Mitä sinulla on salkussa?

Bugaako noi Salkun arvo -palkit jotenkin vai onko tosiaan niin, että salkku ei ole 3 kuukauteen liikkunut mihinkään?

1 tykkäys

Kiitos havainnosta! Bugihan siellä excel kaavassa oli. Salkku on tosiaan kehittynyt reilu 10% ja uutta rahaa on tullut laitettua salkkuun 2% luokkaa.

Hajotus tavoitteena 15 yhtiötä ja 7 Nordean rahastoa säästövakuutuksena. Lompakossa viikon ruokarahat!
Yhtiöt:
Admicom, Aspocomp, Basware, Bittium,Caverion,Hoivatilat (vielä),Kone,Leaddesk, Ahlström-Munksjö,Nordea, Optomed,Orion, Revenio,Sampo,Valmet,

3 tykkäystä

Nordea 20,1%
Sampo 17,9%
Nokia 16,5%
Nokian renkaat 15,7%
Oriola 11,2%
Neste 9,3%
Basware 5,5%
Glaston 3,6%

Salkun sisältöä ja sen muutosta aikaisempaan katsellessa herää tunne, että oma sijoitusstrategia voisi olla kirkkaampikin. Salkkuun osinkotuloja hankkimaan tarkoitetut Sampo ja Nordea eivät ole tarjonneet syytä juhlaan. Nokiasta en viitsi edes aloittaa, vaikka tankkasinkin lisää, kun pohjat (toistaiseksi) nähtyään lähti nousuun. Renkaiden kanssa ajatuksena on odottaa rauhallisesti. Nestettä on tarkoitus lisäillä osto-ohjelman selkiytyessä. Pienyhtiöden osuutta olen pitänyt pienenä, mutta ajatuksena on hiljalleen hieman nostaa niiden osuutta salkusta. Näillä nyt kuitenkin lähdettiin liikkeelle tähän vuoteen.

Käteispositiota en osaa oikein eritellä, koska salkun kasvatus pohjautuu tällä hetkellä melko kiinteään kk-erään tuloista. Nappulaa on kyllä sivussa, jos isommin dippaa, mutta aika näyttää kestääkö pää tuoda sotakassan paikalle, kun tilaisuus aikanaan tarjoutuu.

1 tykkäys

OST -salkussa seuraavat osakkeet ja kaikkea aikalailla samalla summalla ostettu:
Kamux Corporation
Kemira Oyj
Marimekko Corporation
Neste Corporation
NoHo Partners Oyj
Siili Solutions Oyj
Vincit Oyj

Monet jo vuoden alusta aika paljon nousseetkin. Jos jotain noista lisää ottaisin tällä hetkellä, niin Neste, Kemira ja Vincit. Nesteellä ja Kemiralla edelleen Inderesin tavoitehintaan nähden nousuvaraa ja ovat molemmat myös hyvin pisteytettyjä firmoja sijoittaja.fi:n osaketyökalussa. Vincit taas on megatrendifirma ja silläkin nousuvaraa Inden tavoitehinnan perusteella (tänä vuonna ollut hieman laskua). Niin ja kaikki maksavat ok osinkoa.

6 tykkäystä

Tein ensimmäiset suorat osakesijoitukseni marraskuun lopulla Nordeaan. Alunperin hahmottelin mielessäni DCA-mallista indeksisijoittamista, eikä Nordean kaveriksi ollut tarkoitus ostaa juuri muuta. Suunnitelmat muuttui aika radikaalisti ja nopeasti. Nordeakin lähti salkusta viime viikolla.

Joulukuun 5. olin sijoittanut osakkeisiin noin puolen vuosipalkan verran parissa viikossa. 0-100 melkoisen rivakasti, mutta en uskaltanut olla poiskaan (Youtube). En uskaltanut sijoittaa S&P 500 enkä oikein korkoihinkaan, joten tässä on lopputulos. Osakkeissa on melkolailla 100 % just nyt :sweat_smile:

Atria
Remedy
Robit
Nokia
Rovio
Tokmanni
Kamux
Sievi
Sampo
FTSE 100
MSCI China
NoHo

Lisäksi pieni osuus erilaisia DM-indeksejä. Näiden osuutta olisi tarkoitus kasvattaa pikku hiljaa.

Kaikki listatut on aikalailla tasaosuuksin tällä hetkellä. ETF:t ja NoHo vähän pienemmällä painolla. Atriaa on melkein tuplat, kun en voinut vastustaa houkutusta alentaa KH 2. joulukuuta. NoHoakin olisi enempi ellei Inderes olisi pysäyttänyt lupaavaa laskettelua paria pinnaa liian aikaisin. Tulin sitten tänne katsomaan, mikä mun sijoitukset pilasi! :angry:

No, ainakin löysin Remedyn. Olin sen hylännyt omin päin, mutta muutin mieleni ja ostin 23. päivä :smile:

3 tykkäystä

Salkkurapsa 02/2020
Pienimuotoista liikehdintää viikon takaiseen. Kyllä se vaan on erittäin hankalaa istua käteisen päällä!

