Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Heippa ketjuun! :slight_smile:

Optomedista on olemassa yhtiöraportti ja sitä voi lukea rauhassa läpi sekä ketjuun mm. Sheikin laittamia kiinnostavia linkkejä kannattaa vilkaista. Yleensä myös tapoihin kuuluu, että ketjua luetaan ja selataan ensiksi ennen kuin laitetaan kysymys asiasta, johon olisi vastaus, jos lukisi vähän ketjua “ylöspäin”. :slight_smile:

Osakekurssien ihmettelyt ja kauhistelut voi jatkossa tehdä täällä:

Kiitoksia ja onnittelut vielä kerran Optomedin omistajille FDA-luvasta! :partying_face: :muscle:

yt. Alokas, joka myi omansa tammikuussa ja joka oli mukana annista asti sekä lisäili sieltä kympin dipistä. :smiley:

20 tykkäystä

With the AI gold rush in full swing, Optomed has longer-term plans in place to capitalize on this trend with further diagnostic capabilities and algorithms for other offerings.

A bevy of recent research has hinted at the promising diagnostic power of the eye for diseases from Alzheimer’s to rare cancers. Though the device is only currently approved for AEYE Health’s DR algorithm, Optomed envisions other products as screening powerhouses capable of scanning for a wide variety of ailments.

“We are currently actively exploring opportunities with other AI teams and companies who are developing algorithms for, say, cardiovascular or neurological disorders, or other blinding diseases,” Ms. Piila said. “Our platform can integrate multiple different algorithms into the camera, and we can expand accordingly.”

For Ms. Piila, it all adds up to Optomed’s vision for an AI-powered future of disease detection and management where everybody wins. “Eventually, this device will save costs and time for the entire healthcare equation. It’s a win for the physician, for the patient, for the insurers, for everyone,” she explained. And if Optomed’s bet on this future with the Aurora EYE is successful, a win for the company behind it all will surely follow.

Hei @Sheikki . Tuo viimeinen kappale todella mielenkiintoinen, jossa puhutaan kameran käytöstä myös muiden sairauksien diagnosointiin. Onko Sheikillä tullut vastaan tutkimuksia, joissa Optomedin kameraa + AI on tällätavoin hyödynnetty? Tämä näytä pitkänaikavälin hankkeita, mutta mehän katsomme täällä pitkälle tulevaisuuteen ja jo seuraavia laajennuksia :smiley: :smiley:

Tärkeä huomio!
Myös jokaiseen Keskussairaalaan tulisi silmäklinikalle hankkia
vähintään yksi laite.
Samoin silmälääkärikoulutukseen Helsinkiin.
Tehostunut ja nopeutunut diagnoositoiminta
säästäisi resursseja ja nopeuttaisi hoitotarpeen määrittelyä.

3 tykkäystä

Päivää taas !

Aiemmin päivällä raapustelin tekstiä ja lopuksi kyselin että minkä verran Optolla on tällä hetkellä kilpailua USA markkinalla.

No tuossa myöhemmin sheikki linkkasi Pie Magazine lehden jutun ja jos oikein ymmärsin siitä niin Opton lisäksi on kolme muuta jotka haalivat osuuksia tuosta jättimarkkinasta . Eli todella pieni määrä firmoja maailman isoimman kakun kimpussa.

Ja voittajana maaliin pääsee trio Topcon/Optomed/Aeye.

Aeye Healthin ohjelmisto vaikuttaisi olevan ykkönen.

2 tykkäystä

Nyt tarvitaan se uutinen, että (Optomed Aurora Aeye saa 3 miljoonan euron arvoisen 3 vuotisen sopimuksen yrityksen nynnynnyy kanssa), joita sitten lisää ropisee. Tämän jälkeen ties mitä kurssitasoja katsella (pitihän tässä vähän ajatella tätä kurssiakin, sori)

1 tykkäys

Kirjoittelin tästä jo aikaisemmin, mutta viestien perusteella lienee aiheellista toistaa. Monilla on aivan liian suuret odotukset kuinka nopeasti uusi lupa näkyy myynnissä. Terveysteknologian sektori ei toimi niin, että kaikki lääkärit jatkuvasti ja oma-aloitteisesti etsisivät uusia laitteita otettavaksi käyttöön ja soittaisivat kilpaa Optolle anellen milloin heille asti riittää laitteita.

