Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Älä @Juha_Kinnunen ota raskaasti meidän palstalaisten kiukuttelua, hyviä ja ansiokkaita raportteja olet tehnyt! :slight_smile: Mietityttää vaan välillä, miten erilaisiin lopputuloksiin eri analyytikot päätyvät. Ennustaminen on toki olettamista, ja olettamat vaihtelevat. Tulevaisuudesta kun ei voi etukäteen tietää :slight_smile:

Olisi Juha hienoa, jos saisit Juho Himbergiltä muutaman sanan kysyttyä lisätietoja, miten markkinaa lähdetään nyt valloittamaan. :slight_smile:

Myynti varmaankiin lähtee pilottien kautta ehkä alussa pienellä volyymillä liikkelle, ja skaalaus esim Umass:in klinikkaverkostoon sitten isommalla rytinällä aikanaan.

PS. Kiinnostavaa olisi tietää FDA-asian humun alta myös Espanjan ja Egyptin projektien statuksesta (vaikka kysymyslistalle mahdolliseen Q1-haastikseen).

16 tykkäystä

Markkinalla tapahtuu. Topcon teki sijoituksen RetinAI -yhtiöön.:

Optomed ei aiemmin ollut Intian markkinalla (Kopsalan mukaan oli liian hankalaa).

Nyt Intian markkinakin on avattu!

20 tykkäystä

Voipi olla tuo myynnin kehitys aika vauhdikaskin johtuen tuosta ulkopuolelta tulevasta paineesta tai jopa pakosta terveys alan toimijoille . Instituutiot rahoittavat ja sen myötä myös asettavat raameja toiminnalle. Ja se korvaussumma 55$ .

Tässä kopio @Sheikki aiemmin linkkaamasta Analyst Groupin jutusta jossa haastateltiin Himbergia.

“”“”“”“”

  • The third reason is that there is pressure from insurance companies and healthcare institutions to bring in new AI technology to the healthcare sector, which are the ones who finance the healthcare system and putting a lot of pressure on this. We are coming from the demand and have an answer to it.

“”“”“”

Tuossa samaisessa jutussa Himberg totesi myös näin.

“”“”"
There Is already a huge demand for our cameras from primary healthcare.

“”“”“”
Tämä lause ja muuta myöhemmin poistettiin jutusta , mutta tuo löytyy sheikin kopiosta. Eiköhän tuokin lausuma pohjaudu Opton ja Aeyen asiakaskontakteihin .

Sheikki tuossa pähkäilee että myynti voisi startata pilottien kautta. Mutta miksi pitäisi? Tutkimuksia on jo tehty kattavasti ja tulokset vastaavat pöytäkoneita. Sinällään käsikamera on vain pienempään kokoon pakattu vanha tuttu pöytäkamera .

Miten monta kilpailijaa muuten Optolla on USA markkinalla tällä hetkellä joilla on FDA lupa kamera+ai paketille ? @Juha_Kinnunen taitaa tietää tämän prikulleen , vai mitä? Kiva olisi tietää tarkka kilpailijoiden lukumäärä.

2 tykkäystä

Oletko jo arvaillut minne se Revenion 8 miljoonan varaus olisi menossa. Päästä revittynä voisi olla osakkeita AI firmasta …pari arvausnimeä on mielessä. Tosin tämä on ihan tälläistä huuhaa arvailua ja toivoa myös. Olman osuutta AI firmasta jää rahavirrasta paljon saamatta.

Kyllä tuo on ihan normaalia riskien hallintaa (ja päättäjien oman persuksen suojelua), että ilman omia validointeja ei lähdetä isoihin ja kauaskantoisiin hankkeisiin.

Syntyykö tyhjiö?

Eli spekulatiivinen tilanne on ohi liittyen arvonnousuun ja nyt pitäisi ymmärtää sitten itse tuotetta, markkinapotentiaalia, kysyntää ja markkinaa, hinnoittelumallia ja hinnoitteluvoimaa, ja itse yrityksen kykyä levittäytyä FDA luvan jälkeen markkinaan ajan funktiona.

3 tykkäystä

Mielestäni sijoittajat ovat tässä ketjussa aika kärsimättömiä odottamaan mitä tapahtuu seuraavaksi. Tuijotetaan kurssia ja tavoitehintaa. Ostin itse tiistaina yli 5 € kurssiin Optomedia. Itseäni tämä ei harmita paljoakaan, vaikka tänään olisi saanut halvemmalla.

