Omat kokemukset yhtiöistä

Älytön, että asiakas vaatii osaajaa, vai että se pitäisi nimetä tarjousvaiheessa? Siinähän ei mene kuukausia, vaan pari viikkoa että tarjoukset käydään läpi ja valitaan voittaja. Nimeäminen tehdään vasta tarjous jätettäessä.

Ja tietysti asiantuntijan voi korvata toisella saman tasoisella, mutta pointti oli, että Tieto ja muut paljon julkkarille tarjoavat isot toimijat tekevät tätä säästääkseen rahaa.

Lisäksi ne toiminnalliset vaatimukset jotka luvattiin toteuttaa käydään täikammalla läpi ja takerrutaan jokaiseen sanamuotoon, jotta saadaan muutospyynnöillä lisää laskutettavaa.

Julkkaripuolellakin osataan nykyisin ostaa usealta toimittajalta henkilöresursseja kehitykseen eikä tartte tapella muutospyynnöistä. Ketterät menetelmät ovat onneksi rantautuneet sinnekin. Tämän lisäksi julkkaripuolella on tapahtumassa mielenkiintoinen trendi. Kehitystä hoidetaan välikäsien kautta; Valtori, Tiera, 2m-IT jne:

Helsinki on myös perustamassa omaa yhtiötä: Helsinki perustaa oman digiyhtiön | Tivi

Julkkaripuoli tulee tulevaisuudessa työllistämään yhä suuremman osan IT-palvelusektorista. Se mitä kautta työllistyminen tulee tapahtumaan onkin sitten mielenkiintoista. Kuinka iso osa menee julkisten tarjouspyyntöjen kautta ja kuinka paljon näiden välikäsien kautta :woman_shrugging:

3 tykkäystä

@Musta_leijona, @Opas6 ja muut: siirsin pari viestiä kurssien ihmettelyketjusta tänne, sopii luultavasti pikkusen paremmin tänne (liputuksen kautta tuli ehdotus tällaistesta siirrosta) :relieved:

6 tykkäystä

Osui silmään ostin/myin-ketjussa Think Drinks -anti. Kirjoitin googleen firman nimen ja näin entisen suosikkini Chalupan nimen komeilevan yläreunassa. Pakko kirjoittaa tänne maininta aiheesta.

Disclaimer: olen asioinut ainoastaan Tapiolassa sijaitsevassa ravintolassa. Kyseisellä toimipisteellä on ollut silminnähtävä nousu ja romahdus, josta olen kuullut myös muilta ja on havaittavissa myös esim. Googlen arvosteluissa. “Tutun kaverilla” on ollut näppinsä pelissä ravintolaketjun alkumetreillä ja valitettavasti ketjun vaihtaessa omistajaa, on taidettu yrityskaupassa unohtaa laatu ja alkuperäiset arvot.

Jos on kaikkiruokainen niin ravintolasta saa varmaan ihan maukasta sapuskaa, mutta allergeeneistä ei ole enää tietoakaan ja on kohdattu useita kertoja ongelmatilanteita, jotka saattaisivat olla monelle vaarallisiakin. Näihin suhtaudutaan nykyään välinpitämättömästi ja henkilökunnan olemus on muutenkin ynseä. Olen lopettanut asiointini kyseisessä puljussa, mutta viimeisellä kerralla oli monet tuotteista lopussa eikä tietoa että niitä tehtäisiin tai tulisi lisää. Sen lisäksi työntekijä (omissa vaatteissaan) kuunteli mieluummin airpodeista omaa musiikkiaan kuin asiakkaita.

Kokemus ei koske vain yhtä kertaa ja kontrasti vuosien takaisiin käynteihin on valtava. Olen useita kertoja miettinyt katsoessani tyhjää ravintolaa, että ainakaan tällä toimipisteellä ei voi olla enää paljon happea jäljellä.

7 tykkäystä

Joo kilpailuttajana sä olet tietenkin oikeutettu laittamaan, vaikka mitä vaatimuksia niille toimittajan porukoille. Mutta siellä sitten kirotaan, kun firman tuoreella kovalla kyvyllä, ei riitä nimellinen kokemus, vaan siihen teidän projektiin pitää heivata joku motivaationsa jo vuosia sitten menettänyt patu. Samalla kun se helvetin paljon parempi kyky pyörittelee peukaloita. Ja lähtee menemään sitten firmasta, kun ei saa mielekkäitä hommia, vaan menee toiseen puljuun.

3 tykkäystä

Dansken asiakaspalvelu imee(=sucks).

Olen useasti hakenut heiltä lainaa ja kerran PB-asiakkaaksi yrittänyt ryhtyä tositarkoituksella.
Joka kerta lupaavat ‘palata asiaan’ mutta eivät koskaan palaa. Seurannassa joku mättää heidän päässään.

