Mitä sinulla on salkussa?

Salkun nykytilanne:

Muutoksia vuodentakaiseen alla.

Yksi uusi rivi Uponor. Tämä on mielestäni hinnoiteltu jo halvaksi. Hyvät omistajat myös vastapainona taantumapeloille. Pitkään salkkuun.

Pois lähteneitä Cameco sekä Fortum. Viimeksi mainittu lähti pois kun Venäjän sekoilut alkoivat. Camecosta luovuin viime aikoina, koska Westinghouse-diili monimutkaistaa sijoituskeissiä liikaa omaan makuuni.

Orocoa, Voxturia, Exeliä sekä Sprott Uranium Trustia olen tänä vuonna lisäillyt.

20 tykkäystä

No huhhuh: “En osaa olla kovin huolissani Venäjä-riskeistä”. Tämä ei vanhentunut arvokkaasti. Kuinka silmät ummessa ja suomettunut sitä osasikin olla. Toki lähes yhtä pöljiä lauoin myös muista omistuksista, mutta tuo on harmittanut erityisen paljon. Omaatuntoa puhdistaakseni maksoin aneita Ukrainan asevoimille kun viime vuoden bonarit tulivat. Fortumkin lensi salkusta hieman ennen Venäjän aloittamaa sotaa.

Kyllähän se salkku johonkinpäin muovautuu. Lopullista päämäärää ei kuitenkaan tiedä kukaan. Hieman enemmän taidan olla kallistumassa osinkoihin päin, mutta katsotaan.

Sampo ja Realty Income ovat tekemässä osinkoja, Sammon odotan suoriutuvan tasaisen varmasti. Toista tunnen paljon huonommin, hankin lähinnä pakottaakseni itseni tutustumaan REIT-maailmaan ja peesasin Twitterin käyttäjiä.

Harvia on mietityttänyt paljon. Sen kanssa on tullut tehtyä typeryyksiä, mutta itse yritykseen luotan yhä paljon. Vaikka kuluva vuosi onkin edeltävään verrattuna rumaa katsottavaa, niin aiempaan verrattuna toki kehittynyt hyvin. Tecnotree menee vähän samaan kategoriaan, tosin luottoni sitä kohtaan on pienempi. Eli näiltä kasvua, Harvialta vähän osinkojakin.

Kempower on salkun uusi Harvia. Tällä kertaa pyrin tekemään asioita toisin ja olen aktiivisemmin seurannut kurssia ja alkanut käyttää Stop lossia. Uskon, että kurssi menee ylöspäin, mutta heiluu aika paljon. Mututuntumalla tähän asti mennyt ostot ja myynnit, onneksi sentään osunut hyvin. Ainut syy, miksi YTD on -26,5 % eikä -45 %.

Googlea olen aina halunnut omistaa, tosi harmi että meni näin pitkään ennen kuin se päätyi salkkuun. Varmaan osto ajoittui huipulle ja alas tullaan tämän kanssa. Silti uskon hyviin tuloksiin, Google on liian merkittävässä osassa koko maailman internet-liikennettä, ihmiset eivät edes osaa navigoida ilman sitä.

Ruotsin ja USA:n indeksirahastot ovat mukana muistuttamassa tyhmyydestäni, toimii. Otanko opikseni? Jää nähtäväksi.

Seuraavaksi olen ajatellut PepsiCoa tai Coca-Colaa salkkuun, näen ne aika tasaisina pärjäämässä vähän joka markkinassa. Ehkä mieluummin PepsiCo, sillä pidän mausta enemmän :yum:

15 tykkäystä

Kuva kertoo enemmän kuin sanat!