Länsimaiden suurten kaupunkien aikuisväestölle raskaammat pöytämallit ovat edelleen se varmin ratkaisu. Huonosti liikkuvilla vanhuksilla ja maaseudulla kevyempi kannettava malli voi tuoda lisäarvoa. Kehittyvissä maissa kysymysmerkki on rahoituksen löytyminen, varmasti mielellään ottaisivat paljon ja nopeasti kameroita kovaan tarpeeseen.

Optomedin kurssi tulee jatkossakin laskemaan paljon vuosien varrella ja ehkäpä nousemaan sitäkin enemmän. Ottakaa happea, Optomed ei tule ratkaisemaan kaikkia maailman silmäsairauksia ensi viikosta lähtien.

9 tykkäystä

Käänteentekevä uutinen löytyi sijoitusfoorumeilta vuorokautta ennen pörssitiedotetta | Arvopaperi

7 tykkäystä

Näin minäkin ajattelin, mutta kun luin kuinka hyvin Kiinalaisten AI+Kannettava kamera oikein skaalautui, niin aloin uskomaan potentiaaliin. Jenkeissä on myös enemmän fyrkkaa heittää näihin laitteistoihin.

Lisäksi Revenion toimari ajaa samaa kuin Optomed eli jenkkilään on kovaa kysyntää myös heille. Laitteet voivat lähteä kasvuun todella kovalla vauhdilla tai näin ainakin itse näkisin suhteessa siihen mitä se on ollut.

Kyseessä siis tämä alempana oleva, jonka sheikki aikoinaan linkkasi.

As a leading medical AI company in the Hong Kong market, Airdoc Technology (02251.HK) recently announced its financial results for the fiscal year 2023, achieving a total revenue of approximately RMB 203.9 million, a year-on-year increase of 79.5%, with a gross profit of about RMB 125 million, up by 124%, and a gross margin increase of 12.2 percentage points to about 61.3%.

….

In 2023, the number of active detection sites covered by Airdoc Technology reached 5,671, a year-on-year increase of 139.2%, with 276 hospitals, up by 527.3%; 1,221 primary medical institutions, up by 1271.9%; 320 physical examination centers, up by 111.9%; and 1,986 optometry centers, up by 113.5%. The total number of detections for the year was about 6.83 million, up by 58.1%, with an average price of about RMB 22.6 (an increase of 11.3%), and the number of customers reached 673, up by 69.5%. In addition, in 2023, 31,459 significant positive cases were identified.

Siis aivan järjettömiä lukemia, ja jos edes osittain Optomedia ruvetaan ottamaan tuolla tavalla käyttöön

2 tykkäystä

Hieman pidempi HOWTO-video Optomed US:lta

9 tykkäystä

Pahoittelut, oli vähän hässäkkää ja tämä jäi huomioimatta, ja nytkin heittelen heikosta ulkomuistista vahvistettuna nopealla googletuksella.

Ensimmäinen FDA-hyväksytty AI oli IDx, ja se oli 2018. Ei siis ihan uusi juttu tämä AI diabeettisessa retinopatiassa. Kamera käsittääkseni Topcon NW400, tai ainakin näillä oli myöhemmin samana vuonna yhteistyö. IDx on nykyään Digital Diagnostics, ja edelleen pelissä mukana. En löytänyt suoraan heidän “kameravalikoimaa”, joten voi olla vaan tuo Topcon.

Eyenuk (EyeArt) sai sitten 2020 FDA-hyväksynnän, ja yhtiöllä on nykyään kombot seuraavien kameroiden kanssa: Canon CR-2 AF, Canon CR-2 Plus AF, and Topcon NW400. Nämä löytyi heidän sivuilta kätevästi. Kertovat että yli puoli miljoonaa potilasta tarkistettu.

Sitten on tietysti AEYE Health, jolla on Auroran (2024) lisäksi se Topcon (2022). Topcon on tähän hommaan selvästikin panostanut.

