#neuvottelija - podcast

Moro, tubetukseni Sauli Vilénin kanssa investointipankkitoiminnasta, finanssisektorin osakkeista, inflaatiosta sekä Inderesin bisnesmallista ovat poikineet pyyntöjä, josko jakaisin myös yksittäisiä osakkeita koskevia haastattelujani täällä Inderesin forumeilla. Olen siis investointipankkiiri ja #neuvottelija -kanavan ylläpitäjä.

Jaoin #neuvottelija -keskusteluni LapWallin ja Norrhydron toimareiden kanssa molempien yhtiöiden keskustelulangoissa ja sain siitä kiitosta. Alan tiputtamaan tähän jaksoja, jotka eivät ole pelkästään osakekohtaisia, vaan viittaavat yksittäiseen osakkeeseen, sijoittamiseen tai makroon.
Kaksi viimeistä jaksoa ovat tällaisia, joita en viitsi pudottaa esim. Nokian, Stora Enson tai WithSecuren alle.

  1. WithSecure / F-Secure / Nixu: #neuvottelija 138 - Yritysten ja valtioiden kyberhyökkäykset (Mikko Hyppönen) #neuvottelija 138 - Yritysten ja valtioiden kyberhyökkäykset (Mikko Hyppönen) - YouTube
    Jututan Mikko Hyppöstä yritysten ja valtioiden tietoturvasta, Elon Muskista, kybersodasta ja hiukan WithSecuren / F-Securen jakatumisen syistä, kilpailukentästä ja yrityskaupoista. Muistellaan C64-ohjelmoinnin mahtavuutta, sori siitä!
  2. Nokia / Stora Enso / Telia: #neuvottelija 137 - Sijoittajasuhteet sijoittajaviestintä (Olli-Pekka Kallasvuo Ulla Paajanen) #neuvottelija 137 - Sijoittajasuhteet sijoittajaviestintä (Olli-Pekka Kallasvuo Ulla Paajanen) - YouTube
    Jututan Olli-Pekka Kallasvuota ja Ulla Paajasta sijoittajasuhteiden hallinnan muutoksesta Nokian huippuajoista nykyhetkeen. Nokia, Stora Enso ja Telia mainitaan, mutta lähinnä sivulauseessa. Osakeanalyytikkojen säkenöivää älyä kehutaan😊, lentokerosiiniä ja paskoja lentokenttiä paheksutaan✈️

Kannattaa kommentoida, poimia virheitä/erimielisyyksiä ja ehdottaa uusiakin jaksoja. :microphone::clapper: Tiputtelen tänne jatkossakin vastaavia yleisjaksoja jos ja kun mainitsen yksittäisiä yrityksiä tai tärkeitä makroteemoja. Ai niin, saa tilata.:pray:

T: - Sami

68 tykkäystä

Laitetaanpas tähän pari vanhempaa jaksoa (harjoittelen kanssa samalla foorumin editorin syntaxia :grin:)

Bilot-Vincit yhdistyminen, NextGames, Siili, (LeadDesk, Admicom)

SPAC:it kuten VAC/Purmo, LifeLine

IPOt, SPAC:it, Direct Listing

15 tykkäystä

Inderesin FLIK Helsingin johtaja Jenny Cederqvist ja Suora Broadcastin omistaja Juha Koskela haastattelusta - videostriimaus urheilussa, yritystapahtumissa ja liiketoiminnassa noin yleensä (metaverse etc). #neuvottelija 141 - Jääkiekon MM-kuvaus ja #Metaverse (Juha Koskela Jenny Cederqvist) - YouTube

1 tykkäys

Peter Zeihan povaa että Kiina ja Saksa romahtavat. USA, Ruotsi ja Ranska nousevat. Suomi on harmaalla vyöhykkeellä.

