Osakesijoittaminen

Lähitulevaisuuden markkinasuunnitelma(si)

Ajattelin, että voisi olla tämä voisi olla hauska sekä hyödyllinen ketju. Ketjun idea on kertoa mitä aiot seurata markkinoilla viikottain. :grin: Voi kenties kertoa, mihin uutisiin kiinnität huomiota, mihin et tai mitä aiot mahdollisesti ostaa/myydä. Nämä ovat kuitenkin aikomuksia ja sen takia kyseessä on suunnitelma. Ajatuksia saa myös jakaa tulevasta markkinaviikosta vapaasti! :sunglasses:

Huom! Juuri tehdyille kaupoille löytyy foorumilta oma ketju: Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1) :point_left:t3:

Loogisinta olisi toki kirjoittaa mielipiteet maanantaina viikon alussa, mutta aloitan tällä kertaa tiistaina omalla esimerkillä:


Viikko 45: (2.11 - 8.11)

Vaalit :us:
Monen muun tapaan aion kiinnittää paljon huomiota USA:n presidentin vaaleihin. Sijoittajat toivovat eniten rauhallista voittoa, oli se sitten kumpi ehdokas tahansa. Selvä voitto joko Joe Bidenin (demokraatti) tai Donald Trumpin (republikaani) kohdalta on toivottua, sillä se nopeuttaa mahdollisien tukipakettien sovittelua.

Harvia Q3 :hotsprings:
Harvia julkaisee Q3-raporttinsa torstaina 5.11. Harviaa löytyy minun salkustani, joten odotan innolla, mitä rapsa tuo tullessaan. Odotan positiivisia uutisia. Uskon, ettei mökkien/kotien kunnostushommat ole loppuneet syksyn alkamisesta huolimatta, joten en usko liiketoiminnan hidastuvan. Onhan koronakin vielä vauhdissa ja ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona. Jos positiivinen rapsa tupsahtaa, en kuitenkaan usko myyväni Harvia-omistuksiani. Mielestäni Harvialla on hyvät kilpailuedut toimialalla. “Huonon” rapsan kohdalla ryhdyn seuraamaan mahdollista lisäystä, jos osakkeen hinta halpenee. :+1:t3:


Tässä oli lyhyesti minun tulevan markkinaviikkoni pääpointit. :grinning: Jos aihe kiinnostaa tai haluat kenites jakaa omia suunnitelmia/ajatuksia niin feel free!

18 tykkäystä

Itse toimin kuukausittain, palkkasykleissä :wink: Hahmotelmia on siitä vielä pari kk eteenpäin, jotka sitten tarkentuu. Ja sitten on erikseen tavoitesuunnitelma, jolle ei aikarajaa ole, mutta joka ohjaa noita lyhyen tähtäimen suunnitelmia. Eli pikkuhiljaa kohti haluttua salkkua :slight_smile:

Tämän kuun tavoitteesta on puolet jo saavutettu, Peptonic Medicalin ja AroCellin lisäostojen muodossa. Vielä on tarkoitus lisätä New York Mortgage Trustia lisää, ja tarkkailla Genovisin tilannetta. 25 kr on jo överiylimyyty - RSI:kin 25. Siitä voisi saada kivaa lisäbuustia alkuvuodelle.

2 tykkäystä

Tyyli on vapaa! :smile::+1:t3: Kuukauden väleillä hyvä puoli mielestäni on, että voi rauhallisesti seurata markkinan meininkiä. Hätäily jää vähäisemmäksi :face_with_monocle:

Itsellä loppuvuoden suunnitelmat:

Nokia exit

Laput vanhoja ja roikkuneet mukana toivoen paremmasta, mutta kärsivällisyyttä ei enää ole.

Dynacert exit

Jos seuraava kvartaalirapsa ei tuo mitään uutta infoa myynnin vetämisestä, lähtee nämä myyntiin. Uskon, että aika on ajanut tämän teknologian ohi ja ovat 5 vuotta myöhässä.

Plug Power lisäys

Tämä tulee tapahtumaan, kun hinta sopiva ja muut exitit tehty.

Yksi uusi avaus

Seurannassa muutama eri yritys maailmalta korvaamaan Dynan exittiä.

3 tykkäystä

Ei myöskään mitään aivan viikkotason suunnitelmia. Mutta tapana on kirjata ajoittain - perinteiseen sinikantiseen vihkoon tuossa pöydällä - mihin keskittää ajatuksia ja miksi, Viimeiset kirjaukset ovat eQ, Sievi ja Altia.