AI-algoritmeja kehitetään koko ajan ja luulisi, että uusia komboja tulee myös lähiaikoina lisää. AI:t on kuitenkin vähän paikallisia, ja nuo on niitä Yhdysvaltojen isoja, joihin on kaadettu rahaa. Reveniolla on ollut nimeämättömän AI-kumppanin kanssa FDA-lupa vetämässä ilmeisesti jo vuosia, ja sitä odotellaan mahdollisesti tänä vuonna - mutta se on Reveniolle mustalaatikko, milloin se tulee, kun ei ole omissa käsissä - eikös kuulosta tutulta :slight_smile: Oma ILLUME-projekti Thironan kanssa on myös käynnissä, mutta se menee pitkälle ensi vuoteen.

Turhaa hommaa näköjään tein, mutten nyt ole varma, puuttuuko tuosta nyt joku. Sheikki täydentää :wink: Mutta tulipahan tarjottua vähän historiaa.

Edit: korjailin typoja unien jälkeen.

12 tykkäystä

Kiitos vaivannäöstä ja vastauksesta. Tämä on kuitenkin mielestäni erittäinkin merkittävä asia että kuinka monta kakun jakajaa on apajalla tässä hetkessä.

Ja jos ei todellakaan ole nyt enempää kuin nuo neljä niin tuo trio Topcon/ Optomed / Aeye vaikuttaisi olevan vahvoilla.

9 tykkäystä

Revenion/Icaren DRSPlus on ollut ainakin Retina-AI:n trialissa mukana, ja sille haetaan FDA-hyväksyntää. Nuo Retina-AI:n tulokset eivät nähdäkseni yllä aivan AEYE Healthin algoritmin tasolle. Kuvatkaan eivät ensi yrittämällä onnistuneet erityisen hyvin.

Kopsalahan aikanaan muistaakseni mainitsi, että AEYE:n tulokset muodostavat alarajan jatkossa hyväksyttäville AI-algoritmeille, joten takkua saattaa olla tiedossa. Positiivisena tuloksista voi nähdä, että DRSPlus on ylivoimaisen hyvä kamera.

15 tykkäystä

Hieman isompi 220 000 kpl kauppa

17 tykkäystä

Aiemmin tänään oli myös pienempi blokkikauppa:

DDB → DDB 22500 @ 4,660€

6 tykkäystä

Tämä Himbergin kommentti meni itseltä täysin ohi. Mielestäni aika merkittävä lause, ottaen huomioon kuinka varovainen Himberg on ollut lausunnoissaan tähän asti. Tuulipukuna lisäsin hieman omistustani pelkästään tuon kommentin vuoksi. :slight_smile: Sattuukohan kellään olemaan kuvankaappausta alkuperäisestä artikkelista ennen sensurointeja?

14 tykkäystä

Mukava huomata, että FDA-luvan myötä blokkikauppa hörähti henkiin. Kenties tanskalaisilla heräsi ruokahalu, kun Carnegie oli isommassa kaupassa välittäjänä.

10 tykkäystä

Itse veikkaan että ensi viikon torstaina markkinoiden sulkeutumisen jälkeen tulee ilmoitus että suunnattu osakeanti on tehty instituutioille. AGM torstaina…. Toisaalta jos tässä vähän vielä noustaan ennen sitä niin ei tulla yhtä kovaa alas :nerd_face:

2 tykkäystä

Tämä kommentti aiheesta naapurista:

“Kassan tilannetta vähän tutkiskelin.
Vuonna 2022 kassa tyhjeni noin 7,5 M.
Viime vuonna noin 4 M.
Mukana annit ja velan maksut.
Vuoden vaihteessa rahaa kassassa 7 M.
Joten vajaan parin vuoden rahat puljun pyörittämiseen viime vuoden tahdilla.
Jos ja kun tahti paranee, niin ei uudelle annille ainakaan akuuttia tarvetta ole.
Sehän tehtiin viime lokakuussa hieman puun takaa, odotukset oli varmaan, että se olisi tehty nyt luvan tultua.
En ole ekonomi…”

5 tykkäystä

Juu, ei tässä nyt akuutteja tarpeita ole annille. Nimenomaan sen johdosta, että se jo syksyllä tehtiin.