Viikon tapahtumat:

  • Lisätty Wärtsilä @9.844
  • Lisätty Genovis AB @23.70
  • Lisätty Sensys Gatso Group AB @1.466
  • Myyty Nordnet Superfonden Sverige (rahasto) (+10%)
  • Lisätty Franklin Gold & Prec Mtls A (rahasto)
  • Lisätty Nordnet Smart 15 (rahasto)
  • Veivailua eläkevakuutustilin painotusten kanssa


2 tykkäystä

Tällä salkulla vuoteen 2020. Suuruusjärjestyksessä:

  1. Remedy
  2. Capman
  3. Harvia
  4. HKScan
  5. Qt
  6. Herantis
  7. Hive Blockchain

Aloitin aktiivisen suoran osakesijoittamisen 2018, joka meni aika pitkälti opetellessa koko hommaa sekä pikavoittoja metsästäessä mm. Nokian warranteilla. Eihän siinä hyvin käynyt ja salkku -38 % 2018 osalta.

2018 lopussa/2019 alussa siivosin sitten salkun ja vähensin merkittävästi warranteilla leikkimistä (parit lipsahdukset vielä tuli ja huonosti päättyivät taas :D) ja kokonaistuotoksi salkulle 2019 osalta tuli mukavasti 48 % plussalla. Vuoden ainoa kunnon miinus tuli Nokian kanssa.

Paljon on ehtinyt oppia tarttua parin vuoden aikana, ja maltti ehkä se suurin opetus mitä jäänyt käteen. Sekä se, ettei kannata leikkiä warranteilla ihan vaan pikavoittojen toivossa :sweat_smile: Katsotaan mitä 2020 tuo tullessaan.

5 tykkäystä

Salkkupäivityksessä alkuvuoteen 2020 on ratsastettu pitkälti samoilla hevosilla kuin vuoden 2019 viimeisellä kvartaalilla. Olen kuitenkin pyrkinyt keskittämään salkkuani enemmän niiden yhtiöiden ympärille, joissa uskon olevan merkittävää pitkän aikavälin potentiaalia esimerkiksi megatrendien tukemana ja yhtiöiden strategia on linjassa lukujen ja tekojen kanssa. Käteispositioni kasvoi Hoivatilojen ostotarjouksen toteudettua ja muutamilla yhtiökohtaisilla positioiden keventämiselle tai pienempien positioiden kokonaan myymisellä. Oma aikani seuraamiseen on kuitenkin jo työn puolesta rajallista, joten keskittymällä karkeasti noin 15 yhtiön tarkempaan seuraamiseen voin reagoida nopeammin muutoksiin ja pysyä paremmin kartalla liiketoiminnasta. Olen kuitenkin vasrsin tyytyväinen nykyiseen salkun koostumukseen ja käteisposition kokoon. Salkun yhteenveto näyttää seuraavanlaiselta:

Onnea ja menestystä kaikille foorumilaisille vuoteen 2020 ja muistakaa tehdä hyviä sijoituspäätöksiä! :slight_smile:

14 tykkäystä

Salkussa on vielä suuri paino Nordealla ja Glastonilla, jonkinlaista tasapainotusta tarkoitus hakea. Ainoastaan Glaston on miinuksella, ja lottolappu Wirecard. Myös riskin ja painotuksen suhteen viilattavaa vielä. Metsäyhtiöitä voisi keventää. Helsingin pörssin suuret teollisuusyhtiöt turhan isolla. Myös indeksiin tullut sijoitettua tasaiseen tahtiin, niin sen prosentuaalinen osuus kasvanut. Tällä hetkellä sijoituksissa 75% ja käteistä 25%. Uusia ostoja ei ole näköpiirissä. Katsellaan kevättä kohti.

Holdattavat
Neste 6%
Stora Enso 9%
UPM 8%
Aktia 2%
Nordea 13%
Sampo 7%
Citycon 5%
Revenio Group 5%
BAYER 5%
OMX Hel 25 indeksi 20%

Treidattavat/liipasimella aikavälillä x

Kamux 5%
Glaston 7%
Wärtsilä 3%
Zalando 3%

gämbling/lottolaput

Wirecard AG 1,5%
Kahvi ETF 0,5%

2 tykkäystä

Juuri aloitettu perehtyminen osakesijoittamisen ihmeelliseen maailmaan ja avattu tili Nordnettiin.