Pitkää peliä pelataan…

38 tykkäystä

Lyhytmuotoinen päivitys salkun osalta.
Ensimmäinen


salkkukatsaus löytyy vajaa vuoden takaa: Mitä sinulla on salkussa - #2811 käyttäjältä Amatooripoimija

Salkun perusrakenne on pysynyt aika stabiilina.
Vuoden aikana isoimmat muutokset:
-Sampo myyty pois, osake täyteenhinnoiteltu ja tuotto-odotus pieneni
-Uutena salkussa konehommia eli Kone startattu kesällä ja Valmet alkusyksystä

Onnistumiset:
-Koneen ja Valmetin ostojen aloittamiset suurinpiirtein toistaiseksi nähdyistä pohjista
-Harvian, Tecnotreen ja Konecranesin lisäykset aikalailla pohjista myös
-Eriyismainintana: Möin Sammot ennen mallisalkkua, ostin Valmet ennen mallisalkkua
-Marimekko myyminen kalliimmalla pois ja osto halvemmalla takaisin
-Ei näy salkuissa, mutta Solteqin onnistuin myymään noin 4-5e tasoilla pois

Epäonnistumiset;
-Qt lisäysten aloittelu jo noin 70e tasoilta
-Harvian aikaisemmat lisäykset jo 20-35e tasoilta ja ylipäätään eka osto 50e
-Optomed myymättä jättäminen alkuvuodesta. No tähän nyt melkein voisi laittaa minkä vaan (Qt, Harvia, Kamux, jne)
-Alibaba osto liian aikaisin alkuvuodesta
-Nokian Renkaiden osto heti sodan alettua, tästä turskaa

Tässäpä pääpiirteissään mitä tulee mieleen. Kallis harrastus sinänsä, nettovarallisuus tippunut noin 30ke vuodessa. Mutta “nukutaan ja mennään eteenpäin” kuten Jutila sanoi!

43 tykkäystä

Ei huono…

Muutaman yhtiön myisin pois ja painoituksia vähän muuttaisin, mutta muuten voisi olla myös oma osakesalkku.

2 tykkäystä

Q3-päivitys. Toimeksiantomäärät vähenivät hieman (25 vs. 31) kuten suunnitelin. Tuotto aika lailla flat (-14,6 vs. -15,3% ytd) mutta syyskuussa laitettiin reilusti käteistä salkkuun, joka siirretty saman tien osakkeisiin. Tämän hetkisen käteisen suuri määrä johtuu siitä, että viime päivinä luopuin isoimman omistukseni Sammosta.

Salkkutapahtumat aikajärjestyksessä:

  1. Rovio osto syyskuussa, ja myynti Q3-raportin jälkeen. AB Journey ei antanut syytä uskoa jatkoon, enkä ymmärtänyt miten vanhat pelit sai yhtäkkiä buustin. Seuraan sivusta miten uudet pelit kehittyy. Oli 2,5% positio ja nollatuotolla lähti.

  2. OmaSp osto @17,7 posarin jälkeen, ja myynti @19,6 Zsar konkurssiuutisen ilmestyä. Halusin lisätietoja tästä tapahtumasta, ja analytiikkojen kommentit ja raportissa mainitut luottotappiovaraukset antaa ymmärtää, ettei tässä huolen aihetta ole. En silti kiirehdi ostolaitoihin, kun hinta on vielä myyntihintani tuntumassa.

  3. Sampo myynti kolmessa erässä, kh. n. @46. Tässä ajatus on ollut vähän nostaa salkun riskitasoa. Sampo on aika lailla täyteen hinnoiteltu, ja ajattelin, että parempaa tuottoa voisi löytyä lisäämällä salkun muita lappuja (tai ostamalla uusia firmoja), jos osariylilyöntejä tulee. Myös se, että Topdanmark-omistus ei ollut kasvatettu q3-aikana vaikka hinta oli tippunut heinä-elokuun aikana minusta sopivaan tasoon oli vähän pettymys, joten myin jäljellä olevat laputkin osarin jälkeen. Todennäköisesti palaan omistajaksi jos hinta laskee tuntuvasti, tai Q4-raportin jälkeen jos If palaa huippukuntoon ja Topdanmark-saagan suhteen mennään vähän eteenpäin. Salkun nykyiseen kokoon peilattuna Sammon osakkeet kasvatti salkkuni 4% osinkoineen 1,5v pidolla🙏