Futucast kutsui vieraaksi, kiitokset Isak Rautio ja William von der Pahlen Laittakaahan kommenttia onko Zeihan oikeassa vaiko Ray Dalio, joka näkee Kiinan rikkovan USA:n hegemonian lähitulevaisuudessa.
https://youtu.be/sSmCqdzUP7s

Sami Miettinen | Maailmanloppu on vain alkua #289

7 tykkäystä

Tällä kertaa haastattelupenkissäni oli Karo Hämäläinen, joka on Random Walkerin ja Jukka Oksaharju kanssa kirjoittaneet sarjan Guru-kirjoja. Karon uusin kirja Rikos ja rahastus (WSOY) tarjoaa keskustelullemme useita polkuja
#neuvottelija 161 - Rikos ja rahastus (Karo Hämäläinen)

:small_red_triangle: Lemminkäinen – asfalttikartelli
:small_red_triangle: Nick Leeson – Barings Bank ja johdannaiset
:small_red_triangle: Charles Ponzi - alkuperäinen ponzi-artisti
:small_red_triangle: Bernie Madoff – hedgerahastoponzi
:small_red_triangle: Libor-skandaali
:small_red_triangle: Wincapita – Hannu Kailajärvi
:small_red_triangle: OneCoin – Ruja Ignatova
:small_red_triangle: Kryptot
:small_red_triangle: Listatut yritykset kuten Enron
:small_red_triangle: Suomalaisia ”tilanteita” mm. Fortum-Uniper, eQ:n lyhyen koron rahasto
:small_red_triangle: Guru-sarjan kirjat
:small_red_triangle: Finanssifiktio, juokseminen

16 tykkäystä

Tänään 18.30 jakso katsottavissa.
Suomen alennustila ja rahan loppu (Tuomas Malinen)

Tuomas Malinen lataa täyslaidallisen Suomen alennustilasta ja rahan lopusta.
:small_red_triangle:Vapauden saarekkeita etsimässä: esimerkkeinä Christiania (Köpenhamina), Square Mile (Lontoo)
:small_red_triangle:heikot miehet & kovat ajat
:small_red_triangle:Inflaatio tuli, mitä nyt?
:small_red_triangle:korruptoitunut raha. Tuleva kirja rahasta
:small_red_triangle:korruptoitunut politiikka
:small_red_triangle:Iso-Britannia melkein kaatui rahapoliittisessa kriisissä
:small_red_triangle:EU ja euro
:small_red_triangle:Puolan ohjuskriisi - Tuomaksen maalittaminen putinistiksi
:small_red_triangle:Heikko hallitus
:small_red_triangle:Raha, luottamus ja kryptot
:small_red_triangle:Koronavainot 2021 ja 2022 - mihin katosivat puheet rajoituksista? Lisää maalittamista
:small_red_triangle:Tuomaksen suunnitelmat

Live chat tarjoilee tässä parasta antia :smile: :sweat_smile:

10 tykkäystä

Taas Malinen vieraana? On kyllä tämän podin uskottavuus laskenut Malisen toistuvien vierailujen mukana.

9 tykkäystä

Malinen on kyllä VKK/Vapaudenliitto-porukoissa selvästi messiaan asemassa. Malinen on tie ja totuus, eikä messiaan suusta tulevia pyhiä lauseita tule kyseenalaistaa. Kaikki muut ovat lampaita, mutta Malisen sokea fanittaminen on itsenäisen ajattelijan perusominaisuus.

1 tykkäys

#neuvottelija - podcast sai Spotifyiltä oikeuden jakaa myös videomuodossa. Tätähän on aika harva podcast saanut tehdä, toki Joe Rogan aloitti tuon. Eli jos kuva kiinnostaa, sen löytyy tuben lisäksi myös Spotify:stä jatkossa:

Seuraava jakso on Sijoituskästin Teemu Liilan ja Kevin van Desselin kanssa tulevasta härkämarkkinasta ja sen trendeistä. He myös kuvasivat samalla minun haastatteluni mm. neuvottelutaidosta.