Nyt on ensimmäiset ostot tehty ja pikkuhiljaa opiskellaan lisää tästä hommasta.
Sijoitusharrastus lähti käyntiin seuraavilla lapuilla:

Qt Group
Kamux
Neste
Sampo

Tarkoitus on aloittaa hajauttaminen myöhemmin myös indeksirahastoihin tai etf:iin, mutta ensimmäiset kuukaudet ajattelin hyödyntää Nordnetin kolmen euron kaupankäyntikulut osakkeissa, jotta saan hajautettua salkkua suhteellisen halvalla hinnalla.

Qt:ta, Kamuxia ja Nestettä olisi tarkoitus pitää vähintään muutama vuosi ja etsiä näille hyviä ostopaikkoja sitä mukaa kun sijoitettavaa rahaa kertyy. Pari muutakin lappua on vielä ostoslistalla, mutta haluan pitää tämän salkun suhteellisen suppeana, koska ikää on 26 ja panokset pieniä, joten tuotto-riski suhde saa olla suurehko.

OST:n puolelle on tarkoitus kerätä pikkuhiljaa osinkolappuja todella pitkän aikavälin tähtäimellä. (30-40 vuotta) Tänne ostin alkuun pienen määrän Sampoa. Katsellaan tälle tilille pieniä ostoja esimerkiksi puolen vuoden välein. Tarkoituksena tehdä hajautettu osinkosalkku joka saa kasvaa korkoa korolle vuosien aikana.

18 tykkäystä

Tämän vuoden alussa lähdin tutustumaan sijoitusmaailmaan ja pikkuhiljaa ostettu ensimmäiset osakkeet ja sijoiteuttu rahastoihin. Tarkoitus olla maltillisesti liikkeessä ja sijoitella silloin tällöin ylimääräistä. Koitan toimia vanhan viisauden mukaan; älä sijoita summaa mitä et ole valmis menettämään. Eli en missään vaiheessa aio riskeerata omaa talouttani. Aikomus sijoittaa niin rahastoihin kuin osakkeisiin.

Rahastot:

Nordnet Smart 15
Nordnet Superrahasto Suomi
Nordnet Superrahasto Ruotsi
Nordnet Superrahasto Norja
Nordnet Superrahasto Tanska
Evli Suomi Pienyhtiot B
Handelsbanken Usa indeksi
Handelsbanken Amerika Småbl Tema A1 EUR
Skagen Global A
Spiltan Aktiefond Investmentbolag

Osakkeet:

Terveystalo
Next Games

Tarkoitus olisi ajan kanssa saada osakesalkku hajateuttua ainakin 10 eri yhtiön osakkeisiin. Maltilla, maltilla

5 tykkäystä

5kk takana. Virheitä tehty kunnolla ja huolella. Kaikki virheetkö ne pitää tehdä :thinking:.?
Silti onneksi vähän vielä plussalla. Amerikassakin käyty ja palattu takaisin. Salkku myllätty ja sielä nyt seuraavat.

Glaston…odottavan aika ei vielä ole ollut pitkä

Harvia… Ostettu alle 7€ yhtiö joka kasvaa rauhallisesti ja ei raketoi🙄

Vincit… Trendi yhtiö matkalla kutoseen

Nordic id… MGI:n kanssa valoittamaan hotelleja.

Faron pharmaceuticals… Menee raha ainakin hyvään tarkoitukseen.

Nextim… Oliko tätä ihan pakko ostaa😣 voihan se olla. ainakin luulen niin.

4 tykkäystä

Tällä hetkellä mennään ehkä jokseenkin erikoisella kokoonpanolla:

Asiakastieto Group
Betsson
Berkshire Hathaway
Bittium
Glencore
Imperial Brands
Remedy Entertainment
Taaleri
Titanium
Vincit

4 tykkäystä

Pistetään tänne, miltä tällä hetkellä salkku näyttää :slight_smile:

3 tykkäystä

Kamux
Fodelia
Glaston
Relais

Niin kuin määrästä varmaan pystyy päättelemään on sijoitusura aika alkutekijöissä vielä. Tämän vuoden tavoitteena olisi parantaa hajautusta hankkimalla uusia omistuksia 3-5 ja sen jälkeen keskittyä tasaisesti kasvattamaan salkkua. Vaikka aikajakso onkin vasta muutamia kuukausia niin mukava tämä homma on aloittaa tämmösillä yhtiöillä jotka on hyvin viime aikoina noussut :grinning:

1 tykkäys

Salkkurapsa 03/2020
Päivitystä viikon takaiseen. Se oli sitten salkun arvon kehityksen kannalta paras viikko tähän syyskuun alusta aloittamaani keskitettyyn kaikkien välittäjien ja salkkujen seurantaan. Salkku kehittyi reilu pari prosenttia.

