Marimekko - Ajatonta suomalaista designia

P/E 21 ei taida olla sopiva firmalle joka kasvaa 5% vuodessa :chart_with_downwards_trend:

1 tykkäys

Raulin kommentti tuosta. Kyllä tuo raportti valitettavan pehmeäksi jäi, etenkin kun osakkeen arvostus on viimeiset 6kk ottanut aika vahvaa etukenoa. 2024 ohjeistuksella (Suomen liikevaihto noin samalla tasolla ja kansainvälisiä myymäläavauksia 10-15) liikevaihdon kasvu saattaa ihan hyvin jäädä 3-4 prosenttiin, ellei markkina ihan valtavasti piristy.

11 tykkäystä

Kyllä, Suomen kasvuhan jäi 2023 1 %:iin ja konserni kasvoi 4,5 %, kun myymälöitä tuli vuoden aikana 14 lisää. Tuo 10-15 on bruttolisäys, joten nettona voi tulla vähemmän, tosin Marimekko myös perinteisesti ohjeistaa tätä varovasti eli vain jo käytännössä varmat myymälät on tuossa mukana ja luku voi vuoden aikana kasvaa. Mutta vaikea noilla kommenteilla on nähdä että kasvu olisi kovempaa kuin viime vuoden vajaa 5 % joten ihan oikealla tontilla olet mielestäni. Odotettua hitaamman kasvun myötä marginaalikin jää varmasti aiemmista odotuksistamme (kun olimme muutenkin ohjeistuksen yläreunassa) joten ihan reippaita ennusteleikkauksia tässä on luvassa ainakin tälle vuodell.

17 tykkäystä

Eipä tämä tulos mikään järkyttävä yllätys ollu. Hieman ihmetyksellä seurasin kurssinousua viimeisen puolen vuoden aikana miettien mihin se mahtoi perustua. Omissa papereissa tarina on kuitenki kutakuinkin ennallaan. KV-myynti +10% ja Aasian-tyynenmeren alue yksittäisenä tärkeimpänä näistä +14%. Olisihan se toki kiva nähdä että “lypsylehmä” markkina Suomi pystyisi puksuttamaan tasaisesti myös +5% kasvua hyvän KV-kasvun päälle, mutta tässä markkinassa taisi olla mission impossible.
Arvostus kireähkö kyllä. Toisaalta laatu maksaa.

15 tykkäystä

Evli antanut myös tuloskommenttinsa tuoreeltaan: Marimekko: Another solid year in the books - Evli - Inderes

5 tykkäystä

Aika odotettu tulos - Suomen muotikaupan lasku (joulukuussa - 7%) tarttui sitten myös Marimekkoon, joka muutenkin oli arvostettu verrokkiryhmän yläpuolelle. Tämän vuoden osalta odotukset kohdistuvatkin kv-myynnin kasvuun :thinking:

Ihan tyytyväinen olen Marimekkoon. Oma keskihinta 9,21€. Siihen hintaan en nyt mitään rakettia odottanut saavani. Kannattavaa maltillista kasvua hain ja sitä sieltä tulee. Kasvu ei ole itsestäänselvyys tässä markkinassa joten ei tämä mikään huono suoritus ollut. Toki kun kurssi nousi kovasti niin varmasti odotukset myös pääsi nousemaan korkeammalle mitä ne alta kympin oli. Potentiaalia varmasti on paljon parempaankin tulevina vuosina. Tämmöiset pikkudipit ei missään tunnu :slight_smile:

11 tykkäystä

Samoilla linjoilla. Maltillista kasvua ja mukavasti kasvavaa, laadukasta osinkoa.

Aika helppo olla kyydissä vuodesta toiseen. Tähän se sammakkomeemi.

10 tykkäystä

Tarkistelin tilinpäätöstä Marimekon sivuilta ja tarkemmin katsoessani löysin jälleen jotain mitä en uskalla suoralta kädeltä olettaa:

image

Ovatko nuo vuokra/lisenssi etc -saamisia jotka kuuluvat 2023:een nostaen rahavirran 37M€?

Minun on kai pakko käsittää tämä väärin. Myyntisaamisten muutos edellisvuoteen on 7705€ joten sitä tuo ei kai tarkoita.

Edit: Kyllä mun on pakko tägätä @Rauli_Juva tähän vaikka on kiireet päällä ja varmaan hetki menee aina toipuessa Tiina A-K 62:n tykityksestä :smile:

3 tykkäystä

Toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko @Rauli_Juva :n haastattelussa! :movie_camera:

14 tykkäystä

Nuo on nimenomaan myyntisaamisten kasvua. Alla kappale suoraan juuri julkaistusta rapsasta:

image

6 tykkäystä

Tässä on Almanakan juttu Marimekosta, pääosin ihan hyvää juttua.

Kiinteiden kustannusten nousu jatkuu 2024, mikä ei tietysti ole yllättävää kun avataan edelleen voimakkaasti uusia liikkeitä ja investoidaan markkinointiin. Myynnin pitäisi nyt sitten kasvaa näiden kanssa vähintään samaa vauhtia markkinatilanteesta huolimatta, jotta kannattavuus pysyy hyvänä. Itseasiassa ei olisi täysin ei-toivottua, että kannattavuus hetkeksi näiden toimenpiteiden ja markkinan myötä heikkenisi ja osake tulisi halvemmaksi. Uskon, että investoinnit ovat pitkää aikaväliä ajatellen järkeviä.

5 tykkäystä

32 tykkäystä

Pian näitä olisi saatavilla.

11 tykkäystä

Marimekosta uusi laaja raportti ulkona. Hirveästi ei yhtiön tilanne vuoden takaisesta ole muuttunut, joten täytyy rehellisesti todeta, että tässä ei kovin paljon uutta vuoden takaiseen laajaan nähden ole, vaikka toki on asiat katsottu läpi ja päivitetty tuoreimmat tiedot. Ennusteet on myös ennallaan, mutta pienen kurssilaskun jälkeen tuotto-odotus on kääntynyt riittävän hyväksi suosituksen kääntymiseen lisää-tasolle.

29 tykkäystä

@Rauli_Juva sekä ylläoleva että aamarikommentissa oleva linkki johtaa sivulle joka sanoo: Tämä sisältö on vain Inderes Premium -käyttäjille.
Eikös laajat rapsat edelleenkin ole saatavilla kaikille?

3 tykkäystä

On toki, mun moka. Nyt pitäisi näkyä, kiitos huomiosta.

10 tykkäystä

Taitaa olla inderes-efekti tai kauppalehti-efecti tai molemmat voimissaan, helmikuun kurssipudotusta kiritään nyt hyvää vauhtia takaisin :slight_smile:

4 tykkäystä

Juteltiin @Rauli_Juva :n kanssa Marimekosta tuoreen laajan raportin tiimoilta! :sunflower:

12 tykkäystä

Samsung paljasti nyt hinnoittelun.

Ps. Pääsevät germaanit taas pöyristymään SS-viitettä.

5 tykkäystä