  4. Lisäykset Kreate, Efecte, Wärtsilä, Fiskars, Harvia, Qt, Sievi. Ei ole paljon sanottavaa, uskon näihin firmoihin, ja raporteista ei ilmestynyt mitään joka horjuttaa uskoa tulevaisuuteen. Harvialla ja Qt:lla olisi ollut osaripäivinä paikkoja tarjolla lisäykseen käyttäen Sampo-rahoja, ja vaikka pallon päällä olinkin, niin jo valmiiksi isot osuudet salkussa johtui epäröintiin. Myös Harvialla ja Qt:lla mennään nyt vähän toimitusjohtajien lupaukset edellä loppuvuoteen. Mieluummin kasvatan nämä positiot Q4-raporttien jälkeen vähän kallimmalla mutta kehityksestä varmempana.

  5. Pienet veiväykset Ruotsi-lapuilla. Evolution osto @834 ja myynti pienellä tuotolla @860. Olin kerrankin käyttänyt stop-lossia suojaen makrotaloustapahtumasta (FOMC), ja tietysti osake laski juuri sen verran, että stoppari pamahti ja ylöspäin mentiin. Sinänsä ei harmita paljon kun oli 2,5% osuus. Live and learn. Embracer sen sijaan jäi pötköttämään salkussa. BHG myös osto ja myynti pienellä tuotolla.

  6. Halusin hajauttaa omistustyyppiäni ja hankin long öljy- ja kuparisertifikaatit. Nämä sopii siihen skenaarioon joka olen kuullut nyt monesta eri talousajattelijoista; stagflaatio, ja raaka-aineniukkuus Ukrainan sodan ja vihreän siirtymän seurauksena.

  7. Osto NoHo pieni positio @6,01. Pelkästään aliarvostussyystä.

  8. Osto Valmet. Isohko positio lisäyksen jälkeen. Osakekurssi ei vastaa tilauskannan ja marginaalin antamaa kuvaa.

19 tykkäystä

Sijoittamista nyt takana rahastojen kautta kymmenisen vuotta ja suorilla osakkeilla muutama vuosi. Pikku hiljaa alkaa homman juju selkeytyä ja typerät peliliikkeet vähentyä. Huom vähentyä, kaikkea hötkyilyä en saa kitkettyä pois :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

SXR8 11%
Harvia 7%
OP-Aasia 6%
Cibus 5%
IS3N 4%
Sampo 4%
Valmet 4%
Intel 4%
Kone 3%

Loput käteisenä, Spiltan Investmentbolagissa, Storebrandin Globalissa ja Marimekossakin vielä pieni siivu. Sain tänä vuonna ylimääräistä käteistä perinnön muodossa, jota nyt pikku hiljaa tiputtelen pörssiin. Tarkoitus olisi avata vielä positiot muutamaan osinko-osakkeeseen Jenkeissä ja kotimaassa.

20 tykkäystä

Salkkuni on (edelleen) varsin keskitetty, toki rahastot tuovat hajautusta mutta kumpikin rahasto on varsin keskittynyt ja “erikoinen”, että otan näkemystä aika lailla. Mitään ihmeempiä muutoksia tässä viime aikoina ei ole tullut, lisäilin hieman Applea, kun jäi pikkuisen ylimääräistä rahaa. Muutoin ei ole ollut muutoksia vähään aikaan. Olen varsin tyytyväinen salkkuuni tällä hetkellä.

31 tykkäystä

Suomi-salkusta löytyy nyt seuraavat yhtiöt suuruusjärjestyksessä:

  • Kreate
  • Sampo
  • Apetit
  • MustiGroup
  • Caverion (poistuu salkusta)
  • Duell
  • UPM-Kymmene
  • Terveystalo
  • Sievi Capital
15 tykkäystä

Tausta 30.6. viestistä.

