Neles Oyj - defensiivinen venttiilibisnes

Juu, minäkin arvailen, että näemme vielä monta kiemuraa ennenkuin pöly laskeutuu ja näemme ketkä ovat vielä pystyssä :slight_smile:

Se AL pomon korona-alennus kommentti oli aika kova sivallus, mikä varmasti nosti niskavilloja pystyyn Suomessa.

6 tykkäystä

Voi luoja, että tuota vain toivoa sopisi! Oli ihan sievä “provo”. :smiley:

2 tykkäystä

Nelesin omistajilla ei taida olla muuta kuin voitettavaa.

15 tykkäystä

***Neles Oyj:n pörssitiedote 15.7.2020 klo 10:30 paikallista aikaa

Neles Oyj on vastaanottanut arvopaperimarkkinalain 9 luvun 5 ja 6 pykälän mukaisen liputusilmoituksen Valmet Oyj:n omistusosuuden muutoksesta Neles Oyj:n osakkeiden kokonaismäärässä.

Valmet Oyj:n suora osakeomistus ylitti 15 prosentin kynnyksen 14.7.2020 ja oli 23 304 869 osaketta, mikä vastaa 15,50 prosenttia Neleksen osakkeiden kokonaismäärästä ja äänistä.***

Valmet sen kuin kasvattaa omistustaan…

9 tykkäystä

Valmet lähtenyt siis ostolaidalle ihan suoraan pörssistä… tämä saattaa tuoda hintaan pientä nousupainetta :smiley:

Edit: alkaa olla “ostotarjous” 12e eikä tarvitse edes odottaa ensi kuuhun ja myydä ruottalaisille…

Näinköhän Valmet vain kylmästi yrittäisi saada sen kolmanneksen täyteen yhdessä kotimaisten eläkerahastojen kanssa ja torpata koko operaation sitä kautta. Riittäisiköhän saldo moiseen?

7 tykkäystä

Kuten jo aiemmin kirjoitin, Tulee vahvasti tunne, että Cevian vedättää Neleksen hintaa ylöspäin. Muistetaan, että Cevian on sopinut myyvänsä Nelesin osakkeet Alfa Lavalille. Cevian on spekulantti ja on sitä aivan avoimesti monissa omistamissaan yrityksissä. Ei se mikään häpeä ole. Sijoittajien tulisi kuitenkin muistaa, että Neles ei enää ole sijoituskohde heille, jos Alfa Laval saa sen haltuunsa.

Nelesin osake on hyvä sijoitus 11.50 euron hinnalla. Sitä mieltä myös Alfa Laval on.

Ai niin, Solidium omistaa 11,14% Valmetista ja on suurin omistaja.Valmetin hallituksen jäsen Aaro Cantell on myös Solidiumin hallituksen varapuheenjohtaja. Hän on myös Normetin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja ja Teknologiateollisuus Ry hallituksen jäsen. Luotan siihen, että Valmet tulee vastaamaan vastatarjouksella. Näin uskon myös Cevianin luottavan. Tämä on spekulantin unelmatilanne.

5 tykkäystä

THE NELES WARS - EPISODE II:

34 tykkäystä

Valmet saanee nyt ostella 20 % saakka ilman ilmoitusvelvollisuutta. Ehkä tästä on jotain hyötyä Valmetille suhteessa Alfa Lavaliin ja muihin ehdokkaisiin. Hallituksessakaan ei ole ketään Valmetin vastuuhenkilöä, joten sidonnaisuusyhteyden perusteella ilmoituksia omistusmuutoksista ei tarvitse tehdä. Syksyn Ruotsi -maaottelu ei peruunnukaan. Hyvä Suomi! :slight_smile:

11 tykkäystä

Käyttäjä Valmet postasi “Ostin/myin juuri äsken” ketjussa: “Nelestä lisää kaksin käsin, keskihinnan nostoa”

:crazy_face:

37 tykkäystä

Neles-kisailu päässyt Bloombergin Top News -listalle.

image

Ruotsin ja Suomen talouslehtienkin nostattama Suomi-Ruotsi -maaottelu on hölmöilyä. Ehkä se, että Nelestä ollaan ostamassa Ruotsalaisen yrityksen taholta tuo jonkinlaisen twistin tähän saagaan, mutta noin ylipäänsä pidän uusia isäntiä muista Pohjoismaista parhaimpina vaihtoehtoina, jos sellaiseen on mentävä.