Tehdäänpä niin että tässä saa ehdottaa vieraita, alkaa onnistua vieraiden houkuttelu melko hyvin. En tosin lupaa mitään, pitkä jono vieraita olisi tulossa, vain vähän aikaa näitä tehdä. :slight_smile:

22 tykkäystä

Kanavan uskottavuutta nakertaa kovasti se, että eniten ääneen ovat päässeet Tuomas Malinen ja Esko Aho. Hämmästelen tätä kovasti, sillä ensimmäinen on ns. alan piireissä lähestulkoon persona non grata ja jälkimmäinen puolestaan lähes vastaavassa asemassa koko kansan keskuudessa. En keksi mitään muuta selitystä sille, että nämä kaksi herraa pääsevät vuosi toisensa jälkeen ääneen, kuin sen, että katsojaluvut ovat hyvät. Ei siinä, itsekin mielenkiinnolla kuuntelen miten Aho valkopesee omia tekemisiään ja Malinen selittää miten Orbanin talouspolitiikka on jumalallisen hyvää.

2 tykkäystä

Hienoa cancel-kieltä: 160 jaksosta poimitaan omat inhokit ja tartuntamagialla koitetaan tehdä yleistämällä alistamista.

Kantsii katsoa molemmat Esko Aho 1991 ja 1992 kirja-haastattelut, molemmista on tykätty.

1991: #neuvottelija 71 - 1991 Mustien joutsenten vuosi (Esko Aho) - YouTube

1992: #neuvottelija 158 - 1992 Hornetit Venäjä ja Velka (Esko Aho) - YouTube

PS. Veikkaan että @Freddie voisi tykätä mun Li Anderssonin talouspoliittinen avustaja #MMT -jaksosta enemmän kuin Juhana Vartiainen -jaksosta🤔 Onko muuten niin että sun mielestä mä propagoin samaan aikaan näitä kaikkia vai että mun vieraat edustaa ihan itteään aikuisina?

#MMT #neuvottelija 45 – Moderni rahateoria MMT (Lauri Holappa) - YouTube

17 tykkäystä

Öö, aika hämmentävän asiaton vastaus vaikka vähän provoavaa kieltä käytinkin. Kai sitä nyt palautetta saa antaa vieraista ja niiden tasosta vaikka ne kavereitasi tai presidenttisuosikkejasi olisivatkin? Valitettavasti joudun toteamaan, että olen lähes kaikki jaksot tosiaan katsonut ja sillä perusteella kommentin annoinkin. Juhana Vartiaisen jakso lienee tosiaan yksi parhaimpia, mielellään hänet usemman kerran vieraana näkisinkin em. viestissä mainittujen herrojen sijaan.

7 tykkäystä

Kiitos että katsoit. Tulkitsin väärin viestisi aika yleiseksi “et saa haastatella inhokkejani” -anonyymitrollaukseksi. Vilpitön anteeksipyyntöni. :pray:

Ilman muuta saa kritisoida! Täällä minä olen omalla nimelläni sitä varten. Pointtini lienee että minä en ole vieraani ja vieraani vastaavat itse sanomistaan aikuisina. Suomessa ns. Overtonin ikkuna eli yleisesti hyväksyttyjen ääneen saatettujen mielipiteiden kirjo on hyvin kapea ja se on sääli. Ei siedetä soraääniä, vaikka ne herättelisivät tuleviin ongelmiin.

Juhana Vartiainen: #neuvottelija 46 - Uusklassinen taloustiede ja historia (Juhana Vartiainen) - YouTube
Juhana Vartiainen & Sami Miettinen (Puheenaihe): EU: Vaihtoehto eurolle, ECU-2-kori (Juhana Vartiainen & Sami Miettinen) | Puheenaihe 131 - YouTube

14 tykkäystä

Mun mielestä kanavan vahvuus on se, että sulla on erilaisista instituutioista ja firmoista tuolla asiantuntijoita puhumassa aika spesifeistä jutuista. Esimerkiksi Lamorin tai Norrhydron toimitusjohtaja puhumassa IPO-aikaan. Sen rinnalla näyttää hyvinkin hassulta, jos jotkut tahot pääsevät tasaisin väliajoin tuuttaamaan ulos omaa agendaansa. Toki ymmärrän, että katsoja- ja kuuntelijaluvut kiinnostavat, mutta ehkä ajattelen itse, että kaikkea ei voi saada.

