🧐

1 tykkäys

Ei voi asettaa.

Muutenkin sertifikaateissa kannattaa varmistaa että ymmärrät sen toiminnan (esim. bull/bear), kohde-etuuden (esim. öljyssä hyvin epäselvä) sekä tiedostat riskin että laidat häviävät äkillisissä kurssiliikkeissä.

3 tykkäystä

Miten käytännössä saan nostettua nordnetin luottoa?
En löydä mitään nappia “nosta luottoa”?
Vai pitääkö minun ostaa niin, että saldo menee negatiiviseksi?

Mitä jos haluaisin nostaa ja siirtää rahaa osakesäästötilin puolelle?

Sun tilin saldo saa mennä limittisi tai salkkusi vakuusarvon verran miinukselle.

Okei kiitos, entäs warrantit? Mites niissä stoplossien asettaminen, taitaa olla yleisestikkin suositumpia esim nuo unlimited turbot aikamonella ymmärtämäni mukaan käytössä

Mutta mites sitten tuo jos haluaisin siirtää käteistä ostin puolelle?

Ei sillä ole väliä mihin sitä superluotollisen tilin rahaa käytät, se toimii niin että sen sijasta että se saisi olla saldo vähintään 0 (tavallinen luototon tili) niin saldo saa olla negatiivinen.

Ymmärrän, että voin sitä käyttää mihin vain. Kysytään näin päin onko muuta keinoa saada saldo negatiiviseksi kuin ostaa jotain?

Mietin vain, että puuttuuko minulta tuolta jokin nappi. Luotot ja lainat välilehti on aktivoitu ja lainoitusarvo näkyy kyllä.

Kaikki sellaiset tapahtumat, jotka normaalistikin laskevat tilin saldoa, niin normaalistihan ne epäonnistuisivat jos saldo menisi nollan alle, tai jossain kuluveloituksissa saldo menisi nollan alle ja saisit tilinylitysmaksun.

Superluoton kanssa ne tapahtumat onnistuvat kunhan saldo ei mene enempää nollan alle kuin limiitti antaa myöten.

Superluotto toimii ihan eri tavalla kuin vaikkapa joku asuntolaina. Asuntolainan kanssa sinulla on se lainatili miinuksella, ja sitten vaikka käyttötili plussalla. Nordnetin superluotossa on se yksi tili ja se voi olla miinuksella tai plussalla.

Ymmärrän kyllä tuon lainatyypin logiikan. Voiko tämä minun “ongelma” johtua siitä ettei minulla ole vielä kultatason hajautus?

Ei. Sen kun siirrät siltä AOT:lta rahaa OST:lle ja sitten AOT saldo menee miinukselle. Ei ole mitään nappeja.

1 tykkäys

Sinne ei tule mitään “nosta luottoa” nappia, vaan superluoton aktivoinnin jälkeen voit vaan vetää tilin halutessasi miinukselle kun ennen superluottoa pystyit vetämään tilin korkeintaan nollille.

En taida tätä enää paremmin osata muotoilla.

AOT sivulla näkyy tilin saldo ja “käytettävissä” arvot. Ilman superluottoa ne näyttävät usein ihan samaa summaa, superluoton kanssa “käytettävissä” näyttää yleensä jotain positiivista lukua vaikka saldo olisi nollassa tai miinuksella.

3 tykkäystä

Kiitos nyt oli riittävästi rautalankaa :see_no_evil: :+1: