Omat kokemukset yhtiöistä

Sovelluksen asennus ja tunnistautuminen tosiaan ovat helppoja hommia.

Ja minäkin olen saanut avattua sen “parhaan asiakkuuden”. Jäsentaso aktivoutui tosin kuukauden vaihteessa sen hakemuksen jälkeen, eli joulukuun alussa. Sen sijaan en ole saanut mitään siihen jäsenyystasoon liittyviä etuja. Ja Keskon suuntaan viestitellessä maalia siirretään kerta toisensa jälkeen (aktivoituu kuun vaihteessa / menee pari viikkoa tarjousten näkymiseen / avautuukin vasta ensi kuun alussa / selvitellään miksei mitään tapahdukaan).

Mokia totta kai tapahtuu. Mutta kun asiaa ei saada moneen kertaan reklamoinnista huolimatta korjattua, ja selitys vaihtuu joka kerta, niin onhan tuo Keskon touhu todella syvältä ja amatöörimäistä. Ja toki myös kuluttajansuojalain vastaista, kun vertailee lupausta ja toteutumaa keskenään.

Voi toki kysyä, että kuinka mielekästä on vääntää joidenkin alennuskuponkien vuoksi, joiden hyötykin on arvoitus. Mutta ihan osakkeenomistajana kyllä kiinnostaa ja huolestuttaa se, miten tuo paljon hehkutettu kanta-asiakasdatan edistyksellinen hyödyntäminen toimii.

3 tykkäystä

Täällä Keski-Suomessa ja Savossa saa aina pisteen, jos näkee auton piuhan päässä. Usein on tilanne, että 10 laturia on täysin tyhjillään. Ennätys minkä olen omin silmin nähnyt on kolme autoa samaan aikaan. Mutta eiköhän tämä tule muuttumaan ajan mittaan.

4 tykkäystä

Voipi olla että jos jollain kotona pörssisähkö sopimus niin on näillä hinnoilla edullisempaa ladata auto pikalaturilla

1 tykkäys

Tuli kilpailutettua asuntolainaa varten yleisimmät pankit, ja pakko mainita kaksi iso fiilistä asuntolainaneuvotteluista Nordean kanssa, koska heidän meno oli täysin eri tasolla muiden pankkien kanssa:

  1. Todella selkät slidet ja erittäin asiakaspalveluhenkinen meno kokoajan - käytännössä kaikki tehtiin asiakkaan ehdoilla ja tuli sellainen fiilis, että asiakkaasta välitetään. Tämä tärkeä juttu, jotta asiakkaalle tulee fiilis, että on luotettavissa käsissä. Ja sehän tiedetään, että kun luottamus on syntynyt niin…
  2. Nordealla tehtiin lisämyyntiä jokaisessa kohdassa missä oli vain mahdollista, mutta erittäin hyvällä pelisilmällä. Vakuutuksia, lisävakuutuksia, korkokattoa, sijoitsneuvontaa, rahastoja yms. yms. Koko lainanhakuprosessi selkeästi oli mietitty erittäin tarkasti (ainakin verrattuna muihin pankkeihin, jota kilpailutettiin kuten OP, Danske yms.) ja erittäin luonnollisissa kohdissa tehtiin lisämyyntiä. Missään vaiheessa ei tullut tuputtamisfiilis, vaan kaikki tuntui todella luonnolliselta ja ennenkaikkea asiakaslähtöiseltä.

En itse ottanut mitään lisäpalveluja lainan kylkeen, mutta olen lähes 100% varma, että Nordea myy todella paljon näitä vakuutuksia ja vastaavia - etenkin “kokemattomille” ensiasunnon ostajille. Useamman pankin kanssa mentiin ns. päätyyn asti ja kaikkien pankkien kanssa ei tullut edes puheeksi suurinta osaa lisäpalveluista, joista Nordean kanssa juteltiin → jälkikäteen tarkastin niin jokaisella pankilla kyllä kaikki nämä samat palvelut löytyy (tietysti).

Kaiken kaikkiaan Nordean toiminnasta jäi vahva kuva, että asiakaslähtöisyys on korkealla tasolla, mutta ennen kaikkea myyntiteknisesti ollaan erittäin vahvoilla. Nordea tarjoama marginaali oli selkeästi edullisin kaikista, mutta vastaavasti uskon, että Nordean “myllyn” läpikäynyt asiakas ostaa myös huomattavan paljon enemmän kuin esimerkiksi OP:n myllyn läpikäynyt asiakas.

Tämä toki vain yksittäinen havainto, mutta useammalta tutulta kyselin fiiliksiä, niin aika vastaavanlainen fiilis oli kaikilla - eli Nordeasta selkeästi halvin marginaali ja “hirveesti kaikkea muutakin ne tarjos ja me kyl otettiinki A, B & C siihen kylkeen”.

26 tykkäystä

^ Tämän innoittamana naputtelin lainatarjouspyynnön myös Nordeaan. Tähän asti olin kysynyt vain OP:sta, jossa on aina kaikki pankkiasiat ja moni muukin asia ollut. Katsotaan millaisen tarjouksen/lähestymisen antaa puhtaalta pöydältä Nordea, jossa en ole koskaan asioinut.

Pieni hyvä kokemus viikonlopulta Pihlajalinnan digivastaanotosta. Ensin piti tietysti ladata sovellus, joka kävi helposti ja sen jälkeen sairaanhoitajan kanssa chattailemaan. Aika pian liittyi mukaan myös lääkäri ja riittävien tietojen vaihtojen jälkeen oli jo reseptit omakannassa. Varsin näppärästi hoitui :+1:
Saattoi johtua loppiaisesta, mutta jonoa vastaanotolla ei ollut yhtään :grin:

3 tykkäystä

tähän sen verran että kun kesällä kävin Dollarstoressa, niin hämmästys oli suuri kun ei ollut myynnissä lainkaan talouspaperia jota olisin tarvinnut.
Hämmentää suomalaista vieläkin, kun jotenkin tottunut että juuri tuon tyylisissä tavarataloissa on talous-/wc-paperia kaupan :flushed:

Toivottavasti Tokmanni muuttaa asian.

1 tykkäys

Asioitko yksityis-, työterveys- vai julkisena (asut Pihlajalinnan pyörittämän kokonaisulkoistuksen alueella) asiakkaana?

Mielenkiinnosta, sillä voi vaikuttaa asiointiputken vaiheisiin.

Työterveysasiakkaana asioin.

Hyvin paljon mahdollista.

Laita ihmeessä kokemuksia Nordeasta tulemaan jos/kun palaverin olet pitänyt heidän kanssaan - mielenkiinnolla kuulen. Paljon lähipiirin/ystävien kanssa tästä mielenkiinnosta jutellut niin huomionarvoista ollut myös se, että Nordealla selkeästi osattiin alkukartoituksen jäljiltä tarjota omaan hakijaprofiiliin sopivia palveluita ja tuotteita. Eli hakija A, jolla varallisuus selkästi isompi kuin hakija B (ja esim eri tausta muutenkin) saa tarjolle palveluita eri vaiheissa ja eri palveluita.

Itse myynnin kanssa ollut tekemisissä töiden kautta pitkään ja tämä tuntuu itsestään selvältä, mutta Nordea oli ainoa toimija pankeista, joka mielestäni tämän teki onnistuneesti ja asiakaslähtöisesti.

1 tykkäys

Itse kävin myös, ja silloin kyllä oli.
taisin siitä käynnistä jopa kuvia postata tänne.

No niin, laittelen jo väliaikatietoja tästä hommasta, kun jotain on ehtinyt tapahtua, vaikka pahasti onkin kesken vielä.

Eli kyseessä ASO-kämpän ostaminen ASO maksu: n. 22000 ja indeksitarkistus n. 4800 = yht. 26 800. 4500 € nettotuloilla pelissä mukana.

OP
Homma lähti ensin liikkeelle OP:n kanssa ja reilu viikko sitten tein verkkopankissa lainatarjouspyynnön. Selkeä peruslomake, jossa ei mitään ihmeellistä. Verkkopankkiin tuli sitten hakemuksen jälkeen pian tarjous: antamillani tiedoilla lainaa voisi myöntää 75 000 €. 12 kk euribor oli tarjouksessa viitekorkona (ei voinut valita hakemuksessa) ja vähän suolaisen oloinen marginaali (joskin yli 10 vuotta sitten lainaa hakenut, joten en tiedä mitä sen “pitäisi” olla). Asiat etenivät muutaman päivän päästä, kun tuli puhelinsoitto, jossa sovittiin puhelimitse käytävä lainaneuvottelu tiistaille 9.1. Ei nyt mikään maailman nopein eteneminen, kun yli viikko tuhraantuu siihen ennen kuin asiasta keskustellaan, mutta aika perus. No sitten lainaneuvottelu eilen. Ystävällistä palvelua, ei siinä mitään, mutta vaikutti siltä, ettei puhelimen toisessa päässä ollut netissä täyttämää lainahakemustani näkyvillä tai sitten jostain muusta syystä kyseli paljon samoja asioita, jotka olin jo hakemuksessa kertonut. Oli toki tarkentaviakin kysymyksiä, mutta ihan turhaa päällekkäisyyttä. Isompi miinus tuli kuitenkin vakuutena käytettävään varallisuuteen liittyen. Pankki voi käyttää kyseisestä ASO-kämpästä vakuutena 19800 € ja loppuosalle pitäisi olla muu vakuus. Perusjuttua, vaikka en ihan ymmärrä miksei ASO-kämpän kohdalla (“varma nakki”) voi käyttää suurempaa osuutta vakuutena. No ei siinä mitään.
No sitten ne muut vakuudet. Kun hakemuksessa niitä kysyttiin, niin laitoin sijoitussalkkuni eli reilut 20000. Kysyi nyt sitten tarkennusta, että mitä ne on ja sanoin että indeksirahastoja. “Joo…mutta kun pitäisi olla OP:ssa”. Tiivistetysti parin minuutin virkailijan kiemurtelu oli se, että 20000 € indeksirahastoa ei ole ok vakuus, mutta 7000 € kryptoja OP:n tilillä olisi. :unamused: Ei osannut vastata, kun kysyin että miksi sitten heidän hakemuksessa voi laittaa vakuudeksi muualla olevia sijoituksia, jos ne eivät kelpaa. Lupasi selvittää ja palata asiaan. Viesti tuli eilen verkkopankkiin, jossa ei muutosta asiaan. Puhelun yhteydessä ehdotteli peruskorkokatot ja vakuutukset, mutta aika lyhyesti tein selväksi ettei näin pieneen lainaan kiinnosta laittaa ylimääräisiä kustannuksia.