Mielestäni on täysin ymmärrettävää, että yhtiö ei vielä tässä kohtaa koskenut ohjeistukseen. Yhtiön CFO kirjoitti LinkedInissä, että nyt voidaan aloittaa varsinainen myynti- ja markkinointityö, kun lupa on saatu. Eihän heillä voi olla kauppoja vielä tässä vaiheessa tiedossa, kun FDA-lupaa ei ole. Ei ohjeistuksen muutoksia tehdä hataralta pohjalta.

Uskon, että yhtiön jenkkitoiminnot ovat tehneet jo jonkinlaista myynti- ja kartoitustyötä ja jonkinlainen pipeline on varmasti olemassa. Se millä prosentilla kauppoja saadaan aikaan on kysymysmerkki eikä ohjeistukseen näin aikaisessa vaiheessa vielä tehdä muutoksia. Kaikki varmasti ymmärtävät, että tässä on vuosien saatossa valtava potentiaali. On myös hyvä muistaa, että Optomedin liikevaihto on absoluuttisesti hyvin pieni (puhumattakaan yhdysvalloista tulevasta myynnistä) Näin ollen erittäin suuretkin prosentuaaliset nousut liikevaihdossa voivat olla tulevina kuukausina ja vuosina mahdollista. Toivottavasti mikään isompi taho ei osta tätä heti pois kuleksimasta kun markkina-arvo on mitä on ja markkinapotentiaali on valtava.

16 tykkäystä

Samoilla linjoilla @MTES kanssa.

Ihan loogista että luvan tultua pomppuun kohdistuu myyntipainetta. Olisin toki odottanut et oltais tuo 6€ puhkaistu ja jääty sen päälle.
Eiköhän myyjinä ole pääosin pikavoiton lunastajat ja tämä SEB.

Lupa saatiin ja nyt sijoittajat ja markkina kaipaa niitä sopimusuutisia. Suomeen jo saatiinkin jatkoa.
Toivottavasti Q2:n yhteydessä saadaan lisäinfoa mitä tarkalleen on ennen lupaa jo jenkeissä tehty ja miten sen pohjalta sopimuksia lähdetään hakemaan. Ohjeistusta kerkee varmasti sitten nostella ihan riittävästi, kun yhtiö on riittävän varma sen pitämisestä.

Ostaisin lisää näiltä kurssitasoilta, ellei olisi jo kohtuullisen merkittävä osuus tässä kiinni. Toivotaan piakkoin ensimmäisiä jenkkidiilejä ja eiköhän loppuvuodesta kurssi tällöin ole lähempänä 10€ kuin 5€.

2 tykkäystä

Herkkähipiäisin ketju mihin oon kommentoinut. Kaikki liputetaan. Vaikka olis asiallistakin. Ilmeisesti vain kurssinousu hehkutukset sallitaan. Mutta jos ihmetellään laskua niin se on liputuksen aihe

2 tykkäystä

:smiley: jooo, en edes kerennyt lukemaan viestiäsi. Vähän turhaa miettiä kurssia kun hakee paikkaansa. Nyt on lupa myydä ja jenkeillä on tarve parantaa hedis scorea ( Aurora on jenkkilässä todistetusti toimiva laitos). Toivottavasti myyntitykit vetää pitkää päivää AEYEn sekä Opton puolella. Tuo intian puolikin aukeni ilmeisesti tai saatiin jonkinlainen jälleenmyyjä sinne :+1: pirun isoja asioita näin pienelle yritykselle.

4 tykkäystä

Kiitoksia. En minä raskaasti ole ottanut, mutta kieltämättä minua välillä harmittaa tämä vääntö suosituksista ja erityisesti tavoitehinnoista. Osaketutkimus on paljon muutakin ja näistä saa vähiten varsinaista keskustelua. Ei ole minun tehtävä kommentoida muiden näkemyksiä ja omani perustelen parhaani mukaan raporteissa.

Paljon parantamista on itselläkin ja siihen pyritään. Nyt kun ollaan uudessa vaiheessa, niin tietysti pitää itsekin käydä läpi kaikki olettamat uudelleen.

Yritän tietysti saada Juhon haastatteluun tulospäivänä! Kyselin jo aiemmin aikatauluja, toivottavasti tämä FDA ei nyt sekoita pakkaa pahemmin. Tällä kertaa voi olla tuo Optomedin konffakin todella mielenkiintoinen, kun nämä asiat kiinnostavat tietenkin muitakin.