Sen verran on meno markkinoilla hurjaa, että tekisi mieli mennä enemmänkin käteiseen. Perjantaina koitin keksiä jotain myytävää käteispainon lisäämiseksi, mutta enpä sitten mitään halunnutkaan myyntiin laittaa. Toisaalta käteistä on jo nyt ihan hyvin, jos ostopaikkoja on dippien kautta luvassa. Osassa omistuksissa on stop lossit aktivoitu ja jos niitä rupee napsumaan, niin sitä kautta käteispaino myös lisääntyy.

Muuten viikko meni hyvin, mutta Sensys Groupit lähti salkusta aivan liian kireän stopparin vuoksi. Toisaalta eihän tuo mihinkään karannut, joten saahan sen takaisin, jos siltä tuntuu. Plussa puolelle puolestaan menee tuo eläkevakuutussalkun Suomi-painotus, se näytti nyt osuvan tällä viikolla. Alkavalle viikolle keventelin jo vähän tuota Suomi-painoa.

Kaikki viikon ostokset varsin pieniä (0.3-1.3% salkusta) ja ajatuksena harjoitella vähän treidaamista. :slight_smile:

Viikon tapahtumat:

  • Ostettu neljään otteeseen BEAR TESLA X3 NORDNET F @0.47
  • Ostettu Vincit @4.97
  • Ostettu Dynacert @0.95
  • Ostettu ChromoGenics AB @0.475
  • Myyty Sensys Gatso Group AB @1.39 (+2.0%)
  • Myyty Nordnet Superrahasto Suomi (rahasto) (+7.4%)
  • Lisätty Franklin Gold & Prec Mtls A (rahasto)
  • Lisätty Nordnet Smart 15 (rahasto)
  • Veivailua eläkevakuutustilin painotusten kanssa


1 tykkäys

Tämän hetken salkku, ei suuruusjärjestyksessä:

American Water Works
BASF
3M Company
Realty Income
SPDR Europe Small Cap Value ETF
SPDR USA Small Cap Value ETF
Canadian National Railway
Amazon
Aedifica
Starbucks
Bershire Hathaway B
Cellavision
eQ Oyj
Vow
Latour B
Scatec Solar
Investor A
iShares MSCI Core EM ETF
iShares MSCI Core World ETF
KONE Corporation
Huhtamäki
Neste
Accenture
Svenska Handelsbanken A
Novo Nordisk B
Osuuskunta KPY
Revenio Group Oyj
Sampo Plc A
Elisa
UPM Kymmene
Harvia
PYN Elite
Nordnet Smart 15
Seligson & Co Global Brands
Seligson & Co Phoebus

1 tykkäys

Salkkurapsa 04/2020

Päivitystä viikon takaiseen. Viime viikko oli paras ja kulunut viikko huonoin salkun arvon kehityksen kannalta indeksin puolesta. Salkun arvo pysyi kuitenkin melko tarkasti viikon takaisessa, kun muutaman ylimääräisen euron lisäsin salkkuun.

Pienimuotoisia myyntejä alkuviikosta, joten salkun käteispaino lisääntyi vaikkakin muutaman pelilapun tylsyydessäni myös ostelin. Myös eläkevakuutussalkussa veivattu ~40% korkoihin sillä ajatuksella, että indeksit saattaisivat vähän korjata alaspäin lähiaikoina.

Veikkauksen loton ennätyspotin kunniaksi innostuin jopa ostamaan perjantai iltana hyvin pienesti Nasdaq 100 BEAR tuotetta. Toinen perjantai illan heräteosto oli Elringklinger. Tämä toinen “mikro-ostos” puhtaasti @DayTraderXL :n innoittamana. Seurataan TA-ketjua ja toivotaan, että sieltä selviää miten tuon kanssa jatkossa edetään. :grinning:

Viikon tapahtumat:

  • Ostettu pari kertaa lisää BEAR TESLA X3 NORDNET F @0.32
  • Ostettu BEAR NQ100 X3 NORDNET F @1.56
  • Ostettu ElringKlinger @6.50
  • Ostettu QT Group @19.50
  • Vähennetty Remedy @13.52 (+33.9%)
  • Vähennetty Kamux @7.92 (+40.6%)
  • Vähennetty Wärtsilä @11.0 (+17.0%)
  • Myyty Handelsbanken Kiina (rahasto) (+15.2%)
  • Myyty Nordnet Superfonden Danmark (rahasto) (+10.8%)
  • Lisätty Franklin Gold & Prec Mtls A (rahasto)
  • Lisätty Nordnet Smart 15 (rahasto)
  • Veivailua eläkevakuutussalkun painotusten kanssa


2 tykkäystä

Salkku tällä hetkellä. Vähän se elää aina kun tulee pelailtua.
Vois sanoa että onhan siinä riskiäkin aika paljon.

image

6 tykkäystä