Nel ASA - Vetyteknologiaa vuodesta 1927

Eiköhän tuo kyykky liity ennemmin Nikolan toimintaan. Anti pitäisi olla hyvin tiedossa, joka taisi aiheuttaa kyykyn heinäkuussa.

3 tykkäystä

Jep, dyykki alkoi kun Hindenburgin rappari julkistettiin. Ei liity antiin.

Itse katson Nikolan vastineen ennenkuin päätän osallistumiseta, toki jos painuu alle antihinnan niin sitten ei järkeä.

2 tykkäystä

Kyllä Nikolalla on mielestäni lyhyellä aikavälillä iso merkitys myös Nelliin. Ja vety skeneen ylipäätänsä, jos worst case Nikola paljastuisi huijaukseksi, niin voisin kuvitella isomman laskettelun koko vety puolella. Olisi se uskottavuudelle mielestäni massiivinen hitti, kun Nikola on eniten julkisuudessa viihtynyt. Vaikka pitkällä jänteellä saattaisi jäädä vain kirjoihin elämään :slight_smile:

4 tykkäystä

Samaa mieltä, Nellin kurssiin on jo pitkin vuotta leivottu iiisoja odotuksia Nikolalta saataviin tilauksiin, joista ensimmäiseen $30M soppariin on jo nimet paperissa. En ole huolissaan, etteikö Nel selviytyisi tästä kuin korkeintaan kolauksella, mutta jos Nikolalle käy hassusti, niin on tässä vielä laskuvaraa lyhyellä aikavälillä. Siitä ulottuisiko worst case skenaarion vaikutus koko vetyskeneen (raskasliikenteen ulkopuolella), en ole ihan vakuuttunut, mutta aika näyttää.

NEL:ltä tulee tälläinen #hydrogenfactswithnel viikko. Seurattavissa ainakin Twitterissä ja LI:ssä

14 tykkäystä

Kts. Tuon postauksen linkki ja @Seinakadun_Keisari lainaus.

Tähän liittyen aika kova arvio Twitterin puolelta.

https://twitter.com/HydrogenNhf/status/1305924750410231810?s=19

Hmm. Eipä tuo nyt niin hirveän kovalta kuulosta. Oon käyttänyt 1 mw asema =1 milj arviota (ei riitä 1mw busseille?) niin paljonkohan asemia mahtaa diili sisältää :thinking:

Äh. Muisti tökkii. Tähän sillä tietenkin viitattiin

10 tykkäystä

Nel asa löytyy myös Ruotsin pörssin puolelta, onko kyseessä eri firma , kaupankäyntikulut minimoituisivat jos sitä kautta. Minulla Op pankkina.

Löytyy useammaktakin pörssistä NEL:

kuva

4 tykkäystä

Itselläkin Nel Asaa Norjan pörssista ja viimeisimmät kaupat tehty pienemmän kaupankäyntikulun takia Ruotsin pörssistä. Voiko joku selventää vielä melko aloittelijalle tämän näiden eri maiden saman osakkeen eron?

Rinnakkaisosakkeethan ovat “samoja”, mutta juuri noiden kaupankäyntikulujen takia niitä voi olla useissa pörsseissä. Se taitaa maksaa firmalle jonkin verran ylimääräistä, jonka vuoksi ne on harvinaisempia? Esim. Nokia löytyy myös jenkkipörssistä ja on sama kuin Suomen pörssin Nokia.

OPssa ruotsinpuolelta löytyy Nelliä mutta jos sitä kautta ostat on toimeksiantokulut samat kuin norjan pörssissä vaikkei se missään selkeesti lue ja kuluissakin lukee tuo ruotsin kulut niin kulut menevät silti norjan hinnaston mukaan. On kokemusta. Jotenkin selittivät et norjasta tulee joka tapauksessa heiltä.
Ja tämä ei siis ongelma muuten kuin silloin kun olen palkasta laittanut 400 kuukausittain nelliin niin on pitänyt opn kautta maksaa 8euroa kauppa ja mandatumilla pääsee 3euroon niin vaihtanut sinne kuukausi ostot.

Vastaan tähän perään etten spämmää. Pitää varmaan sitten itse soitella oplle kun minulta ovat ottaneet sen 8 euroa jokaisesta kaupasta mitä ruotsinpuolelta olen nelliä ostanut.