Vihkoahan tarvitaan siihen että myöhemmin voi arvioida tekemisiään. ( I ll get me coat )

3 tykkäystä

Osta Sampoa, katso tulosjulkkari, myy päivän päätteeksi. Osta myydyillä Samoilla lisää Harviaa, katso tulosjulkkari, ehkä myy ostetut uudet Harviat ja keksi uusi sopiva kohde. Voi olla, et ei tuu toteutumaan, mut nyt kokeillaan pieni peli. Jos lopputulema surkea, niin taitaa jäädä viimeiseksi kokeiluksi :sweat_smile: pienet panokset vain käytössä…

2 tykkäystä

Syksyn tavoitteena salkun hajautus Ruotsin markkinalle: Tällä viikolla perehdyn Genovikseen, Smart Eyeen ja Embracer Grouppiin. Mahdollisesti Genovis osto tänään pikku panoksella koska huomenna Q3 julkkari (puoltona EUR/SEK ihan hyvällä tasolla, vaikka ei ihan huipuissa olekkaan).

Vaaliseuranta toki parasta aikaa päällä ja mahdollisuuksien mukaan unlimited turboilla vähän pelaan vaalipelejä. Mikäli kunnon droppi tulee niin longia isolla kädellä.

1 tykkäys

Itsekin olen pohtinut Smart Eyen ostoa. Pitää tosin tutustua yhtiön liiketoimintaan enemmän, ettei lähde sokeana ostelemaan. :eyes:

2 tykkäystä

Sammon tulos “pehmeä” :sweat_smile: Sampolta ei kyllä parane koskaan suuria odottaa. En ihmettelisi, jos kurssi ei juurikaan nouse tai laskee.

1 tykkäys

Hauska aihe ketjulla. Kirjoittelen myös omia ajatuksia, nykytilannetta ja tulevia liikkeitä/pohdintoja/suunnitelmia ylös usein ja tarkoituksena olisi satsata tulevaisuudessa enemmänkin tämmöisen henkilökohtaisen päiväkirjan kirjoitteluun ja sen sisältöön. Toki salkussani liikehdintä on hyvin vähäistä, mutta se on nimenomaan hyvä että sen vähäisenkin liikehdinnän taustalla on paljon harkittuja ja mietittyjä asioita mitä on voinut purkaa vaikka johonkin omaan muistivihkoon. Näkisinkin että tämä ketju inspiroi/haastaa sijoittajia pohtimaan omia lähiajan sijoitussuunnitelmia yleisesti, eikä välttämättä vain ja ainoastaan seuraavan viikon tapahtumia?

Edelleen, ikivihreät sijoitussuunnitelmat ovat tulitikkuaskin kylkeen kirjoitettu, jotka kehottavat keskittymään vuosia kestäviin sijoituksiin sekä fundamentteihin. Tämä ns viikottainen suunnitelma koskee lähiajan pohdintoja ja siihen liittyvää. Ja onhan esim. ”markkinat saattaa laskea lähiaikoina, en myy silti koska katson casea 10v päähän” lähiajan suunnitelmaa sekin? :grinning:

No asiaan. Itsellä on sijoittamisen suhteen yllättävän kirkkaat visiot vrt muutama viikko takaperin. Tavoite ottaa näkemystä it-markkinan täydentyi kivasti TietoEvryn ostolla eikä juuri nyt ole siltä sektorilta kiikarissa mitään tällä erää. Kroonista hajautushuoltakin sain vähän pois. Käteissaldo on ihan ok tasolla, eikä sitäkään ole tarpeen lisätä/vähentää. Tulevia suunnitelmia; seurailen nyt vaalien aikana lähinnä mihin yleisimmät indeksit liikkuu. Tarkoitus on lisätä hyviä yhtiöitä, jos markkinat laskee. Myymässä en ole mitään toistaiseksi. Jos Jenkeissä alas tultaisiin reilummin jostain syystä (mikä nyt vaikuttaa hieman epätodenäköiseltä), haluaisin lisätä Berkshireä. Harmittelen että ostin sitä niin vähän koronadipissä, mutta seuraavien ostojen kokoja tästedes olen nyt etukäteen miettinyt tarkemmin (eli montako satasta laitetaan tonnin päälle haha :smiley:)