Yhteenveto

”Kaikki alkoi 15 vuotta sitten s-pankin osuuksilla 2007. Sen jälkeen suoraan osakkeisiin 3 vuotta tapahtuman jälkeen 2010. Aloitin kolmella osakkeella. UPM-Kymmene, Yleiselektroniikka (Nyk. Boreo), Pepsi Co.Näistä Boreo lähti karvan yli satasen hintaan aikanaan pois, kun en tosiaan tiennyt mihin se arvostus perustui. Ainoa harmistus on se, että en enää viime aikoina tankannut sitä lisää ennen tuota. Toinen suurin moka oli asuntolainan yhteydessä pankkien kilpailutuksen aikaan siirretty salkku. Itse salkun siirto oli ok ja halvemmat hinnat, Mutta siinä samalla tuli salkkuun kaksi jo vuoden päästä häipynyttä kallista rahastoa. Maltillinen ja varovainen. Olisin salkun siirtänyt muutenkin halvemmalle palveluntarjoajalle.
Ny sijoitellut tasaisesti ja yrittänyt välttää myyntejä. Osingonmaksun katkaisu on ollut muutaman myynnin syy, kuten liian suureen riskiin painoon noussut osakkeen hinta, jolle en ole keksinyt syytä. Kotipizza lähti yritysoston yhteydessä kovalla tuotolla, kun aikanaan hankin jatkolistautumisesta.

Näiden alla olevien lisäksi omistan yhtä seurajoukkuetta osakkeiden ulkopuolelta. Osakkeita ostan noin joka kuukausi jotain täydennystä. Uusia avauksia tulossa korkeintaan yhden yhtiön listautumisesta, mutta muutoin rajaan tilaa salkussa. Yksi hännys jos myyn pois niin vapauttaa tilaa. Erittäin paljon yhtiöitä salkussa ja melkoinen työ pysyä niiden toiminnan perässä, Osinkojen perässä, pl. rahastot yhtä lukuun ottamatta. Edullisiin rahastoihin menee pieni kuukausisäästö. High-yield on mukana muuten vain sekoittamassa pakkaa.”

Osinkokuninkaat ja aristokraatit:
Pepsico inc ORD SHS Osinkokuningas/Aristokraatti 11,1 % Kasvavaa tasaista osinkoa
Genuine parts COMP ord SHS Osinkokuningas/Aristokraatti 8,1 % Kasvavaa tasaista osinkoa
Aflac inf Osinkokuningas/Aristokraatti 6,8 % Kasvavaa tasaista osinkoa
Mcdonalds corporation - ord Osinkokuningas/Aristokraatti 5,3 % Kasvavaa tasaista osinkoa
Mccormick CO non vtg Osinkokuningas/Aristokraatti 3,3 % Kasvavaa tasaista osinkoa
Coca-Cola CO Osinkokuningas/Aristokraatti 0,4 % Kasvavaa tasaista osinkoa. Salkun uusin hankinta!
Osinkojakeskittymät:
Omega healtcare investors inc Korkea osinko/kuukausiosinko 14,0 % Korkeaa osinkoa!
Main street capital corp Korkea osinko/kuukausiosinko 12,4 % Kuukasittaista osinkovirtaa
Horizon technology finance corp Korkea osinko/kuukausiosinko 6,1 % Korkeahkoa kuukasittaista osinkovirtaa
ALPS Oshares us Quality div. etf Korkea osinko/kuukausiosinko 4,3 % Kuukasittaista osinkovirtaa, rajoitteiden vuoksi ei voi enää ostaa
Shell Korkea osinko/kuukausiosinko 1,3 % Korkeaa osinkoa!
New york mortage trust Korkea osinko/kuukausiosinko 0,9 % Todella korkea osinko
Käytetyt palvelut:
UPM-Kymmene Käytetyt palvelut 10,4 % UPM-tuotteita tulee käytettyä, hyvä osinko.
Ålandsbanken ABP B Käytetyt palvelut 2,9 % Ålandsbanken-tuotteita tulee käytettyä, hyvä osinko.
Kesko Oyj A Käytetyt palvelut 2,3 % Keskon tuotteita tulee käytettyä. Osinko useasti vuodessa.
Fiskars Käytetyt palvelut 1,8 % Fiskars-tuotteita tulee käytettyä. Osinko useasti vuodessa.
Apetit Käytetyt palvelut 1,2 % Käytän Apetitin tuotteita. Osinko lisäksi hyvä.
Electrolux AB ser B Käytetyt palvelut 0,7 % Electroluxin tuotteita omistan.
Scandic hotels group AB Käytetyt palvelut 0,6 % Tulee majoituttua. Ei lisäyksiä ennekuin osingonmaksu joskus palaa.
Futebol clube do porto Käytetyt palvelut 0,2 % Seuraan joukkuetta. EI maksa osinko ja täydennyksiä tuskin tulee jatkossa.
Osinkoa maksamattomat rahastot:
OP-Pohjoismaat indeksi Rahasto-osuus 1,5 % Pieni kuukausisäästö
Ishares MSCU EM SRI UCITS ETF Rahasto-osuus 1,5 % Hajautusta lähi-itään ja muualle
OP- Maailma indeksi Rahasto-osuus 1,3 % Pieni kuukausisäästö
OP- High yield Rahasto-osuus 1,0 % Hyvin harvat satunnaisostot.
OP- Aasia indeksi Rahasto-osuus 0,8 % Pieni kuukausisäästö

Mitä muutoksia sitten kesäkuun 30? Myin Fox-Corp hännän pois. Ostan ehkä, joskus takaisin mutta nyt sai väistyä sillä aikaa ja intoa sen seuraamiseen ei juuri ole. Pepsin muutettua reseptiä ja Coca-Colaan ollessa joka paikassa päätin hankkia Coca-Colaa pienen (mini) osuuden taustalle. Pepsillä on paljon enemmän kaikkea muutakin kuin vain limonadia, mutta halusin vähän keskittyneemmän tekijän omalle osinkoaristokraatti listalle, jos vaikka tuo muutos jostain heikentäisi Pepsin osaketta cokiksen laariin.
OP-Mobiilin mukaan 1kk:.8,8%

23 tykkäystä

Ei hirveitä muutoksia, noiden lisäksi yhteensä noin 13k€ mälli sekä Superrahasto Ruotsia että Norjaa.

10k kotiuttelin elinkustannuksiin ja lomareissun 5k luottokorttilaskuun, joten sijoitusaste yhä noususta ja kevennyksistä huolimatta rapsakka 186%. Ilman sitä olisi 177%.

20 tykkäystä

Paljon on koko salkun lainoitusaste? Kohtalaisen pieniä epälikvidejä osakkeita, joissa myös matalat lainoitusasteet poislukien joitain yksittäisiä positioita sekä superrahastot. 180% sijoitusasteella salkku ei mitään kovinkaan isoa rasahdusta kestä.

2 tykkäystä

Hajautus auttaa tuohon Nordnetissä, se tekee esimerkiksi 10% lainoitusasteesta 40%.

252k on salkun lainoitusarvo ja 373k bruttoarvo eli noin 68% on efektiivinen lainoitusaste (ja salkku saisi pudota yli 30% ennen margin calleja ilman mitään muita tapahtumia). Eli mielestäni aika ison rasahduksen salkku kestää.

9 tykkäystä

Suuruusjärjestyksessä:

Siili solutions
Revenio group
Sampo
Pepsico
Qt group
Wärtsilä
Huhtamäki

Tän vuoden myyntejä alphabet ja meta platforms. Tappiot verotukseen ja vaihtona sisään qt ja wärtsilä. Huhtamäkeen palattu omistajaksi myös melkein vuoden pohjilta. Ajoitus osui kyllä ostojen suhteen erinomaisesti näillä näkymin.

12 tykkäystä

Kiitti! Balls of Steel! Itse en ottaisi ikinä sellaista riskiä, jossa mahdollisuutena on mennä katki koko portfolion tasolla. Jos yksittäisiä yhtiöitä katsotaan, niin muistaakseni esimerkiksi Lehdolla on vuosittainen volatiliteetti noin 40 luokkaa. Näillä tasoilla olisi vuosittain 16% mahdollisuus yli 20% liikkeeseen alaspäin jo ns perusvuonna.