Onkos missään ollut analyysiä kuinka “kiinni” Nikolassa Nel on? Eli jos Nikola menisi konkurssiin, niin vieläkö Nel jatkaisi nousua muissa yhteyksissä? Eli ajatuksella, että vetyautot jäisivät markkinoilla taka-alalle ja BEV ottaisi markkinat haltuun. Voisiko Nel siiinä tapauksessa jäädä jurnuttamaan 9 vuoden ajan (edellinen 20 NOK arvotaso oli 2011)?

2 tykkäystä

Autokuviot ovat vain kirsikkana kakussa, näkisin Nikolan kaatumisen lähinnä imagollisena tappiona isossa kuvassa jos vertaa sitä eri maiden julkaisemien vetystrategioiden tarjoamaan potentiaaliin. Toki 5M$:n investointi Nikolaan on iso raha mutta tappio kirpaisisi vain hetkellisesti.

NEL:n Backlog aika messevä, yli 1mrd. https://nelhydrogen.com/wp-content/uploads/2020/08/Nel-Q2-2020_presentation.pdf

9 tykkäystä

Viisaammat voi kommentoida paremmin, mutta Nikolan lappuja NEL:llä taisi olla 1,1miljoonaa, mutta muutenhan yhteistyötä on varmasti kurssissa sisällä (tosin tullut alas nyt rankasti).

Kannattaa myös huomioida vaihtovoluumi. Rinnakkaislistattujen osakkeiden kanssa on aina välillä tapauksia, että rinnakkaisversio on päivävaihdoltaan murto-osa pääosakkeesta. Tämän takia osto/myyntilaidat voivat erota paljonkin hetkellisesti, erityisesti jos ostelee/myy tonneilla.

Lisäksi kaupnkäyntipäivät eroavat pörssien välillä, pahimmillaan käyttämäsi pörssi on kiinni samana päivänä kuin firma julkaisee jotain uutta tietoa (tämä toki ääricase). Rinnakkaislistauksen ostamiseen sisältyy siis aina pieniä riskejä myös.

3 tykkäystä

Olen myös samaa mieltä. Kyllähän NEL on asemia pykännyt pystyyn ilman Nikolaa myös jenkeissä Shellin (Equilon Enterprises) kanssa. Toki jotain arvoa on varmasti sisässä Nikolan vetyasemien osalta.

Isomman potentiaalin näen NEL:n osalta muutenkin Euroopassa.

12 tykkäystä

“OPssa ruotsinpuolelta löytyy Nelliä mutta jos sitä kautta ostat on toimeksiantokulut samat kuin norjan pörssissä”

Ei ole, Ruotsin hinnaston mukaan menee toimeksiantokulut. Kokeilun juuri. :slight_smile: Ongelmahan tuossa on se, että en ainakaan itse en löytänyt mistään reaaliaikaista kurssitietoa, mutta tuntuu aika hyvin seuraavan pääosakkeen kurssia.


Itsellä näkyi myös aluksi se ruotsin hinnasto kun toimarin tein, mutta toteutuneissa norjan kulut

Siis mitä? NELin laput Tukholmassa on NOKeissa listattuna? Tarkistin ja näin näyttäisi olevan mutta eihän tuossa ole mitään järkeä.

Nordea on Hexissä euroina ja stokiksessa kruunuina, Nokia Hexissä euroina ja jenkeissä taaloissa.

Menen takaisin nukkumaan.

3 tykkäystä

Muistuttelen nyt taas, että nämä nykyiset hinnat eivät pohjaudu fundaan. Jos tulevaisuuden potentiaalin sijaan aletaankin arvottaa kassavirtaa ja toteutunutta tulosta, voi kyyti olla todella kylmää. Jos sijoittajien usko vetyyn tulevaisuuden energiamuotona alkaa horjua, uskon että moni firmaa tulee 50-80% alas ja lujaa. Naapurimaan raketit Powercell ja molemmat Impactit ovat jo lasketelleet reilusti huipuista.

NEL on niitä harvoja yrityksiä joiden uskon tässä kisassa pärjäävän, mutta vahva kytkös Nikolaan ajaa minut tällä hetkellä taka-alalle. Jos Nikolassa ilmenisi jotain oikeasti mätää, uskon että NEL:iä saa aika paljon halvemmalla. Kun otatte huomioon, että näiden päiväheilunta saattaa olla ±5%, mitä luulette tapahtuvan, vaikkakin vain väliaikaisesti, jos vetytalouden eniten julkisuutta saanut tähti osoittautuukin vain tähdenlennoksi?

5 tykkäystä