BRK siis kiikarissa mutta en näe maailmanloppuna jos en saakaan sitä lisää. Elän mukavan vakuutettuna; jos markkinat laskee - olen ostamassa, jos nousee - nautin kyydistä. Pakko ei ole ostaa/myydä mitään ja siinä tilassa kestää myös kuopat ja montut hyvin. Ehkä seuraavaksi fokuksena sijoittamisen suhteen taitaa olla salkun suunnittelemista seuraavalle perijälle. Tulen varmaan samanlaisen salkun rakentamaan kuin esikoiselle. Mutta tämä vaatii muutaman yön miettimistä ja ei ole ihan ens viikon asia vielä. Välillä tosin mietin että hittoako sitä jälkikasvulle säästää, säästäkööt itse mutta noh, meni jo. :smile:

4 tykkäystä

Loppuvuoden aikana tarkoitus luopua yhdestä small cap -rahastosta ja siirtää ne rahat uuteen sijoitukseen tai vaihtoehtoisesti ostaa lisää salkussa jo olevaa lääkerahastoa. En vielä tiedä, mitä teen, joten pidän varani markkinalla siihen saakka, kun sitten teen siirron. Muutoin yritän vastustaa kiusausta tehdä liian hätäisiä päätöksiä ja pysyä sopivan passiivisena loppuvuoden.

Huominen Harvian tulosjulkistus on hyvä testi - Harvia on salkkuni suurin omistus ja nyt on semmoinen kutina, että tulee jonkinmoinen isompi kurssireaktio suuntaan tai toiseen. Tavoite on olla tekemättä yhtään mitään, jos nyt ei mitään ihan vallankumouksellisia ihmeitä tule. :smiley:

Kiitos, että jaat ajatuksia; paljon hyvää kommentissasi! :muscle:t3: Olen itse myös sen kannalla, että sijoituspäätöksen takana tulee olla suunnitelma. Ostolle on hyvä löytyä jokin syy esim. fundat, trendit tai vaikka firman tukeminen. Sitä näkee jossain määrin, että sijoittajat astuvat peliin perehtymättä yhtiöihin eli toisin sanoen astuvat kentälle silmät sidottuna. :sweat_smile:

Mielestäni on tärkeää noudattaa johdonmukaista sijoitussuunnitelmaa. Tällä tavalla virheet vähenevät, ainakin omalla kohdallani. Tässä ketjussa tullut esille myös kuukausittaisten tai jopa loppuvuoden suunnitelmia ja mikäs sinä?! Anti tulla vain! :smile:

1 tykkäys

Jaah, genovis osto olisi vissiin pitänyt tehdä eilen :grinning: 16,5% nousussa tänään

1 tykkäys

Näihin asioihin kiinnitän huomiota tällä viikolla:

Viikko 46: (9.11 - 15.11)

Vaalitulosten seuraukset :us:
On käynyt ilmi, että Joe Biden on voittanu Yhdysvaltain presidentinvaalit. Suunnnitelmaani kuuluu Bidenin vaalivoiton seurauksien tarkkailu. En ylläty, jos Trump alkaa vääntämään kaikesta mahdollisesta hävittyään vaalit. Paras skenaario olisi, jos näin ei kävisi. Bidenin valinnalla voi olla hyviä vaikutuksia USA:n ja Euroopan välisiin suhteisiin.

Kamux Q3 :red_car:

Kamux kattaa n.23% salkustani, joten Q3 tulos on perjantain agenda. Käytettyjen autojen kauppa on ollut viime vuoden tasoista nyt syksyllä, jota voi pitää varsin hyvänä asiana ottaen huomioon koronaviruksen. Odotan siis Kamuxilta hyviä lukuja. Tästä syystä lisäsin Kamux-positiotani viikko takaperin. Keskihinta osui mainiosti @ 9,16€ ,joten tästäkin on tehty jo 11,8% tuottoa. Hyvältä näyttää :+1:t3:

Sijoittajasentimentin seuraus :chart_with_upwards_trend:


Sentimentti vaikuttaa painottuvan enemmän härkien puolelle; todennäköisesti viime viikon pörssirallin seurauksena. Tyypillisesti USA:n pressavaaleissa pörssit ovat vihertäneet. Teknot ovat nousseet poikkeuksellisen paljon.

Smart Eye :eyes:
Suunnitelmana on aloittaa Smart Eyen ostopaikan etsiminen. Tätä ennen kuitenkin perehdyn vielä yhtiön liiketoimintaan kunnolla.

11 tykkäystä

Kiitos mielenkiitoisesta keskustelun aloituksesta.