Näin on tapahtunut jo lähes kymmenen vuoden ajan, jossa alkupäästä yrityksemme oli vielä Dansken asiakas. Heidän lainaneuvottelunsa olivat usein juuri tuota tasoa.

Jos palvelu on muillekin sitä tasoa, niin ovat asiakkaat siirtyneet muualle. :slight_smile:

Tai sitten olemme vain yrityksenä ja yksityishenkilönä nykyään ei-toivottuja.

3 tykkäystä

@Vivuttaja siirsin sun viestin parempaan ketjuun yleisön pyynnöstä :slight_smile:

5 tykkäystä

Kiitos. Tosin juuri tässä spesifissä tapauksessa sen oli tarkoitus tarjota mahdollinen selitys miksi Dansken nettorahastomerkinnät ovat negatiivisia vs. Nordea. Ei kuitenkaan tosiaan enää liity suoraan Nordeaan sijoittamiseen.

1 tykkäys

Lähetin Stockalle noin kuukausi sitten asiakaspalautetta, kun eräs netissä alennuksessa ollut tuote ei ollutkaan alennuksessa tavaratalossa.

Luulin jo, että eivät vastaa ollenkaan, mutta nyt sain sitten vastauksen. Pahoittelivat samalla asiakaspalvelun olleen poikkeuksellisen ruuhkautunut. En tiedä, että pitäisikö tämä nyt lukea ”hiljaiseksi posariksi” Q4-tuloksen osalta? Noin yleisesti ottaen näin pitkä vasteaika ei ole kyllä ollenkaan hyvä juttu asiakaskokemuksen kannalta.

Itse tunnen paljon Stockmannin työntekijöitä ja olen kuullut, että viime vuosien aikana asiakaspalvelusektoreista on vähennetty noin 70 % työntekijöistä, joten sen perusteella pitkät vastausajat eivät yllätä. Samat henkilöt ovat puhuneet alkuvuoden olleen peloittavan hiljainen ja monet tuntuvat pelkäävän uusien YT-neuvottelujen alkamista. Tämä ei toki poista sitä, etteikö Q4 olisi ollut hyvä. Q1 onkin perinteisesti kaupan alalla se vaikein.

4 tykkäystä

Tietoon ja Innofcatoriin en periaatteesta sijoita. Muutama heidän järjestelmä ollut käytössä ja täysin luokattomia. Samaa olen kuullut kavereilta, jotka työskentelevät myös julkisella sektorilla. Ilmeisesti hinta ei ole enää ykköskriteeri kilpailutuksissa, joten näistäkin saatetaan päästä eroon koska ovat osanneet käyttää hyvin myös päättäjien naiviutta hyväkseen tuomalla tarjousta tehdessä. Päättäjät hölmönä allekirjoittavat sopparin, jonka loppulasku tulee olemaan kuitenkin väh. 10x alkuperäisen sopimushinnan. Lisäksi asiantuntijapuoli kyseisissä firmoissa on ollut luokatonta. Tai no Innofactorilla oli hetken aikaa pätevä yhteyshenkilö, mutta vaihtoi hyvinkin nopeasti maisemaa.

3 tykkäystä

Siirtäkää jos ei kuulu tänne.

Myin pari viikkoa sitten auton Kamuxille hintaan 22.650€. Sakan tarjous 21.500€ tuli pari päivää myöhemmin ja olin jo sopinut kaupat Kamuxin kanssa joten en lähtenyt neuvottelemaan.

Luovutin auton lauantaina vähän ennen liikkeen sulkemisaikaa. Auto oli myynnissä Kamuxin sivuilla maanantaina ilman kuvia hintaan 25.700€. kuvat ilmestyivät päivää myöhemmin. Eilen kun tarkistin auto oli kaiketi myyty. Eli 8 päivää siitä kun ilmoitus oli netissä oli se myös poistunut.

Edit: Näyttääkin auto olevan edelleen Kamuxin sivulla myynnissä mutta ei enää omassa kaupungissa.

12 tykkäystä

@Antero1, siirsin viestisi Kamuxin ketjusta tänne, koska sopinee tänne paremmin. Liputtajat ja yleisesti muut ovat toivoneet, että omat kokemukset yhtiöstä voisi laittaa tähän ketjun. :slight_smile: Tästä on tullut paljon erilaista palautetta varsinkin Kamuxin ketjun osalta :slight_smile: Kiitti!

1 tykkäys

Helsingin toimituksessa ruuat olivat muovisessa kierrätettävässä kylmäpussissa. Toimitus oli nopea, ainoa miinus että toimituspäivään ja aikatauluun ei voinut vaikuttaa. Eli oli päivystettävä kotona perjantai-iltana (tilaus keskiviikkoiltana). Mielellään olisi siirtänyt toimituksen vaikka maanantaipäivälle.

