Osinko-osakkeet

Laiskuuttani kysyn, mitkä yhtiöt täyttää tällä hetkellä tuon osinko seulan?

3 tykkäystä

Nopeasti muutamana esimerkkinä Johnson & Johnson ja Chevron.

2 tykkäystä

@Smulder Ihan kiva lista mutta tuolla 4)-kohdalla pelaat REITt ulos valikoimasta.

Ihan totta. REIT:it ei ole olleet oikein mun juttu. Ehkä en ole perehtynyt niihin tarpeeksi.

PennantParkin (PNNT) rapsa ihan sellainen ok. NII per share nousi vuoden takaiseen kvartaalitasolla +71 % (0,24 USD vs. 0,14 USD - konsensusarvio kvartaalille 0,22) ja vuositasolla +50 % (1,00 USD vs 0,66 USD) :sunglasses: Eli nykyinen 0,07 USD kuukausiosinko (vuositasolla 0,84 USD) on katettu oikein kivasti.

7 tykkäystä

Kannattaa tutustua! REIT-osakkeet laajentavat salkun hajautusta erittäin hyvällä tavalla. Osakkeita (USA:sta erityisesti) ja analyysiä on mukavasti tarjolla jos yhtään englanti taipuu. Täällä lisää aiheesta:

2 tykkäystä

@Sijoittaja-alokas suosikkiesiintyjiin kuuluva Jussi Halme kertoo Hgin pörssin parhaista 2024-osingonmaksajista pari päivää sitten julkaistulla videolla. Mutta yhden yhtiön kohdalla hän nostaa varoittavan :point_up: pystyyn

9 tykkäystä

En pidä klikkiotsikoista tai siitä että kaikkien pitää kaivaa jostain videosta se tieto, joten avaan tämän:

Halme nostaa sormen pystyyn erityisesti Telian kohdalla, jonka osinko on hänen mukaansa osin velkarahalla rahoitettu. Halme kehottaa myös miettimään, kuinka vakaalla pohjalla Aspon osinko on.

Halmeen listan top-3: 1. Citycon, 2. Nordea, 3. Mandatum.

28 tykkäystä

“Korkean osinkotuoton yhtiöt Helsingistä 2024 vuodelle” olisi ollut osuvampi otsikko videolle.

1 tykkäys

No tämäpä. Videon tärkein antu tulee lopussa, kun Halme toteaa ettei koskaan kannata ostaa mitään firmaa pelkän korkean yhden vuoden osinkotuottoennusteen tai -prosentin takia. Vaan katsoa firmaa kokonaisuutena paljon pidemmälle tulevaisuuteen. Se olisi ollut paljo järkevämpi aihe videolle, mutta ymmärrän ettei kerää niin paljon klikkejä.

Mutta, mä olenkin vähemmistön edustaja, ja musta osinkoja metsästetään tässä maassa aivan liian innokkaasti…

1 tykkäys

Tämän vuoksi ulkomaiset vakaan, jopa kasvavan osingon maksajat joilla pitkä träkki - vaikkei sekään ole tae tulevaisuuteen.

2 tykkäystä

Ymmärrän, mitä Fortum/Visa esimerkillä haet mutta on harhaanjohtavaa puhua vain osingoista joidenkin tiettyjen yhtiöiden kohdalla. Tämä siksi, että näin tehden hämärtyy kokonaistuotto. Esimerkissäsi yhtiöiden tuotot ilman osinkoja ovat:

Fortum: 3v -31,97%, 5v -28,59%
Visa 3v 20,25%, 5v 81,84%

2 tykkäystä

Tämäkin on totta.

Tosin kokonaistuottoa peilatessa olisi hyvä palata käytetyn ajanjakson alkuun. Visan stoori oli tuolloin käytännössä sama kuin nytkin. Fortum puolestaan oli hyvin erilainen, kalliimmin hinnoiteltu sekä paljon riskisempi. Tällä hetkellä tilanne on toinen.

En halua kuitenkaan mennä mihinkään Visa vs. Fortum keskusteluun :smiley: Osinkosijoittajalle osingoista saatavat tulevaisuuden kassavirrat ovat se pääkriteeri. Kurssikehitys tyypillisesti seuraa osingon kasvua, mutta on myös riskisempää arvostuskertoimien jne. vuoksi. Lypsävän lehmän ampuminen ei myöskään istu tähän ajatteluun :cow2: :gun: :x:

Miten hyvin ruotsalaisten osakkeiden osingot ovat kilahtaneet tilille aikataulun mukaan?

Jenkkiosakkeissa on käsittääkseni paljon alisäilytyksistä johtuvia viivästyksiä, mutta miten on ruotsalaisten kanssa? :thinking:

1 tykkäys

Riippu pitkälti välittäjästä. Nordnetissä USA & Kanada ovat paria yksittäistapahtumaa lukuun ottamatta tulleet T+2, ja silloin tällöin jopa aikaisemmin, esim. maksu torstaina → näkyy jo lauantaina, tai maksu keskiviikkona → näkyy torstaina. Ruotsalaisia ei itsellä ole siellä ollut.

OP:ssa “aidot” ruotsalaiset ovat tulleet aina T+2 ja muistaakseni Helsingin Telia tuli joskus aikoinaan maksupäivänä, vaikka onkin periaatteessa ruotsalainen osake.

2 tykkäystä

Tänään pitäisi olla Cibuksen osingonmaksupäivä, mutta ainakin mulla ne on kirjautuneet Nordnetiin jo eiliselle. Eli ilmeisesti T-1 :smiley:

EDIT:

3 tykkäystä

Tänään aamuyöllä kolmen aikaan puhelin piippasi Cibuksen osingoista, eli tulivat ihan ajallaan.

7 tykkäystä

Itse odottelen Nordeaan cibuksen osinkoja eikä vielä ole näkynyt, joten siellä taitaa myös päteä tuo T+2 :thinking:

mREITit leikkaavat osinkojaan kilpaa, mutta BDCt sen kun porskuttaa.

CION maksaa 15 c ylimääräisen osingon

Ja New Mountain Finance maksaa 10 c ylimääräisen osingon

5 tykkäystä

Näin myös MAIN

8 tykkäystä