Nordea
Viime sunnuntaina tein netissä lainahakemuksen, jonka pohjalta tuli tänään puhelu. Muutama tarkennus ja sovittiin lainaneuvottelu ensi maanantaille.

Säästöpankki
Hakemus tehty tänään.

Jos ei muuta niin tuleehan tässä pintapuolisesti vertailtua pankkeja.

edit. Mitä enemmän mietin, niin sitä typerämmältä tuntuisi ajatus, että pitäisi myydä rahastoja 7 tonnilla ja avata OP:hen joku sijoitustili sillä summalla. Ihan vaan siksi kun salkku on muualla. Jos jompaa kumpaa noista muista pankeista ei sama asia häiritse niin asiakkuus vaihtuu ihan saman tien vaikka vain periaatteesta.

10 tykkäystä

Saman viestin sain OP:lta itsekin viime kesänä, salkku olisi pitänyt myydä ja ostella Osuuspankista osakkeet takaisin. Lainaneuvottelut jäi siihen.

2 tykkäystä

Kävin vuosia sitten saman keskustelun OP:n kansa. Silloin se pääpointti oli, että he haluavat laittaa sen vakuudeksi tarkoitetun AOT-tilin ”lukkoon” ettei vakuuksia voi myydä niin vaan heiltä kysymättä. Ja jos vakuudet ei ole heillä, he eivät voi moista tehdä tai ylipäätään valvoa, että vakuudet on olemassa.

2 tykkäystä

Sama oli itselläkin aikanaan Nordean kanssa, eli osakkeet vakuutena sijoituslainoille ja AOT oli lukossa. Uusia sijoituslainoja ottaessa laitettiin sitten aina lisää osakkeita lukkoon. Järjestelyn hyvä puoli oli siinä, että ei päässyt hötkyilemään ja myymään hyvin tuottavia osakkeita pois bumbtsibumeihin sijoittaakseen :slight_smile:

Mielenkiintoista kuulla, jos joku muu pankki suostuu siihen, että vakuutena olevat paperit ovat toisaalla

2 tykkäystä

Joo ihan ymmärrettävä tausta-ajatus tuossa siinä mielessä onkin. Jotenkin vaan hölmöä ettei tuota tuoda esille edes lainahakemuksen täyttövaiheessa eikä tarjouksessakaan.

Jos (ja luultavasti kun) mikään pankki ei noita muualla olevia vakuuksia hyväksy niin sitten ostan tarvittavalla summalla kultaa ja kannan ne Aatami Korpi-henkisesti sinne pankin tiskille.

2 tykkäystä

Itseäkin häiritsi lainaprosessissa se että samat asiat kyseltiin uudestaan puhelinneuvotteluissa kun ne oli jo kerran vaivalla saanut tuotettua lomakkeisiin. Hitot niitä tarkkoja euromääriä enää muista mitkä kaivanut issarista tai muista lähteistä. Mieluummin vaikka optiona videoneuvottelu jossa katsotaan yhdessä jo täytettyä lomaketta. Ei siinä valtiosalaisuuksia esitetä. Kaikille tuo ei tietenkään käy, mutta olisi hyvä olla optiona mielestäni.

1 tykkäys

Tässä on se ero, että muualla säilytettävät arvopaperit eivät ole lainan vakuutena. Sen sijaan ne kuvastavat lainanottajan vakavaraisuutta. Jos lainan vakuutena on arvopapereita, tulee sen näkyä selkeästi myös lainan marginaalissa.

1 tykkäys

Kannattaa Aktialta kysellä kanssa. Siellä hoitui omat asiat tosi mallikkaasti, nopeasti ja saman kontaktin kanssa meni koko prosessi alusta loppuun. En muista mitä he tuumasivat sijoituksista Aktian ulkopuolella, kun oli muita vakuuksia joita käyttää.

1 tykkäys

Kiitokset vinkistä. Laitan saman setin sinnekin niin saa tässä nyt sitten kattavan otannan.

Itse kysyin juuri viime keväänä liikenne- ja kaskovakuutusta taycanin crossturismoon, auto sijoitusyhtiöllä. IF tarjosi 1960€ vuodessa, mutta vaihdoin OP:lle kun hinta 1230€ vuodessa. Ensimmäistä kertaa elämässäni auton vakuutukset ei ole IF:llä, oli 20 vuoden historia heille.