Itselläni suht koht tylsä suunnitelma jatkosta, ei mitään selvää game pläniä. Otin 3te ulos OST:ltä kun käärin pikavoitot Alphabetista, Biogenista ja Smart Eye:stä. Sopivasti Nokia-long positio miinuksella ettei verottaja pääse iskemään. Ulosnostettujen rahojen sijoitus kohde: ensiasunto ja ASP-tili.

Nyt koen ettei upsidea ainakaan indexesitä löydy tältä tasolta huimasti, joten seuraan osakkeita yksilötasolla ja koitan löytää markkinoiden ylilyöntejä joista kauhoa kyytiin. Saatan ostaa Nokia-osto warrantteja kun en usko matkan ainakaan alaspäin suuntautuvan.

Edit: Saatiin koronarokote joten otetaan koko markkinanäkemys takaisin. Nokian ostowarrantit osuivat kyllä aika kivasti.

1 tykkäys

Tilannekatsaus viikko 46:

Ideksien ralli!
Pfizer tiedotti odotuksia paremmista rokoteuutisista, joka laukaisi pörssi-indeksit hurjaan nousuun. Monen kohdalla moinen markkinakäyttäytyminen voi pistää suunnitelmat uusiksi. Minulla sääntö nro.1 on, että älä hätiköi (tässä tapauksessa markkinan huumassa)!

Pysyttäydyn pääosin suunnitelmassani, vaikka kaksi suurta omistustani (Harvia & Remedy) veti salkkuani tänään alas. Odotan siis yhä Kamux Q3 uutisia. Näillä näkymin aion vähentää Kamux-positiota n. 1/3, jonka jälkeen etsin ostopaikkaa Smart Eyelle.

Te, joilla on “koronahäviäjiä” kyydissä, nauttikaa rallista! :grin:

5 tykkäystä

Varovaisin askelin loppuviikko

Törmäsin Vernerin vastaukseen Pörssien suunta -ketjulla, jossa hän toi esille sijoittajasentimenttiä.

Niin kuin kuvasta näkyy, sentimentti on kääntynyt hurjasti härkien puolelle hyvien rokoteuutisten myötä. CNN business-sivulla kävin katsomassa tilannekatsauksen Fear & Greed indeksiin, joka näytti seuraavaa:
image

Tällä hetkellä siis sijoittajien odotukset ovat erittäin ylhäällä ja moinen härkien ylipaino ei ole terveellistä pörssille. Riskitaso on varsin korkea, jonka syystä täytyy loppuviikko sekä seuraavan viikon alku olla varovainen. Kamuxin Q3 julkaistaan huomenna n. 9:00. Olen kuitenkin korvat höröllä Petri Kajaanin tuloslivessä vartti ennen raporttia. :sunglasses:

3 tykkäystä

Viikko 47:

Sijoittajasentimentin seuraus :chart_with_upwards_trend:

Samaan tapaan kuin viime viikolla, aion seurata sijoittajasentimenttiä ja tällä kertaa tarkemmin. Markkinat ovat hyvin optimistisia tällä hetkellä ja moinen epätasapaino on markkinalle vaarallinen.

Fortum Q3 :factory:

Tuloskauden viimeinen omistukseni Fortum julkaisee huomenna Q3-raporttinsa noin kello 9. Hyvää tietenkin toivotaan ja jos näin käy, aion keventää Fortum-positiotani.

Smart Eye :eyes:

Erän avaaminen Smart Eyen kohdalla alkaa jo näyttämään houkuttelevalta. Osake on tullut mukavasti alas viimeisen viikon aikana ja Fortumin kevennyksen myötä saatan jo käydän lappuun käsiksi.


Jakakaa toki omia suunnitelmianne!

4 tykkäystä

Smart Eyeä tähyän tässä edelleen, kunhan tulis jotaki pientä teknistä tukea… tällä hetkellä annan laskea rauhassa. Genovista haaveilen myös edelleen. Fortumiaki salkussa, mutta ei odotuksissa muuta kuin haalea/käden lämpöinen tulos. Ehkä nousee tai sitte laskee, ei väliä koska uskon liikkeen olevan pieni.

SP500 indeksin kääntymistä seurailen myös. Tuo viikkokynttilä kun on vähä sen näkönen että pitää tää viikko katella tuonne loppuun saakka että korjaako tämä nyt vai ei. Ja jos korjaa niin sitte pikku shortti-longi peliä turboilla pari viikkoa.

3 tykkäystä

Aion ostaa Greenlanea ja Soloa lisää. Eritttäin hyvät asetelmat kummallakin tulevaisuutta ajatellen.

3 tykkäystä