3 tykkäystä

Espoossa toimitus tulee pahvilaatikossa.

Arvalla annettu toimitusaika ei myöskään itselle mikään optimi. Olen antanut tästä palautetta Feelia Ruokakaupalle. Muuten tykkään palvelusta kovasti.

1 tykkäys

@TK12, @KBlomqvist omat kokemukset yhtiöistä mielellään tähän ketjuun, joka on näille omistettu :innocent:

2 tykkäystä

Musti ja mirri -ketjussa käydään keskustelua työntekijöiden työolosuhteista ja kohtelusta. Tässäpä omia kokemuksia Mustista ja Mirristä.

Nykyinen koira tuli taloon vuonna 2015. Silloin kasvattaja suositteli tutustumaan Mustin ja Mirriin, joka järjestää pentutreffejä, joissa voi koiranpennut keskenään leikkiä ja samalla tutustuu samanhenkisiin ihmisiin. Käytiin koiran kanssa alkuun näissä ja aina sieltä tuli mukaan ostettua joku nappulasäkki, purulelu, tarvikkeita ja välineitä. Palvelu oli aina todella ystävällistä, koiran kanssa sai käydä ostoksilla ja myyjät tulivat rapsuttelemaan (koiraa siis :slight_smile:). Koiranruuissa oli palautusoikeus, jos nappula ei sovikaan, kunhan säkistä on puolet jäljellä. Eihän tämä mikään halvin paikka ollut, mutta konsepti toimi.

Mietinkin, että jos tämä firma joskus pörssiin tulee, niin haluan omistajaksi. Se mahdollisuus tulikin sitten hieman myöhemmin, mutta pidin hinnoittelua liian kalliina. Oikeastaan koko ajan olen yhtiötä seurannut ja toivonut isompaa dippiä, jotta myöhään heränneet ehtivät mukaan. Mutta viime aikoina on ollut havaittavissa muutosta negatiivisempaan suuntaan palvelussa. Yleensähän palvelua en tarvitse, kun tutun ruokasäkin tai tassuvahan käy nappaamassa, mutta nyt hiljattain pari kertaa olisi palvelua tarvinnut. Molemmilla kerroilla 10 min odottelua ja ulos ovesta ilman tuotetta. Yksinkertaisesti henkilökunnan määrä näillä kerroilla ei ole ollut riittävä asiakaskuntaan nähden.

Musti ja Mirri kiinnostaa itseä sijoituskohteena. Mutta todella toivon, että johto ymmärtäisi heillä olevan toimiva konsepti. Ei kukaan tule Mustiin ja Mirriin sen takia, että siellä olisi halvimmat tuotteet, sinne tullaan brändin ja ilmapiirin takia.

16 tykkäystä

Kävin Tokmannilla tänään. Tarkoituksenani oli limsatölkkejä ängetä
palautusautomaattiin. Ei onnistunut koska vanhanoloinen laite ei toiminut.
Asiakaspalvelija totesi ko. tomaatin aiheuttavan usein ongelmia.
Ihmettelin että miksi sitä ei vaihdeta uuteen? Ap ei osannut siihen vastata.
Sain kuitenkin tölkit vaihdettua täysinäisiin tehokkaan myyjän avustuksella.
Ehkä tästä tositarinasta on sijoittajalle hyötyä. Ehkä ei.

1 tykkäys

Kannattaa laittaa asiakaspalveluun viestiä asiakaspalvelu@tokmanni.fi
Ja mainita, että Henkilökunnan mukaan laitteissa on ollut aiemminkin ongelmia.

Saattaa olla ettei ko. myymälän henkilökuntaa voisi vähempää kiinnostaa viedä asiaa eteenpäin muiden kiireiden ohella

1 tykkäys

Kamux vs Saka- on tuttu taistelupari, en ole vuosiin liikkeestä käytettyä autoa ostanut, mutta nyt olen sivusilmällä katsellut emännällä käyttistä, ihmetyttää suuresti Kamux:n ilmoitukset Torissa? aivan siansaksaa, jokainen ilmoitus. Saka:lla selkeää suomea, Kamuxilla tällaista:
(kolme ensimmäistä eli uusinta kamuxin ilmoitusta)

“Ä, ä, nentoistojä, rjestelmä,”
Sä, hkö, kä, yttö, iset ikkunat edessä,"
"Pysä, kö, intitutka takana etä, isyysnä, ytö, llä,
Ä, ä, nentoistojä, rjestelmä, "
“ME MYÖ, S TOIMITAMME AUTON KOTIISI - KYSY MYYJILTÄ, MME LISÄ, Ä, !”

Mistä nämä johtuu? Ei ainakaan omaa luottamusta herätä.
Terveisin “pieni siivu salkussa”

4 tykkäystä