3 tykkäystä

Salkku on alkanut performoimaan ihan kiitettävästi vaikka vahvistunut euro sekä korkea käteispaino puhaltavat vastatuulta.
Riskituotto-suhde tuntuu ihan toimivalta, mutta toisaalta se ei ota huomioon aikaa ja aivovauriota, joka on syntynyt erilaisia skenaarioita ja yhtiöraportteja läpikäydessä.
Ehkä suurimmista kiinnostuksen kohteista on ollut päästä energiatreidiin mukaan, kuitenkin yrittäen välttää alan volatiteettiä.

Tätä edustavat salkusta Shawcor sekä Ceco enviromental. Molemmilla yrityksillä on samantapainen tausta. Matalat capex investoinnit alalla sekä huonot yritysostot ajoivat yritykset nurkkaan koronakriisin jälkeen. Onneksi molempien kannalta uusi johto on kyennyt agressiivisesti leikkaamaan kuluja samalla kun markkina on alkanut heräilemään eroon.

Kiinnostavaa näissä on kuitenkin johdon asennoituminen tähän sykliin. Shawcor pyrkii nyt syklin huipun lähestyessä myymään putkien päällystys liiketoiminnan ja näin erkanemaan energiamarkkinoilta sekä Ceco investoimaan vähäsyklisempään liiketoimintaa. Parhaassa tapauksessa tässä saa napattua syklin tarjoaman ylituoton ennen trendin kääntymistä saaden sen jälkeen jäljelle jääneet arvoa luovat liiketoiminnat.

Riskejäkin toki on fundassa mutta myös teknisessä puolessa. Shawcorin kolmesta liiketoiminnasta paraskatteisin Automotive and Industrial valmistaa huomattavan osan tuotteista Saksan tehtaalla ja ensivuoden energiatilanne euroopassa ei vaikuta erityisen lupaavalta. Todettakoon, että johto antoi yllättävän positiivisiä kommentteja viimeisimmässä tulospuhelussa siitä kuinka vähän nousevat hinnat söisivät marginaaleja tai miten valmistus voitaisiin siirtää tarvittaessa muille tehtaille.

Cecon suhteen kysymys koskee sitä miten liiketoiminta tulee kehittymään 2023 jälkeen. Vahva liikevaihdon sekä tilausten kehitys voi parhaassa tilanteessa viestiä siitä kuinka energiamarkkinoilla on alkamassa pitkä noususykli tai että liiketoiminta on erittäin syklistä. Käsittääkseni palvelujen tuottajien herääminen on nimenomaan “late-cycle” merkki. Positiivistä on kuitenkin se, että johto pyrkii laajentamaan lyhyemmän syklin ja matalan syklisyyden tuoteportfoliota. Parhaassa tapauksessa tästä voi tulla energia-alan palvelujen sarjayhdistelijä ja arvon luoja.

Molemmat yritykset ovat pieniä oletuksia ja johdon kommentteja soveltaen edullisia. Shawcor 23 EV/FCF 15 ja Ceco 23 EV/FCF 16 olettaen, että divestointeja tai yritysostoja ei tehdä eikä käyttöpääoma ala keulimaan. Molemmat yritykset ovat kovassa nousutrendissä. YTD noin 100 % +, jos huonoja uutisia tulee rekoili voi olla reilu.

Tuotto

17 tykkäystä

Pari uuttakin yritystäkin on päässyt lähiaikoina salkkuun.

Tällä hetkellä salkuissa siis:

Elliptic Labs tasan 8000 osakkeella. Huomisen Q3:sta odotan mielenkiinnolla. Joskin luulen, että vasta Q4 alkaa tietämään missä mennään. Ylivoimaisesti salkun suurin positio, joten selkeästi haistan tässä hyvän tuotto-odotuksen tuleville vuosille. Aika näyttää.