Overtonin ikkunaa en osta täysin enää nykypäivänä. YouTuben ansiosta se on leventynyt, hyvänä esimerkkinä mm. Puopolon kanavat joissa usein olet itsekin vieraana. Esko Ahon kohdalla voi toki pitää paikkansa, että hän ei saa ääntään kuuluviin nykyään edes ns. perinteisemmässä mediassa vaikka onkin entinen pääministeri.

Malisen suhteen kritiikkiä on erityisesti syytä esittää nimenomaan sijoitusfoorumilla. Viimeisen muutaman vuoden aikana on markkinalla ollut yksi aivan huikea ostopaikka (koronakuoppa) ja nyt kenties syksyllä olemme eläneet myös kohtalaisen hyvissä ostopaikoissa - aika toki näyttää miten käy. Käteisen nostaminen patjan alle sijoitusvinkkinä ei näissä paikoissa näytä kovinkaan hyvältä.

4 tykkäystä

Malisen suhteen kritiikkiä on erityisesti syytä esittää nimenomaan sijoitusfoorumilla

Totta. Itsehän en tuota vikaa jaksoa tänne jakanut, olisin ihan hyvin voinut jakaa vain osakkeisiin liittyvät jaksot, mutta en saanut valita. Toki Malinen on ollut harva oikeassa ollut yli 10% inflaation suhteen. Hyvin hyvin harva tuota osasi odottaa, minä mukaan lukien, joten ei hän pelkkä tuomiopäivän huutelija ole. Digitaalisen keskuspankkirahan, totalitarismin ja sensuurin pyhää yhdistelmää todistetaan nyt Kiinassa - ei tee hyvää taloudelle, joten ei sitä tänne läntiseen demokratiaan haluta. Kuka tuosta nyt puhuisi kuin hiukan marginaalissa oleva hahmo?

Minusta ihmisten ei kannata ihmetellä toisten valintoja, siitä vaan omaa kanavaa pystyyn omalla nimellä niin maailma paranee. Ei tämä niin vaikeaa ole, voin antaa vinkkejä, joihin kuuluu jonkun massoja ärsyttävän vieraan kutsuminen kanavalle. :slight_smile:

11 tykkäystä

Malinen taitaa känselöidä itsensä, jättää Euroopankin. USA:ssa löytyisi varmaan ääripäätä, johon Malinen uppoaa. Venäjää hän haluaa kai ymmärtää, miksi Ukrainaan hyökättiin, kertoo, että tämä on lännen narratiivista poistettu. Asiat harvoin ovat joko tai. Siten Malisen jutuissa on jokin viisaus, mutta vain jokin. Hyvä ainakin yrittää ymmärtää tuotakin ääriajattelua. Se tietty rikkoo sitä ”oikeaa” ja ”hyvää” konsensusta, mitä tarvitaan yhteiskunnan koossa pitämiseksi ja yhteistä päämäärää kohti kulkemiseksi, olkoonkin joskus jälkeen päin tarkasteltuna vääräksi osoittautunutta (vrt. koronamaskiselvitys; ”niistä ei ole hyötyä, voi olla jopa haittaa” ja myöhemmin tämä pyörrettiin pötynä) . Haastattelun seuraaminen on hyvä testi, kuinka kestää itsessä heräävän vainoahdistuksen.