Mutta se tässä edelleen pännii, että Neles ollaan myymässä ylipäänsä Suomen ulkopuolelle - ja ennen kuin se on tehnyt oikeastaan yhtään mitään omillaan päästyään vihdoin isompien kainalosta. Ensimmäiselle ostajalle ja alehintaan. En ymmärrä, mitä Neles-hallituksen päässä on liikkunut.

Siis oikeasti, onko siellä mietitty… “V**t tästä mitään kuitenkaan tule, ei me osata tätä hommaa ja noi meitin venttiilitkin on mainettaan paskempia. Toi meidän toimarikin on mulkku. Saatais parikymmentä prossaa hyvää tekemättä mitään koskaan itsenäisesti. Jees, tällä mennään. Ei me kuitenkaan mihinkään oltais kasvettu.”

21 tykkäystä

Ottamatta kantaa potentiaalisen kaupan muihin osa-alueisiin… Tämä ruotsimedian aloittama “Suomi vs Ruotsi” painotus vaikuttaa vähän siltä, että siinä puretaan samalla viimeaikaisten rajakysymysten ym. aiheuttamaa naapurin korona-ahdistusta.

5 tykkäystä

Menoa ja meininkiä koko case, tätä on hieno seurata. Tuntuu olevan puurot ja vellit sekaisin niin piensijoittajilla, instituutioilla ja itse yhtiöillä. Media vielä kylkeen sekoittamaan soppaa ja solmussa ollaan.

Foorumin konsensus huutaa tarjouksen olevan “alehinta”. Olisi mielenkiintoista saada tähän näkökulmaan lisää perusteita - mihin nähden ale, mikä olisi oikea hinta ja miksi?

3 tykkäystä

Eikä pelkästään Inderesin foorumin konsensus, vaan myös ostaja Alfa Lavalin toimitusjohtajan mielestä alehintaan saivat. Preemio oli lähes hävytön ja upposi Neles-hallitukseen kuin kuuma veitsi voihin.

Eiköhän tuo “alehinta” tule pelkästään siitä, että Neles-kurssi oli muutaman päivän linjassa siihen, mikä sen liiketoiminnan arvo oli osana Metsoa. Demergerin yhteydessä katosi suurin osa syklisen alan liiketoimintariskistä, mutta hintaan ei vastaavasti otettu lainkaan mukaan virtauksensäädön kasvupotentiaalia varsin hajallaan olevassa markkinassa. Odotukset tulevaisuuden osalta oli siis pääosin määrittämättä ja konsensus varmasti on, että Neles olisi ottanut paikkansa alansa kasvuyhtiönä. Tämä siis ihan oma käsitykseni lyhykäisyydessään.

23 tykkäystä

Hieman isompi uutinen Valmetin omistusosuudesta KL:ssä.

4 tykkäystä

Hyviä pointteja. Koen myös itse hinnan olevan hieman alhainen, mutten niin räikeästi kuin monet täällä tuntuvat. Tästä syystä mielenkiintoista saada nimenomaan hyviä perusteluja alelle.

Aiheeseen liittyen tuli juuri Talouselämän juttu, joka on luettavissa tilaajille. Itse en juttua näe, mutta ilmeisesti tarjous käsittelyssä numeroiden pohjalta.

4 tykkäystä
1 tykkäys

Tässä on yksi artikkelissa tehty arvonmääritys:


Muistaisin jossain mainitun, että osingonjakosuhde olisi vähintään 40 %:a, mutta kai sen tuolla 60 %:lla laskettuna on vähintäänkin suuntaa antava. Artikkelissa oli siis käytetty kolmea eri arvonmääritystä.

6 tykkäystä

Mikähän Valmetin kurssia pudottaa, melkein -4% , ilmaiseeko markkina mielipiteensä Neles-ostoista näillä hinnoilla!?

Olisipa itselle ainakin ideaali tilanne saada Nelesistä korkeampi hinta ja päästä jälleen Valmetin kelkkaan, jos tiputtelisi enemmän. Vaan onhan se Valmettikin ihan liki ATH-hintoja joten sen suuremmin en ihmettelisi parin pinnan heittoja ja samasta syystä myinkin omani joku tovi sitten. Onhan se selvä, että strateginen intressi Valmetilla on Nelesin suuntaan.

Valmethan on mennyt osingonjaon jälkeen melkoista sahalaitaa 23 ja 24 eur välillä.