Faron. Tällä hetkellä 500 osaketta. Lisäilen pikkuhiljaa mitä nyt uskaltaa. Kovin suurella panoksella en uskalla olla mukana.

Efecte 276 osaketta. Olen vähän himmaillut ostoksia. Luulen, että vielä on aikaa lisäillä. Ehkäpä alkuvuodesta seuraavaksi.

Robit. Uusi rivi salkkuun joitain kuukausia sitten. Tällä hetkellä 790 kpl. Etupäässä tätä tulen kasvattamaan lähiaikoina, jos hinta on mieleinen.

Fellow Pankki 2500 osaketta. Tämäkin aika uusi rivi jota hiljalleen lisää. Vuosiraporttia odotellessa. Ainakin lainakanta on ohjeistuksessa.

7 tykkäystä

Onko joku saanut kasaan sellaista salkkua, mitä ei tarvitse säätää? Tarkoitan, että on x määrä osakkeita, joita on holdannut vuosia tyytyväisenä. Nauttien osingoista ja arvonnoususta, ilman paineita pörssikursseista.

15 tykkäystä

Oma on sellainen, mutta toki vielä viimeistelyä vaille valmis eli positioiden täyttämistä. Mutta jos katsoo nykyistä sisältöä, niin pysyvistä lapuista olen viimeksi myynyt pienen palasen tasan vuosi sitten (pientä lisäkassaa yhteen pelipositioon) ja sitä ennen melkein 2 vuotta sitten myöskin peliposition kassaa varten.

Sampoakin myin pienen satsin pelipositiota varten, mutta niistä myynneistä on jo valtaosa hankittu sittemin takaisin salkkuun (ajatuksena oli, ettei Sammon kurssi elä hirveästi, niin sai “halpaa lainaa” :slight_smile: )

Tässä siis prosenttijakaumana tavoite, joka on jo aika lähellä:

Nimi Jakauma
New York Mortgage Trust 10,00 %
Ready Capital 10,00 %
Ares Commercial 8,00 %
FS KKR Capital 8,00 %
Hercules Capital 8,00 %
Apollo Commercial 7,00 %
PennyMac 7,00 %
True North Commercial 7,00 %
Nordea 5,00 %
Titanium 5,00 %
Sampo 5,00 %
Microsoft 4,00 %
Apple 4,00 %
Citycon 4,00 %
Investor AB (B) 3,00 %
Evolution AB 3,00 %
Evli Suomi Pienyhtiöt B 2,00 %
100,00 %

Ja tätä on siis tarkoitus pitää ja nauttia vuodet eteenpäin :smiley: Ja positioita kasvattaen yo. jakauman mukaisesti, tietysti.

38 tykkäystä

Pikku hiljaa sitä kohti mennään, aika samoilla arvopapereilla on menty jo pidemmän aikaa ja ostoja / myyntejä on ollut vähän, pääasiassa rahantarpeen tai ylimääräisen rahan takia. Salkku on siis jo hyvin passiivinen. Jos hiukan avaan niin:

  1. Harvia - kruununjalokivi, mukana annista asti, salkkuni suurin osakeomistus ja ollut nyt kiinteä kappalemäärä jo pitkään

  2. Seligson Phoebus - mukana alusta asti (2001) ja en ole käynyt kauppaa vuosikausiin

  3. PYN Elite - mukana vuosikausia, rahantarpeen vuoksi realisoin alkuvuonna hieman

  4. Apple - uudempi omistus, hiljalleen tankkaillut lisää

  5. Berkshire Hathaway - pienempi ja uudempi positio, tätä saatan vielä ostaaa lisää

Eli Harvia on minulla se salkun ydin, jota toivon mukaan en joudu myymään. Sitten Phoebus, jota myöskään en mieluusti lähtisi myymään. PYN, Apple ja Berkshire sellaisia, joita voi vähän säätää yllättävien rahanmenojen tai -tulojen kohdalla.

29 tykkäystä