Tätäkin tarkoitin sillä, että päästään eteenpäin: ei enää pitäisi olla mitään ongelmaa kommunikoida mitä tehdään ja milloin :slight_smile: Kilpailulliset tekijät toki, mutta näkisin itse, että näkyvyys on tärkeämpää kuin nämä uhkat.

Yritän muistaa ottaa listalle nämäkin :+1: Voi olla että kyselen vielä alkuviikosta uudelleen.

14 tykkäystä

Uudessa Viisas Raha lehdessä esittelyssä myös Optomed. Otetaan siitä tähän tällainen pätkä.

“”“”““Yhdysvaltojen yhtenäinen markkina kiinnostaa Optomedia enemmän kuin Eurooppa, koska yksi hyväksyntä kattaa koko maan. Euroopan markkinoilla jokaisen maan terveydenhuolto järjestelmän pitäisi erikseen hyväksyä silmäsairauksien massaseulonta osaksi toimintaansa . Myös tutkimukset ja käypähoitosuositukset pitäisi ottaa korvattavuuden piiriin . “”””“”

Että näin . Miten vaikka Suomessa, voisiko Optomed täällä aktiivisesti itse edistää asiaa olemalla yhteydessä valtion hallintoon jotta saataisiin täälläkin kamera+ai perusterveyden puolelle tekemään seulontaa ?

4 tykkäystä

Optomedista tuore juttu FDA-lupaan liittyen, myös Laitteet -liiketoiminnan vetäjää haastateltu.
Sisältää asiaa mm. liiketoimintamallista ja Optomedin tulevaisuuden suunnitelmista.

15 tykkäystä

Heippa ketjuun! :slight_smile:

Optomedista on olemassa yhtiöraportti ja sitä voi lukea rauhassa läpi sekä ketjuun mm. Sheikin laittamia kiinnostavia linkkejä kannattaa vilkaista. Yleensä myös tapoihin kuuluu, että ketjua luetaan ja selataan ensiksi ennen kuin laitetaan kysymys asiasta, johon olisi vastaus, jos lukisi vähän ketjua “ylöspäin”. :slight_smile:

Osakekurssien ihmettelyt ja kauhistelut voi jatkossa tehdä täällä:

Kiitoksia ja onnittelut vielä kerran Optomedin omistajille FDA-luvasta! :partying_face: :muscle:

yt. Alokas, joka myi omansa tammikuussa ja joka oli mukana annista asti sekä lisäili sieltä kympin dipistä. :smiley:

20 tykkäystä

With the AI gold rush in full swing, Optomed has longer-term plans in place to capitalize on this trend with further diagnostic capabilities and algorithms for other offerings.

A bevy of recent research has hinted at the promising diagnostic power of the eye for diseases from Alzheimer’s to rare cancers. Though the device is only currently approved for AEYE Health’s DR algorithm, Optomed envisions other products as screening powerhouses capable of scanning for a wide variety of ailments.

“We are currently actively exploring opportunities with other AI teams and companies who are developing algorithms for, say, cardiovascular or neurological disorders, or other blinding diseases,” Ms. Piila said. “Our platform can integrate multiple different algorithms into the camera, and we can expand accordingly.”

For Ms. Piila, it all adds up to Optomed’s vision for an AI-powered future of disease detection and management where everybody wins. “Eventually, this device will save costs and time for the entire healthcare equation. It’s a win for the physician, for the patient, for the insurers, for everyone,” she explained. And if Optomed’s bet on this future with the Aurora EYE is successful, a win for the company behind it all will surely follow.

Hei @Sheikki . Tuo viimeinen kappale todella mielenkiintoinen, jossa puhutaan kameran käytöstä myös muiden sairauksien diagnosointiin. Onko Sheikillä tullut vastaan tutkimuksia, joissa Optomedin kameraa + AI on tällätavoin hyödynnetty? Tämä näytä pitkänaikavälin hankkeita, mutta mehän katsomme täällä pitkälle tulevaisuuteen ja jo seuraavia laajennuksia :smiley: :smiley:

Tärkeä huomio!
Myös jokaiseen Keskussairaalaan tulisi silmäklinikalle hankkia
vähintään yksi laite.
Samoin silmälääkärikoulutukseen Helsinkiin.
Tehostunut ja nopeutunut diagnoositoiminta
säästäisi resursseja ja nopeuttaisi hoitotarpeen määrittelyä.

3 tykkäystä