1 tykkäys

Tässä lupaamani Sijoituskästin haastattelu:

#neuvottelija 164 - Pörssi nousee - mitä ihmettä! (Kevin van Dessel Teemu Liila)

Sijoituskästin Kevin van Dessel ja Teemu Liila arvioivat tekijöitä, joiden perusteella seppe eli S&P 500 on jo nyt +5,5% kuukausinousussa kohti härkämarkkinaa

:chart_with_upwards_trend: Riskitasot ja momentti
:chart_with_upwards_trend: Korkotason vääjäämätön tuleva laskutrendi, keskuspankki-put
:chart_with_upwards_trend: Markkina on eteenpäinkatsova, minilamankin yli kurkistava
:chart_with_upwards_trend: Kasvu-osakkeiden suurempi upside
:chart_with_upwards_trend: Inflaatio sekä kassavirtojen parantajana että sen laskutrendi
:chart_with_upwards_trend: Johdon kyvykkyys ja laatuosakkeet
:chart_with_upwards_trend: Yksittäisiä osakkeita: Meta, Kamux, Harvia vs. UPM, Sampo
:chart_with_upwards_trend: Kassaosuuden korkea osuus salkusta indikaattorina

00:00-01:00 Teemu Liila ja Kevin van Dessel härkämarkkinan ajureista ja kasvuosakkeista
01:01-44:27 Kevin van Dessel ja Teemu Liila pohtivat härkämarkkinan paluuta ja permabearien ahdinkoa

9 tykkäystä

Vastavuoroinen peräkkäin kuvattu haastattelu Sijoituskästin vieraana mm. investointipankkitoimialasta ja neuvotteluista.

#102 Näin neuvottelet itsellesi palkankorotuksen

4 tykkäystä

165 - Tekoäly analysoi neuvottelun! (Jussi Niemelä Mikko Järvinen)
Meluton Oy:n toimitusjohtaja Jussi Niemelä ja True North Searchin Mikko Järvinen keskustelevat biometrisestä neuvotteluanalyysistä, jota käytettiin kun mm. Sami koulutti True North Searchin jäseniä ostamaan yrityksiä. Prosessin aikana Jussi tutki noin 300 yritystä, joista 4 kanssa päästiin yrityskauppaneuvotteluihin. Lopulta Jussin ja True North Searchin yhteenliittymä toteutti perheyrityksen yrityskaupan. Mikko kuvaa prosessia enkelisijoittajien private equity (pääomasijoittaja) -malliksi. Jaksossa näytetyssä neuvottelusimulaatiossa Sami toimi tiukkana yritysmyyjänä ja Jussi rakentavana ostajaryhmän edustajana. Neuvottelu kuvattiin ja tekoäly luokitteli neuvottelijoiden tunnetilat mm. silmistä. Neuvotteluteknologia on kiihytymisvaiheessa ja #neuvottelija palaa aiheeseen mm. legal tech:in myötä.
00:00-00:55 Biometrinen neuvottelu-demo, True North Search ETA-mallin kiteytys
00:56-40:43 Jussi Niemelä, Mikko Järvinen ja Sami Miettinen keskustelevat biometrisestä neuvottelusta sekä enkelisijoittajien private equity-mallista

1 tykkäys

Olen kritisoinut pöhöttynyttä ja pakkorahoitteista YLEä Viikon viisasteluklubissa, mutta aina on yhtä hienoa mennä kuitenkin YLE:n Pörssipäivään Mikko Jylhän vieraaksi, tässä Dansken pääekonomisti Pasi Kuoppamäen kanssa! Povasimme talouden talven näkymiä inflaatiosta kansantalouden kasvuun ja osakemarkkinoihin. Tuli mainittua myös Translink Corporate Financen toteuttama Tamtronin listautumisantikin, kiitellen erityisesti ankkurisijoittajia. Tamtron - Punnitusratkaisujen tuottaja

Pörssipäivä

Makrotalouden talvi – taantuman tunnuslukuja
Keskustelemassa pääekonomisti Pasi Kuoppamäki Danske Bank Suomesta ja tubettava investointipankkiiri Sami Miettinen Translink Corporate Financesta. Toimittajana Mikko Jylhä.

23 tykkäystä